Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

А што толку те потресува тебе па тоа? Ете мерак им е да се во брак. И сеа?

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Не мислам и пак по стоти пат ќе кажам уште пред да се земеш знаеш и ти и тој дека ќе се сексате со други зошто да се стапува. Не го оправдувам неверството али ова ми е не разбирлива работа ем знам дека уште нареден ден као ми се засака со некој ќе направам нешто и во брак да стапам...

3. minne992

minne992 Форумски идол

И јас не го разбирам отворениот брак ама сепак не ми смета. Секој за себе си одлучува како што му одговара

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ме е гајле мене кој што сака нека прави али нркој да ме убедува во така наречен "Отворен брак" подобро остани во така наречена "Отворена врска"

5. Emotional123

Они си знаат што е најдобро за нив. Како што знам она не е со него од вчера, значи си нашле начин да си функционираат. Тебе никој не те тера така да живееш. Што им ти тука да им делиш памет дали да бидат во брак или не? Ептен си зимате за право некогаш

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Никој не им дели памет што сакаат нека прават никој не може да им каже што да прават ова е форум и секој си го кажува своето мислење. Кој се сложува се сложува не му се оптеретувам до толку

7. 1209

1209 Форумски идол

Потребата од брак која ? Која е потребата од брак кај тебе? Која е потребата од брак кај хомосексуалните парови? Размисли која е, ако ги тргнеме емоционалните потреби, потребата е од тоа што утре ако маж и или таа завршат во болница и ако еден од нив не е во состојба да одлучи за себе го прашуваат партнерот да одлучи, ако утре сопругот или таа починат пензијата ќе оди на другиот и ред други поволности од бракот како институција, ова само од практичен аспект, а секако имаат и емоционален аспект зошто се во брак.
    Твоите мислења сите до едно звучат како да и се дереш на Вајлд оти била у отворен брак и оти се осмелила да ја уништи таа света, пресвета замисла за тоа каков треба да биде еден брак. Олади малце, не спие со маж ти за толку да те дирнува ова, спие со мажи кои се решиле да го прават тоа, маж и и дозволува да го прават тоа, кој ти е проблемот? Не осудувала она, а се дере како за нејзим брак да се зборува.

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Слушна да се дерам ваууу имало и таква опција тука|( Што сака нека прави. Ако не си во брак имаш родители брат,сестра да се одлучат не мора да си во брак друг да одлучува за тебе ако нешто ти се случи или една е жена само таа може? Офф топик е ова затоа и повеќе не го коментирам.

Секој си има право на избор и нормално договор само кога ќе се објасни ситуацијата која е потребата да си во брак а да бидеш со други уште од самиот старт пред да ставиш потпис. Или помислата чекај јас сум во брак по возбудливо е така само ради помислата. Тука не е една работа милион и една и нема да навлегувам подлабоко кој е разумен ќе си свати на што мислам. И пак ќе кажам не осудувам никого секој си живее како сака не мора мое мислење да слуша јас сум никој и ништо

9. 1209

1209 Форумски идол

Да може, ама ако сакаш некој човек и го делиш цел живот со него веројатно не сакаш да одлучува некој друг за него нели? Или ако се работи за тебе и твојот свет брак тогаш сакаш да ги имаш сите поволности во бракот, ама оти според тебе она изневерува не смее да ги ужива тие поволности оти не ја сФаќа дефницијата за брак. И точно си никој и ништо и за тоа нема што да ти ја објаснува нејзината потреба за брак, земи објасни ја ти твојата, од секој аспек не само оти се сакаме и сакаме да сме у брак, туку и од практичен аспект, оние потреби кои јас ти ги наведов.
    Брак се склучува за да добиеш документи да си идеш кај партнерот, брак се склучува и за да можете да земете кредит на ваше име за куќа/стан, брак се склучува за полесно да се посвои дете, за да се оди на инвитро и ред други работи не е само оти се сакаме, така да не ти важи тоа ако планират да имаат отворен брак зошто им е брак нека си живеат заедно у врска, а и да си живеат само у врска пак ќе имаат дете и пак според тебе ќе треба да му објаснуваат што и како, така да ти нема поента објаснувањето.

Last edited: Jan 10, 2021
  10. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Зошто така сакаат. Нема ние што да ја прашуваме која и е потребата од брак. Не е единствена во светов, не го измислија она и маж и тој термин.

S.W.A.G, WildMk and black-angel like this.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Брак е за да се посветиш само на една личност и со неа да создадеш семејство, ама ај како сакате. Секој со своето.

Dodo1, Veta, Macito007 and 12 others like this.
  12. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Никој не вика дека не е, ама ние не сме тие што треба да им судиме на другите за нивните избори. Не е мој живот, не е моја работа. Не е моја приватноста, нема што да навлегувам.

poppie and Emotional123 like this.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Сексуалното и емоционалното не се едно па исто иако многу често се испреплетени. Можи некој да не е сексуално моногамен, но да сака некоја личност емоционално. И доколку двете страни се согласни, излети не се изневерување. Бракот не е само за деца. Не е само за моногамни партнери. И према мене, не се само за хетеросексуални партнери ама долг ни е патот до тука. И ако некој емоционално се сака и сака некако да ја официјализира својата врска, тогаш таа врска преминува во брак. Желба е. Длабока желба. Можеби и нешто шо сме научени да го сакаме зошто е нормализирано, а можеби зошто има законски придобивки од истото: припадност на имот, поделба на имот, права врз деца, припадност на деца, субвенции при смрт на родител, кредити, преселба и сл. Која би била потребата од брак ако од него не идат некакви придобивки? И зошто некој да е лишен од тие придобивки само зошто не исполнува „морални“ (????) СУБЈЕКТИВНИ апсекти на некои незначајни личности за тој пар?

14. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Па твоето пишување излегува дека тие што не се во брак не треба да раѓаат и чуваат деца. Затоа што и тие исто така ќе треба да објаснат на своите деца како тоа имаат само еден родител. Тие што се во вонбрачна заедница исто така да немаат деца затоа што ќе треба да објаснат како тоа не се во брак а имаат дете. Излегува дека жената никогаш и не треба да се разведе, да седи, ќути и трпи би и било најдобро. Ако се разведе може детето да го зезаат во школо, а и башка сигурно комшивките ќе и пуштат муабет дека таа е крива што не останала во брак. И детето ќе слуша секакви муабети за мајка си. Еееее ако вака продолжите да си ги воспитувате децата уште многу жени на овој свет ќе бидат малтретирани и покажувани со прст ни криви ни должни.

И појаснување за бракот (склучен во општина), тоа е парче хартија кое што има правно дејствие со права и обврски на партнерите. Еден ден може многу нешто да промени.
    п.с во матично не прашуваат ни дали ќе си верен на партнерот.

Црковниот брак си е тема сама по себе.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Фала богу некој знае

tina2018 likes this.
  16. tina2018

tina2018 Популарен член

Тачно така, права и обврски на партнерите, кои не ги вклучуваат швалерите. Зашто тогаш брак, ако не се почитуваат тие права и обврски? Џабе спинувате, кој знае, знае, другите можат во Европа.

17. Emotional123

Што можат во Европа?

Mikha4 and 1209 like this.
  18. 1209

1209 Форумски идол

А зошто би ги вклучувале швалерите? Правата и обврските кои ги бара и дава бракот кој се склучува пред државата, не наведува никаде дека немате или имате право на швалер, така да што поента ти има муабетот?

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Оти го сакам, оти сакам да остарам и умрам покрај него, оти убаво ми е со него.
    Ти зошто си во брак?

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако е во брак нема обврска да раѓа ако не сака.