Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. An-na

An-na Форумски идол

Чист алтруизам :P :rofl:

2. lici1

lici1 Истакнат член

Jas sum vo istata situacija doznav deka mazot a druga bese iskocen koga se vrati mu kazav a i na taja mazot dozna odma podnesov razvod i gotovo e a drugata strana razbrav deka izvrsuvala semejni nasilstva vrz decata i sega mazot si gi gledal da moe mislenje e odma site da doznaat sto se iznevereni a drugite ke si patat

3. mucacaloca

mucacaloca Активен член

Jas go poslusav sovetot na @WildMk i zakazav razgovor so psiholog. Se nadevam fajda ke ima i polesno ke odlucam. Od druga strana mojov si e opusten, ne e isplasen voopsto deka moze ke si zaminam, verojatno i te kako dobro me poznava

M&M, raww, Waverly Raven and 26 others like this.
  4. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Правилно.Можеш да посетиш и детски психолог.

5. baby-star

baby-star Популарен член

Се додека му опростувате на вакви скотови и останувате во брак со вакви идиоти, само ќе си тераат задоволството свое.

Не само што ќе се разведам, веднаш на кучката би и го растурила бракот и нема што јас да го жалам нејзиниот брак!

И не, нема да бидам јас која ќе посетувам психолози, туку скотот и кучката нема да излезат од сеансите кај психијатар!

oblace1, ane.bella, Осе and 17 others like this.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Грешна перспектива имаш за менталното здравје.
    Не мора ни да си болен од некоја психичка болест, за да разговараш со психолог.
    Како превенција.
    Како вакцина.
    Ама не Мрна

M&M, Cka, Annath and 5 others like this.
  7. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Фокусов на ситуацијава немора да е политичката коректност, вајлд..

elenaklasik and mimiiiii like this.
  8. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

А зошто да се опседнуваш со нив?
    Терај си со животот и не се замарај, било што било животот тече. Многу лошо ќе си направиш ако се опседнуваш така со нив. А и зошто да му посакуваш "зло" на некој? (Ако воопшто можеш да го наречеш зло одење кај психијатар).

Annath and WildMk like this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Пред некој ден слушав видео за психолошката страна на одмаздата.
    Не знаат сеуште дали резултира од рептилскиот дел од мозокот, или е потреба за емотивна сатисфакција.
    Ко демек, ќе ти олесни, ако се одмаздиш.

Значи нема дефинитивни докази, ама според спроведените студии, наговестувањето е дека всушност одмаздата не носи задоволство и клоужр, туку само ја 'отвора наново раната' и го пролонгира процесот на тагување.

Noranora, Annath, GirlVolley and 3 others like this.
  10. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Искрено според мене само злобни луѓе помислуваат на одмазда .. или не сум била повредена доволно добро па зборам вака.
    Ме повредиле, сум била опседната и знам дека до нигде не ме доведе то, само си губев време на небитни личности а тоа време можев да го посветам на други или на себе. Зачаран круг.
    Времето е скапоцена работа, не вреди да се троши туку-така.

Outlook and Justicija like this.
  11. baby-star

baby-star Популарен член

Да, опседнатоста со било кого е лоша работа, ама судејќи во ситуацијата, штотуку породена жена со доенче, па нема да го оставам лесно додека не се измачи.

Ако тој нема почит спрема неа како жена, а притоа се плаши манГупот да не и се растури бракот на срцката, а не се заинтересирал дали ќе се растури неговиот ите како би и го растурила јас нејзиниот.

И не дека со тоа би сменила ситуација, него ете за лична сатисфакција, додека се растура бракот на манГупот, не би ја оставила неа да ужива во нејзиниот.

И не, не го сметам за зло одењето на психолог/психијатар, бидејќи немам јас разлог што би ме советувале за грешките на тој другиот!

Осе, cresa-jagoda, manako1 and 2 others like this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Не е злоба.

