Ќе го седнеш и ќе му кажеш да се гитлира од дома, бар на некое време. 10тина дена, можеби. Кога ќе поминат, ќе видиш дека сте преживеале и без него, па може ќе ти се разбистрат мислите.
Аууууу да се изнаужива со срцката 10 дена, па да се врати жена му да го запере и испегла. Она шо ќе прави 10 дена со толку мали деца, ма има да ги чува бре, а она ќе оди на фризер, депилација, кафе со другачки.... Знам, вака лесно е од страна да кажуваме ама ете мојот став е да не се разведува сега за сега и од време на време да го подсеќа дека и дужи неверство.
Заборавате на момент дека има 5 годишно дете кое и те како разбира многу работи и апсолутно не треба да се развива во средина во која ќе владее нетрпение, препирки, пререкување, лутина и сл. А и малото ќе осеќа тензија. Подобро добар развод, него лош брак. Од овие совети за одмазда најмногу ќе страдаат децата.
А мојот став е дека се возрасни луѓе и не треба да си игра вакви игри. Не кажав дали да простува или да се разведува. Тоа е нејзина одлука. Ако стави крај, нека е ставено. Ама ако простува, нека простува целосно. Што брак ќе остане од тоа ако на секоја кавга го "потсетува"? Деца имаат. Ваљда сака да им створи смирена околина, кај што нема да израснат со таква токсична врска меѓу родителите.
Па не велам јас пред детето да му рече ми дужиш срцки мрцки, ко ќе бидат да не се лутиш. А децата патат и така и вака. Жално но вистинито.
Не го сфаќам како совет за одмазда туку начин за господинот да си ги превземе обврските по дома. Не може жена сама дома па и одмор да му дава, очигледно дечкото имал повеќе од доволно слободно време штом успеал и швалерка да фати. Во друга тема исто жената со две бебиња избезумена не знае што попрво да прави а нејзиниот си излегува кантер да игра со другарите. Затоа што ни е наметнато сѐ од домаќинлук, плус работа и деца се плаче овде, бракот за жената да значи тортура а сопрузите се подмладуваат во меѓувреме.
Значи што се случува, страшно. Срам да му е на мажот што на тазе породена жена, со ризична бременост, слики, срцки. Што му е на народов бе? Сега може ќе ме нападнете ама членката вика , и таа срцката мажена била. Како би и било нејзи така нејзиниот маж да и прави? Сведок сум во последно време, рззведена жена со дете ( поднараснато) со дечко, па си пробува кај женети, ама не и успева па ај кај тие што не се женети.Кое е задоволството да му растуриш некому брак? Инаку на темава, и јас би постапила многу сурово, зашто нему му раѓав деца, нему му готвам и перам и му имам кажано слушнав или видов муабет те пакувам со валканите алишта и гаќи и ги растоварам кај неа пред врата, која сака нека биде, кога знаат и мажи и жени само за задоволство да одат а друг да им бере гајле тогаш ич не ми е гајле. Таткото на нашиве деца за кои двајцата сме се треселе да им пишува срцки на други жени. Е нема. И кирија ќе плаќа, и се што треба и ќе ќути. Иако може е избрзано и може да се реши со разговор и да се продолжи натаму, ама довербата е скршена.
Точно! Робинки во 21 век. Ќе работиш, ќе шереш, пеглаш, чистиш, деца ќе раѓаш, воспитуваш, а он ќе го дрви на други и ќе ужива. Од мн имање вишок време е тоа, ја да ви кажам. Секој има право на мислење. На крај краева, моето е тоа, јас така сум постапувала, и така постапувам, сите обврски има да ги преземе дома. Никој не рече ни дека сакам доверба назад, ни љубов ни брак. Ќе ми пркне детето па како партал ќе го исфрлам. Во меѓувреме јас ќе бидам таа што ќе отиде на фризер, на кафе, на масажа, додека он нишка деца. Јас децата не ги правам сама, за сама да ги проаѓам најтешките моменти. Едно кенка не спие цела ноќ бара цице, другото треба внимание, веќе е големо, кај е перење, пеглање, готвење. Ич не е игра ни само одмазда, напротив, нема да ужива дечкото додека ја лудувам низ дома. Ќе си превземе обврски на зрел татко, па кога ќе се опоравам, нека брише.
