Значи г-ѓата што ја блокирала кукавички избегала,знаела дека ќе го окрка кога тогаш. И добро знае дека маж и ќе дознае. Едноставно,му пакуваш куфери и му ги оставаш пред врата. Си се заклучуваш,му пишуваш на мажот и на г-ѓата,си ставаш вино и си уживаш во драмата. Чиста сметка.
Дадилката, пошо и онака ѝ направија шпанска серија на женава со одмазди и драми, сигурно и дадилка и куќкна помошничка ќе ѝ вклучат во приказната.
Сакаат да ти кажат дека не е толку едноставно. Прво ќе бидеш емотивно, психички и ментално уништена заради предавството, второ ќе си ужасно исплашена за тоа каква ќе им биде иднината на децата и твојата иднина. Нема шанси лабаво да си седниш и да си уживаш после вакво нешто. Освен во случај, да си психопат и да немаш чувства
Баш така. Кај нас секој проблем се решава со одмазда и драми. Тоа се доаѓа во комплет со немоќта…па и уште натпревар кој на кое ниво ќе биде…
Тоа сакав да кажам и јас со претходните коментари. Најчесто се запоставуваат и се казнуваат децата СВЕСНО со овие незреливе размислувања и однесувања….многу жалосно
Сум била у нејзина ситуација и знам како ѝ е. И кажувам како да си олесни. И знам не е исто врска и брак,ама довербата,почитта е таа,една иста нема друга. Самата кажа дека тој ја прави будала, нема ни да и каже,уште поголем доказ е блокирањево на г-ѓава. Нема зошто да ги троши солзите,нервите на човек кој пет пари не дава за семејството.
Што мешаш баби и жаби,кај реков да се казнат децата? Кажав да си наточи вино да си ја олесни душата, сега нешто ми глумите големи г-ѓи,а кога ќе заспијат децата си пиете вино сите,по една чаша. Таленти за испревртување мислења. Бре,бре.
Не мораш до толку да издраматизараш, па и да кажуваш дали некој пие вино или не. Верувам никој не гледа лошо во тоа, па затоа не го ни коментира. Освен ти што се осети повредена на таа тема и причината не ме интересира задржи си ја за себе.
Бре,бре од немање аргумент почна да кажуваш глупости. Мојот предлог е само подршка за членката, јас така би постапила. Мене не ми треба маж кој што со други ќе си пишува “срцки” дур ја дома перам,чистам и дете чувам. Тазе породена,го пакувам во секунда и не ме занима каде ќе спие,јаде и што ќе прави понатака. Штом не ме поштувал нема што да се разговара. Разговор не е решение,одвратно е. Наместо да ти каже во лице,ти го прави зад грб. Што ќе ми е таков? Има доста мајки кои се самохрани и успеваат само што можат и сакаат. Силни сѐ. Подобро сами со деца неголи во брак полн со недоверба и почит.
Јасно. Ама многу би ми било тешко да се воздржам да не му кажам на мажот и. Прво, пошто и јас да сум на негово место ќе сакам да ми каже. Второ, од малку задоволство Да бил друг период во животот би си рекла кој ја врти. Ама трудна или штотуку породена сопругава, да не и биде жена на жена малку поддршка, да не и е ни малку гајле...ќе си разбере и мажот и многу веројатно тоа
И на крај ако излезе дека имаат отворен брак, ти ќе останеш со прстот во уста. Мене овие цикузијади, одмаздувања и сл. уопште не ми се одлика на возрасни и зрели личности. Најчесто истите подоцна фрустрациите си ги лечат преку децата во бракоразводна постапка. И да повториме: во брак се двајца и само они се одговорни за истиот. Никакво трето лице нема права ниту обврски кон истиот.
Точно е тоа. Ама не сме секогаш зрели што ако сме возрасни, да бевме немаше ни да има изневерувања на штотуку породени жени. Дали е во отворен брак одма ќе разбереш. Ќе ти каже твојот сопруг, ако се криела и таа од нејзиниот сигурно не се во отворен брак. И ќе му кажам него сигурно, пошто како што реков, најглупо би ми било во обратна ситуација 3цата да знаат, само јас не и никој да не ми каже. А тоа што ќе и се зезне и нејзиниот брак е само плус една убава сатисфакција.
Не, ќе ја жалам нејзе и нејзиниот брак. Единствен за жалење е сопругот нејзин што уште не е свесен за целава работа.