Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. IzgorenaRoza

IzgorenaRoza Активен член

Никогаш ништо не го запирало во животот, секогаш идел до крај и не се предавал. Секогаш беше човек со цел, амбиција и волја. Се даваше за нив, сега не ги сака повеќе, не возможно толку да пропадне како личност.

2. Cka

Cka Форумски идол

Траума е мајка ти да се ебе и да не го сака татко ти, гром од ведро небо. Разбирам дека им се гади од неа, мене ми с е гади од жени што не им е гајле дали ќе го растурат семејството и се ебат со други. Значи става секс пред семејство. Знаела колку и се емотивни и осетливи децата, ама не и било гајле.
    Таткото е исто крв за состојбата на децата, ама и она. Он уште е у шок, его и прави глупости. И на двајцата децата им се малку битни.

Цел живот ќе ги прогонува твојата постапка. Имав Бивш чиј татко имаше швалерка, се караа неговите пред него, и кога умре татко му, го плукнал гробот и тогаш не му простил, иако мајка му му простила и беа у брак до крај.

Детето е со скршен прст оти се самоповредува од болка. Е толку го боли душата, а ако вие како родители не сте способни прво да увидите што едно ебење ќе ви направи на децата а ниту да ги пазите сега, не ги заслужувате.

Најдете начин децата да ги спасите, вие сте батал

3. IzgorenaRoza

Јас ќе направем се што можам, за него можам само да се обидувам поради децата да се врати. Си има искажано дека сака да си почне од почеток и не заборави нас...

4. Cka

Cka Форумски идол

Не ги носи децата сега по психијатри, сега сфаќаат дека ги носиш оти они не се у ред.
    Оди ти сама, нека ти каже како да ги вратиш назад у твојот живот. Како да с е поставиш за да почнат пак да ти веруваат. Како да им помогнеш ти. А он, како сака, него не можеш да го смениш.

Осе, Snowflake97, elimkd and 2 others like this.
  5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

@IzgorenaRoza
    Она што си го направила нема никакво оправдание. Штета што секогаш ама баш секогаш децата го кркаат подебелиот крај од приказната. Карма ис а бич. Нема полоша освета на кармата од онаа преку децата.
    Било што било, на децата а и вас очајно ви е потребен стручен човек. Таткото според мене е во период на бес и се надевам дека ќе увиди колку многу му треба на децата. Близок пар кој го познавам и имаа слична ситуација успеаа да го контактираат таткото откако психотерапевт го контактира и му укажа колку е сериозна ситуацијата на неговите деца после нивниот развод.
    Жалам не само за твоите, него и за мал милион деца кои поминуваат низ истиот пат .. ептен невини.

Snowflake97, Idedemja, elimkd and 4 others like this.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Децата со тебе кај ти таму и они
    Кај без татко па и без мајка бетер ке биде за нив
    На тетката ке и кажиш да ги земе да ги прошета една ден и да проба да ги однесе кај татко им или кај баба и дедо по татко
    Децата седни ги и кажи им дека моментслно тато е многу лут но штом му помине лутината ке ги побара
    До тогаш биди и мајка и татко за нив и не ги оделувај ни секунда од тебе
    За големиот нека го викнат на школото кај психологот ,плус ти и децата психолог/психијатар групно или поединечно види прашај како е најдобро

7. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Може да бега ама неможе да се скрие. Децата секогаш ќе бидат тука, неможе да избришеш деца! Ако стварно така осеќа за нив, подобро да не се моментално во негова близина. Може да им ја влоши траумата ако покажува негативни емоции и отфрлање кога ќе е со нив. Се надевам ќе се смени кога ќе помине тој бес. Но тоа значи дека ти ќе мораш да се вложиш уште повеќе. Објасни им на децата дека ти си тука за нив и докажи им го тоа со дела. Не може да дозволиш да си како дух што велиш. Активно ќе ги следиш, ќе разговараш со нив. Посвети им го сето слободно време. Не ги оставај без контрола сами да седат во соба и да се изолираат од тебе. И тоа што се повредил и останал цела вечер така е исто знак дека нема доволно комуникација. Ако тој молчи ти прашувај.

KateKane, Snowflake97, WildMk and 4 others like this.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Ич не оправдувам неверство.
    Само има причина зошто неверството не е криминално дело, а напуштање деца Е.
    Второво е многу потешка работа.
    Божеее, жена му го изневерила и тој го оттурнал детето кога отишло да го гушне.
    Леле се пренервирав човече.

Осе, BabyStyle, sparklie and 23 others like this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Ќе си побараш помош.
    Социјални служби, МВР ако треба, психијатри/психолози.

Имате работа сите.
    И то многу!

Родители, браќа, сестри имаш?
    финансиски како стоиш?
    Имаш каде да живееш, ако не живееш со него?

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Ист ми е пристапот и кон мажи и кон жени кои изневеруваат.
    Ама овде јас гледам поголем проблем во она што им се случува на децата.

На големиве им летнала чавката сосе конец, ама треба да мислат на децата, да не ги осакатат и нив за цел живот.

Прво си родител, после се' друго.

Родителството е обврска.
    Без разлика во какви односи си со било кој во светот, на тие деца им требаат родители кои им нудат сигурност, стабилност, љубов, грижа.

Без тоа, нема шанси да добиеш квалитетен човек, кој во иднина треба да придонесува во општеството.
    Ако ги оштетуваме децата, ја оштетуваме иднината на човештвото!
    Нема ништо повредно од децата.
    Ништо!

Ни маж ти, ни мајка ти, ни татко ти, ни ебачот, ни никој!

