Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Ако остане привремено тој ќе ја малтретира психички, ќе ја притиска за опроштај, ќе и создава притисок.
    Не е едноставно,ама ако нема кај да оди тоа е.
    Рационално гледано и јавувањето на таа не е потребно, си има проблем со мажот. Ако мажот не сака контакт со нејзе немаше ни број да има.

Од друга страна нејзе бракот и цвета,додека на членкава се распаѓа.

На Leucadia, Snowflake97 и sikica7 им се допаѓа ова.
  2. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Jas takov ne mozam da gledam so oci , a ne pak vo dr soba da mi spie.Mi se gadi od mazi sto izneveruvaat, a i od zeni isto,posebno pak so mali deca/bebe ili ako zenata e bremena.

На lici1, Just.do.it и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Ама што и да избере неа ќе и биде тешко дали тој ќе спие во друга соба и ќе го гледа и ќе има огромна помош пошто нели е добар татко, или ќе влечка ствари сега со бебе од месец дена, па поголемо дете плус за да живее сама, а гледам не е спремна моментално.
    Да избере помало зло во моментот.
    Имаку за гадење на сите ни се гади.

На Dust, manako1, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Епа сеа кај крив па и да ја малтретира па треба да е ептен лабилна. Ако знае што сака и што планира колку сака нека се кае и моли и клечи на колена нема да може да создава протисок за опроштај.
    Јас не би дала втпра шанса, таквите не се менуваат и никогаш не е само еднаш.
    Исто и не би се јавувала на таму некоја небитна, ако не беше таа ќе беше друга. Ма нема што да се замара повеќе ни со неа ни со него едноставно.

На buba4e89 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Kje pomine nekoe vreme kje gi soberes iskrsenite parcinja od sebe, kje se stegnes i kje zaboravis na toa "bukvalno sama", nitu si sama nitu kje bides sama. Da, zivotot nema da ti bide lesen, ama kako sto gledame kata den ne im e lesen ni na tie sto se vo brak. Ti mozes da odberes kje bides sama vo brak ili kje bides navistina sama i ti kje palis, ti kje gasis, sega ne moras da nosis odluki, neka porasne bebeto malku, ne ti e vreme za selenje. Finansiski si ok, kje si baras dadilka vo megjuvreme, zena i po doma od sabajle so tebe i popladne nekoja koga sakas da izlezes da znaes decata imas koj da gi pricuva dva tri saata. I za ova kje si baras pari od maz ti, fino milo, ti skroz sama da se herojcis nemas potreba . Tatko ti isto taka, ne si sama, zagalavena si so maz ti na dolgi stazi i za dobro i za loso ama sega dogovorno finansiski. Nisto ne e tolku crno i strasno, veruvaj, samo dobro organiziraj se. Dzabe na nea i se javuvas, ne e ona vinovna, zal maz ti e. Kje porasne bebeto malku, kje se skockas , kje si izlezes, se kje dojde na svoe.

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    7.445
    Devojce, pishuvaj samo od sopstveno iskustvo ne od hipotetichki situacii.Teoretski si vo pravo no praktichki ne e taka kako sto vikas.Brakot I decata se razlichno iskustvo od dechko I devojka.So vremeto se ke ti se kaze.

На L.i.n.a.a, glosipgirl, Stressed Out и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Да си самостојна со дете и без дете се две различни работи. За со дете и бебе да не спомнувам колку е покомплицирано се. Од денес за утре тешко да се снајдеш одма за дом, финансии.. Да, вака лесно е да кажеш ќе работам две работи ама ако си сама кој ќе се грижи за децата цел ден?

И јас би се разведила без размислување, ама мислам дека добар совет е барем до лето да си кај него. Цимерски живот.

На elenaklasik, Мамичка, Stressed Out и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Сакаш да ми кажеш дека ниедна жена од вакви случаеви нема свој динар? Влагаат во брак со 0? Без своја заштеда?Некои работат па добиваат дете, така шо не се сите без динар.
    На крај краева на копилето зимање 300-400€ за почеток.Како што знаел да вара ќе знае и пари да дае, па и поише ако треба.Абе ја уште 100 начини ќе најдам само за да избегам.Ќе се позајмам од некој ако треба.
    Сами си праиме лошо (жените) што уште дозволуваме да сме финасиски зависни од маж.Не ги судам, ама полошо нешто нема.Затоа сакам да поработам па да правам деца, за ако дојде ваква ситуација да се спакувам и да си отидам.
    Се протестира на ТВ, а успат на форумов се даваат совети да седат со изневерувач пошто немале свои пари.
    Место да се тапшаме по рамо, да се советуваме да делат уште со вакви особи воздух, треба да се учиме да бидеме финансиски самостојни и стабилни.
    Со тоа, пола работа е решена.Знам дека иам свои пари? Зиам стан, дур не најдам работа, после деца во градинка јас на работа.
    @mira.mira во ред госпоѓо, ако немам деца и маж не значи дека сум бесчувствителна особа.

