koga go prasaa tose nasiot angel dali bi prostil neverstvo znaete li sto odgovori koga moze gospod da prostuva zasto nie ne
samo edno ke vi iskomentiram na seto ova.... soberi si gi partalite i odi si kaj majka ti so deteto na nedela - dve. se slusas so maz ti ednas dnevno na fiksen (nemase mobilni kako sega) i od koga ke se vratis - povrti se doma 5-6 dena - pa pak istoto! koj maz bi prodolzil so tebe i kolku vreme mu ostavas za nekoja druga??? ---celo toa vreme on mi go posvetuvase na mene - so dolgi razgovori koi nemase so kogo ni kafe da se napie. jas bev i seuste sum tuka za nego...
jas ke te sovetuvam samo edno........ otkaci go deckoto so kogo si - i po cena da ne si poveke so zenetiot! ljubovta se custvuva na prv pogled - koga srceto ne ti go prifaka - ke nemozes ni ti. neka si ja bara srekata vo druga... a tebe kako ti e pisano. i da ne ostanes zaedno so zenetiot - nema da ostanes sama - veruvaj mi... no ke najdes nekoj vo koj ti ke se zaljubis i ke bides srekna so nego. bez ljubov ne se zivee. mene licno - ovoj zaednicki zivot (poln so ljubov) mi dade vtora sansa vo zivotot! ti posakuvam nabrgu da si rascistis vo glavceto - i da ne mu ja mislis mnogu... pravi kako sto srceto ti cuka golem pozdrav so sreka
jas sum vo brak 16 god bev izneveruvana mnogu pati i se pomiriv so toa ne lesno megutoa imam dva angela za koi ziveam tie mi se najvazni...znaci ostanav da ziveam so soprugot,ama zelbata za odmazda ne mi pomina ...mu vrativ...mislev deka ke bide samo ednas so drug covek no se izlazav 3god i 2 meseca sme zaedno so ljubovnikot i nikogas nema da prekinam zasto nesakajki si ja najdov ljubovta.sega ziveam paralelen zivot MNOGU MNOGU SUM SREKNA mu blagodaram na gospod sto mi gi isprati dvajcata ...mozebi morav da trpam za posle da dojde drugiot neznam no nisto ne se slucuva bez pricina ....cudni se patistata gospodovi...
Dali i soprugot te pravi srekna ponekogas ili samo ljubovnikot? Bidejki velis deka mu se zablagodaruvas na gospod sto ti gi isprati dvajcata. Me interesira dali soprugot znae za tvoeto neverstvo, odnosno dali mozebi dvajcata ste se soglasile taka da ziveete (dvoen zivot)? Ne me sfakaj pogresno, jas ne te osuduvam voopsto, naprotiv... koga veke si ostanala so nego vo brak i pokraj se, ti treba nesto sto ke te napravi srekna...
hmmmm...ti si mnogu mnogu srekna, a tvoite deca se mnogu mnogu nesrekni sto se rodile vo semejstvo kako vaseto! kakva ironija i kolku prokleto uzivate vo unistuvanjeto na detstvoto i na celiot zivot na svoite deca! kako be mozete taka...kako be ne vi e zal, abe kako ne vi e sram da ni se ,,falite,, ovde na forumot deka ednostavno ste uspeale da se odmazdite pa duri ste uspeale i da uzivate vo pravenjeto grevovi! samo edna rabota e neoprstliva i nepopravliva, a toa e faktoto sto imate deca! inaku ne bi vi sudela, inaku ne bi ve ni komentirala, ama jas se pronaogam vo vasite deca i mi doaga od dnoto na dusata taka jako da ve izvregam, taka silno da vi se izvikam u faca, ma se cudam koi zborovi da vi gi kazam za da ve navredam i da ve potsetam deka zasluzvate se najloso! ne zasluzuvate da bidete roditeli ako smetate deka smeete da gi lazete i da im go narusuvate spokojot i aftoriteto za cel zivot! sramota! i demek sega si silna zena koja posle istrpenoto neverstvo si nasla nacin da se odmazdi...auuuu...pazi molim te! eve ti aplaudiram! ...alal da ti e! namesto da si gi zastitis decata od sramovi i nespokoj, od loso vospitanie i agresivnost...ti si odbrala polesen nacin! demek mazot ti mozel da se kurva naokolu,pa mozes i ti! braos! mene me voodusevi! alal da ti e!
vaka: sudi samo gospod.jas kazuvav za mene i mojot odnos so soprugot ne zboruvav za decata moite deca ne se liseni od nisto i ne ziveat vo laga.veruvaj mi imaat ljubov kakva sto mnogu samo sonuvaat.
