... koga si mu kazala na deckoto, a toj ti vratil i sega ste 1:1, samo ne kaza drugarkati seuste ti e drugarka???..... E sega jas da i kazam na zenami i da mi reci ok, i posle da mi vrati so drug i jas da znam ...... , da ne bidam pregrub, ama TESKO deka poveke ke ima nesto megu nas, togas duri .........NEZNAM, aj da ne mislam na toa>........... armagedon sto te buni //eve primer se resavas da ja obelodenis cela vistina .vistinski se sakate,si znacite eden na drug,ste pominale mnogu i plus imate decinja,planovi..zosto dokolku iskoci nesto slicno na moevo ,da ti vrati milo za drago,ti ne bi go izdrzal toa//??jas od toa bi zaklucila deka nema vistinska ljubov tuku sebicnost.jas mozam,jas imam pravo,jas sakam...pa i taa saka,moze,ima pravo da go najde svojot melem.zosto ne bi prostil//plus cista sovest..1;1..primer ides vo market pazaruvas kolickata e prepolna i ja nosis na kasa.ti naplatuva prodavackata se, pa duri i keseto od po 2 den.pa zborot mi e deka i najmala greska vo zivotot moze da ne kosta.no najbolno e bozjoto pravilo za grev go kaznuva tvojot dziger i bubreg -vo prevod toa se decinjata ni krivi ni dolzni , moze ,ne daj boze da vi se udri slakanica tebe i svalerkata preku vasite decinja-bidejki toa e najslabata strana na sekoj normalen.veruvaj ne se bega od bozja raka.za sekoj zbor ,navreda greska sve se plaka samo koj moze da vidi.a VERUVAJ toa ne se IZDRZUVA...za na kraj da ti odgovoram za "drugarkami"nikogas i ne mi bila,so toa sto od pocetokot masmi mi vikase ne ti e drugarka-jas NE DUSA DAVAV ZA NEJZE..za na kraj masmi da legne so nea..so toa i zavrsi naseto "prijatelstvo".pozdrav i do tebe pa izvesti ne
Ne velam deka na mazite se im e dozvoleno, i neznam zosto samo mene me kudite , zarem zenskite koi ucestvuvaat vo vakvi raboti nemaat pamet pa taka lesno se nagovaraat ???????????????? - toa e tvojot zenski rod koj lesno se nagovara????????? Ne sum gord na toa sto e tolkav periodt , iako mozebi toa taka ti zvuci......... OF TOPIK: Mazite i zenite se ramnopravni , no se dodeka ne vidam zena kacena na bandera kako elektricar , mislam deka nema ednakvost. - A za vrakanje na staro ok, rabotam na toa . Dali treba d me ostavi????, pa najverojatno DA, a jas bi ja zamolil da ne me ostava, no odlukata e nejzina i ke ja pocituvam. P.S. Kvadrant - e astronomski instrument, ili matematicki KVADRANT ne oznacuva geometrisko telo, toa e matematicka operacija. Zatoa LJUBOVEN KVADRANT - site citateli koi neznaat sto e KVADRANT ke ocekuvaat cetvrto lice ili devojka, a na krajot od knigata ke pisuva sto znaci KVADRANT - Vidi vaka, zosto jadis raznovidna hrana a ne ednolicna, koga i ednata i drugata hrana gi zadovoluvaat dnevnite potrebi od hrana ????????????............. a za toa sto mi pruza koja, veke e intimno prasanje i ne mislam da go prezentiram A za secenjetona trupec, e toa e veke KRIVICNO DELO - OBID ZA UBISTVO a kaznata e i ZATVORSKA, zatoa pazi so zakanata oti i ZAKANATA e krivicno delo. A ti si covek od doverba???????? ...... i se spravuvas so se........ i nikogas nema da dojdis vo situacija da izneveris?????????..... ne bidi sigurna ........ priznaj si vo sebe , neznaes koga ke te izdade toa.......
