Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Не е фер секако ,има секакви луѓе од двата пола

2. hermosa

hermosa Популарен член

Не те цитирам за да се фатам за никого имам и други цитирано и така.И да пак ќе повторам секој со своите дела и одговорност ,но она дошла тука за совет и решение на проблемот зарем нема право на тоа?

3. Outlook

Outlook Популарен член

Не побара она совет, она ја излеа горчината и разочараноста од швалерот и и беше непријатно дирекно да каже како да го оправам тоа, ни за брак, ни за ништо друго само за тој и удри на жртва систем. Колку е тоа љубов, колку чувство на безизлезност, се фрлила, каков таков штом се омажила и сепак не го оставала, не било толку лошо, а тој не цени колкава казна платила. А што се пишувала претходно за врањето на маж и не знам, читам кога ќе ми налета нешто или кога имам време подобро речено.

4. hermosa

hermosa Популарен член

Еве авторката нека пише пак да ни опише подетално мене ме интересира нејзиниот однос со сопругот ,пред швалер,по швалер и сега моментално што чувствува он кон нејзе

5. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Јас не би сакала некој да ми речи те изневерив бидејќи не ми посветуваше внимание. Кај изневерен па уште и виновен. И кога би било така и' го сфаќам незадоволството ама има друг начин. Прво ќе поразговараш да ти посветува внимание, ако не се смени ќе се разведиш и бараш друг. Секој има потполно право да си бара тоа што сака, ама не на туѓ грб. Ако си во брак не значи дека тука животот завршува, пак можи нешто да не чини и ако нема разбирање, разводот секогаш е излез.
    И ок, ќе згрешиш еднаш, два пати, третиот ќе се подзамислиш и ќе бидиш искрен, ќе се извиниш. Како се живее толку време во лага...

Секогаш тргнувам од моја гледна точка заборавајќи дека не сите сме исти. Неверство нема да оправдам никогаш било од маж или жена, било во врска или брак.

До членката ако уште чита, поминало и нема назад, научи на потешкиот начин дека на зборови сите (швалерот) се јаки ама кога ќе треба дела ги нема нигде. Посвети се на себе, одмори некое време од мажи. Преиспитај ги постапките и поработи на наивноста. Кога ќе бидеш спремна дај му шанса на друг, ако не ништо страшно и без маж се живее. И се надевам нема да има следен пат иста грешка, кога би имало барем биди искрена.

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Никој не може да те наведе на ништо ако не сакаш, најлесно е на друг да се префрли топката.

eliesaab, Ambrosia, pikabu5 and 8 others like this.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Ауу каква жртва побогу 2 години афера и жртва ќе изиграва.
    Изневерувачот не може да е жртва!

Утре маж ти ако те изневерува и ти се правда "таа курвата е крива она ме заведе ме фати на емоции" во тој случај што ќе му речеш леле душичка моја ти си жртва во ситуацијава?

SexiLy, IRBBB, Veta and 14 others like this.
  8. hermosa

hermosa Популарен член

Ајде сега знаете какви машки префригани има ,не викам дека он ја натерал или е крив туку ја лажел оти ја сака бар таа така опишува а изгледа така он не и се претставил на тоа се мисли во случајот.А такви кои се правдат бев пијан или што год ,додека не се отвори приказната цела не може да се пресуди

9. Mantub

Mantub Форумски идол

Пијана беше 2 год?
    Не знам што комплицираш, тој и стварно да ја сака и да е презаљубен во нејзе, значи и да не ја лаже, пак нејзин е изборот да изневери.

Reja, IRBBB, IM.TMKQ and 7 others like this.
  10. Snowflake97

Не ми се верува како само колку да излезете демек нешто сте ин, либерални личности, вие никој не осудувате, и слично на форумов па тресете глупости од ракав, демек он со сила ја тераше две години да бидат во врска, биди реална најпрво со сама себе и тргни од себе во ситуацијава.

И единствено нешто што она го наведе како проблем за неверствово е дека маж и не бил тука една година. Сигурно бил во странство за да заработи за нив, и додека мажов ринта работи и жена му успут тука си се работи.

