Мислењата со дијагнози, кавги и навреди на лична основа, како и тие кои само се надоврзани на нив, се избришани. Ве молам дискусијата овде да ја продолжете на насловната тема.
Ne go kazav vo toj smisol da mizeme, tuku ako mazot tvoj go privlekuv anekoj ai mu se digne znaci custvuva vozbuda kon taa licnost i nekakva hemija isto i ti. Negovo ili tvoe e dali ke razmisluvas so glavata ili srceto. Nema ovde samokontrola ako ima seks toj i te izneveri so nekoja sto go pale pobedilo srceto..
Толку детално и јас не знаев. Фала на информацијата. Интересно ми се само тоа, слушај го срцето а не разумот. Сепак срцето е само еден орган кој пумпа крв. Затоа на најблиските секогаш се зезам и им викам ве сакам со цел мој мозок.
А со мене е заради главата или како ? И и без хемија станува инакум и да има самоконтрола ако јас се навлажнам ама си ќутам место да се соблечам и речам опни ме сум се исконтролирала.
Достоевски рекол:Најжални се тие деца со неизживеани родители. Пред да се земате иживејте се што сакате не после невини луѓе да земате на душа посебно кога има деца во брак за што се виновни тие? Ако не оди бракот има развод а не ќе бидеме швалери /швалерки на некој, разведете се па правете што сакате.
Ама гревота за детето/децата ако се разведени вака поарно ако се вараст и милион луѓе ги гледаат. Вакво глупо размислување имаат
Нема врска и то колку си 'изживеан'. Еве, ја 'изживеав' пред брак, па пак ми се сака да 'проживеам' уште тро... на моменти
Па не е баш така. Достоевски очигледно не е роден во 21век. Сепак мн деликатна тема која не може да се опфати во неколку реченици.
Па да во право си Достоевски не бил роден во времето на блуд и разврат и неморал каде се е заминато веќе по ѓаволите како што е сега. Значи толку ли е тешко да бидете само со една личност која ја сакате и сте ја земале од љубов? Толку е тешко ако сте престанале да ја сакате отворено да и кажете дека повеќе не сакате да бидете со неа? Или полесно е да турнете панталоните или сукњата и после шу прајме сега така? Зошто го повредувате другиот само за да се задоволите себе си? Барем направете и другиот да има право да биде среќен затоа што никој ама баш никој не заслужува нож во грб,посебно кога некој бил, верувал, ве љубел ви подарил дел од свој живот. А децата што се криви тие? Затоа ние сме егоисти секој мисли само на себе си без да види што рушевина ќе остави зад себе. Ти си во отворен брак тоа е веќе друго каде двајцата сте склучиле заеднички договор Тука никој не страда кога веќе знаете за себе и еден и друг партнер. Зборуваме за тие што се ветиле само еден на друг. Кај вас нема предпоставувам расправии од типот ме изневери и тоа да слушаат децата по дома, па разводи па брканици и слично
Отворен брак...ќе се е...е со киј ни се сака и после дома пак ќе легнам со мажот ми или воопшто може нема ни дома да се прибере што ако имаш дете...како ќе му го објасниш тоа дека родителите се во отворен брак. Абе луѓе бракот се склучува за заедно да се створи фамилија а не да спиеш со кој стигнеш не се ни земај живеј си заедно и прави што сакаш или воопшто не ни живеј заедно
Па членката погоре е во отворен брак таа си знае како им објаснува на децата дома. Но барем двајцата партнери знаат еден за друг така се договориле. За мене бракот е свет и го подразбирам меѓу мене и сопругот и никој друг Јас не прифаќам да бидам лажена и да имам трета личност во него.
Никако не им се објаснува на децата каков секс имаат родителите. Мислам дека сте доволно паметни, да знаете дека тоа не е тема на разговор за со деца.
А навистина мислиш дека ќе седнат на децата да им го правдаат нивниот сексуален живот? Дали ти на твоето му објаснуваш како имаш секс си татко му?
Of lele decata se edno seksot e drugo. Da, treba da de razgovara so decata za seks AMA za da se educiraat, a ne roditelite da im go kazhuvaat nivnoto iskustvo.