Нема да му се одмаздуваш. Само разведи се од него, па продолжи со животот, работи на себе, напредувај и не го мисли ич. Најголема казна ќе му е тоа да те гледа како можеш да живееш и без него.
не му враќај мило за драго,остави на кармата ако имаш прилика на зборови спушти го,и преболи го еден ден ќе си бидеш среќна без него а тоа е најважно
Pa mozebi i taka treba javno da se iznacitaat site. Ili pak da upadnam na rabotno mesto kaj sto se dvajcata i da iznakzam se i da si zaminam. Pa neka se gledaat posle pred kolegite.
А мислиш дека им е гајле штом се решиле на тоа? Можеби и ги гледаат колегите. Зошто сакаш да се понижуваш?
Секое чудо за три дена. Колегите ќе ги оговараат една недела, после се’ ќе биде океј. Никој нема да се замара, а сцената ќе остане кај тебе на глава. Сум присуствувала, жал ми било секад за изневерената страна, али вакви драми никако не можам да оправдам. Биди достоинствена до крај, дигни глава горе и остај го пичкопаченикот нека крши глава со кој сака. За подобро и не е
Ne znaat kolegite sigurna sum. I mojot mnogu se plasi od skandali vo javnost, slaba tocka mu e toa. Da ne mu se rusi ugled.
Ама дали си свесна дека и ти ќе си го рушиш угледот? Ти се понижуваш. Разведи се од него и биди среќна.
Нема да останат рамнодушни ако им го направиш тоа. Сум видела швалерка и маж како реагираат во ваква ситуација. Ама тебе нема да ти е полесно... да си знајш.
Во ситуацијата која се одвиваше пред мене и детето беше присутно... и беше дел од 'пресметката'... 2-3 години, збунето, исплашено...
За да привлечеш внимание на себеси, да, подобро е на социјалните мрежи да ги пишеш, ама и да имаш докази, во спротивно ќе бидеш потсмев кај публиката. А вака ќе имаш поделена публика, односно повеќето ќе те поддржуваат, но да знаеш дека тие што ќе те поддржат се истите што пишуваат амин под сликите од црквите и манастирите. Па после тоа можеш да им бидеш спонзор за реклами на одредени фирми за облека и слично. Исто како што направи Фросина Фро со рекламите за заштитните маски.
Желбата да ја/го понижи е поголема. Ја разбирам, гневна е, повредена. Не сме ние да судиме што како...не ја знаеме целосно приказната. На крај краева, она треба сама да размисли како би постапила. Тука ќе ги добие како совет двете страни, доброто и лошото за ситуацијата.
Не ја осудив никаде. Таа побара совет како да се одмазди, а да остане на достоинствено ниво. А ако и таа како тебе смета дека пишување на фб или одење и правење сцени на работа се достоинствени, нека оди и нека се бламира, нејзина работа. Ама ете, јас не мислам дека гневот и бесот ќе и поминат со тоа, напротив желбата за одмазда ќе се зголеми, бидејќи ќе се чувствува уште повеќе понижена. И тоа е магичен круг, ќе се уништува себеси. Најголема одмазда е да си рамнодушен кон некого.
Не зборуваме за права, туку за достоинство. Шо добива таа со тоа што ќе ги каже јавно? Штом таа знае за нив, поверојатно е сите околу нејзе да знаат. И?