Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Друго е татко му, а друго е мајка му или татко му да се качи кај комшијата/комшиката на секс партија. Мубаетот беше што мајка бараш да си во брак кога имаш намера да имаш секс со кој што ќе ти се присака. Бракот е за стварање фамилија, а не за да се сексаш со кој стигнеш и при тоа нормлно да биде

Значи си стапила во брак за да бидеш со некој што цел живот ќе го сакаш. А членката стапила во брак иако знае дека утре или мажот и или она ќе извршат неверство со таа помисла боље не се мажи. Барем знаеш ти што е суштината на бракот

Last edited by a moderator: Jan 31, 2021
  2. ☆P!nselsp!tze☆

☆P!nselsp!tze☆ Истакнат член

А ти од кај знаеш дека нема трета личност во вашиот живот?

3. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Znachi toa ne e neverstvo. Taka se dogovorile. On znae i ona znae. Ne se krie. I mene mi e nesfatlivo, ama taka si odluchile niven zhivot.

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Шо е 'друго'?
    Секс, е секс.

Те прашав веќе: Дали ти им објаснуваш на децата каков секс преферираш?
    Им кажуваш дека сакаш да ти ја лижи партнерот? - пример

Мислам... муабетов е во најмала рака злоставување, не знам како не гледаш.
    Изневерување е да изневериш нечија доверба.
    Чија доверба изневеруваме ние?

Snowflake97 likes this.
  5. ☆P!nselsp!tze☆

Муабетот е друго. Мажот или жената изневерил и дома зборуваат или се караат меѓу себе, а децата слушаат.
    Или ти во отворен брак си била со некој, некој ве видел, или тој кажал, или дома шепотите навечер кога му кажуваш на мт како си поминала ама детето слушнало.
    Не знам во проценти колку деца слушнале за сексуалниот живот на мама и тато намерно или ненамерно ама во животот се излегува на виделина кога тогаш па поверојатно е дека и децата кога тогаш ќе дознаат.

6. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Ако ти имаш трауми од твоите родители, зошто претпоставуваш дека сите имале вакви искуства. Еве јас ниту сум слушнала, наслушнала или нешто било што од моите родители за нивниот сексуален живот.

Сакам да кажам многу се расфрлувате со предрасуди и претпоставки за туѓи животи на форумов, само и само да добиете некое одобрување за вашето мислење и истото да биде уважено. Повеќе од очигледно е дека некои тука лечат фрустрации и мислат дека живеат во турска серија. Не може ли да се дебатира нормално без да напаѓате и мешате и деца и фамилии?

Kaja991, Snowflake97, jarec6 and 3 others like this.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

И шо?
    Мислиш проблем ќе биде ако дознае?

8. ☆P!nselsp!tze☆

Не мислам.
    Прашањето ти беше дали на децата дома им раскажувате за вашиот сексуален живот.

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Не ми беше мене тоа прашање, туку на госпоѓите/ците поназад.
    Тие го начнаа муабетот: 'Како ќе им кажеш на децата?'

Lady D ❤️ likes this.
  10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

А ти мислиш дека они имаат секс со се детето у спална? Ти така ли правиш?
    Нема што на децата да им се даваат непотребни информации од тој тип.
    Едно е разговор со деца за секс и тело, а друго е како тато и мама решиле да имаат секс.
    За растењето на детето не шкоди отворен брак, особено бракови како што имам читано тука.
    Дали е нормално или не, тоа е друга тема. Јас не го сфаќав тој тип на брак додека не прочитав малку повеќе за тоа. Двајцата одлучуваат дека сакаат така и тоа е тоа.

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Ако го учиш детето да има предрасуди и да осудува различни од него, ќе осудува.
    Ако го учиш да ги прифаќа различностите и да си го гледа својот живот, ќе ги прифаќа и ќе си го тера животот.

Прашањето е: Какви деца растете вие?

12. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Tuka nema potreba od generaliziranje. Primer ja nishto ne sum slushnala, videla, ni znam koga zborele za toa, apsolutno nishto.

jarec6 likes this.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Гледам дека не се разбираме поимот БРАК значи да се посветиш на некого цел живот спремен си за тоа на децата на мажот на фамилијата. Не постои отворен брак или не знам ти што да пи постоела опција ќе прашуваат бо матично. Друга рбаота што мајка бараш да се мажиш ако планираш да имаш секс со други или да се гледаш со други? Ако знаеш дека цел живот ќе мислиш на сите освен на мажот не ј сваќам потребата од БРАК!!