Ne rasturila srckata tugj brak (za tango treba dvajca), taa samo svojot go rizikuva, a nivniot mazot na clenkata, a toj negoviot brak tone, se zamara za brakot na taa. Vamu bebe mozebi ni mesec dena..a, be veselo da e. Ima on sega top pricini zs e zrtva na trudna zena, nesredena i eeee eden ton gluposti kje nalicka. Jaka i dusa na zenava, ne stimalo nesto osetila, zatoa i se cepnala na net. Sto e tuka e, kje se sredat rabotite. Se smenija mn vrednostite. Site vikaat po razvod mazot go zalat (a i mazite se zalat, nema koj da cisti, pegla, sto mislele nz pred da se dovedat do razvod), a zenata jok eve i ovde clenka pisuva "duri i opravdivam...", megjutoa i toa se menuva vekje.
Ogromna e razlikata megju ova sto ti se slucuva i razvod od edna strana i smrt na partner i tatko na tvoite deca. Ne gi mesaj rabotite, ne e ni od blizu isto. Tvojot bes i bolka bi bil sosema poinakov, se bi bilo poinkavo, ne gi sporeduvaj tie dve raboti, podobro da ne dozivees duri ni razvedena od nego. Koga kje se kaze od brakot zavisi sto mazot kje napravi od zenata, e fakt. Kaj nas se zenata trebalo da go vrti mazot, vo prevod bi bilo da trpi sesto i da go manevrira, ama ovie vreminja se drugi. A za majmin, trpenie krajot kje kaze koj bil majmun, dali ti ili toj.
Не е така лесно да се одлучиш на развод на прва. Па и на втора и на петта. Милион работи те врзуваат. Посебно, ако имате деца... нема бегање од чоек, дури си жив/а. Не мојш да му судиш на никој зошто останал, или зошто отишол. Кој-како мисли дека е најпаметно, така нека прави. *Хинт: Сите ќе си ги заебиме децата. Секој на свој начин.
Da voopsto ne e lesno. Devojki mnogu vi blagodaram. Jas nisto ne odluciv i zapagam vo kriza koja ne mi se dopaga. Ete pravevme muabet osven nisto nemavme drugo i ne veli... Zosto velam ako nemase nisto se isplasi... Kjuti. Jas sum mnogu silen covek po priroda (zivotov od mala me nauci) ama sega imam bes nasobereno vo mene ogromen. Gledam i me blokirala gospogata. Taa do dusa moze sto saka da pravi, maz mi mene mi e kriv, ama edvaj se voZdrzuvam da ne i napisam nesto. A ne pagam si rekov tolku nisko. Znam deka vo princip odlukata e moja, razvod e careto, ama eve nemam hrabrost. Sto
Немаш никаква потреба да и пишуваш нејзе, ма да јас да сум на твое место ќе пишам на мажот и, и тој има право да знае.. во однос со тој твојот се разбира дека нема да признае не очекувај такво нешто од него.. Доверба дека ќе имаш тешко после ова.. мисли на децата и одлучи си со ладна глава, секогаш е подобро добар развод него лош брак. Тој дибекот дома не те заслужува!
Само едно нешто че речам, како не му е срам да се засрами, премногу вишок време има и не знај шо да прај со себе, наместо да се фокусира на деца, семејство, тој че се курва настрана и че лажи. Јас не сум женет, нити сум во брак, ама сум пораснат во дисфункционално семејство и многу многу се нервирам ко че читам вака или во живо ко че слушам вакви работи. Болно е и ги мразам таквите луѓе, курвари или курви.
Изкопирај шо пишувале и контактирај го мажот и Исплашена е другата и затоа те блокирала ,очекува да и пишеш па да не виде маж и Како шо тебе ти се руши светот нека се руши и таму И да милион посто сум сигурна оти се измаат изебано не еднаш туку повеќе пати, сигурно и додека си носела негово дете Седни го и дај му две опции вистината или развод Нека почне да пее И на крај пак ке дојдеме до тоа дека и да признае пак на тебе е како ке решиш ти за понатаки А ако сеа оставиш вака у иднина си има грин пас за авантури
Зошто да и каже на мажот и'? Шо ќе постигни со то? Не ќе го смени маж и'. И да не е оваа, ако си е таков чоекот, друга ќе најди.
Точно, нема да го смени маж и, ама барем нема таа недокваканата да му сади рогови уште долго.. Што к*р бара со женет и деца, плус па и мажена.. не викам дека нејзина е кривицата овде ама и те какоо би му пишала на мажот и, прво за да дознае со кого дели дома а второ да го поминува истото што и членката.