Јас за мене си знам што е и како е. Ти си тој што не знае што прави. И немој со тие глупости еднолична и разновидна храна, со бедни изговори за прљави работи. Расчисти си таму со тебе. Ти си тој што треба да го јаде совеста што и како прави.
najiskreno se nadevam deka ke izlezes od ovoj krug na spletki.Izlezi pobrzo ako ne sakas da si pomines kako jas sto pominav.eve sega ke ti kazam sto jas napraviv i sto samaqta se osuduvam za toa.Jas sum mazena i sum vo stranstvo.se zapoznav so eden decko preku internet i posle izvesen period sekoj den bevme zaedno na net.Najteskoto dojde koga eden den toj mi kaza deka me saka(a toj ne e zenet) deka sum mu mila deka mu nedostigam.....Se obiduvav sekoj den da go razubedam da si fati devojka no toj nikako da popusti mi velese jas te sakam i ke te cekam.Dojde vreme da si odam.Si otidov i slucajno toj me vide vo grad a ja ne go ni poznav.Koga zastana do meene svativ deka na nekoj nacin jas sum taa sto go izneveruva mazot a so koj imam perfekten brak.Nemav nisto so nego AMA OD TOJ DEN KOGA GO VIDEV SVATIV PA TOJ NE E VREDEN cel moj zivot da go nosam na sovet.mu izbrisav broevi skype facebook..seeee..prekinav sekakva kumunikacija so nego.se vrativ od makedonia i pak prodolziv so mazot mi ama veke ja imav griza na sovest (iako nisto nemav so nego ama se sto si pisuvavme na skype me dovede do griza na sovest).ne mozev da izdrzam i eden den go usednav mazot mi i se mu kazav a toj zacuduvacki me gledase no od toj den znae da mi prefrle koga si odam za makedonija EJ GO VIDE LI TVOJOT SIMPATIJA???? ZATOA MOJ SOVET POTRUDI SE DA ZAGUBIS SEKAKVA KUMUNIKACIJA SO SVALERKATA ZATOA STO KAKO ODMINUVA VREMETO A TI AKO PRODOLZIS DA SE GLEDAS SO NEA ZNAJ DEKA OD DEN NA DEN KE TI E MNOGU POTESKO.a zena ti mnogu tesko ke go podnese ovoa zatoa sto i e "dobra prijatelka"
еднаш кажав и пак ќе повторам-ај што изневерил,изневерил,ама ниту се секира,ниту совест го гризе,возрасен човек,маж,татко и сопруг!тоа е најтрагичното во целата ситуција,па уште кажува тука прикаски со не знам каква храна.да видев трошка каење,па ќе те сфатев сериозно и разберев,вака немам ни желба,ни разбирање.штом вака си сфаќаш,ти нити ќе расчистиш со таа,а и ако го направиш тоа,наскоро и некој друг вид храна ќе сакаш да пробаш.навистина ми е жал за твојата сопруга...да не сум и во кожа
Dobro si napravila sto ne si prodolzila poveke od INTERNET kontakt, mozebi i ti nekemozese da izlezis od krugot, a ako kazese na forumov , devojkive ke te rastrgnea. Te razbiram vo celost i dobro e sto si sprecila na pocetok, no ete ne sekoj kako na primer jas go pravi toa . Pozdrav, blagodaram za razbiranjeto femina90, najverojatno nemas nisto videno vo zivotot i zatoa samo kritikuvas, ama aj teraj. Samoto toa sto razgovaram znaci nesto vo sovesta raboti......., a zenami bas ti ne mora da ja zalas , zenami e povredena iako neznae no jas i nadoknaduvam za se bez da znae i drago mi e koga ja gledam srekna zaedno so decata. A ti mi izgledas deka imas epten tersene karakter koj samo crno gleda i prekoruva, bi ti dal sovet da ne bides takva ne e dobro ni za tebe ni za okolinata, so takov karakte si obasna i za sebe i za okolinata.............
оф..психијатар да не си по професија? била среќна со децата...жена ти се мажела со тебе за да биде среќна и со тебе и со децата.само ме интересира да дознаеш еден ден како жена ти спиела со твј другар една ипол година,не за друго,туку дека разновидна храна треба да се консумира,како ќе реагираш...дали тогаш ќе си викаш,па добро од се треба да се проба...дека нели ти се си видел во животот,а јас не...не се секирај дали гледам црно или бело,повеќе секирај се за тоа дека тебе наскоро ќе ти се смрачи
Аман бре девојко, ПРЕТЕРА !!! Никој не е овде на форумот за да му се суди, туку ако си во можност да му дадеш совет кој ќе му помогне. Сите сме луѓе од крв и месо, нема потреба да бидеш толку груба. И на крај краишта не си ти таа која суди. Еден е Господ и тој ќе ја каже казната, а не ти да кажуваш дали некому наскоро ќе му се смрачи или раздени. Мислам навистина претера со глупостите и препукувањата. Како прво не е етички да се даваат и оставаат вакви постови. Никогаш во животот не знаеш што може да ти се случи ,што може животот да ти донесе па за вакви работи да пишуваш. Не туку се моли жена му дали да спие со другра му и сл. моли се никогаш да не се најдеш во ваква ситуација, зошто чудни се животните патишта и намерите Господови. Нека најде сила човекот да си го среди животот и не само тој, туку сите кои имаат мака, а ти ако имаш нешто корисно и паметно да кажеш во ред, а да му отежнуваш на некој со тоа што ќе мора макар и постовите со бес да ти ги чита , не верувам дека е потребно.
