Каде виде навреда во моето мислење? Највеќе е виновен тој што изневерува , не може мене некој да ме натера да го изневерам партнерот . Машкото е како куче? Зошто генерализирање? Ако твојот партнер те изневерил не значи дека сите мажи се такви , као он душичка наивна кутричка швалерката го завела.
Тебе те изневерил маж ти, те изневерила и пријателката. Тој ви го изневерил бракот, таа пријателството. На членката на чие мислење првично се надоврза со твојот став, „швалерката“ не и е пријателка, ниту роднина, ниту блиска. Значи таа не изневерува никого. Виновник е единствено мажот. А тоа дека кога женско ќе фрли око, нема спас, едноставно не е точно. Ако маж ти те почитува, и сите модели од Викториас Сикрет да му се соблечат, ќе најде начин да се „спаси“. Точно е дека голем дел од луѓето подлегнуваат на искушенија. Ама во тој случај самите тие се виновни, не тој/таа што ги „завел/а“.
Никој со сила неможе да те натера да правиш тоа што не сакаш му се сакало многу едноставно..Не јас само напоменав дека тука сме да се помагаме да си размениме мислења..
Не напротив сопругот ме опомена ми рече да се одалечам од нејзе не ме изневери со пријателката..Кога еден маж те сака и почитува убаво си кажа и самата нема да те изневери и нема оправдување за тоа ама кога не мисли на куќата на децата на тебе ке си тера по свое и тое.
"а на типов му се сакало фала богу" "а на типов му се сакало фала богу" "фала богу" *ГифСоПопШтоДржиКрстИпропрскуваСоСветаВода* Утре фала богу, ќе му се присака да го стаи во кучето од комшијата оти мрдало со опашката. Вие ништо не знаете!!
Епа сега мајчина му нека патит цел живот тој ќејв на крај низ нос ке му излезе годините одат меракот ке помине со една со друга и на крај ке си остани со прстот вуста а ништо нее повредно од децата и од своето семејство
Девојката не видов дали напишала дека знае "швалерката" дека е оженет ... Да се надоврзам на претходното ,работев во маркет и идеше дистрибутер од друг град. Исто се чепкаше ,ваму таму и симпатичен беше ама пак јас ништо ,дури не ми текна еден ден го побарав на ФБ ,наоѓање се женел пред месец и пол... И другиот пат ко дојде директно му реков а бурмата кај ја криеш ,па да видиш здрвување.. Не бранам никого секакви има ,затоа не треба генерализација.
Па така прочитав дека работат во иста фирма и пошо се колеги сигурно научила дека е женат и тоа не и преставувало проблем и се се опуштила без никаква грижа на совест.
Него ќе му падне,и меракот ќе му помине,ама и тебе ќе ти помине животот во чекање дур се случи се тоа.
Не тебе,сите што чекаат да му помине кејфот.Зарем вреди да ми помине животот во нервози,чекајќи да се смири маж ми.Најубавите години да ми отидат во чекање,и нервози.
Не јас не чекам ничиј ќејв да помине луге сме грешки се прават ке опростиш еднуш но не сум должна ни јас ни ниедна друга жена да трпи хировите од еден аздисан неренаимајко му текнало на газот да оди со една со друга а јас да седам и да чекам...
Сепак си простила изневерување, можеби не со пријателката , но маж ти очигледно не е светец каков што го правиш
Е па ете и другарка ти еднаш згрешила, прости и еднаш, човек е и таа.. Барем признај си дека немаш исти критериуми за моралност кај мажи и кај жени. Ама тоа признавање да не биде дека мажите се кучиња и ако некоја им мрдне со опашка просто беспомошни се и мораат да ја освојат. Ништо не се мора сем да се умре.