Ако си решена да почнеш нова врска и да ставиш крај со женетиот, направи го тоа.Он може и да те моли и да плаче и цел свет пред тебе да го стави ама тешко дека ќе ја остави жената.И еве претпоставка..да ја остави..и да бидете вие двајца заедно верувај дека нема да ви биде добро.Карма е најлоша работа што може да ти се случи.Од примери што знам ќе ти се случи истото може и тебе да те остави после.А ти тоа не го сакаш сигурно.Кој растура брак или врска ќе му се случи истото.Тоа е така во 99% случаеви.Затоа одбери нешто во кое ќе можеш без грижа на совест и без притисок да уживаш.
ахх армагедон и сите дотични што мене најдоа да ме критикуваат...поубаво така да мислите отколку да ви раскажам вистинска приказна што сум ја гледала од мои блиски пред очи,речиси иста ваква...па тогаш да ве прашам кој немал искуство
da se nadopolnam i pojasnam za mojot slucaj,deka so tipot nemav sex,samo baknuvanje pa me izede sovesta...mozam da zamislam sto bi bilo kad bi bilo-samoubistvo garant.ne se site isti no bitno e da se svestis ,da stavi sekoj prst na glava i da razmisli kade go vodi taa negova postapka.covecki e da zgresis no ne e covecki da ja povtoris greskata!!me raduva sto armagedon e tolku silen vo pogled so sovesta i eve sobral sili da progovori i spodeli svoe iskustvo i svoja greska kako pouka za drugite.ke plati za svojot grev toa sigurno no samo gospod ke mu ja odredi cenata,a ne forumdzikite so svoite sopstveni grevovi.me raduva sto go odbil sexsot i se nadevam deka ke stoi cvrsto do toa...pozz
HM, te kritukuvam , pa ti prva pocna so drvja i kamenja. Nema tuka sto da ni raskazes, ako ni raskazes toa ke bidi raskaz, a kolku ke bide tocen raskazot na tvoite bliski prenesen od tvoja strana , koga sigurno imas i zavzemeno strana , neznam kolku ke bide nepristrasno raskazuvanjeto..... A toa dali bi bila recisi ista vakva, toa ne veruvam bidejki sekoja situacija e razlicna, taka da ne bidi sigurna deka e ista situacijata. Sega gledam od kade ti e revoltot , si se uplasila od nesto sto si videla kaj tvoi bliski, pa sega mislis sekade e taka BUCNO i BURNO razresuvanjeto........ Ne ja znam situacijata , poveli kazi ja prikaznata vo kratki crti pa da vidime, a jas ke ti kazam dali e isto ili e celosno razlicno, a samo naslovot e zaednociki NEVERSTVO, kade pod ovoj naslov mozat da se napisat eden kup raskazi i zivotni situacii i site da bidat razlicni po sebe a da imaat zaednicki naslov NEVERSTVO, bidejki jas i nekazav tocno kako seto toa pocna ........, poveli raskazi pa da slusnime , pa mozi i jas i drugite na forumot nesto ke naucat, taka e podobro otkolku odma da pocnis so drvja , kamenja , secenje na trupec, itd............
па ти стварно имаш предиспозиции за психијатар...немам намера да раскажувам што и како било,само уште еднаш ќе се повторам.јас не критикувам што ти си изневерил,туку што тоа си го правел една ипол година и што во ниеден момент не те приметив да те гризе совест,туку баш си онака опуштен и само си наоѓаш изговор од типот дека на секој може да се случи.ако те приметев дека ти е криво,се прашуваш како си можел,се каеш,тешко спиеш е тогаш и јас многу поинаку ќе се поставев.додека силно не се покаеш за нешто што си згрешил,не можеш ни да се поправиш.а каењето не подразбира да ја носиш жена ти на тенерифе,да и обрнуваш внимание и слично,туку нешто сосема друго и тоа никој не може да ти помогне.