Е сега за тоа што не се разбравме околу детето/децата не е за да им се објаснува каков секс сака мајката или таткото т.е. родителите нема да објаснат али кога ќе порасне детето и во пубертет ќе биде нем да го свати тоа "Отворен брак" бидејќи родителите на другите деца не го прават истото. Не е исто да спиеш со мајката или таткото на другарче негово па на некое друго па трето што мислите ќе ќутат тие деца? Или познавајќи го општеството леле абе татко ми ја "помина" мајка ти па друго дете друго ќе каже итн итн психата на тоа дете мислите ќе биде е добро де ако? Колку што сите нас не ноли некој да зборува за наши родители толку и тоа дете за неговите просто едноставно сака да биде ФАМИЛИЈА нормална како и сите други. Ради ќејфот на родителите за секс детето пдихички ќе си пати од околината. Никој не кажа за родителите дека треба да објаснуваат каков секс сакаат да имаат пред се ставете се вие во нивна кожа како би било некои деца што имаат вишок килограми ги зезаат и психички паѓаат а не други по екстремни работи.

И за крај не осудувам никого секој си знае како му е најдобро дома и што си прави ова е чисто МОЕ мислење не треба да се сфати здраво за готово и пак ќе кажам НЕ ОСУДУВАМ НИКОГО.

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Сето ова што си прашала, веќе имам одговорено во соодветна тема.
    Можеш таму да прочиташ, а можеш и онлајн да пребараш некоја статија за тематиката... ако сакаш да сфатиш де... Пошто рече дека не сфаќаш.

Едит: Децата ги малтретираат и навредуваат другите деца, оти имаат родители како тебе.
    На кои не им е 'нормално' ова, не им е 'нормално' она.
    Од вас учат децата.
    Затоа, внимавајте што зборувте пред нив.
    Ти си општеството.

Last edited: Jan 10, 2021
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Кога ќе ј сватиш поентата на БРАКОТ тогаш ќе го разбереш и општеството биди поздравена ;)

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Море аман шо збораш. |(
    Во законот има клаузула за сексуалниот живот на партнерите?
    Нема, нели?

Пишува: Во договор на двајцата партнери.

Никаде не пишува: Во договор со сите комшии.

Bezimenka90, S.W.A.G, 1209 and 2 others like this.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Тшо ќе ти е брак ако ти се секса со други тоа те прашувам која е поентата да бидеш во брак? Зошто ти си стапила во брак кога си знаела дека нем ад бидеш верна на мажот и дека ќе одиш со други?

18. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Овде не се согласувам со тебе. Многу деца на разведени родители несакаат да се разведени, зошто на другарчињата не им се, ама некогаш едниот родител го прави тоа за да не му го уништи животот на детето кое би требало да расте во токсична средина. Многу деца многу работи сакаат, ама тоа е реалноста.
    На темава што пишувате, многу повеќе поштувам отворен брак, отколку склучен брак, а едниот или и двајцата шараат наоколу и изневеруваат. Тоа е изневерување доверба, љубов, понижување на другиот, а ова не е тоа, бидејќи маж и и она така се договорени и тоа чим им е нив во ред, мене ми е сеедно. Јас не сум човек што може да биде во таква врска/брак, зошто неможам да го замислам маж ми со друга, би ги убила, ама Wild има пишувано во темата за Отворен брак, дека едноставно помислата на маж и со некоја друга ја пали. И тоа е тоа. Сите сме различни. Од нас зависи како ќе си ги воспитаме децата и како да гледаат на различностите. А друга работа за напишаното демек, што ќе речат другарчињата "леле абе татко ми ја помина мајка ти" е срам во случајов за таткото, не за мајката од отворен брак. Татко му изневерил, мајкава не, зошто маж и знае за него и така си се договорени. Само пример.

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Значи она од сам старт знае дека нрма да биде верна и дека би била со друг и она и мажот и. Која е потребата од брак?

20. minne992

minne992 Форумски идол

Ама зошто мислиш дека сите што се во свет брак се верни ?