Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Само едно прашање до вас двете- Како можете после растурање на брак да живеете со чиста совест? :?: Од повеќе случаи како вашите во моево окружување знам дека кога ќе растуриш брак така да кажам после истото ти се случува.Значи се врти тркалото!

2. arhangel

arhangel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Cestitki do site koi sto se gordeat so toa deka uspeale da razvedat nekogo....Nemam nisto licno do Noddy,ti posakuvam se najubavo vo brakot,samo edno prasanje.Dalli imas griza na sovest,dali nekogas pomisluvas deka si napravila grev i deka mozebi ke dojde denot da si go platis tvojot grev?
    Sto mislite kako se custvuvale tie zeni dodeka nekoj se zabavuval so Vas?

A i uste nesto sekogas ke bides vtorata sopruga na nekogo,on sekogas ke se srekava so prvata, ke gi resavaat problemite za decata ,ke ide na rodendeni,vo uciliste,koga ke bide bolno deteto ke go vika nego.....Sto mislis taka lesno e toa.
    So sreka i se nadevam deka ke bides tolku smirena i nema da se nerviras .Zasto za sekoja kavga ke ti bide plesnato po usta pa ti si znaese!!!!1
    I uste nesto ,ke odvojuva od svojot domasen budzet da go finansira sopstvenoto dete(nema da ti bide seedno koga i od tvojata plata ke se odeluva za da se pokrie izlivot na pari)

3. noddy

noddy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    E pa vaka.......
    1. Koga ke stapis vo brak - ne znaci deka covekot koj rekol DA - e licno tvoja sopstvenost.
    2. Brakot go drzi zenata....
    3. Treba da znaes da go zadovolis mazot - pa ni vo mislite da ne posaka druga...a kamo li toa da go napravi.
    4. Nikoj i so nikogo nemoze da te razdeli - ako postoi LjUBAV!
    5. Koga dvajca ke se razdelat - problemot ne e vo 3ta licnost - tuku pomegu niv dvajca samite!!!!!!
    Ako seto ova ne e tocno - baram da me negirate.
    A mojot komentar mozam i da go obrazlozam na seto ova....
    ---se ozenil na 23 godini..... ostanala bremena.
    ---ona sedi doma - cuva dete - on po cel den na rabota. koga ke se vrati vo 9-10 saat - doma nema ni rucek, ni vecera - gospogata umorna si legnala so maloto.... sekoj den ista pesna.
    ---vreme za intimni odnosi: ejjjjjj nemozam sega - umorna sum - mi se spie.
    ---kako mu iskazala ljubov i so sto???????????
    ---ako barem malku go sakase i sakase da go socuva brakot - ke reagirase i toa na vreme... se pokasno - e veke uzalud!

PS. i ako ne bev jas so nego, negoviot (a i nejziniot ) zivot veke ke bea pekol!!!
    Vaka - negovot zivot se smeni.... on ne e veke covekot pod terapii dijazepami, psihijatri a istoto i za nejze.
    Kolku sto sum zapoznata - i ona e premazena i navistina srekna.
    Dali seto ova sekogas zavrsuva vaka -neznam , ama vo slucajov moj - ova e vistinata.

На baki-dk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. noddy

noddy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Iskreno da ti kazam - jas licno ne sum zapoznaena so takvo nesto. Poznavam pa barem 7-8 parovi koi po vtor pat stapile vo brak - i iskreno - odlicno funkcioniraat!
    Toa sto lugeto se razveduvaat - ne znaci deka mora da ima 3 licnost da im go rasturi seto toa.... Tretata licnost se pojavuva samo kako posledica na nivniot neuspesen brak!!!

5. arhangel

arhangel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Noddy!!
    A i uste nesto sekogas ke bides vtorata sopruga na nekogo,on sekogas ke se srekava so prvata, ke gi resavaat problemite za decata ,ke ide na rodendeni,vo uciliste,koga ke bide bolno deteto ke go vika nego.....Sto mislis taka lesno e toa.
    So sreka i se nadevam deka ke bides tolku smirena i nema da se nerviras .Zasto za sekoja kavga ke ti bide plesnato po usta pa ti si znaese!!!!1
    I uste nesto ,ke odvojuva od svojot domasen budzet da go finansira sopstvenoto dete(nema da ti bide seedno koga i od tvojata plata ke se odeluva za da se pokrie izlivot na pari)