Леле што се не се изначитав. Ко во Холивуд. Неверството според мене е кукавички потег. Разбирам се склопуваат бракови по грешка, ама ако не чини никој не те спречува да се разведеш,бре... Како прво за девојчето со женетиот, немој да подпаднуваш на неговите солзи, 3 години ти ветува дека ќе се разведе, а верувај ми тој уште не ја начнал таа тема со жена си. Ќе си ја изгубиш младоста, велиш сите знаат, ќе стекнеш репутација КРАДАЧКА НА МАЖИ, потоа можеби сите ќе те избегнуваат. Мој совет сега кога имаш веќе некој кој е заинтересиран, да се оддалечиш од тој подмолен човек, затоа што верувај ми тој никогаш нема да си ја остави жената. Ќе те лаже додека може бидејќи и нему му одговара, а ти ќе венееш полека... Не допуштај му го тоа задоволство, те молам. За Амаргедон, твојата љубовница е од типот на најподмолните жени. Не знам како можеш да се занесуваш по таква. Не дозволувај страста да те води низ животот, бидејќи таа е минлива. За неколку слатки моменти ќе си ја уништиш вистинската среќа. Потсети се на квалитетите на твојата жена, сигурно ги има многу. А на солзите на онаа немој да веруваш, таа нема чувстава спрема никого, а не верувам пак ни кон тебе. Поздрав
БЛАГОДАРАМ НА РАЗБИРАЊЕТО пробав, бев со друг, не можев, тој се избудале не знаеше што да прави едноставно полуде од несреќа тоа беше пред 2 год, мене не ми одеше па раскинав со тој и од тогаш почнавме да сме многу блиски, знам дека дома му НЕМА МИР па луѓе КОЈА СОПРУГА НЕ СЕ ИНТЕРЕСИРА ДА МУ ЗВОНИ НА СОПРУГОТ ДА ВИДИ КАДЕ Е ОЈ ДО 2,3,4,5, САБАЈЛЕ, АКО ИМА ЉУБОВ КАДЕ Е ТАА ДА ГО ПОБАРА ЦЕЛО ВРЕМЕ ДДЕКА Е СО МЕНЕ едоноставно во неговиот ,,брак,, нема љубов се било само интерес таа била заепена ак ПИЈАВИЦА за него ссмо пради ПАРИТЕ и затоа не сака да го остави пикната му е под кожа на негвите родители , тој не ја остајл до сега затоа што несака да го наруши угледот на неговото семејство, но јас неможам да му бидам втора, сакам да имам маж кој и мене ќе ми направи деца, стварно сум очајна, се плашам ако раскинам со него дека нема да сакам никогаш повеќе а сакам да се оттргнам од него и да искористам некоја од приликите кои ми произлегуваат..... го божаван неговиот каарактер, неговиот став....СЕ што има во него , ама судбината е болна.....
Сосема си во право те поддржувам за ова знам дека тема не ја има ни чепнато со женаму само што таа сам гледа дека тој н и обрнува внимание ни таа него воопшто не го бара нема љубов кај нив едноставно има само интерес, а јас сум му таа љубов која ја барал цел живот но ќе ме изгуби поради тоа што никогаш нема да има храброст да му го направи тој ,,срам,, на своите родители да ја остави таа жена му,,,, еххх кога само би можела да бидам со него би била најсреќна но реалноста е сурова НИКОГАШ ТОА ШТО ГО САКАМЕ НЕМА ДА ГО ИМАМЕ ПОКРАЈ НАС ПОЗДРАВЧЕЕЕЕ
perdija,milo mi e sto ima takvi luge kao tebe sto mozat da gi sogledaat rabotite od poveke strani,od poveke agli a ne samo od eden,zasto najlesno e da se osuduva i kritikuva covek a mnogu potesko da se stavis vo negova situacija,vo negovi cevli ne go opravduvam bracnoto neverstvo,da ne se razbereme pogresno,megutoa da ne gledame sve crno-belo,site nie sme gresni na svoj nacin,zarem nekoj od vas e bezgresen??
