Znam.slucaj pod broj 2 ima izvrseno.nekolku.semejni nasilstva i decata gi dodelile kaj tatkoto a drugoto idat kaj majkata
да де. ама мора да има нешто. инаку кај мајката одат ама сепак таткото си ги глеа. не може скроз да му ги земе ни на него
Decata sekako gi dobiva majkata ako se maloletni osven ako majkata ima nekakov problem primer so psihickoto zdravje i red dr raboti. A Ako advokatot e poucil da najde detektiv togas ok.
Да, знам како оди цел процес, го поминав тој пат. Но сепак колку и да ти е јасно и да си сигурна дека децата одат кај мајката, пак постои страв, сомнеж и некој мал црвенц што те гризе и си велиш а што ако?! Верувај додека да пројде тој период додека не слушнеш крајна одлука, ти не си ти, целата ситуација стравот едноставно ти ја замајуваат главата и не размислуваш трезвено. Јас за да бидам сигурна разговарав со 3 различни адвокати. Сега после толку години ми е смешно и си велам колку сум била будала, ама тогаш да ми речеа ќе те кошта еден бубрег, ќе го дадев без размислување
Здраво девојки...Ни на сон не мислев дека ке барам совет овде но....никогаш не вели никогаш. Имено имам бебенце од неполни 40 дена,и едно поголемо 5 години. Бракот прекрасен, за се се разбираме.Бременоста ми беше прилично тешка па немавме односи последниве 5 месеци. Денес случајно најдов пораки на фб кај мојот сопруг како си пишува со некоја,и прака слики и ја вика срцка. Се заледив...Мислам рацете ми се тресат и додека пишувам. Поплачав пола саат си ставив вино,се смирив и сакам да побарам совет како да постапам ?! Веднаш да се соочам,да чекам прилика да го фатам или? Моментално сум сама тој е на работа така што ништо не знае. Сакам трезвено да постапам,а истовремено очите да му ги извадам. Мислам дете му родив!! Животот ке си го дадам за нив! И за него! Ви благодарам
Без чекање и без вртење на околу. Си иде од работа го седнуваш и му кажуваш и прашуваш се што ти лежи и тежи.
Ќе бидам дирекна и искрена..... И ние жените можеме срцки мрцки да си правиме само муживе наши некогаш го забораваат тоа. Јас би направила вака: Му кажувам што сум видела и на крај му викам, прибери се оти ко што не сум ебб... Ана одамна има да те стигнам за 2 недели у неверствата. Немој да му плачеш и да го молиш, само остро и грубо - верувај ми.
Niti placi niti moli zamini si Toj pak taka ke si pravi Volkot vlaknoto go menuva ama karalterot nikogas Od dolhogodisno iskustvo ti zboruvam
Poleka ne odi toa taka bam bam, bebe ima pomalo od 40 dena drugo malo dete, toa dete treba da se podgotvi za taa razdelba,nejzinata familija da ja spremi, taa da se smiri, so ladna glava i se spremno. Kade kje odi, so sto kje gi gleda tie deca zatoa sto ako se razvedat sega kje vidi tek za kogo se omazila. Poleka ...
Nejzin izbor e, za planovi ne trebaat sto godini, nekolku casa se dovolni so ladna glava. Za da se postedi od problemi so nejzinite posle, so deteto podobro se da i e spremno (sepak taa majka, mora deteto najbezbolno da mine niz toa), za toa ne treba godini, nekoja nedela, ako mozel toj se e super, a vamu se stavil na kocka, moze i taa da se spremi i ladno mirno i nego da go obraboti i otkaci od svojot emotiven zivot, od ostatokot od zivotot nema da moze imaat deca. Sega neka izdrzi posle kje dojde vreme koga kje si naplati se, sekoj kjef se plakja. Plus leunka e, vo kakva sostojba e, majkata e togas svrtena kon deteto, hormonalno e neminovno toa, maz mn ne ja zanima, plus vo vakov moment nemu mu dosolo do dr zena (je sto debil kje bese ) ...samo da e dobra, se kje se sredi.
Најпрво поголемото детенце остави го на чување кај твојте родители или кај свекрва, нема потреба да биде сведок на карање, малото е промногу мало и не разбира секако, само гледај да спие во друга соба. Кога ќе си дојде мажот ти од работа теренот да ти биде слободен. Сега додека е на работа собери му ги алиштата во куферче и нека чекаат скриени во спална, кога ќе дојде од работа одма го прашуваш, види што ќе ти одговори ислушај го, кажи си се што имаш, и после само подај му го куферчето и прати го да оди кај срцката негова.
Taka ti e najpametno I slikaj gi dokazite obavezno Jas imav sliki kako dokaz mu gi ostaviv na masata mu kazav da si sobere se sto ima I da zamine Ziveese vo moja kuka
Taa da ostene so svekor i svekrva ako ziveat vo edna kukja? Takvo nesto ni na son kamo li na jave, ako i mil mirot i raatot, so majka tatko kje ima povuci potegli kamo li so svekrva, posle ova i za nea zivotot treba da prodolzi.
Мој совет Не брзај изчекај го нека пушува и нека се договори да се види на лице место да го фатеш оти вака ке се изваде
Мој совет ти е да не си играш детектив, ниту пак одма да го оставиш без збор. Најлесно е некој да ти рече - оди си од дома, остај го говедото само.. Ама кога и самиот тој/таа би била во таква ситуација, сигурна сум дека во истиот момент не би си ги спакувала парталите туку ќе мисли, ќе премислува.. Најдобро е да разговараш со мажот ти со отворени карти, па после да одлучиш како ќе течат настаните. Најлесно е да се спакуваш и да си одиш ако си сама, ама ти си со дете и бебе на кои потребен им е и татко. Или барем ако не сака да се грижи за нив, потребно е време да го подготвиш детето и теренот за заминување.. А според пишаново не гледам дека е лош татко, само е лош сопруг.