Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. Mateica

Mateica Популарен член

Aj samo zatoa sto e dobar tatko neka ceka da ja saka ceni i pocituva
    Gluposti
    Devojko Eden sovet ke ti dadam
    BEGAJ

sj *O* likes this.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Без разговор ништо.
    Не е туку така замини си, без да се сослуша.
    Грдо е ама сепак брак е.
    После ќе си процениш, ќе си размислиш што понатаму.
    А маживе свињи прави

3. Dust

Dust Game Over

Само затоа што можеби ти како кукавица би избегала, не значи дека сите треба да избегаат!
    Проблемите во еден брак се решаваат со разговор. Па дури и неверството.

Не е дека со еден разговор ќе му прости и како ништо да не било, туку дури и да ја изневерил он, ако она си ги спакува работите и земе децата е еднакво на киднапирање.

Алоо..се читате ли што пишувате? И тој татко има право на децата колку што има и мајката

4. Outlook

Outlook Популарен член

Ne zboruvame za cekanje, tuku za podgotovki, toa se klucni zivotni promeni, a vo zivotot ne e sama, ima ne edno dve deca da misli, sredi, izrasne, isskoluva i se po red, a da ne zvoruvame i za nejzinite, toa plus.Drugo e koga ti znaes, kade odis, sto tocno sakas da postignes i kako da dojdes do toa. Toa kje i dade sila i stabilnost. A za seto toa toj ama voopsto nema sto da znae i da e informiran. Ako e toj lud, taa ne mora da bide. A ako toj umee da glumi, vo toa ne mora da bide sam, dvajca go mozat toa.

Осе, IRBBB and Dust like this.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Nie razgovarame hipoteticki, mozebi ja izvaral, mozebi samo se pravel dasa na net, koj da znae, megjutoa od dvete raboti efektot e ist, nema doverba tamu vekje, zivot nema, prostuvanje da, ostanuvanje zaedno ne, site srekjni i dolgovecni sekoj na svoja strana. Jas da sum i ne znam dali i voopsto ne znam sto bi muabetela, kje prasam reda radi, dali kje slusnam odgovor znak prasanje. Jas vekje bi si go podreduvala zivotot bez negovo prisustvo iako bi bil do mene. Tolku e od toa, a za decata saka ona ili ne kje mora, tocno, na decata im treba i majka i tatko, nema beganje od toa.

cresa-jagoda and Mateica like this.
  6. Dust

Dust Game Over

Има многу за разговарање пред да се спакува човек и замине..
    Еве јас да сум на нејзино место ќе го седнам и ќе го соочам со фактите.
    Без разлика дали ќе признае или не, ќе му дадам опција да си оди од заедничкото живеалиште.. Ако не прифати тогаш ќе му барам да ми плати кирија за јас да си одам ..
    Откако и тоа нема да прифати, ќе му кажам дека ќе поднесам документи за развод и дека додека не се реши разводот децата ќе бидат кај мене а тој нема да може да ги види штом не сака да замине од дома.
    Штом и тогаш видам дека не му е гајле, се пакувам и си одиме.. меѓувремено нема да почнам постапка за развод а кога он ќе сака да се разведе толку многу ќе ја раздолжам бракоразводната парница да на цуцито што треба да го ќари после мене и се смачи од чекање..

Е откако и на мене ќе ми се смачи, ќе се спогодиме лесно.