IRBBB, Veta, Ambrosia and 8 others like this.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

изневерила тоа е факт и не е добро но што она всушност сака дали да е со семејството или за другиот ја боли тоа сакав да и се расчисти на неа затоа и пишала тука а не за да и кажеме веќе за она што го направила ,свесна е и самата.и не е оправдание но мажот или обратно ако не е добар кон сопружникот и те како има последици и без неверство ,зборувам конкретно за случајот нејзин а се знае дека неверство е неверство макар било поглед допир воздишка по други итн и не е во ред

Last edited: Dec 29, 2020
  12. hermosa

hermosa Популарен член

ок ајде од себе почнувам имав токсична врска и дојде до неверство со друг се бакнав и партнерот мој ме прочита и знаеш ли оти не ме остави оти он беше тој кој ме нервираше омаловажуваше потценуваше и збореше за неверства со години и ајде еве ти пример каде јас не се правдам оти сум жртва но и партнерот беше виновен бил маж и во проблем со неа во сексот лош секс она го кажа тоа а дека бил изневерен не е оспорено ете дошло и до развод.мојата намера е да и се помогне на неа

13. tina2018

tina2018 Популарен член

Бара помош како да го врати швалерот, ич не и чуе за мажот. Не се развела кога почнало неверството, продужила 2 год, сега маж и дознал, и швалерот ја откачил. Според тебе она бара совет за што? Како да продужи сама или ќе си терала понатака уште години па немало да бара совет пошто маж и немало да знае и сите ќе си живееле среќно до крајот на животот. Не сте ми јасни стварно.
    Друго, дали ти го остави тој што те малтретирал? Пошто не е иста приказната. Она не кажува дека била малтретирана па да бара совет како да се спаси. Ти се спаси ли? Твоево е стварно сериозно.

eliesaab, IRBBB, Ambrosia and 5 others like this.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Не е исто твоето и нејзиното, ама и ти обиди се да смогнеш сили да излезеш од тоа жртва, откачи идиот и превеми си одговорност за својот живот, тоа мораш ти сама ако не со нечија помош. Тој нема око да му трепне се додека има послаб над кој ќе се сили. Не спијте на тоа уво ама тој вака така, ти решаваш за твојот живот и крај, тој нека скока до небото ако сака.

15. hermosa

hermosa Популарен член

јас само сакав да знам она како размислува ако е за сопругот да и помогнеме а за другиот нити имаат нешто изградено нити он ја сака ,за детето исто мислам сака совет .а за мене прекратив со судни маки ,он одбиваше да прекинеме долго време но јас се оттргнав тешко но засекогаш

Outlook and tina2018 like this.
  16. tina2018

tina2018 Популарен член

Мило ми е.
    А за членката, не бара совет за детето, никаде не прочитав дека бара. Она прашуваше како е можно швалерот да и симнувал ѕвезди 2 год се додека маж и не дознал и веројатно побарал развод. Ехее колку ги има такви. Барем кај нас, не сакаат обврски, не можат да се одлучат за брак, сакаат слобода..
    Во најдобар случај за неа швалерот ќе се предомисли и ќе и се врати. Во најлош, ќе мора да продужи сама. А како да се врати швалерот тоа не знаеме.

17. hermosa

hermosa Популарен член

.за нејзе сега е пред развод јас мислев тоа ја загрижува дека си го растури домот а за другиот ако и е самата гледала и он што осеќал према неа не е дека дознала откако сопругот и кажал да се разведат.дали е она тука да го спаси бракот и ја мачи совеста ,или е е за оној другиот ?ако е за бракот да го спаси совети ќе добие.а за мене благодарам

Outlook and tina2018 like this.
  18. Snowflake97

Ама ти во овој случај си жртва пошто си трпела омаловажување, иако си жртва неверство не се оправдува никако, а камо ли ова.
    Она ни малце не е жртва во ситуацијава и никако не може да и се помогне, освен ете што сите и го дадовме тој совет да продолжи понатаму, и да се посвети на детето.

19. HelenaMuller

HelenaMuller Истакнат член

На форум, анонимен член пишува за свој проблем притоа спомнувајќи размисли за самоубиство.
    Дали бара совет или сака да си олесни на душата не знам, ама сигурно не побара подбуцнување на црните мисли што ги има, со изјави од типот: "каде ти беше паметот, како не ти е срам, си ги изела го*ната пред две години, нема што сега да глумиш наивна тука..."
    Ореоли, ореоли насекаде. Жално.

Stressed Out, FVP, Luminary and 8 others like this.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Не се тура ум со ѓум и тоа е:doh:
    Ќе си ја киднапираме темата и ќе си лечиме комплекси. И стравови ќе си ишкаме, неверство, фуј, само на некој друг може да му се случи. Сето теоретичари|(

flawless., WildMk, joyful and 4 others like this.