DODEKA NE SE OMAZIS PRAVI SE, PROBAJ SE I SEKAVI LUGE, NNO OTKAKO KE SE OMAZIS VEKE GI ZATVARAS VRATITE ZA SITE A GI OTVARAS SAMO ZA TVOITE DECA I ZA SOPRUGOT, DOKOLKU NEMA SLOGA, SLEDI RAZVOD I KRAJ, PA POSLE ODI SO DRUGI
Старо е мислењето ама неможев а да не искоментирам на болдираното. Види, се си има своја тежина. Ти сметаш дека е тешко качувањето на бандера и работење како електричар. А дали знаеш ти колку е тешко да си жена? Да трчкаш на сите да им погодиш по дома, да биде чисто, да воспитуваш деца, да правиш ручек, да водиш грижа за семејниот буџет притоа да пазиш се да стигне од први до први. Знаеш ли ти колку е тешко секој месец да крвариш? Знаеш колку е тешко 9 месеци да носиш дете и да го родиш? Си почувствувал такво нешто? НЕ! ЗАтоа не зборувај за рамноправност те молам... Качувањето на бандера и работењето како електричар е ништо во споредба со обичен живот на просечна балканска жена.
i mene bas ova me iznanadi! duri pomisliv deka sum se zbunila nesto! ama neeeee, ne sum se zbunila jas...najverojatno kacita se zbunila i zaboravila sto ima napisano na istata tema nekolku stranici napred! ))))))
Ова важи само за омажени жени, не за тие што одат со женети мажи ( кога сопругите им се бремени) и лажат наивни, вљубени момчиња. А не важи ни за мажи кои после 3-4 години уште несакаат да се разведат и продолжуваат си изневерување. Пуста желба на кацита да се разведе швалериштето. ц ц ц
добро до кога со лицемерие не ми е јасно...страшна работа...дај нека пишуваат само тие што вистина имаат проблеми во животот а не тие што прават сами проблеми па после помогнете,незнам што а пак си тераат исто,чекаат да расипат врска брак итн...па за што уствари барате помош???? ај плииз ДОСТА е веќе!
На оваа тема многу пати се имам изјаснето и не ги оправдувам неверствата.Сега ќе кажам нешто а колку ќе ме разберат незнам .За мене бракот е нешто свето.Јас мислам дека во истиот на почетокот е доминантна страста .Ако после таа страст не остане љубов,искреност,поштување,заеднички интереси и желби, тогаш мислам дека бракот е во криза.Па во таа криза неверникот трга во една краткотрајна минлива авантура и губи се што постигнал.Жената игра голема улога во бракот...и уметност е да се одржи еден брак со многу љубов ...Но не можам да ги разберам жените кои знаат дека се изневарени а сепак остануваат со тој што ги изневерува.Јас мислам дека секоја жена што е изневерена повеќе не е сакана...и залудно е да се троши животот на тој човек.Сепак животот е еден и единствен и нема реприза и не би дозволила некој да ми го уништи.
Кога ќе се фатиш со некој што претходно ја изневерил неговата девојка не мислиш дека и тебе може да ти го направи истото?Ако сакал да и го направи немало ни да биде со неа,туку просто и едноставно ќе си го продолжел животот со неговата жена....ако таа е доволно паметна ќе знае како да го задржи покрај неа.Значи ајде сега сите што стапуваат со некој во брак на кој име втор треба да размислуваат дали истото ќе им се случи ним.Со такво размислување до никаде нема да стигне освен што ќе се полни со нервози.
Еј женски ај малку да ви помогнам околу темава. Ќе ви кажам како јас на тоа гледам како машко. Прво, ретки се тие мажи што ќе ја остават фамилијата и да си ја заменат сопствената жена за некоја друга. Мислам дека разликата е 1 : 100. Затоа госпоѓици кои имате женет фраер треба да ви е јасно зошто е тој со вас. И ако се решат на таков чекор, тогаш за тоа мора да има голема причина. А тоа според мене може да биде и од самиот однос кој го има дома со сопствената жена. Верувам дека женаму е ладна како шприцер и во односот дома па и во кревет, па во голем број случаеви машките се решаваат да ја разбијат малку таа монотонија. Затоа жени ако сакате да си ги задржите мажите дома немој да правите фестифали од типот: цит. "јас само би додала дека не знаев дека љубов се искажува со тоа што ќе му зготвам ручек и вечера...и да ја ќе бидам поуморна чувајќи дете,далеку поуморна од него.така што ќе очекувам он да ми зготви.глупости" Зарем ручекот не е љубов, зарем муабетот не е љубов, зарем интересот кон мажот не е љубов? (Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот, жената која е интелигентна не го прави тоа.) Второ не верувам дека постои толку идиот маж на кој не му се мили сопствените деца затоа ме нервираат текстови од типот цит. "пријателка на мајками ова го има почуствувано на своја кожа" ....ова му доаѓа како муабет слушнат од продавница. Би ја прашал само Ludoto 19 дали таа знае што е брак, и дали има нешто почуствувано на своја кожа за да ги квалификува така работите? Јас да речеме во 90% верувам дека пријателката на мајкати лаже или пак до толку го има извадено од такт својот маж со своите постапки што тој се решил едноставно да заборави на се. Трето, врската помеѓу двајца маж и жена кои се во брак е поопасна од онаа помеѓу еден партнер кој е во брак, затоа што оној вториот е секогаш ризичен тип (капирате)?! Четврто: "Жената треба да му заблагодари на бога што нејзиниот маж има недостатоци, ..... мажот без недостатоци е опасен примерок." Куќата и имотот се наследуваат од таткото а од господ е разумната жена.