муабетиве ме потсетија на песнава * барам сјај во тие очи, само тага таму чува еден живот многу тајни, а на образ солза сува толку многу љубов дава, топли зборој за да слушне а на срце камен става,, кога нема да ја гушне. Залудно е да се кае, се што вели вистина е, долго време мракот трае, што ке биде кој да знае секој чекор крие прекор покрај него време губи мора да му биде слуга, час го мрази, час го љуби...* Не осудувам никого, ама размислете малку пред да направите нешто.
Pocituvani!! Koj ne osetil na svoja koza, ne moze da znae kako e.Od licno iskustvo mozam da zboruvam(kako izneverena zena).Boli koga si izneveren ,uste poveke koga ke doznaes deka si bil izneveren so osoba so koja sto licno ja poznavas.Ne mozete ni da bidete svesni kolku boli toa.Togas nema mirna glava,nemozes trezveno da razmisluvas crvot na ljubomorata te jade a kolku poveke se trudis tolku poveke zapagas vo kalta .Niz glava ti pominuvaat milijon prasanja .Nikogas ne sum bila ljubomorna ,togas stanav opsesivno ljubomorna,sekoj mail mu go proveruvav, sekoe javuvanje .....EDNOSTAVNO dojdov vo situacija da idam na psihijatar(zatoa sto ne mozev da ja izdrzam taa situacija).Da, razmisluvav ke se razvedam ,ama kaj se decata , roditelite familijata ,tuka se site zamesani ne e taka lesno kako sto izgleda.Pocnuvas da razmisluvas ,si stvaral zaedno , si pecalel se deli imotot,koj kade ke ide, koj na kogo ke otplaka.Decata dozivuvaat stresovi ,ne e lesno da gi gledas decata kako placat i sekoj den da ziveat pod stres dali tatko im ke si dojde doma ili poveke nema da se vrati. Prvo treba covek sam so sebe da rascisti sto saka vo zivotot.....koga mi pukna filmot rekov kraj se razveduvam,se osvesti ..... i den denes me boli koga ke mi tekne na taa situacija, me boli dusata ama nisto poveke ne e kako porano.Zatoa morame da pogledneme malku po trezveno.Sto ke se slucese ako se razvedov???
Дали сакате да кажете дека ви е мило што не сте се развеле дека ќе сте згрешеле ако се разведете?Можам да ја замислав вашата болка,мајка ми била изневерена од страна на татко разведени се долго време...а јас сум доживеала такво искуство во врска....И што сака нека биде решив...ако се случи тоа пак некогаш недај боже сум во брак развод веднаш а воедно не одмазда туку драстични мерки со кои би му загорчила животот,такво понижување НЕ доволно сум видела и искусила и мислам дека нема полошо од тоа жена да ја изневери мажот а таа му родила деца го негува со љубов и се труди а тој..бара забава во туѓи кревети!
Se slozuvam boli,da ,navreda golema e ...megutoa lesno e da se rasturi brakot ,tesko e da se socuva.Ne znam kako da objasnam ,sto ima poubavo od toa koga ke gledas deka decata ti se srekni so dvajcata raditeli,koga ke vidis kako se raduvaat koga ke im dojde tatkoto od rabota.Od kako ja prebrodivme krizata ne prestanuvaat da se smeat. Ne go opravduvam za toa sto go napravil,megutoa site nie vo zivotot pominuvame niz nekoj iskusenija.Sekoj moze da pogresi i dokolku e samo ednas moze i da se oprosti.... Neka si go stavat site prstot na celo i neka podrazmislat deka so izneveruvanjeto ne se resavaat problemite vo brakot. Sekoj neka si ja bara svojata sreka ,na tuga nesreka ne se gradi sopstvena sreka.
