Shto e mizerno vo razmisluvanjevo?? Toa shto chlenkata, respekt kon nea, isto gi gleda i mazhite i zhenite od moralen aspekt? Toa shto smeta deka shto e normalno i prirodno za mazh, isto e i za zhena? Ne sfakjam sho e mizernovo ovde. Mene edinstveno mizerno ovde mi e tvoeto razmisluvanje, ali pokoruvaj se do nedogled na mazhot ti
За неверство виновни се и двајцата и мажот и швалерката, ако она занела дека е женет тогаш и таа носи вина, во случај каде не знае дека е женет нема вина, но кога знаеш а свесно се впушташ во неверство имаш вина. И учествуваш подеднакво со мажот на растурање на дом, семејство.
Ne bash, ne uchestvuvash podednakvo, zatoa shto shvalerkata ne dala zaveti, taka da ne mozhi ni da gi prekrshi, nishto ne i vetila na drugata strana
Тие што се влечкаат по хотелски соби не ни планираат да се опција 1, туку само сакаат секс, го имаат и уживаат во него. А ако велиш дека тие се опција 2, која е опција 1, таа дома што го чека и му простува додека овој оди со швалерки? Ти се осеќаше ко опција 1 кога те изневери мажот ти?
Да, да, подеднакво, сигурно швалерката пошла и се потпишала дека никогаш нема да ја изневери сопругата на овој. Договор направиле и го прекршила
Да не заборавиме дека има ситуација каде што не кажуваат дека се женети, си имаат други станови ( најмени најчесто без знаење на жената,) каде што ги носат девојките. Буквално двојни животи водат. Со жената живее Аеродром, станот за девојката е во Ѓорче.. Па и ако она е слободна и ситуирана со нејзин стан ... доолго може да го крие бракот. Двојни телефони, профили на соц мрежи, Тиндери итн.. Сешто има. Сешто!!!
уфф ама го ставивте акцентот на мажите како само тие да се виновни, еве машко сум, работата ми е таква што дневно се среќавам со мин 20 жени од кои 2-5 нови ликови, сори вака ама воопшто не се така верни и невини и женичките..не дека ги бранам мажите ноо како ја напнавте работата мислиш ко сите проблеми од мажот произлегуваат
Nikoj ne veli deka sako mazhite izneveruvaat, a zhenite ne. Tuku za neverstvoto posledicite treba da si gi snosi toj sho go napravil, a ne nekoj drug.
Не се сите исти. Ова е напишано за оние кои не гледаат дека имаат стока од маж дома, го оправдуваат, ама сите жени се курви и неморални и тие се криви што мажот ги изневерува.
Чекај малку, пак со двојните стандарди, таа што знае дека е женет, не е должна да му го чува бракот!!! Може некоја си сака, авантури и баш и е гајле дали е он женет или не е. Едноставна си е таква!! Свестете се, оној кој е во брак, оној кој се заколнал на верност пред бога, во матично, кај сакате, кој ви ветил дека ќе ве сака и цени, е тој е тој по кој што треба да фрлате дрвја и камења. Ако е не е едната, ќе биде другата. Тој/таа ( има и жени кои си вараат да не се правиме сега наивни дека само мажите се скотови, има и жени што си тераат кејфови надвор од брак/врска), ама не ви се криви тие другите! Сфатете го ова, најдобронамерно. Во моментот кога тој или таа , легнал/а или почуствувал/а нешто за некој друг/а, бракот ви отишол во мајчината. Тука е веќе проблемот. Не си мавајте четки - да не бешее таа/тој немаше да ме изневери-. Тој/таа што решил да ве изневерува ќе ве изневерува,.
Исти се и мажите и жените, никој не го оспорува тоа, ама моментов во темава е зошто мажот кој изневерува не е крив, крива е жената што му се пуштала. Факт е дека најголемата вина ја сноси тој кој изневерува, небитно дали е машко или женско. Ако веќе некој дал завет дека ќе биде со еден партнер, тој/таа ќе биде виновник ако го прекрши заветот. Нели? Иначе јас не ги сфаќам оние што мажите ги ставаат во ист кош, дека по дифолт изневеруваат. Истото би го рекла и за жените, не изневеруваат сите. Бидејќи факт е дека не се сите исти, ни мажи, ни жени. Не може да се генерализира според едно искуство, небитно лично или туѓо.
Јас не можам едно да сфатам, како може да легнете со тој знаејќи го фактот дека има швалерка. Дотолку да се размислува да се спасува бракот. Кога тоа ќе се случи, подпишана е веќе разврската на односот. Потоа е се, само губење време, негативни емоции и самоуништување.
Па ќе замислиш дека не е тој крив зошто тој нема мозок, не бил свесен, а таа кучката го мрда опашот и се ќе ти е полесно
Замислив! Уште не ми е јасно! Маж ми еднаш ми рече: што сака нека прави таа таму некоја, дури јас викам не, ти немај гајле. Маж ми значи е некучкар
Тој што е слободен може да си оди со кого сака. Не дека е оправдано да се фаќаат за женети при толку слободни,ама ете,секој си прави како сака. На женетиот е да си го гледа семејството и колку некоја и да му се пушта и да му се упикува да ја одбие и да не се впушта во авантури,затоа што има и жена и деца можеби дома. Истото важи и за мажите и за жените. Некогаш ако мм ме изневери ќе сум гневна и на таа што ми го "растурила" бракот,но вината би била исклучиво на мм. Зошто на него ако не му седи мирен,ако не со таа,ќе ме изневерил со било која друга. А тоа што се тешите,таа му се увртела,му правела не знам што,само си се тешите,ако стварно ве сакал и ценел,никогаш не би си дозволил да ве изневери,па колку сака нека бил понесен од страст.
Coping mechanism. Полесно е некој непознат човек да го направиш лош, злобен, villain, тука да ја дадеш каузата за сопствената несреќа, него да си признаеш дека грешката ја прави човек кој ти значи, со кого имаш минато, сегашност и веројатно иднина. Не е лесно да најдеш маана кај човек од најблиско опкружување и не секогаш субјективното мислење може да се раздели од објективното. Полесно е некоја непозната да е кучка, курветина што заведува отколку мажот да е сељак кој оди со други. Плус и форумов ти е сведок дека мажите многу често знаат free pass да добијаат, а под лупа да се стават жените и да се сврти цел фокус кон нив и нивните постапки. Менталитетов во државава не ми се ни коментира, трагикомедија.