Тоа бидејќи јас да имам 2 деца дури и да се разведам не би се мажела одново. Да бидам во врска со некој ДА, ама на хартија НЕ.
    Дури и сметам дека жените и после развод треба да си најдат животен сопатник бидејќи не завршил животот за нив.. само за една лекција се побогати во животот :)

Ygritte, dea.18, Осе and 17 others like this.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Ti cela strategija si smislila :) tvojot neka mu ja misli ako mrdne :) ne znam, sekoja zivotna situacija e razlicna, zavisi kolku e zavisna od mazot i red dr raboti ( vivela independence ) sala na strana, da ne dade Bog, vo zivotot ima poteski raboti od razvod za zal i covek mora da planira, fakja pravec i tn. Razvodot e spas nekogas, a za ona duri :) nema duri :) zivotot prodolzuva kako za mazot taka i za zenata na sekoe pole, mu se dopagja toa nekomu ili ne.
    Edit: sto se odneduva so razgovor toa sega tesko deka kje razgovor na pocetok tuku teski kavgi, ona mora emotivno da se isprazni ama kje i pomine.

simoncelicius likes this.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Колку побрзо ќе се соочиш, побрзо ќе почне процесот на опоравување, без разлика како ќе заврши 'приказната'

Ќе видиш со време дали вреди да се бориш, или не.
    Само не дозволувај да те убедува дека 'не е така' и да те прави будала и не дозволувај да се изгубиш себе си во процесот.

Со среќа :hug:

sj *O*, _Monroe, Feminka22 and 5 others like this.
  9. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Јас не би можела да чекам. Уште иста секунда го седнувам на маса. Не дека ќе признае ама мора да ми каже што точно се случува. Па потоа би решила што понатаму. Може сега ќе ме нападнете, ама од страна мн лесно делите совети за развод, а кога би биле соочени со иста ситуација не секогаш е тоа туку така едноставно. И има ситуации низ кои може да помине човек и прости и ситуации кај кои е неизбежно најлошото. А во случајов не ни знаеме што точно се случува и дали е само разговор/флерт или нешто повеќе. Не го оправдувам ни само разговор да било, секако е скот безобразен...ама мора прво да види за што станува збор па после ќе си донесе одлука.
    И убаво би било членката да пише, а не да заврши како секоја една објава. Пишуваат и ги снемува а ние тука делиме совети на празно. @mucacaloca со среќа:hug:

Осе, januari19, Ani93 and 3 others like this.
  10. mucacaloca

mucacaloca Активен член

Овде сум не бегам.... Само денов предолг некако ми беше. Ке ви раскажам што направив.. Додека беше на работа му ја аднав другачката на фб.... Тоа веројатно ја исплашило дека и таа мужена, па го исконтактирала мојов и му кажала. Ми се јави 5 пати во пола саат гузен, неможе дирекно да ме праша, а од друга страна сфатил дека знам.. Си дојде дома, го прашав како не му е срам?! Дека може не сум најпривлечна во моментот ама дете му родив. Му реков дека ке кажам и на мажот од другарка му(што не планирав не пагам толку ниско а и не живеам шпанска серија онака од кејф му го реков) Е овде почна немој, па немав ништо, па не се глупирај. Јас во мегувреме качив притисок, па си легнав за да не ми се слоши. Денес не зборнавме ни збор. Финансиски можам да ги чувам децата, ама ке морам скроз сама што ме плаши искрено. Мајка ми е почината, татко ми не живее во земјата. Без разлика на финансиската слобода, страв ми е да чувам две мали деца во огромна кука во која никој не живееше долго време. Не знам што да правам, си мислам дека мене некоја жена да ми бараше совет би го рекла истото-бегај. Ама не било баш така. Емотивно сум скршена, животот ми се урна. Си мислам и како да им кажам на децата поточно на едното од нив... Тпј е прекрасен татко за воља на вистината.. И ете тоа се случи девојки

Осе, mira.mira, ALISA0000 and 11 others like this.
  11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ако не сакаш веќе да живееш со него исфрли го од куќата ама НЕМОЈ ти да си одиш од таму.

ALISA0000 likes this.
  12. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Смири се,најверојатно човекот не е лош.
    Разговарајте утре,прашај го се,од кога трае,зошто почнало и што се имале.
    Немој да му плачеш,не покажувај слабост туку заби и карактер,после ќе донесеш одлука што понатаму. Најтешко е кога имаш толку доверба во некого и како гром од ведро небо те удира вака,можам да замислам како ти е и јас би била срушена.