стана досадно ова со armaegdon стварно. се знае како се решава тој проблем човекот не сваќа некои работи а вие само го напаѓате, доста е веќе !!!! оставете го нека реши сам
.......................... СЕ наоѓам пред предизвик. Пред 1 недела се испокарав со ,,дечко ми,, ,,,,, ( не знам дали се сеќавате на мојата прииказна дека одам со оженет човек веќе 3 години ) ....... се искаравме поради тоа что му кажав дека ми се јави еден дечко (слободен) кој ме покани на кафе и искрено јас размислував да отпочнам врска со него (да ставам крај на врската со овој зошто смачено ми е од се и згора на тоа не се остава дури не увидел дека стварно требало да се остави) а многу се сакаме мислам претерани чувства ииграат во нашава врска не сака да ме дели ми вика ТЕ МОЛАМ НЕ МЕ ОСТАВАЈ ти си ми се во животов и дека за брзо ќе се оставел и ќе бил само мој , неможиме еден без друг, покушавме , но не оди , само плачам се нервирам не можам да се замислам со овој другиов иако детето е сосема ОК но , ете , кога ќе се заљубиш, се губиш....... едноставно не знам кој пат да го одберам дали да ја испуштам и оваа шанса за промена на мојов живот или да си продолжам со овој што го сакам ........... ?????????
So seta pocit kon debe gospodine Armagedon jas celosno te podrzuvam i soocustvuvam so tvojata maka.Prosti im na devojkive gresni se kon tebe i ne gi osuduvaj sto ne mozat da te svatat ,seuste se mladi i ne znaat sto znaci brakot i iskuseniata vo nego..Ti navistina si za zalenje.Dodeka poedinci od glupi mazi sedat so edna zena i so nea ne mozat da izlezat na kraj ,ti babacko so dve.Eda znaes kolku mazi ti zaviduvaat sega i velat lele kolku go prati sreca site nie edna a toj dve .Ako ti terajsi po svoe i zgrapci se sto zivotot ti pruza e ednas se zivee druga sansa mozebi i ce nemas,pa taka malku so ednata malku so drugata i volkot sit i ovcite na broj.A gledam i odmor ce padne ,ako odnesija zenati no nemoj slucajno da ja zaboravis ovaa drugata kupii na siromaskata nesto od tamu za da znae deka i tamu si mislel na nea .Ama pazi vesto da ne doznae tvojata.. Mislam deka sega si zadovolen ...ova sakase da go cue tvoeto uvo Kako nemas pocit kon zenata koja ti darila ljubov i deca ,kako mozez da bides dvolicen ,licemereni bez dostoinstvo .Sto sakas kazi no gi preziram takvite mazi. Ne sum staromodna pola svet go imam prosetano imam videno na dva tipa od mazi a eden od niv si i ti .No znaj. ZENA VRACA , ZENA PLACA KAD TAD pa togas da ne se cesas tamu kade sto ne te jade. Ova go velam od iskustvoto od razgovor so izmameni zeni se se vraca se se placa bas togas koga najmalku ce ocekuvas , mozno e da ti se cin i malku neverno i glupo no znaj vistinito vo eve da receme 95 posto od izmamenite zeni .Zatoa sednisi i preslusajse sebesi vozrasen maz si i ne ti dolikuva da baras sovet od zensko bitie koe nikogas ne saka da bide iznevereno od strana na takvi kako tebe.
