Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Треба да имаш поголема почит за самата себе.
    Стави крај на браков.

На cresa-jagoda, buba4e89, lovely91 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Ако толку сакаш да сте заедно покрај се,тогаш одете двајцата на психолог и разговарајте отворено за се.
    А,според мене ниедна жена не е институција за по секоа цена да трпи и да се труди да смени маж.

3. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Кога ќе се врати од работа би го седнала би му го покажала разговорот и би го напуштила.
    Зошто чим еднаш ќе изневери ќе изневери повторно

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Не ниедна, ама повеќето. И тие што работат и штедат, вложуваат во заеднички дом, семејство, особено вака млади брачни парови што почнале од 0. Години треба за да добиеш некаква стабилност, па да тргаш настрана пари за себе. Македонија е ова, пола од семејствата со двајца вработени не можат крај со крај да закрпат, а не да имаат секој своја заштеда.
    Кај ќе ти даде копилето 300-400€? Него ако му беше гајле немаше да го прави тоа што го направил. И да ти даде, што ќе направиш со 400€? Нема ни стан да изнајмиш со тие пари, а кај се сметки, јадење, трошоци за дете, за бебе...
    И да позајмиш од некој, треба да ги вратиш.
    И да имаш заштеда, пресметај колку заштеда ти треба за неколку месеци.
    Утре жената треба да почни да работи. Треба да се снајди на кој ќе остави дете, на кој бебе и како ќе се организира сама околу сѐ.
    Не е само спакувај се и замини.

А додека да се подели на пола? Кај нас месеци требаат до одржување на рочиште, ами до поделба на имот? Под услов да е сѐ стекнато во брак.

Зошто мислиш дека жената греши?
    Јас разбирам дека ти си горда и пркосиш на сѐ и во секундата сечиш в корен. И јас бев кога бев на твоја возраст и немав свое семејство. Ама не е баш така. Мајчинската љубов е поголема од сите гордости. И за почит и поклон е да си ја голтниш гордоста и живееш со тој скот дури да обезбедиш услови за живот за тие деца. Немој да мислиш дека привременото останување е најлесна опција, напротив.

@mucacaloca и јас мислам дека постапуваш правилно и најдобар потег е одењето на психолог. Тој нема да ти го реши проблемот, ама ќе ти помогни сама да најдиш решение што ќе биде најдобро за тебе и за твоите деца.
    Дај си време да тагуваш, во ред е. Само не дозволувај да тониш, оти имаш две сонце што во тебе гледаат сѐ. Чувајте се.

На Autumn Love, WildMk, Idedemja и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Najteskiot cekor e ostanivanje so nego. Jas kako sto razbrav zenata e dobro situitana, a mazeto nejzino kje si go otvori dzepceto i kje se sredi se.

На Snowflake97 и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.455
    Допаѓања:
    25.136
    На 8ми март нешто наслушав на вести, кажаа дека во Мкд пола од жените кои се работоспособни (претпоставувам од 18 до 62 год) НЕ работат. Кои се причините зошто е така (ако е навистина така) не знам, ама тоа кажува многу за опциите кои пола од жените ги имаат. А и тие што се вработени повеќето имаат пониски плати од мажите, од тука беше муабетот дека жената е дискриминирана и нема еднаквост.

На DoubleK, elimkd, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  7. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Страшно!! Во 21 век страм ме фаќа кога ќе слушнам вакви вести. :x
    Разбирам дека е тешко да се најде работа тука, голем дел се иселија токму поради тоа ама има и такви што се дискриминирани од тешки морони. И работодавателите не се ништо подобри, напротив и тие имаат удел во ова што се случува. Не така одамна беше кога се поставуваа прашања на интервју од типот „Дали сте мажена и дали планирате да раѓате?“ а по форумов читам дека сеуште постојат такви “газди“. :x
    Луѓето на Марс стигнаа ние уште “жена ако работи се швалерисува, уште па ноќна смена ауу“:puke:
    За леб нема да јадат ама не ја остава жената да работи:clap:
    Еве уште еден :clap: за таквите мажи ама и жени што не се ценат и трпат секакви идиоти и примитивци.

