А зошто сакаш да се убиеш? Зашто маж ти сака да се разведе или зашто швалерот се повлече? Очигледно не ти чинел бракот и требало да се разведеш, сепак 2 години си му работела позади грб. Си направила огромна грешка тоа е тоа, нема враќање, разведи се и расчисти со швалерот. Разводот најтежок ќе биде за детето зашто во неговиот свет вие сте семејство и тој расне со мама и тато. Сега тоа ќе се сруши и морате да му помогнете да го помине ова. Според мене, во ситуацијата детето е најважно, а самоубиство не е решение туку ќе испаднеш плашливка со лоши одлуки во животот.
Е, па што сеела тоа жнее. Ние не сме тие што даваме дозвола или не. Колку јас има видено, оплескај па, дојди плачи кукај, спаси ме, се додека е тешко, после стара песна. така да ова не проаѓа кај мене.
И на форум да, манипулација се осеќа. А зарем јас не смеам на форум да кажам ако забележам нешто? Што толку ви засмета, маж да беше на клада ќе беше до сега
Не знам. Ама сигурно некој што се самоубил, нема да раструбат наоколу дека бил на форумов. Најубо да не коментираш за тоа, освен ако не ти е гајле што ќе се случи.
Мхм... не само што ти треба да одлучиш кому смее да му е тешко, а кому не... па и за тоа дали жалиме некого, или не, треба ти да одлучиш. Разбирам да не ти се допаѓа нејзиното однесување, и мене не ми лежи лажење и криење, и сметам дека за здрава врска искреноста е најбитниот фактор. Ама не се сите јас, и ако некој ми рече дека му е тешко, не гледам причина да не му верувам. И ако некој ми побара совет, не гледам причина да не го посоветувам. На крајот од денот, сите ќе си легнеме со мисли за сопствените одлуки... сопствениот живот, не за туѓиот.
Taka si e, vo pravo si... megjutoa taa i ne pobara sovet nitu pomos. Nitu nekoj moze da i pomogne sega. Ne odlucuvam jas nisto Wild, a ne mi se dopagja i povekje od ocigledno e, dodeka bese so svalerot pobara dozvola od mene,pa sega moeto mislenje preci? Ne drzi voda ova. A nitu se sitam, nitu nisto od toa. Za sebe i za svojata familija napravila loso, megjutoa lugje sme, se nesto e skolo. Toa ne znaci deka jas kje padnam na toa, lele tesko i e, cekaj malku.
За убивање требало да мислиш пред да фатиш швалер, сега си го изела гомцето и трпи ги последиците, мора да бидеш силна ко што си била 2 години. А за момакот, мислам дека се навикнал во улогата на швалер и нема амбиција за нешто повеќе.
Секој е одговорен за своите одлуки и постапки. А според тебе, оној кој погрешил, нема право на искупување? Згрешила, точно. Ајде сега да ја распнеме, како да не знае што направила и како да не и е доволно тешко за тоа низ кое што поминува. И Исус рекол, нека фрли камен тој што ништо во животот не згрешил. Сегa е време да расчисти со грешките. Изневерила, назад нема. Не знам дали чувствува вина, мислам дека не, повеќе и е мака што љубовникот не бил она што очекувала. Ама не е наше да ја осудуваме.
Размисли реално. За што конкретно ќе се убиваш? За швалер? Дека ќе останеш сама? За што? Во ред, си правела енормна грешка према сопругот, си можела да го оставиш па да си бараш друго чаре. Нејсе, има луѓе кои сакаат токму лица во брак, поради немање на обврски према нив, чист секс. Во случајов, ти очекуваш тој да продолжи со тебе, но дали воопшто сте правеле муабет за исходот ако ти се разведеш. Дали би продолжил со тебе и би те прифатил со цел товар (развод, дете)?! Негова одлука е сепак дали сака да те прифати целосно и немаш право да се лутиш. Ништо добро не излегло од такви приказни. Можеш само да свртиш ново поглавје и да ја инвестираш цела енергија кон детето.
Јас пишав убаво првиот пат, само изгледа не читате. Сите сме згрешиле нешто, меѓутоа ако грешката и поминувала 2 год. и ништо не превземала за тоа време, сега тоа се акомулирало. Да било ден две ајде и месец два, ќе речеш, ама 2 год. мака и е, јас убаво пишав, сама се распнува. Се е школо, тоа не знажи ќе речам, ете тој швалерот ваков таков срам да му е, леле како можел и тн. Имала 2 год да опипа со кого си иам работа, за кого семејство ставила на ризик. Може не сум некој мек тип, ама не можам да кажам швалерот е крив, тој немал што да изгуби, а таа многу. И таа сурова реалност, лепи што сакаш ништо не ја менува. Камо да имало некој да ја изруга пред да ја фатат, да се откачи од тој, сега касно е.
Полни сме се со предрасуди и вчудоневидена сум како луѓево се дрзнуваат да ти кажуваат што е правилно за тебе. Значи не можеш да поставиш контроверзно прашање, а да не бидеш осудуван од овие со "совршениве животи". Се уште живееме со сфаќања како нашите баби и дедовци. Трагедија. Мој живот, мое право да го живеам како сакам и на никому не треба да му објаснувам. Во одреден дел од твојот живот си сметала дека одлуката да го изневеруваш сопругот е правилна. Нема правило ама најчесто кога ќе дојде ситуацијата до кулминација, љубовникот се повлекува. Не треба да се каеш за тоа што се случило зошто во одреден период од животот си мислела дека е исправно. Се надевам дека ќе се разделите по мирен пат. Имаш ти голема причина за да продолжиш да живееш. Го имаш твоето дете, тоа ќе ти биде мотив и ѕвезда водилка во животот.