Каква проклета карма?!

Децата учат, емулираат и исполуваат однесувања кои ги учат додека растат.
    А со кој се најмногу во контакт, кога се мали? Со родителите.
    Домот и фамилијата им се слика за реалноста.
    Ако ги научиш дека мама и тато се мразат и се навредуваат меѓу себе и тебе те турка татко ти оти е лут. ќе мислиш дека така е нормално и дека сите така прават.

На старост не се менват луѓето.
    Посебно, после 25, кога ќе престане да се развива фронталниот кортекс, толку е.
    Шо патерни направи-направени се.
    Госпо не мој да ги смени!

Не е карма.
    Сами си го прајме.
    Треба многу мислење за последиците.

Last edited by a moderator: Dec 9, 2021
    Осе, Anturium, KateKane and 12 others like this.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Не можам уште да поверувам што прочитав. Во тотален шок сум.
    Она го изневерила, тој го оттурнал детето од себе и на децата им рекол дека се гади од нив? Кажете ми дека лошо читам.
    Каков адвокат имаше да најдам јас аууууу.

Осе, BabyStyle, KateKane and 6 others like this.
  12. IzgorenaRoza

Мајка ми е во Америка, Татко ми е починат, единка сум јас и моите. Финансиски сум стабилна самата, но сопругот испраќа по 40,000 денари додатно од кога се случи ова. Имам стан од моите, моментално сум во станот на сопругот со децата, неговите родители и пријатели даваат подршка но повеќе за децата, нормално мене ме презираат ама не го покажуваат.

Snowflake97 and WildMk like this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Ти е гајле ако те презираат.
    Нема да мислиш на тебе сега.
    Мисли на нив.
    Направи се' што можеш да ги заштитиш од негативното влијание на татко им.
    И немој ти да си зборувала пред нив лошо за него!
    Те заклав, жими се'.!

Баш ми е драго што си финансиски самостојна. :hug:
    Имаш нешто што 90% од жените во државата го немаат.
    искористи го максимално!
    Направи им мирен дом на децата.

Ќе има време за тебе.
    Верувај... :hug:

14. IzgorenaRoza

Јас мислам му треба уште малце време и дека ќе се врати таков карактер од човек е, и дека се дистанцира само да не ги повредува нив повеќе.

Неговите и предходна врска имаа проблеми со неверство и затоа му е реакцијата волку лоша. Се разбира јас сум лошата тука, од пуста завист си го упропастив мажот.

Морам да имам некоја надеж дека ќе се врати во нивниот живот.

andrejko82 likes this.
  15. IzgorenaRoza

Неможам и да сакам да зборам лошо за него, се од нула направи во животот ама ете едноставно неможев да ја контролирам таа завист од вниманието тој што го добива и од жените околу него. Се убедив дека и он ме изневерено, со тој калибар и волумен на жени околу него не е возможно маж со висико либидо да издржи.

Сега кога гледам што живот си уништив...касно е. Сега и да сакам неможам назад, немам време за за самосожалување. Тоа е тоа.

Се надевам уште во него, и се молам дека ќе ми простат децата од тоа што го направив. Само за нив ќе живеам, финансиски сум стабилна и самостојна поради него, тој ме направи. Секогаш имаше план за се, несакаше ако го снема или пропадне да останат децата као он што останал во детството.

Last edited: Dec 9, 2021
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Она што ти си го направила не е причина тој да им каже на децата дека му се гади од нив и да ги напушти.
    Тоа што им се случило на неговите родители исто не е причина така да им направи на децата.
    Не му се децата за ништо криви. Точка.
    Јас да бев во ситуација на децата, далеку повеќе ќе го презирав родителот што ми рекол дека се гади од мене и ме напушта одколку тој што фатил швалер/ка.
    Значи далеку повеќе ќе го презирав.

17. IzgorenaRoza

Моите деца не го криват и уште го бараат, мене ме сметаат за причина зошто тој не ги гледа...

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

@IzgorenaRoza ако си во добри односи со неговите, седни со мајка му, татко му, сестра му, истрпи се што ќе ти кажат, и кажи им дека децата се во голема траума и криза од неговата постапка.. Дека си дно, си, ќе го варам зашто мислам дека ме варал бе, ама ете биднало. Сега седни со неговите и моли, колни да допрат до него макар на видео повик да им се извини, да ги соземе. Ако треба видео нека сними каде што им зборува само нека го видат. 40.000 пратил, 40.000 стрели да го стигнат за траумата што им ја направил на децата. Што се они криви душички? Толку ли мораше пред нив да се карате да се расправате?

Last edited: Dec 9, 2021
    Осе, Snowflake97 and WildMk like this.
  19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Не ми го сфати коментарот. Неќам да коментирам да долевам сол на раната то е моментално најмалку битно.

@IzgorenaRoza
    Пробај првин преку блиските да го контактираш ако не упали ти кажав мои пријатели преку психологот успеаа да му го донесат умот на чоекот. Му кажа психологот два три збора за состојбата на децата после разводот и овај одма се нацрта таму кога сфати дека не го бара жена му за да побара алиментација или да се кавга со него туку ради сериозноста на ситуацијата. Сега не дека се во добра врска ама за децата се секогаш тука и двајцата а на почеток не ни сакаше да ги види децата чоекот зошто жена му го вараше со години.
    Дај Боже да се освести човекот, му треба на дечињата.

KateKane, Snowflake97 and WildMk like this.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

На крајот излезе човекот крив оти дева марија сакала тројки?!
    Боже, боже