Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    9.392
    Ти го памтам и најпрвиот пост кога пиша и толку бев згрозена од тебе тоа не се опишува, точно памтам дека имаше пишано дека секојдневно го изневеруваш маж ти, како успеа секој ден цели две години? Покрај работа, гледање дете, куќа и други обврски плус и време за швалерот?

Неверство ни во лудило не би оправдала, и првиот пат ти пишав кажи му се на сопругот, разведи се и продолжи после како знаеш и умееш, и сега се дозна и паѓање во опатија, зошто не мислеше на ова цели две години и секојдневно кога одеше да се гледаш со швалерот, помислуваше на детето, на последиците?

Вредеше ли тој секс толку многу за да си го растуриш семејството, и детето да ти страда сега?
    За еден обичен секс и задоволство да растуриш нешто што траело, се градело со години, си основала семејство со тој човек, за да после некое време ти текне дека него не го бива за еб*ње, па чекај швалер ќе си најдам.

И во ситуацијава јасно е кој е жртвата, мажот ти, сирот цели две години при очи слеп, наивен и сирот, додека он ти го чувал детето дома мама на провод со швалерот. И не воопшто не си за жалење, како што си правела некого будала сега на крај ти испадна најголемата будала, и без маж и без швалер, а може и без дете.

Во иднина ти посакувам се најдобро и памет за друг пат.

На Chanell*, душленце, Leat и 21 други им се допаѓа ова.
  2. kate-84

kate-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    14
    Vaka sea dve godini od koi godina e so seks , mnogu e slozena prikaznata. Poise bese emocionalna vrska, prijatelska. Dolgo i slozeno e za raskazuvanje. Me fati na slabosti jbg. I definitvno ne e sekojdneven seksot. Mozebi dva pati mesecno. Sekojdnevno se gledavme bez seks

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Фокусирај се на детето и на себе си сега.
    И не прави друг пат вакви грешки, ете лекција ти е ова, сите учиме од грешки.
    Зошто не се разведе од маж ти ако ти бил лош бракот?
    Не мораш да ми одговориш, само се обидувам да ја разберам и твојата страна на приказнава, во што беше проблемот со мажот ти?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Најмалку важно е тоа колку бил чест сексот, ти секако и емоционално си го изневерила. Неверството не го расипал бракот, по твоите зборови бракот бил готов, само што ти си нашла утеха, а мажот (веројатно) сам поминувал низ тоа. Малку нефер, но пак ќе ти кажам се случило и назад нема. Би ти рекла да пробаш да го спасиш бракот, но за жал мислам дека е невозможно. Нема доверба веќе, нема љубов, нема почит, разделбата е најдобро решение.

Да се изјаснам за прашањето погоре околу детето. Доколку мажот изневеруваше во приказнава, немаше да го поддржам да биде со детето зашто таткото не може да се грижи за малолетно дете после развод (со исклучоци). Членката единствено ја охрабрувам само и само заради детето. Инаку, од ваква подла работа и ножеви во грб на најблискиот ми се гади.

На Nevenche26, sierra, pikabu5 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    И сеа емоционалново као не го рачунаш? Само сексот е изневерување?
    Не те фатил он на слабост, не си ти невина тинејџерка. Ти се присакало, он се нашол у комбинацијава и тоа е тоа. Не се представувај сега како некоја жртва која паднала на симнување ѕвезди. Не ти е крив он, сама си се зезнала, ти си била таа која изневерува. Сега дечкото не сака да се најде во fucked up ситуација и те остава на цедило. Му одговарал секс на изволте кога сакал, но не сака ништо повеќе со тебе. Better luck next time

На Veta, Luna91, Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Е да, баш така, ножеви во грб се. Да беше мажот тој што изнрверил итоа како ќе го распнеа тука, ќе кажуваа како не бил татко и сл. А зошто жена за ова да се поштеди? Не разбирам зошто некои се контрдикторни?
    Само едно 20 страни поназад, најстрашно го вреѓаат мажот што изневерил, го прават не татко, го навредуваат и сл. изневерувањето е исто и од маж и од жена, и чим се бара совет на јавен форум, секако дека треба да се очекуваат осуди, не сакам да поштедувам никого од било што, за да искажам свое мислење, не судам и многу ми е гајле што сами си се уништуваат, ама нека не очекуваат дека од сите ќе бидат НЕ-осудувани.
    Потполно се согласувам со тебе, затоа те цитирав.:)

На Petar80, Nevenche26, Billy Idol и 10 други им се допаѓа ова.
  7. kate-84

kate-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    14
    Sea koj rece deka ne e? Rekov dve godini izneveruvam znaci i emocionalnoto go smetam. E kako se desi se desi. Mazot mi ne bese tuka godina dena e taka...

8. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Е добро де, не бил тука маж ти, и тоа не е причина за да го изневериш, нели? Се тоа си има своја позадина. Јас не поддржувсм неверства, и од мене не си поддржана, ниту пак те осудувам, ама не барај кривица во тоа што маж ти не бил тука едно година, па затоа си го изневерила, си го изневерила затоа што така си сакала, и тоа е што е, замисли да било обратна ситуација и тебе да те немаше една година, а маж ти за тоа време да те изневеруваше, па да бараше кривица во тебе, затоа што не си била тука? Глупави изговори. Разведи се, и тргни се на страна од мажи некое време, посвети се на детето, мој совет и мислење, сакап прифати го, сакаш не, твоја работа. Со лесно.

На Petar80, Nevenche26 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  9. kate-84

kate-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    14
    Ne e izgovor i jas ne bev tuka 4 meseci samo sakam da kazam kako se desi. Mi trebase pomos ova ona togas bese samo enociobalnoto, nemase seks, i jas koa zaminav isto me barase poatojano sekoj den. I ne baram opravduvanje ili krivica se desi ednostavno....

10. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Во ред се деси, сега мажот ти сака да се разведете претпоставувавам? А со овој другиот немаш контакт сега? Мисли на детето, и фокусирај се на него, друго нема што да направиш, мислам дека немаш баш и што да направиш и поправиш повеќе.

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Што сте фини, просто се зачудев :D маж да беше жив ќе го запалевте.
    Не е битна причината. Битно е што самата на себе си нанела зло, а покрај тебе патат и мт и детето.

Кога веќе си приметила на кај оди работата, си требала да пресечеш и да расчистиш со време што сакаш амаа... јбг...
    Седејќи на два стола, падна на земја. Јбг ќе станеш. Се надевам ја научи лекцијата.

На Petar80, baby-star, Nevenche26 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. kate-84

kate-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    14
    Ja nauciv, fala na site za odgovorite...

13. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Во ред се деси, сега мажот ти сака да се разведете претпоставувавам? А со овој другиот немаш контакт сега? Мисли на детето, и фокусирај се на него, друго нема што да направиш, мислам дека немаш баш и што да направиш и поправиш повеќе.

14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Забранетото е послатко. На вториот си му била добра, додека си била 'туѓа '.
    Нема никакви обрвски према тебе, никакви очекувања од тебе према него, едноставно само секс.
    Општо, статистиката покажува, а и од примери од лична околина, изневерувачите губат интерес еден за друг, у моментот кога биваат слободни.
    Твојов, стандард. Ставил прстен на рака и завршил своето, тука е таа/тој нема кај да иде, започнува една летаргија и незаинтересираност за партнерот, исчезнува сето она што постоело пред да блесне прстенот.
    Во идеални услови, си требала да прекинеш веднаш штом мислата за друг станала дело.
    Вака.. извини се, прифати си ја грешката и продолжи понатаму. Сама.

На Veta, Nevenche26, sierra и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    9.392
    И дека не беше една година тука мажот ти, ти наместо да си го гледаш детето имаше потреба од швалер, и ова е некакво оправдување?

Добро не знаеме колкаво ти е детето претпоставувам е уште мало, ама утре кога ќе разбира и кога ќе биде по големо како ќе му објасниш зошто си му го уништила семејството, целиот свет им се руши на децата после разводот на родителите. Додека е мало ќе го лажеш, еден ден ќе дознае зошто ти и татко му сте завршиле, знаеш со какви очи ќе те гледа тоа дете?