6. noddy

noddy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Jas imav samo 20 god koga se zapoznav so nego... On 26. Sega sum 29 - a on 35.
    A be naseto e ljubov.... sto da ti obrazlozuvam poveke. Kako da go zivees moeto. Jas koga go procitav seto ona sto ti se slucuva - kako jas da go pisuvav na vremeto. Samo covek sto nikogas ne sakal iskreno i so cela dusa i telo - ne go opravduva seto ova!!! Jas prethodno imav decko so kogo odev 5 godini celi. Od 15 moi godini. Deteto bese super... Mislev deka go sakam najveke na svet i bev spreman uste na 18 god da se maam so nego. No.... koga go zapoznamv mm - svativ deka ljubovta sto sum ja custvuvala za prethodniot - bila samo detska radost!
    Sega ziveam zivot od bajkite...ako mi veruvas. Ne sme imale problem ni so moite ni so negovite. So site ziveeme mn ubavo. Pred da ziveeme zaedno - normalna reakcija - site bea protiv.. na mene - on e zenet, ima dete - pa kako sega - ti si devojce... na nego - kako ke ja ostavis zenati, deteto, pa sto ke bide ponatamu itn.
    Sega devojceto negovo doaga sekoj petok i sabota kaj nas... so naseto dete se sakaat kako rodeni brat i sestra.
    sekade gi nosime zaedno (iako se golema razlika) sepak se baraat i nemozat eden bez drug. se slusaat po tel sekoj den.
    zena mu na pocetokot se javuvase samo za pari (toa ja interesirase najmnogu od se) , no eve sega i ona e premazena - si ja nasla srekata so drug covek - taka sto nemam nikakov problem so nejze.
    mozebi retkost e slicajov moj - megutoa mm e vistinski maz! on pravi site da bideme srekni... i mn dobro znae da go pokaze seto toa.
    pozzzz pisi mi povtorno... by
    Ne - ne e tocno toa....
    Koga maleckata ima rodenden - prviot den si go slavi so majka i - a drugiot den - so nas e... ili vo igroteka, ili kaj nas doma (so nasi rodnini i prijateli) ili ke izlezeme site nekade na vecera (so baba i dedo).
    NIKOGAS ne se javila da go vika koga malata se razbolela... Ako trebalo nesto dedo i ke ja zeme - ke ja donese kaj nas - pa on ke se pogrizi za seto toa. On nema nikakov kontakt so eks soprugata.
    A od finansiski aspekt - iskreno ne mi smeta - bidejki sto i da se kupi za devojceto - naseto dete ne bilo nikogas odvoeno... Duri greota e na gospod da se pozalam na seto toa... najiskreno vi kazuvam.
    koga se dvajcata so nas - nie im delime se - ama bas se - duri i devojceto e taka vaspitano - ama navistina e prekrasna....
    so mene e tolku bliska - razgovarame za se....

7. katka-slatka

katka-slatka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    47
    Зошти ли само ја осудувате Нодди,па подобро да се спречи него да се лечи. Ако не оди не оди,ништо на сила не може да биде. Па ако и таа првата жена е омажена и добро и оди и како што вели мажот не е веќе под лекарства,тоа не е резултат на неуспешен втор брак. Познавам такви парови кои се среќни во вториот брак и напротив оние грешки кои ги правиле во првиот ги исправаат.

Инаку на темата да се навратам воопшто,ама воопшто не оправдувам неверство во брак. :@

8. tinnalove

tinnalove Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    iskreno do pred nekoe vreme nemozev ni da zamislam da napravam takvo nesto .Kako dete doziveav mnogu neprijatni situacii.Tatko mi ja izneveruvase majka mi i jas slucajno otkriv,me unisti. Ne mozev da kazam nikomu .,nemozev da se soocam so nego ,ednostavno nemozev da mu se obratam so tato ,me povredi mnogu ,od tolku mnogu nervoza na 11 god imav visok pritisok me odnesoa na lekar nemozea da me smirat , rekoa deka e na nervna baza i dodeka ne se smiram nema da padne pritisokot , dozna i majka mi i ona bese unistena placese nonstop ,razgovaravme ,sakase razvod nekako ja premisliv zaradi brat mi .No nikogas nema da zaboravam ni jas ni majka mi , no sepak se smirija so tatko mi i funkcioniraat prilicno dobro.
    No sega jas imam problem , se vpustiv vo nekakva vrska so covek koj e vo dolga i seriozna vrska ,se znaeme mnogu odamna , povozrasen e od mene i me znae uste od dete ,sum go sakala odsekogas no nikogas ne sum go dozivuvala na toj nacin ,negovata devojka mi e prijatelka :| go sakam premnogu i se bi dala za nego , toj seto ova ne go dozivuva kako greska .Ne sum spremna da go izgubam ,konecno koga e so mene barem na kratko ,me ispolnuva negovoto prisustvo ,obozavam koga e do mene .Koga samo ke go gusnam kako da ne postoi drug na svetov....neznam sto e ispravno neznam sto treba ponatamu .... :(

