@Lovele Ако е во брак истата исконтактирај го маж и, покажи му ги пораките а претходно договори се со адвокат... во меѓувреме додека трае се тоа смени го односот тотално спрема него, ич не го фермај
Што е лесно бе? Ти вика немало да го погоди разводот. Па чим не го погаѓа тој грам совест нема зошто тоа неговото неможеме ни во авантура да го сместиме, зошто го заболе за жена му дома. Баш е 10000 пати полесно да си одиш зошто немаш што да изгубиш се е изгубено одкога отишол со друга. Имав на "моја врата, затоа кажувам, омав 4 годишна врска, печени за брак бевме, гледавме стан за под кирија, сакавме да довршиме студии да собираме пари за наш стан, дознав дека паралелно е со мене и со друга, му раскинав. Душата ме болеше, парче си откинав од неа, одев потечена во очиве како бумбар од плачење со денови. Знаеш колку боли некого да го сакаш повеќе од се, да му веруваш и на крај тој некој да ти се по***е на све? Да делам постела со таков? Малку самопочит дај молим ти се. Ако сам себе не се почитуваш никој нема! Мене животов еден ми е, немам намера да си го трошам на мизерии. Кој има нека си голта и нека си го троши, може втор гратис ќе му дадат. Нејзе и е битно комшиите/колегите, што ќе кажат, а не она како се осеќа.
Во претходна врска бев изневерена, и открив благодарение на фб инаку никогаш немаше да дознам. Болно чувство е, но никогаш не размислував да му вратам со иста мера. Е сега девојката со која ме изневеруваше имаше дечко и јас фино лепо направив скрин шотс од нивните договарања, како си поминале ноќта, од секс муабет што се си правеле, слики, итн., и се испратив на дечко и да си знае и тој, дечкото ми се заблагодари и искрено не ни знам како завршија тие двајца, само сакав да знае и тој бидејќи се чувствував како будала, и не сакав да продолжи и таа да го прави будала дечко и. Јас му раскинав на тогашниот дечко, а имавме долга врска, сериозна. Си се посветив на себеси, се тргнав од било каков машки контакт подолг период, и ми беше навистина супер, мислам дека си се пронајдов себеси, па од "нигде никаде" се појави денешниот сопруг, кој ми е се, мојата вистинска љубов, а не верував дека ќе постои такво нешто, но постои, отворете ги очите видете кој секогаш се вртка околу вас, дајте му на тој човек шанса, ќе ве направи најсреќна Глава горе и не се замарај, за секое лонче има капаче, ако тој веќе не те сака, нека му стои. Ќе дојде некој што ќе ти биде се!
Taa nema deca i e slobodna imala decko mislam navodno raskinala so nego odela 9 godini, jas sakam Razvod nema da sedam po niedna cena i da goltam knedli sekoj den, no sakam da zaminam taka sto ke se ispraznam na nekoj nacin svojot gnev, ne mislam nikogo da napagam i slicno dovolno da razberat samo. Ovaj se plasi od gubenje na ugled pa ova mi dava takva ideja deka na takov nacin ke go ponizam. Dovolno pa jas bev isponizuvana.
@Lovele Сепак, најдобро е да направиш како што ти мислиш дека е најдобро. Реално, никој не сме ти во кожа, тука може да дадеме наше видување на одредена ситуација/проблем но, на крај на денот одлуката е твоја. Доколку ти сметаш дека така е подобро тогаш направи така. Сепак, на крај на денот, сами сме си одговорни за свои постапки.
Јас мислам да си тераш по свое. На крај он треба се срами, а не ти. Ако мислиш дека нема да влијае на твојот углед и психа, нсправи го тоа. Зошто дошло до неверство во вашиот брак, дали можеш да ни напишеш?
Чекај она е слободна, а ти сакаш мажот ти да го изрезилиш?? Само ти разведи се. Она одма ќе го остави. Никој не сака со приколки, багаж, деца.. сега и е интересен зашто ете, женет е, она е подобра од жена му, и удира на его. Моментот кога ќе се разведете, па алиментации, па деца бараат па ова па она.. одма ќе го шутне. Што сакаш поголема бламажа од тоа?
Оо па како е лесно да знаеш .. па ни една паметна жена со достоинство не би останала покрај мизерија од човек секој ден да ми се повраќа од него .. ќе го измарширам на брзина тоа што си барал тоа ќе си најде , нема тука простор за разговор. @Lovele Жени сме, биди јака и силна и остави го што сака нека прави тој и онака е блам сам по себе не вреди за таков човек ни секунда од твојот живот да потрошиш , верувај ни еден ден ќе сфатиш.
Слушај ме што ти зборам. Многу е лесно да си љубовница, да е со тебе за секс и забава, расположен. а дома друга да му чува деца и пере гаќи.. да тера животни проблеми. Моментот кога нема да биде се само забава и романса.. брзо ќе и помине заљубеноста.
Драми не,ама затоа ќе го исцедам до гола кожа. Ме вараш,ме газиш,ми ставаш рогови на глава ќе си платиш.
Во секој случај ќе се разведам, ама пред се ќе го изрезилам, унакажам, би му паднала авторитет и оголам до гола кожа.
zdravo i jas bi spodelila nesto so vas denovive osekam cudno ponasanje od soprugot me odbegava kratki odg na poraka mi vraka ako se javi namurten na kamera go kazuvam ova posto porano ne bese vakov i odma osetiv deka nesto nee vo red go prasuvam frlam nekoi muabeti od okolu toj svaka so saakam da kazam ama me odbegava momentalno e nadvor od makedonija