Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Мн е битно во ваква состојба дали имаш некој близок за подршка.Родител,сестра,другарка.Некој што ке може сега да помогне и со децата за да бидеш малце насамо со себе и своите мисли.

Осеќаш бес,гнев,тага,лутина.

Вие што сугерирате вино,опуштена атмосфера и не знам шо…ставате ли на ум дека има бебе од 40 дена кое може не спие по цела ноќ,плаче со часови,виси на града по цел ден.Таман има време за вино и филм ,шминки .Не треба да се дотерува , за да он сфати што изгубил. Ако не бил свесен за тоа пред месец дена, нема си сега да се освести. Не знам стварно како живеете во вакви бајки?

Во момент кога една жена е изневерена,повредена,оставена,изиграна најмалце до што и е дојдено се шминки и дотерување.Не ја напнувајте дополнително да се јаде себе си, дека не изгледала добро па ја изневериле поради тоа.

Јас не гледам друго решение освен развод.Мислам дека алкос, наркоман, насилник и изневерувач не се менуваат никогаш.Побарај помош (фамилија,психилог) ,смогни сили и остави го.Не вреди ни пет пари.Инаку цел живот ке живееш живот во сумља и тивко ке патиш.Еден ден ке пукнеш пак на крај ти , он не верувам дека ке се секира мн мн.

На marlonbrando69, Hortenzija, M&M и 48 други им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.727
    Допаѓања:
    40.113
    @mucacaloca А он се видел со неа? Или само на пишување останало?

3. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    4.684

А шо треба да направи, да се затвори дома, уште повеќе да тоне у депресија и да кука како животот е неправеден, со шо го заслужи тоа, да плаче со денови додека дотичниот не се замара со неа ?
    За на крај еден ден да се погледне у огледало и да не се препознае самата себе.
    Ние и збориме да работи на самата себе, да прави работи кои би и пријале на ваков или онаков начин.
    Самодовербата, психата се најопасно нешто на човекот, колку повеќе дозволуваш на ситуацијата да те надвладее толку повеќе тонеш.
    Подршка да, но зборови како зборови добро знаеме кога светот ти е срушен и тој што ти го срушил да ти збори и да ти се правда џабе е . Сам човек може да се издигне од тоа што му се случува, а за да дојде до тоа треба време, сила и да се сакаш себе си.

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Ќе работи на себе си кога ке и заздрави полека болката,раната.Кога ке стивнат сите насобрани чувства.Човек мора да си даде време да одболува.Сосем нормално е човек во ваква ситуација да не се осеќа добро.Во спротивно еден ден се ке и се врати како бумеранг во полоша верзија.Се што е потиснато еден ден искача на виделина пак.

На M&M, minhauzen, Guns N` Roses и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Vino, sminki pri bebe e pod vlijanie na komentarite "ama ne bila sredena sto ako ima dete". Toa e koga zenata malku se ceni sebe si. I najverojatno kazano od clenki koi seuste nemaat deca.

На DoubleK, Indiegurl, Мамичка и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Ima bebe ona, dete kako dava sila ne znam dali ima drugo nesto sto povekje kje ja odrzi. Kje bide se ok, samo treba vreme da splasne se.

На Feminka22, nevermet18, Nikolina35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    4.486
    Nema potreba ni da se spomnuva izgledot na zena posle porogaj. Se znaj kako e so bebe, hormoni, dovolno e. Daj my vreme na vremeto. Jas taka si velev stalno. 8 meseci I uste ne sum ni na sminkana kako so treba najnosena obleka momentalno mi se pizamite. Eden maz, ama MAZ, SOPRUG, PRIJATEL - treba da bidi podrska vo celokupnata obvrska bebe, dom I se. Neverstvoto e pobolno vo ovie situacii I ne treba zenata da se oseka vinovno za toa sto toj go napravil vo nikoj slucaj. Decata, bebinjata rastat ke dojdi pak momentot da bidime I sredeni I se. Nikoja zena ne treba da se obvinuva ako mazot resil da izneverva bash koga zenata e najranliva I I treba najgolema podrska. Takva licnost porano ili pokasno ke si go pokazi pravoto lice.

На marlonbrando69, Осе, Guns N` Roses и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.392
    Не ми се верува ни дека воопшто правите муабет дека НОРМАЛНО било да изгледа така после пораѓај.
    Какво е тоа така?
    Некако лошо, ама пошто е пораѓај ај нормално е?
    Ако те изневери мора да си била ненашминкана.
    Ако ти го изневериш него, никој не прашува дали тој имал мускули или не.
    Пак жената е крива.
    Страшно што си правиме една на друга.
    Муабетов за шминка и средување не треба ни да се помисли, а не да се напише.
    Кога ќе влезеш дома после 1 месец мириса на бебе. Ако тоа не му е доволно на тој токмакот да ја ОБОЖАВА жена му, никаква шминка нема да го опраи.

На GirlRose, LucyLu, Belgin1 и 56 други им се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.129
    Како можи да го рационализирате нештово со ненашминкана и негово изневерување да биди поради нештото. Наместо типот да се израдува пошто му раѓа негово дете, да се фокусира на нештото, тој уште оди да се курва, швалерисува? Детиште неизживеано е или шо е?