На IRBBB, Just.do.it, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. lici1

lici1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    52
    Sto da ti pise vo poveke familiarni firmi toa se.desava pocni od gazdite pa nadolu

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Точно дека требаат, јас сум свесна за тоа, затоа и јас лично не би да правам дете дур не ја напунам трансакциската као што треба, пошо еве вака може да се деси.
    Ќе даде, као шо знаел да се хефта и допишува по страна, така за свое дете ќе дае пари.Нема да и` ги даде за на журка или у Марабела да иде она.
    Поголема е де, јас затоа човек зборам од лична перспектива, јас знам дека и да останам нема да ќутам.
    А еве чекајте:
    Останува женава дома, он продужува да иде на работа, и како она ќе се обезбеди за да се исели?Кога она пак ќе седи дома, евентуално негувателка или децата во градинка, така?Пошо како ќе најде пари она ако седи дома?
    Ете ја советувавте да не го напушта дур не се снајде, како ќе се снајде ако нема работа?Тој момент, не можам да го резонирам.

На IRBBB, cresa-jagoda, wildqueen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    А кој е ставот на мажов? Покажува каење барем, емпатија, нешто…?
    Пошо ако не, можда намерно оставил да го “фатиш” бидејки те познава доволно добро, знае дека немаш храброст да заминеш, па да може раат да се швалерисува, без криење.
    Иначе греењето во куќата може многу лесно да се реши ако имаш финансии или барем татко ти ако сака финансиски да ти помогне. Ако не, тоа е веќе друго.
    Мене би ми било незгодно да седам со него уште, а тој да е ладнокрвен ко ништо да не било.

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Ниеден родител не сака неговото дете да трпи било што.Можеби во моментот кога сте разговарале бил запрепастен,па одговорил ок,но верувај дека по месец два ќе го смени мислењето и ќе ти биде поддршка.Ти си му ќерка,внуците се со него,се ќе си дојде на свое.
    Имај почит и љубов према самата себе си,не дозволувај никој да те навредува и гази,ти си мајка и треба да си пример за своите деца.
    Подобро среќни разведени родители,него заедно а несреќни,децата чувстуваат иако се мали.

Имам две другарки кои сега го поминаа овој процес.
    Едната немаше поддршка од татко и,но се врати дома со детето(судот и го додели бидејќи е 6 год),по неколку месеци татко и ја прифати ситуацијата и сега се кае за сите зборови што и ги кажал.Детето е среќно,нормално со многу прашања,но сепак за викенди е со таткото,а преку недела со мајка му.

Во случајот на другата другарка не беше неверство,но беше недоволно внимание,љубов,заедничко поминато време и со дете од 3 год после сите шанси и разговори,му ги спакува куферите,му смени брава и го избрка од дома.Типот се освести но касно,молеше за шанси,ама му објасни дека додека она го молеше да се прибира дома,да излегуваат,да бидат заедно,он си шеташе,а она солзи бришеше.Детето е со неа,он го зима за викенди,некогаш и излегуваат заедно,но сепак си стави крај и сега е нова личност.

На Autumn Love, Hortenzija, sikica7 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.397
    А зошто тоа се дешава во таквите фирми?

13. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Само ме интересира со кој пари ќе ја наполниш сметката и која сума е доволна? Кога во државава минимална плата изнесува 18 000ден. Освен ако некој живее со родителите, тие да плаќаат се, па да се заштеди нешто.

Иначе за себе ќе си кажам. Цела заштеда од дете до сега и мојата и на сопругот ја вложивме во домот наш. Е сега (недај боже) да дојдам во состојба како членката, дури да се подели имотот, со договор еден ќе напушти па имотот се продава. Ама ако е само лично негов, стекнат пред брак, јас немам право на ништо освен да заминам. Ако изборот е да одам кај моите а е ладно(како што е случајот) ќе ја погазам гордоста на некој период и ќе останам заради децата. Ќе останам 2-3 месеци и ќе си заминам кај моите. Ама за да заминам побрзо деца не би носела на ладно.
    Ова јас како би одлучила, членката секако си знае најдобро за нив.

На elenaklasik, H.VAGA, CareTee и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    22.154
    Како сакате вртете ја ситуацијата е тешка за децата и посебно за жената ако нема поддршка од своите родители, да има кај да се врати.. Во моментов како што ја читам ситуацијава на членкава што е изневерена од својот сопруг... лошо и се пишува. Ако досега си работела, си чистела дома си се грижела за децата, сега ќе треба x2.

Јас како машко, да речам веќе во зрели години, иако не сум женет, но поинаку ги гледам работите и ми се гади од сопругов твој. Гледај прај, ако си решена да си заминиш, стегни заби и финансии за почеток да почни да ти исплаќа алиментација итн. Па нека си тера тој животот расипан.