Осе, ALISA0000, sj *O* and 4 others like this.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

Mudra zena, poleka neka splasne se vo tebe, kje pominat i kavgi i se, kje ti se razjasnat rabotite, daj si vreme...za toa deka tesko se cuva deca sama, tesko e, koj sto saka neka kaze, megjutoa tvoite deca i pokraj ova imaat tatko bilo za dobro bilo za loso, barem od taa strana ne se grizi. Kje se sredi se, daj si vreme, megjutoa nemoj stravot da ti e kocnica, ne se zive vo pekol od strav, zatoa sto bez doverba i pocituvanje tek kje vi pocne pekolot :( daj boze da gresam ama...

Осе likes this.
  14. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Да го кажиш! Најди го кој е човекот покажи ги пораките, кажи му се ова шо го пиша, тој човек исто треба да знае, заслужува, пошто и толку узбуна кренаја и двајцата,ако не беше ништо или онака само си пишеа немаше да се крева паника. Тие имаат и нешто повеќе. Како ти со него потаму, види разговарај, претпазливо ништо во еден ден не се постигнува.
    Но мора таа врска со 'госпожата' и маж ти да се прекини за добро на сите!
    Ако оставиш на ова тие ќе продолжат вервај..
    Таа да мислеше, а знае дека му си жена немаше да го прави ова.
    Не е виновен само тој и таа е.

mira.mira, ALISA0000, sj *O* and 3 others like this.
  15. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

И да останеш во бракот, ништо веќе нема да биде исто, за волја на вистината. Сѐ е веќе скршено, урнато, како што се чувствуваш ти, таков ќе ти е о бракот понатаму.
    Тешко е да заминеш, уште потешко да останеш.

GirlRose, Осе, Nausicaa and 7 others like this.
  16. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Не брзај. Пикажи заби атегни го. Дознај се. Можеби немало секс, не те изневерил физички, па ова ќе ти е одлична прилика да го стегнеш да се посвети повеќе дома. Знам дека се чувствуваш повредено, изневерено и навредено, ама почекај пред да го оставиш, дознај ја целата причина. Можеби може да се корегира работава ако не отишла предалеку. Стегни го малце покажи заби да признае се. После ќе одлучиш.

Stressed Out likes this.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Искрено немам некои посебни совети само една молба.На детето да не му кажуваш.Ќе ти кажам и зошто.Прво ти не знаеш уште како ќе се одвиваат работите,второ само гнев и тага ќе му донесеш на тоа дете.Ќе биде луто на таткото а сепак ќе го сака.Кога ќе биде доволно возрасно само ќе дознае што се случувало и само ќе расудува.Вака само бес и агресија може да добиеш ништо друго.

18. riba79

riba79 Популарен член

Da ne go otkriese na vreme mozda ke imase i sex:mm:.
    Kako i da e,raznisana e doverbata.

sj *O*, Belgin1, Cecko85 and 2 others like this.
  19. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Абе одма му се прејавила срцката, немале сех... Туршија ставале сигурно, туку ај да си ќутам поарно.

Сакав да пишам за детето да, некоја членка погоре убаво пишала - нема што толку мало дете со тие работи да му се полни главчето. Дури и до развод да дојде па нема зошто детето да се преоптоварува. Мама и тато разделено ќе живеат е доволен одговор мислам.

Last edited: Mar 7, 2022
    Pixi5, GirlRose, spacegirl92 and 17 others like this.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

За жал, кога еднаш нешто ќе се скрши во брак, веќе нема назад.
    Тука совет нема, ти само знаеш дали можеш да преминеш преку тоа или не.
    Јас не би можела, би ми се гадел.
    Децата мислам дека не треба да ги вовлекуваш во работава, барем не за сега додека не одлучиш што понатаму.
    Едит. Таа не се исплашила од што немало ништо.

Осе, mira.mira, oblace1 and 11 others like this.