Сето ова го зборувам под претпоставка да немаат расправии претходно итн.

Инаку не сум женет, ама на работите гледам премногу сериозно и една од најголемите среќи ми е да имам здраво и стабилно семејство.

На joy1, Hortenzija, raww и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Абе баталете вино и шминки, куферот и паљба.

На TashSefton, Snowflake97, Dejanaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.345
    Допаѓања:
    125.092
    Само малку да се умешам. Најидеално е женава на блеф да му каже: Мажот на срцката знае за вас... Онака, само да го стресе. И ако овој одма исконтактира со таа, е тогаш куферите и папа.

На Осе, andrejko82, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    4.684
    Читајте тоа што го пишува, а не шо вас ви одговара за да се контрате.

Никој нема спомнато дека поради изгледот ја варал, или дека била ненашминкана и се што набројавте.

Во повеќето коментари се пишува да прави работи шо ќе напрват да се почуствува убаво или опуштено или што јас знам. Со еден збор да работи на себе и да смогне сила, пошто очиглено е дека на маж и го заболе и за изгледот и за чуствата на жена му .

На Idedemja, Luminary, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Се шминкам само за свадби. Дали се важи ботокс или да изнајмувам детектив? :bandit:

14. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    63.056
    @mucacaloca Џои еднаш убаво го подбра еден токмак што си ја изневери жената дури беше трудна, па идеше овде и ни ги потече дундите за да го разбереме, сфатиме и поддржиме. Повели:

А за тоа што да праиш, да праиш така како што ти чини на пиздата. Буквално што сакаш, тоа. Само мој совет е се што ќе правиш да е меѓу вас двајца, децата да не се мешаат.

Мајмуни бре, зошто се женат и прават деца ако сакаат да се полигамни и не можат да се со еден партнер? Зошто? Мама да не ги кара?

На M&M, Осе, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.492
    На добар пат сме кон комплетен распад на личноста и декаденција.
    Темава од ден во ден само го потврдува тоа.
    Жени пишуваат како жена која излегла од бокс сала пред пар недели/месец треба да се шминка.
    Каде е тоа Библискиот потоп, за кога рековте е закажан?

На Осе, elenaklasik, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    Со ова што се фокусирате на изгледот и сето останато за да го оправдате неверството покажува колку имате почит кон себеси.
    Вас да ви се деси ова исто ќе се обвинувате.
    Епа кога не си научен на подобро тоа е

На wildqueen, Осе, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    2.074
    Ова за шминкањето и средувањето одма после породување може да го пише само некоја што нема деца.
    Барем јас кога се породив гледав секоја минута кога не сум над бебе да замижам и да отспијам малку. Не ми беше важно да сум му убава и средена на маж ми, си бев важна јас и бебето и толку. А на него ако му дошло баш тие неколку месеци да мора жена му да му е згодна и нашминка слободно нека се губи од мојот живот не ми треба воопшто.
    И маж ми не е секогаш среден и избричен и дотеран, се шета по гаќи со подзакината мајца, со смрдливи чорапи по дома па никогаш не ми текнало да го изневерам поради тоа.

Пробувам да се ставам на местото на членката, јас не би си одела од дома со толку мали деца, не би му отстапила време и стан да има кај да се гледа со неа, пособно кога знам колку труд, нерви и пари потрошив за тоа место да го направам дом, иако станот е на негово име. Ке си живееме како цимери, јас во една соба, он во друга, муабет само службено за деца. Нема да готвам, чистам и перам за него. Деца ќе гледа и он, ќе бања, ќе менува пелени, ќе ги шета, ќе носи/зима од школо/градинка. А кога ќе се почуствувам спремна и силна дека можам се сама дури тогаш ќе заминам.

На Ladybug98, Осе, Kaja991 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. happinnes11

happinnes11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    За прочка ми вика сакам нешто да ти кажам на овој голем празник, те изневерив со една колешка ама ништо не значеше само 30 мин бевме заедно, бакнежи и ништо повеќе, ова се случи во септеври само еднаш... Останав занемена, подобро да не ми кажеше. Иначе со девојчето се знаеме.
    Иии според него не ја поминал црвената линија. Демек ако немале секс не се било страшно.
    Го прашав зошто го направи тоа ми вика од монотоност, сакав нешто ново.
    Бевме пар 4 години, сега во брак сме 2 години. Што да очекувам за 10 години ако сега му е монотоно ЛОЛ. Немаме деца, се размислувам за развод или да му опростам. Неможам да се помирам зошто го направил тоа, тогаш си дојдовме од одмор, немавме некој проблеми освен оние секојдневните. Дали некој бил во слична ситуација.
    Поздрав девојки

На Irenasirena, M&M, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Развод, пред да си го искомплицираш животот со деца со него...

На Осе, Oneo, crimson и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.428
    Развоод.. ако несакаш во иднина да те манипулира везден.

На raww, ladydy13, Just.do.it и 3 други им се допаѓа ова.