како што сама рече никој не е овде да суди...и во право...потребно е да чита постови како твоите...не за друго за помирно да си легне вечер покрај жена си
neznam dali si procitala za mojot problem mene licno mojot soprug me izeveri i znas sega kako se odnesuva...najdobro sto mozi...ne sum jas za da sudam.jas resiv da ne se raveduvam za inat na nego i na nea pa sigurno nema da im dozvolam da uzivaat dodeka jas doma sama go cuvam deteto...a ion da te sakal kako sto tvrdis do sega ke se razvedel...sigurno i na nea i go pravi kako ne tebe filmot kao kolku mnogu se sakate...jas te sovetuvam da si zapocnis vrska so toj slobodniot od ovoj nemas nisto...zboruvam za tvoe dobro ne te osuduvam ne ja osuduvam ni svalerkata na mojot... za se se vinovni mazite pa makar i zenite sto zapocnuvaat nesto so drugi a imaat semejstvo.razmisli si ti najdobro znaes pozdrav...
Срцка како и секој друг и јас ќе те советувам да почнеш одново, да видиш која убавина ќе ти ја донесе животот, да се осетиш сакано без резерва, без последици.... Но сепак, навистина ли сакаш да започнеш нешто ново? Дали кога ќе почнеш од ново ќе мислиш и на НЕГО? Дали во секоја ситница ќе го бараш(тој за ова така велеше, тој така ќе направеше?) ? Што ќе ти е ново ако мислиш дека го бараш него, само слободен ,без обврски? Доколку си навистина решена да почнош од ново, така и направи, немој да избегаш на првата препрека, немој кога ќе видиш дека може да ви биде навистина убаво да се исплашиш и да побегнеш, на новиот дај му шанса да те усреќи(без да постаувш високи стандарди и да го бараш стариот во него). Ништо нема да смени да ти пишувам сега реферати како тој н стариот нема да ја остави жена му сега, кога досега не ја оставил, сепак 3год се во прашање а не 3месеца, знаеме и ние и ти дека за овие три години тој можел милион пати да се разведе(но што сака тој, да те има тебе цел живот за сигурно,а притоа и иделано семејство(во очите на луѓето)дома? Што и да сака е негово, само факт е дека семејство и живот заеднички ако сакал со тебе, до сега тоа ќе го решеше...) И да има проблеми дома, и да постои нешто што ние не го знаеме(зошто ти најдобро си знаеш како се работите меѓу вас) секоја една пречка, секој еден проблем може да се реши, ништо не е без решение, затоа сметам дека не треба тоа да те залажува. Сепак во животот за се постои крај, на каков и да е начин еден ден се завршува. Навистина е џабе што и да се каже, зошто се зависи од тебе, се зависи од тоа дали навистина си решена да продолжиш понатаму. Јас само ќе ти посакам многу среќа и се надевам дека ќе го одбереш вистинскиот пат кој ќе те направи среќна. Биди храбра и одлучна пред самата себе.
PERDIJA, Ostavija femina90, ocigledno e mnogu SERTLIJA po karakter sekogas, ama nejse belkim ke najde nekoj sto ke trpi takov karakter, GO ZALAM COVEKOT BLAGODARAM za postot, milo mi e sto imame priblizni prikazni i ne se sramime toa da go kazime i da kazime kade gresime, TESKO NA tie sto najmnogu "OPINAAT“ - е тие први ке ПОПУШТАТ
E bravo milo mi e sto tolku kritika vrodila plod i zborovite od site ti ja potiknale tvojata sovest pa taa prorabotela i se nadevam deka se dobro ce zavrsi .Bolje na vreme da se spreci nego da se leci.Ne vredi da izgubis nesto za nisto .Mozebi sepak si covek i nesi taka los. No si padnal vo iskusenie na koe ne si mozel da mu odolees .Aza da se iskupis ce stavis kraj .
искушение е еднаш,двапати да бидиш со некој друг....година ипол не е искушение,тоа е веќе лицемерно да се нарече искушение...реков јас во еден пост погоре- најлесно е да се тешиме дека нештата сами и случајно се случуваат,не е точно- ако не дозволиш нешто да се случи,нема да се случи и крај-поедноставно нема! и мој совет за сите со вакви проблеми-мислете 5 пати ако треба пред што било да направите-оти после е малку касно и малку лицемерно да се бара помош,кога не сте вие жртвата...има една поговорка -што си надробил,тоа ќе сркаш!
Kritikive ajde da recime vrodile plod, no prekinot na seksot se sluci pred da pisuvam na forumov taka da i toa e nekakov dokaz deka sovesta raboti, sega uste site kontakti da se prekinat . A dali sum los covek, pa sekoj covek e los i dobar na svoj nacin .......