Претпоставувам дека во моментов си лута и повредена и не можеш практично да размислуваш, ама ова не ти е баш добра идеја , особено ако имате дете/деца. Од чисто прагматични причини, еве и да му наштетиш и да го усрамиш, и да му го урнеш авторитетот, во перспектива тоа би значело потенцијална финансиска загуба за твоите деца. Што ако шефот планирал да го унапреди и да му даде повисока плата а ради скандалов се премисли? Зашто не знае кога повторно ќе дојде до театар на работно место ради него или тебе. Луге имаат и изгубено работа ради швалерисување на работно место. Ке речеш фино ,супер. Но тој човек ке треба да плаќа алиментација за твоите деца, и на крај може да испадне дека работиш во корист на нивна штета.
@Lovele ако веќе сакаш јавно да биде, однеси деца кај твоите, оди кај него на работа и кажи му дека вечерта нема да бидеш дома и фрли и го клучот на љубовницата и кажи им да имаат забава зашо ти сигурно ќе имаш, кимни му на маж ти и замини. Во меѓувреме спреми документите за развод.
Оти имаме предрасуди, или оти статистички, повеќето брачни партнери живеат на имот на мажот/родителите на мажот * Во Македонија
Какбо одмаздување бре, баш ми е гајле што мислат другите, чим тој со кој што делиш постела, те разочарал и изневерил, која е поентата на другите луѓе? Подобро нема да се чувствуваш, тоа секако, тие што треба да знаат и што ти се блиски, ќе знаат, другите не се ни битни. Секое чудо за 3 дена, а ти и после тие 3 дена исто ќе се осеќаш, за жал. Најголемата одмазда е да го оставиш и да живееп без него, да напредуваш, да се гледаш и посветиш себеси, а не да ѕи е гајле што мислеле другите, терај си живот и барај развод, главната причина ќе се дознае кога тогаш, а тој ќе сфати за некоја година дека бил виновен, и го изгубил семејството. Нема полошо од тоа да сфати, дека живееш без него среќна.
Почекај @M88 , еве веќе два месеци скоро се разглаба ситуацијата на Lovele. Чекаме сега кај и да е да пише дека конечно се одмаздила, па да ја попљукаме уште малце после тоа, па ќе ти "помогнеме" и на тебе
Не вреди опасно игра за жал Од такви пачаври спас се нема удри како што знаеш и умееш нај добро само не се секирај со тек на време све поминува секој почеток е тежок но ке се спасиш од некој што не те почитувал и ти играл позади грб...Јас имам опростено изневерување но не можам да заборавам и еве пак сумлам осекам дека ме лажи но овај пат ако е вистина ке ставам крај па што сака нека биде
Најголемата вина е во партнерот , не викам дека и другата личност не е виновна но никој не му ставил пиштол на глава туку самиот си одлучил. Јас лично никогаш не би можела да простам неверство.
Ова ко вицон: Жената го начекала мажот во кревет со некија и почнала да ја тепа. И мажот: Удри жено, удри ја к!@вата .. она на нас ќе ни го расипува бракот ))
Добра си? Гледам се возбуди повеке од што треба полека не се работи за твојот сопруг јас се обракам на личноста сто има проблем а вие да не ми се обракате
Ти да не беше таа што лепеше плакати - Жени не пуштајте ги мажите на родителска кај Ангела наставничката по музичко ?
Машкото е ко куче но една паметна девојка добро воспитана од дома не би се пуштила никогаш во забранета врска кога веке знае дека таа личност има деца има сопруга било како тука сме да си попогнеме а не да се навредуваме
Ne mozham da razberam kako za neverstvo na soprugot e vinovna shvalerkata. Kako prvo, ona ne go prisilila da bide so nea, a i ako da, on mozhe da ja odbie. Kako vtoro, kretenov znae deka e zhenet i ima mozok da razmisli sho e pravilno, a shto ne e. Za neverstvoto na soprugot, ne e vinovna soprugata, shvalerkata, tuku samo toj.
Kako prvo devojko, mazhot ima mozok da razmisli dali e pravilno toa shto go pravi ili ne. Kako vtoro, ona kolku saka mozhe da mu se pushta, ako toj ne dozvoli, nema nishto da se sluchi. Ako on kazhe ne, kako ovaa ke uspee da im se "pikne" i da im go rasturi brakot?