Шо има тој, има. Ако ти е за државјанство, остани додека не го добиеш. Ако очекуваш да се смени, нема. Со среќа
Женче, мој личен совет ти е, дај му ги клоците у газот и ако ти се седи во германија седи си, сама си ама не е невозможно,брат ми 2 години беше САМ во странство, ние ако му отидевме 1 годишно секој, па ете го сеа куќа,жена.... не вредат тие нервози за ниедно странство.
Нема љубов меѓу вас, нема страсти, нема ништо едноставно. Во целиов разговор, вие сте класични брачни другари. Сигурно бракот ви е договорен заради некакви си други потреби и не знам зошто си повредена од неговото однесување?
Прашај што нудат/прават тие а ти не знаеш и можеби ќе научиш со негова помош, после ти останува ако тој сака да си тера по свие и ти терај по свое (договарај со некого што ќе му кажеш да не очекува ништо, користи го за да видиш како ќе реагира маж ти) На крај ти останува или враќање или трпење поради документи.
Многу си грешка. Во мкд има жени што има каде да отидат ако се разведат. Ама остануваат во таков брак. Зошто? Епа перфектно семејство де.
Перфектно семејство надвор, за да другите ги гледаат колку се 'среќни'. А дома, само тие си знаат како им е. @LiliBoz
на тоа мислев.... Мислејќи дека децата "здраво" ќе растат. А секое дете ја осеќа болката на родителот...
Пребрзо во брак сте влегле, 6 месеци врска и тоа на далечина. Што беше причината што толку брзо стапивте во брак? Очекувано е да се деси ваква работа кога не се познавате. Не знам што совет да ти дадеме, не е нормално да оди со толку жени и да те изневерува, или го оставаш или се помируваш, трето нема, не би рекла дека тој ќе престане.
Договорен брак или брак за документи е таков. Ако си ветена од дете за него, нема ни дома да те примат и ќе си трпиш цел живот. Ако си за документи додека стигнат документите трпи. Дотогаш забавувај се.
Problemot e vo nego , toj saka da odi so prostitutki toa go vozbuduva. Takviot covek ne se menuva za zal. Ili prifatigo takov kako sto e ili ostavigo. Ama velish toj so tebe ne saka intimnost e toa ne e normalno. Ili i ti najdisi nekoj za taa rabota ama pak toa ne e reshenie.utre ke imate deca I ti ke gi cuvas doma a toj ke odi so drugi.
Тој пред да ме запознае мене оделе така со женски ...цело време работел и кога сакал нешто такво онлајн правел и толку ....и сеа тој не напрви ништо само видов разговорот...дека тој е со мене 24 7 цело време сме заедно постојано и јас кога о да сакам го чепкам неговиот телефон без проблем имам пристап до се компјутер телефон се внатре што треба ...и никогаш немам видено ништо што не треба освен страи разговори пред мене да ме запознае и сеа требаше да оди на пат во франкфурт и видов се допишувал со девојка за пари и тоа откако му реков што видов не признаваше и после ми призна дека тоа е глупо не знаел и тој зошто го направиле тоа и дека му е криво и ми кажа пред да ме запознае правел така и не се замарал со девојки
Извини, ама маж ти е болесник. Не се теши дека се сменил од ко е со тебе. 2 пати секс во 8 месеци ич не е нормално. Брак без гушкање и интима не е брак. Вака со постов изгледа дека сама себе се убедуваш дека не е ништо страшно.
Неверство е една работа, и тоа или се прифаќа и се продолжува понатака или не се прифаќа. Но да не сака интимен со тебе да биде е поголем проблем, Јас искрено не би можела таков живот да живеам по никоја цена...
Ова испаѓа дека ти си заложникот и не смееш да го напуштиш бидејќи те држи за документи/нешто друго. Иначе чисто онака ме интересира, од Македонија е маж ти? Т.е. македонец ли е? Проблемот како што ми се чини е нерешлив за тебе. Т.е. има решение, но до тебе е дали/колку можеш да го прифатиш. Или го напушташ или ќе си седиш со него и ќе трпиш додека си оди по други жени.
Zdr Neznam ti sto ocekuvas od germanec pa tie se ladni ludje i ne im e griza za nikoj,sedi si cekaj dokumenti i potoa kako te uci pamet taka,a ako nesakas da trpis takva tortura vrati se vo mk i tuka se zivee
Ако мислиш дека само пишувал и тука ќе остане се лажеш, ќе се види со таа/тие и ќе дојде и ќе легне поред тебе или можда и спиете во различни соби. Не се лажи дека нема да биде така и да пеодолжи со тоа.