Понатаму во животот само од тебе зависи дали на тоа дете ќе му бидеш мајка што ќе се гордее со нејзе, или мајка што ќе ја обвинува и ќе се срами од нејзе.

На Nevenche26, IRBBB, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Колку полесно на маж му се простува неверство отколку на жена, зачудувачки.
    И никој немаше на маж да му вергла "детето, детето". Детето си е дете, како децата на разведените да се некоја проколната категорија, па сега по секоја цена да треба да се угуши некоја во несреќен брак ради детето. Мислите детето посреќно ќе беше ако таа прво се разведеше со мажот па тргнеше со љубовникот? Демек попоштена во негови очи ќе беше? Советите : прво расчисти, ( за брак со дете зборувам) ми се од така понеприменливите , бар во мк. Јас не познавам маж или жена во брак што бил со дете што прво расчистил, па се заљубил/а во друг. Освен, ако не се работело за физичко/психичко малтретирање претходно. Никого не знам чисто од емотивно/сексуално незадоволство што се развел. Не дека за сите се знам , или ми се исповедале сите разведени, туку за жал не е вообичаено тоа. Осудувањето од средината би било исто "е што му/и фалеше, дете има , оти не гледаше кога бира" и слично. Затоа се одлучуваат полесно за тајна врска.
    Таа не си го сака мажот, тоа е очигледно. Е сега, дали требала пред или после "расчистувањето" љубовник да има, не менува многу. Детето до одреден степен секако ќе пати. А љубовникот е во поедноставна позиција од неа и сега, и кога би била разведена од претходно. Со прстен одма да се појави по аферата, и да го прифати детето како дел од животот на партнерката, а сам нема дете е реткост. Пак зборувам за балкански менталитет оти сите знаеме што е идеално, а реалноста е нешто друго.

На do-re-mi, Love 83, evangelina.ina и 17 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Многу осудувате.
    Околу вас има десетици кои се во паралелни врски, во моментов.
    Многу полесно се 'убиваат' предрасудите, ако се обидете да ја разберете ситуацијата.

Шо корист од муабетот: Шо не мислеше претходно?

За се' истиот шаблон го користите:
    - ја тепал, шо не мислела порано
    - изневерила, шо не мислела порано
    - цел ден шетал и не чувал деца, шо не мислела порано
    - имала проблеми со свекрва и', шо не мислела порано

Вие шо не мислевте порано за проблемите во кои сте сега?

Ви личи на совет муабетов?

На Juicy, hermosa, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.588
    Леле смешки. Глава сечам ако една овде застане на страната на мажот кој изневерува и да рече - не мислите дека сам доволно страда уште вие да му кажувате колку згрешил!!
    Какви убавки двојни аршини. :inlove:

Мажот ќе беше на клада стаен истата минута само што ќе пишеше коментар. Џаст сеинг. :)

Иначе да. Неверството е аргумент на суд кога се одлучува кому ќе припадне детето, на тоа богами треба да се мисли со време, оти не сите завршуваат брак пријателски и во договор.

За конкретниот случај што да кажам. Било што било. Си се залетала. На љубавник му било арно без обврски, сега нормално сака слобода. Не си мислела тогаш, сега почни да мислиш.
    Не те осудувам, грешка или не, време е да си расчистиш со себе. Што, каде, како понатака ќе тераш ставајќи ги потребите на детето на прво место овој пат.

На Guns N` Roses, bittersweet, Priroden и 20 други им се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Не осудувам само едно ќе прашам. А зошто ти мораш да имаш маж у животот?
    Сопругот те остава, ок и онака не бил погоден ни бракот, а ни мажот. Нели треба да чувствуваш олеснување сега што ќе те ослободи он од обврските.
    Второ љубовникот те неќе веќе, ок тоа нели беше пријателски и за секс.
    Па ти сега немаш проблем, треба да се чувствуваш слободна и не зависна. Зошто е проблем да бидеш сингл?

На Nevenche26, hermosa, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Претпоставувам дека секогаш почнува се пријателски,ама како поминува времето се раѓаат чувства барем кај едната страна.Скоро никогаш таквите секс пријателства не завршуваат без емоции.

На irena.1 и thelittle17 им се допаѓа ова.