ARHANGEL, Ti cestitam za tvojata trezvenost i vozdrzuvanje od nepromisleni potezi vo momenti koga sigurno si bila na "rabot na nerven slom" , si velam deka mozam da zamislam kako ti bilo. Dokolku gi vidis moite postovi ke vidis deka jas sum vo NEGATIVNATA GRUPA so postapka koja ne e za opravduvanje no ete ja tuka e , megutoa se trudam da go ispravam seto toa i mislam deka odi vo dobra nasoka i se nadevam deka zenami nema nikogas da razberi, a vo meguvreme se trudam na sekoj naci da i se oddolzam-izvinam iako taa ne znae. Vo sekoj slucaj si postapila pravilno, koj kako saka neka ti reci, a tragata sigurno vo tebe ke ostani zasekogas (sigurno) , a tvojot soprug mozebi ke najde nacin da ti se izvini vo tekot na zivotot, iako za pocetokot nasmevkata na licata od tvoite deca kako sto kazuvas sigurno, nosat radost i vo tvoite oci i dusa. Pozdrav, stvarno silen i trezven karakter vo klucni momenti........
ARMAGEDON, Koj sme nie da sudime,site nie sme gresnici na ovoj svet.Ako te interesira moeto mislenje si pogresil,megutoa ne prodolzuvaj da ja pravis istata greska .Veruvaj mi ke doznae tvojata sopruga nekogas ,nisto ne ostanalo tajno.Razmisli malku kako ke se custvuva ona,tvoite decinja....mnogu e tesko koga ke dojde do taa situacija. Veruvam deka site nie sme bile vo nekoja slicna situacija ,zivotot ne stava vo iskusenija....razgovaraj so drugata zena i prekini go vasiot odnos.Iako se plasam naj iskreno deka nema taka lesno da se da se "otkacis" od nea.IZVINI,ama od sekogas sum se zgrozuvala i plasela od takov tip na luge.Razmisli nema ni gram stram i griza na sovest, sedi so tvojata sopruga i i se pravi prijatelka.Kolku samo drskost i treba na taa zena,slicna e na bivsata na mojot soprug.Cuvaj se od takvi zeni.....
Se slozuvam deka podobro e dobar razvod otkolku los brak.Megutoa, ne treba da zaboravime deka sekoj brak porano ili pokasno ke pomine niz kriza.Taka da, ako nesto loso se slucuva vo kontinuitet togas da ,RAZVOD. Poznavam bracni parovi koj imaat zivot kako vo bajkite,a i samite tie bile nekogas pred razvod.
los brak za mene znaci pricina za razvod! i toa golema pricina za razvod! jas sum porasneta vo semejstvo so mnogu neverstvo i seuste ne mozam da gi svatam moite zosto ostanale zaedno koga edniot spie vo edna a drugiot vo druga soba, edniot jade vo 2 a drugiot vo 2 i 20 min (vednas po prviot no nikogas zaedno)... koga jas ke imam svoe semejstvo i svoj brak nikogas nema da se tesam deka nemam dovolno pricini za razvod bidejki toa sto me povredilo ne se slucuva vo kontinuitet! ako dozvolam da se slucuva vo kontinuitet toa istovremeno znaci deka sum dozvolila i vo kontinuitet da mi se unistuva zivototo mene i na moite deca! zboruvam od aspekt na dete (sega veke vozrsna licnost) porasneta vo semejstvo kade neverstvoto bese kako sekojdnevie a decata bea samo pricina za da se ostane vo toj pekolen brak! ne ocekuvam rascvetani ruzi vo bracniot zivot no uste pomalku ocekuvam deka ke dozvolam da bidam izneverena i pak da ostanam so covekot koj ne moze da se zadovoli samo so mene i naseto semejstvo! i znam deka greski sekoj pravi, no znam i deka nekoi greski ne im se dozvoleni na luge koi vetile vernost,potpisale vernost i navodno sozreale i gi nadminale ,,ludite,, godini! pozzdrav!