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    пријателка на мајка ми ова го има почувствувано на своја кожа!! пред едно 6-7години со две деца и тоа едното бебе, штотуку родено, дозна дека мажот и, има врска со некоја 10години помлада девојка, и тоа веќе 3 години, позади нејзин грб.... кога му кажа дека знае овој мртов ладен, еј мува не го лази, вика да имам, ќе се разведам од тебе, ке си се земам со неа :o и така и направи, се разведе од неа, ја зема оваа, и уште не плаќа алиметнацијааааааааа!!! ни 1 денар за децата не дава, не им се ни јавува на децата дури за роденден ејј!! а се разведоа жена му само што се породила со бебе мало, па нели е тоа греотка! а пун е пари ко брод, 10 денари на сопствено дете да не даде, да не се јави ало сине ако си?? другиот син му е 20 години срамота е тоа, значи какви мажи постојат :devil:

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    ако веќе сум причина за нечив развод и видам дека мажот така се однесува спрема семејството ке лета на клоци од мојот живот...па како да очекувам да се однесува со мене кога е таков спрема сопствените деца?? :^)

11. arhangel

arhangel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Noddy!!!
    Znaci ova e tvoeto obrazlozenie ,zosto se razavel tvojot soprug ..
    -se ozenil na 23 godini..... ostanala bremena.
    ---ona sedi doma - cuva dete - on po cel den na rabota. koga ke se vrati vo 9-10 saat - doma nema ni rucek, ni vecera - gospogata umorna si legnala so maloto.... sekoj den ista pesna.
    ---vreme za intimni odnosi: ejjjjjj nemozam sega - umorna sum - mi se spie.
    ---kako mu iskazala ljubov i so sto???????????
    ---ako barem malku go sakase i sakase da go socuva brakot - ke reagirase i toa na vreme... se pokasno - e veke uzalud!
    Na 23 godini koga se ozenil i koga ostanala trudna devojkata, nekoj so sila mu ja donel vo krevet ili od ljubov go napravil toa?
    Da ne si prvime samo filmovi i da si raskazuvame prikazni za mali deca.KOMUNICIRAM znaci so ogromen broj na luge,poznavam bezbroj bracni parovi taka da vo najgolem del od brakovite gore dole e isto...
    Samo kazi mi kako i bilo na nea koga i dosol soprugot doma,i i rekol imam druga zena jas ke izlezam od doma na 2 dena a ti koga ke se vratam da te nema od kukava???Kade da odi ona so malo dete,a ti kazuvas najubaviot vikend Vi bil togas koga ste si otisle vo Ohdid .Znaci uzivavte dodeka nekoj doma mozebi poluduval???Pa posle nemalo vecera :tmi: .
    Posle nemalo ljubov ????
    Koja normalna osoba ke izdrzi, soprugot da ima paralelna vrska od 3 godini .....sto mislis ona ne znaela.

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    јас само би додала дека не знаев дека љубов се искажува со тоа што ќе му зготвам ручек и вечера...и да ја ќе бидам поуморна чувајќи дете,далеку поуморна од него.така што ќе очекувам он да ми зготви.глупости

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Па ти од кај знаеш дека жена му немала паралелна врска? Или како она се чувствувала и дали воопшто го сакала? Може и она сакала да се разведат, бидејќи според Ноди не покажувала љубов кон него. И што и се нафрливте толку?
    Требало и двајцата да останат во тој брак несреќни цел живот? Може тоа им било грешка и сега ја исправиле. Значи според вас, ако стапиш во брак и сте несреќни тоа е тоа. Ќе си трпите цел живот, бидејќи е еднаш и засекогаш?
    Си кажа она убаво што и како се случило, па колку луѓе има така што си ја нашле среќата во втор брак.
    Да се чуди човек на некои од коментариве.

14. arhangel

arhangel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Nekolku pati se izjasniv deka podobro e dvajca koj sto ne funkcioniraat normalno da se razvedat ,otkolku da ostanat vo los brak.Se voodusevuvam na civilizirani luge koj sto mozat da se razvedat kako normalni luge.Megutoa nekoj da mi kazuva deka nekoja e losa i ne mu pruzala ljubov na svojot soprug.Kakva ljubov on i pruzal na svojata sopruga 4 god dodeka se zabavuval so druga????Zosto ne ja ostavil soprugata odma,trebal na pocetok da se izjasni ne te sakam i ke se razvedam od tebe.Tuku 4 godini si se zabavuval na strana i trebalo nekoj da go uceni so raskin za da ja ostavi soprugata.
    Neka i e sreken brakot na Noddy,toa i go posakuvam,ama sigurna sum deka ima griza na sovest.

15. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Па таа убаво ја наведе причината за неговиот брак-останала бремена.Сакајќи да не излезе идиот ја земал поради обврска ајде да речеме но на некој начин испаднал поголем идиот.И што е толку чудно денес да се разведеш? Па денес така и се земаат ако останат трудни ..некоја едвај чека да остане бремена за да го земе тој што го сака и после олелеле сака развод ами ќе сака е не!Во вакви случаеви љубов-мало морген...Додека да се земеш од љубов да градиш и да ствараш,а на крај да ти отиде се во аут тогаш тоа е сосема друга работа.И нели тој уште од самиот почеток се гледал со неа немал никаква почит ниту љубов кон неговата жена...Зошто вие луѓе не разберете дека некои бракови се само на лист а воопшто не можат да се наречат и не изгледаат така?Познавам луѓе кои се во „брак“ ниту спијат заедно ниту разговараат....таа дома седи овој си излева и ова вие го нарекувате брак?

16. Teicka21

Teicka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    не сум експерт за овие ситуации,да се согласувам од разно разни причини луѓето се развбедуваат,па боже мој и моите се разведени,дакелу е подобро тоа отколку да ги гледаш несреќни или не дај боже како што беше кај нас,тепани и модри...
    секоја чест за жената која ги почитува децата од првиот брак и не се обидува да ги раздели од родителот,независно дали мајката или таткото,кај мене има обратна ситуација, таа помогна во голем дел јас и татко ми да не збориме, сепак не е се само нејзина кривица,колку е нејзина,е и моја а и на татко ми.
    неверствата во брак не го оправдувам кога се веќе и деца во прашање знам колку е тежок животот за детето. секој да треба да си ја бара среќата надвор од бракот,но само ако сите претходни можни решенија се исцрпени!

17. etjena

etjena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    А зошто да чувствува грижа на совест. Секој се труди да земе максимум од животот. Еднаш се живее. Таа сакала да биде среќна и го реализирала тоа. Секој сака да биде среќен. Ако утре маж ми сака да биде среќен со некоја друга што треба јас да очекувам тој или таа да ме сожалуваат мене. Она од жал кон мене да се откаже од тоа што го сака и што може да го добие. Ало никој не ја отфрла личната среќа заради некој друг.

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    ако добро сфатив,архангел е жена која била изневерена така то џабе ја негирате и уверувате во спротиувното.самата знае зашто заради некоја друга жена поминувала низ пекол,осетила на своја кожа.не се согласувам со сите нејзини постови,но ја разбирам зашто така мисли и не е во ред да ја негирам

19. arhangel

arhangel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Retko koj znae sto mi se slucuvalo vo brakot (sem par dobri prijatelki i familijata).Sekako za mene site imaat visoko misljenje ne samo moite prijateli tuku i prijatelite na mojot soprug.Vo glavnom,site me dozivuvaat kako mnogu pozitivna i dobra osoba.Zena koja e perfekcionist,odlicna domakinka ,pozrtvuvana sopruga i besprekorna majka.
    Kako doslo do situacija da mojot soprug zabega na strana e veke podolga prikazna.Istite prikazni mozebi bile raskazuvani i za mene ,kako sto i kazuvaat doticnite gospogi za bivsite soprugi .Taka da medaljata ima dve strani.Jas se borev za mojot soprug,mene mi bese vazno na decata im ovozmozam da rastat so dvajcata roditeli.kAZAV DEKA TAA AVANTURA TRAESE MNOGU KRATKO.Jas ne sum za bracno neverstvo.A koj misli deka treba po sekoja cena da si se bori za sopstvenata sreka,pa makar i da gali po lesevi POVELETE!!!!
    Covekot sekogas treba da prostuva, iako postojat raboti koi tesko mozat da se zamislat, a uste pomalku da se prostat ili zaboravat... no samo prostuvajki, covekot se izdignuva nad onie sto go navreduvale, bideki prostuvanjeto e pogolemo od odmazdata....

20. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    navistina swe raboti za nesto koe ne e ednostavno. eve mene sega mi vika spremen sum da napraavam se, da dojda domati da mu kazam na moite, da pocneme zaednicki zivot, znaci otkakko vide deka me gubi, se svesti kolku sum mu znacela.
    nemozam da bidam sigurna deka e bas toj, i taa odluka pravilna za mene da ostanam so zenet, ete razveden covek koj ima edno kerkice, koe e vrsno so nasata vrska , teko mi e patime i dvajcata mnogu, stradame toj e na helex jas pripagam po doma, davam nekomu lazna nadez na drugovo dete koe site mi vikaatt da ne go ispustam, no jas sama go brkam od mene so toa so go odbegam. se rboti za zivotna odluka, za sansi koi bog ednas mi gi dava, a jas ne znam koja da ja odberam
    1. ozenetiov, da cekam da se ravedi, go sakam ssekogas ke go sakam, no ke imame mnogu problemi
    2. drugovo dete koe e mn dobro, se nadeva na mene ama ne sakam da rizikuvam da go izgubam ovoj koj go sakam , zosto se plasam da ne ne go zasakam pa posle.....sto????