На Hortenzija, Ljubova, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.384
    Допаѓања:
    125.276
    @mucacaloca не се осудувај себе си дека си и се јавила. Ма и на мажот и би му кажала. Курва непрокопсана. Ај да не знаела дека твојов е женет, па ај да речам ама знае дека е женет, знае дека има дома леунка жена и уште едно дете и се пика?? Е извини, секогаш сум велела Мажот е крив ама овде ни она не е светица. Гнаса. А ти прави си како што мислиш дека ти е најубаво. Тазе си породена, претпоставувам на породилно си. Ојачај малку, консултирај се со адвокат што и како, ако си решена за развод полека припемај го поголемкото дете на промената и тоа заедно со него за кога ќе праша Зошто речи му Тато нека ти каже он поубаво ќе ти објасни. Најлесно овде да ти кажеме развод, ама на крај ти си знаеш како си и како ти е ситуацијата. Јас би се јавила и кај неговите да им кажам што се случува, да не се изненандат зашто снаата си отиде. Не избрзувај, фати добар адвокат, среди све правно па настапувај.

Кога читам низ што поминувате си викам Господ ме чувал што не сум мажена..

На tessie, cresa-jagoda, lici1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Zosto loso i se pisuva? Ima svoja kukja, ima kade da se vrati, ima tatko iako vo stranstvo, kako sto razbrav dobro stoi finansiski, nema nisto crno vo scenarioto kakov i da bide ishodot, ne i vlevajte plus strav, bez potreba, i onaka i e dovolno tesko. Nitu e prva nitu e posledna, kje ispliva i se kje podredi.

На glosipgirl, cresa-jagoda, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Мажот е апсолутно крив во ситуацијата, ама за жените што ја знаат ситуацијата се чудам која совест и кој мозок го имаат. Или немаат. Ко животни се направени луѓето, нагонот и привлечноста пред се. Дали ќе повредат некој, дали невини деца ќе страдаат, не е битно, битно тие ќеф да си направат па нека се руши светот. Секакви вредности изгубени.
    Ако толку се работи за заљубување, за губење чувства кон сопруг/сопруга, разведи се па крши глава. Ни први ни последни. Ама најлесно е зад грб со друга, а дома фасада, нека служи жената за домаќинство и деца нека гледа.
    И пак најтешко на изневерениот..

На M&M, H.VAGA, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Во теорија си во право, пракса е сосема друга приказна. И јас така би размислувала во години кога бев девојка т.е кога бевме дечко и девојка. Сега... друга прича! Еве тазе породена сум бебе 40дена. Ова што се дешава во однос на хормони, шок од нов начин на живот, новороденче итд е пеколно тешко. Ете кај мене е се супер, брак, финансии...па јас незнам кај терам откако се породив, а камоли да ми се деси ова што и се дешава на женава. И јас не верував дека е вака тешко се додека не се породив и го доживувам. Во однос на финансии ете јас немам ништо, т.е се што сум имала сум вложила во станов кој сме го купиле заедно и опремиле, а имав бајги. И да треба да се дели по развод нема утре да се подели, тоа е постапка што трае, а во меѓувреме?
    Советите кои ги доби членката да си се стабилизира и кога ќе биде подготвена да го остави се и повеќе од добри гледајќи и ја моменталната состојба. Со тоа што ќе остане и живее како цимер не значи дека не се цени себеси или дозволува да ја газат. Баш напротив ќе го користам скотот да ми помага додека не застанам на нозе а после ќе го шутнам без око да ми трепне.
    Би се сложила со тебе и јас пред брак и деца, а сега не е се така црно бело:) Здравје боже ќе се омажиш ќе добиеш бебенце па ќе видиш за што збориме тука:D
    Секое добро:hug:

На WildMk, Snowflake97, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Да бе она е курва, го врзала го силувала. Кутриот тој.
    Неа што и е гајле тој дали има семејство, тој треба да мисли на нив.

Мене ако ме изневери сопругот, имам две мали деца, гајле ми е неговите што ќе речат кога ќе си заминам. Ќе мислам како е најдобро за децата не за неговите.

Јас па дури читам што ја советувате се чудам жими се. Она се пикала и ако знаела дека е женет, па што ќе речи свекрвата. Бракот е уништен и крај.

Последна измена: 12 март 2022
    На sikica7, Stressed Out, pikabu5 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.146
    Ne e taa cevkje, megjutoa zenite zaboravaat deka mazot ako edna druga treta go odbie, cetvrta kje prifati. I taa mazena ili ne, ne e odgovorna da mu misli na dobrobitot na negovata familija, najcesto sovesta e do tamu i socuvstvoto inaku ne bi mozele da bidat so zeneti.