На Outlook, cresa-jagoda, januari19 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    За жал постојат затоа што сеуште владее тој менталитет на "жената се дава кај мажот"
    Не ме чуди воопшто што некои жени немаат свои финансии затоа што родителите помалку се залагале да ги едуцираат околу тој аспект и последиците од немање своја пара.

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Епа тоа е сонце..нивните лошо ги воспитале, ама никогаш не е касно да го смениме тоа место да се тапшаме по рамо.Мене жалење ми е најлош вид поддршка, ако те жалам како ќе ти помогнам? Ама ако ти укажам кај грешиш, како можеш да го средиш тоа, покорисна ќе сум.

На Outlook, cresa-jagoda и Indiegurl им се допаѓа ова.
  11. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Тие што немаат свој динар ги има многу. Ете како што викаш работеле пред брак, заштедиле, но потоа цела заштеда ја потрошиле во купување стан, опремување, кредити.
    Еве јас познавам многу што едвај чекаат да стигни плата зошто предходната ја потрошиле до крај, не па заштеда да имаат.
    Има секакви случаеви така да тука не си во право.

На glosipgirl, Сара Лав, Stressed Out и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Точно.Има сѐ не викам не.Ама дека у овие дите 359 страни истото било нема да ме убедите.
    А иначе после развод, сѐ се дели на пола.Така да

13. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Затоа што ако си финансиски многу моќна, имаш каде, имаш поддршка, имаш помош не би пишувала на форум.
    Тука повеќето пишуваат тие кои сакаат да си одат а не можат.
    А и да се дели се на пола тоа трае години. И ако е станот на двајцата неможи никој тукутака да го избрка него оти изневерил.

На Dust, glosipgirl, elenaklasik и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Добро така е.
    Ајде ме мрзи да се објаснувам.
    Нека седат дома, ние сме овде за да даваме совети, не е проблем ич.
    Иначе има домови каде што може да се отиде, ако веќе немаат каде.Зборам и за поекстремни ситуации каде има насилство, идеш во полиција па идеш во дом.Мирна глава

15. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    Да ама на одреден период оставаат само и под услови кои треба да ги исполнуваш.
    Се надевам ова ќе се подобри и развие понатаму..

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Се дели на пола ако е стекнато во брак. Ако е станот на мажот оставен од родители во наследство или го купил пред бракот, ништо не добива жената.
    Не е се така едноставно и лесно, особено за жените што немаат поддршка од блиски, немаат финансии или нема кај да одат.

На L.i.n.a.a, M&M, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  17. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    7.445
    Nikoj ne spomna beschuvstvitelnost.Ne se etiketiraj samata sebe. Zborot mi bese deka potrebni e zenata da si dojde sama na sebe, da ubavo I trezveno razmisli za ponatamoshnite chekori I da pripremi teren kade ke odi Ili ke mu dade shansa na brakot...
    Napravi eksperiment I probaj da pozajmish pari I kolku pari ti se potrebni da opstanes so dve deca od koi ednoto e bebe I go dois na saat vreme. Stavi se vo polozba koga nema zenata majka a tatkoto e vo druga drzava.....
    Kolku pari ti Kako devojka imas na strana I za kolku vreme ke gi potroshish ako samostojno zivees.... Chitaj ja zenata sto pishuva a ne ripaj samo.Porasni malku zasto verojatno si polnoletna.Ako si maloletna togash si pravime chamche muabet.

На glosipgirl, elenaklasik, Сара Лав и 7 други им се допаѓа ова.
  18. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Според мене доколку немате сеуште деца,подобро да се разведете.
    Почитта,довербата,разбирањето во една врска,брак се нешто најважно.
    Ако сега му е монотото и досадно,за година,две,после дете кој знае што ќе биде.

На Indiegurl, cresa-jagoda, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Точно, ама оваа тема е Брачни неверства. Тука нема насилство. Насилството ги менува скрос работите.
    Значи не сум да се прости, ама дека ме изневерил и сеа јас одма ќе земам ќе се паковам, ќе влечкам две деца од кои едното бебе од 1месец што е многу битно зошто бара постојано внимание, па ќе се организирам 2 дена за да се истуширам или ручек да направам додека тој седи во станот сам си гледа тв и си уживка нема да можи.
    Јас сум за да си ги избриши солзите и да речи кој го еби.
    Не е поентата дека одма ќе замини и го решила проблемот. Кога ќе се смири психички е тогаш ќе го реши.
    А во моментот со толку мало бебе јас не би никаде.

На elenaklasik, Kom.pot, Indiegurl и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    @Feminka22 некагаш баш забегуваш од реалноста.
    Многу е лесно на 20 години да кажеш што и како би направила при одредена ситуација. Доста потешко кога навистина ќе ти се случи. Да не зборувам и колку е тешко кога си со деца, без работа, т.е. финансиски зависиш и некој друг, и без поддршка од други, што е најважно од твоите.

На L.i.n.a.a, WildMk, Bella ••• и 14 други им се допаѓа ова.