Знајш ко... некој ако е evil тогаш не е чоек. Не е ко мене, или тебе.
    Чудовиште. Демон.
    А нема врска, дел од човековата природа е.

x-MajaEsposito-x likes this.
  13. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Не е зло и одмазда ако гледаш дека правиш нешто добро од цела ситуација поточно му ги отвараш очите на другиот шо појма нема шо се случува зад негов грб.
    Не можиш да му го растуриш бракот кога е веќе растурен знаеќи шо значи да си во брак и шо тоа носи.
    Психолог оди во прилог за полесно да ја надмини тагата, полесно да го преброди разводот ако тоа го одбира, да и дај сила за како понатаму со децата и за нивно олеснување за живот со двата родители кои повеќе нема да бидат заедно, но секогаш ќе бидат тука со/за децата.

M&M, Idedemja and Stressed Out like this.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Одмаздата е само губење време
    Кармата ќе си го стори своето
    Најголема одмазда е да продолжите сами, среќни, насмеани тоа ќе ги ибие
    Али смислување игри тоа е само губење време

marlonbrando69, M&M, raww and 2 others like this.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Me nasmea utrinski :) zenava moze da mu pise na mazot, da se javi i tn. megjutoa toj moze da kaze "lazat ovie" hahah taa zena sto vara, znae i da se izvlece od toa, maz poslabo ama zena da. Posebno ako na nea ne i e prv izlet. A za toa si vo pravo sto taa na psiholog ili psihijatar podobro tie. Nekogas rabotite sami si se redat, samo cudno mi e toj smiren da e laden, si vika deca, bebe kade kje odi ufff son na sekoj maz :) zenava se kontrolira jas da sum na negovo mesto ne bi bila bas taka smirena :) Zena ne zaborava ni veruva vo prazni prikazni :)

16. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Вчера истово го кажував и јас, само толку ме разбраа.... Ќе се одмаздувале аха. Греота за жената само јадови ќе си отвара повеќе.

Outlook and Mikha4 like this.
  17. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Паметно ти е тоа со психологот.

Јас би одиграла вака кога гледам сопругот кој ме изневерил и е комотен дека ништо нема да направам има да работам на себе. Прво супер што си посетила псиголог - јачај се психички, второ работи на својата самодоверба , на физичкиот изглед. Едноставно работи на себе додека не одлучиш што понатака.
    Кога ќе имаш 100% самодоверба одговорот на сите твои прашања ќе го добиеш.

Тешко е со две деца поготово со бебенце, но за почеток среди се за дома. Облечи се, нашминкај се . Застани пред огледало и види се колку си ти убав човек, размисли си кои се сите твои доблести, колку си благословена шо на свет имаш донесено 2 прекрасни деца.
    Со самото тоа постепено ќе доаѓаат промени кај тебе а верувај маж ти не ќе знае што се случува, пошто ќе го извадиш од комфорт зона ( дека жена му нема кај да бега, ќе чува деца а он слободно ќе си се забавува со срцки)
    Среќно :hug:

M&M, Luminary, boo3 and 5 others like this.
  18. mira.mira

mira.mira Популарен член

Jas bi dodala da mu dava obvrski okolu decata, da banja, da hrani, da chuva I nema da mu tekne da misli na drugo.
    Celata obvrska da ne ja prevzema so decata tuku I toj da se vkluchi vo odgleduvanjeto.
    Neka go zbuni.Prvo taa da zajakne I psihichki I fizichki, potoa ke odluchi sto ke pravi ponatamu.

Hortenzija, Осе, WildMk and 2 others like this.
  19. fbaby

fbaby Популарен член

Ако некој сака да изневерува и за кревет да е врзан, ќе најде начин да изневери.

Once a cheater, always a cheater.

spacegirl92, Осе, Idedemja and 7 others like this.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас не сметам дека треба да се пиши на швалерката/ мажот пошто прво не знајме каков брак имат и како се организират внатре. Ама ... Скроз сфаќам ако некоја сака да пиши за чист инает. Не оправдувам, ама разбирам од кај иди. Разбирам некоја ако не пиши од гордост, разбирам ако некоја пиши само за да ја зафркни. Се осеќаш изневерено, зафркнато и само сакаш некако да излезиш "победник" од ситуација без победници.

Сепак членката би ја советувала против тоа, за нејзино добро. Ќе западни во круг на омраза него да работи на себе и да ги заздрави своите рани.

Ljubova, IRBBB, Bozica1980 and 4 others like this.