Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Есапот дома и на пазар не ист, така да тоа што го планираш и во реалноста не е секогаш исто. Имај на ум дека некои со години неможат да се вработат, а камоли од фах, право на работа освен ако имаш дебели врски. Тој пат го имам поминато, за прво работно место на струка е најтешко да најдеш, бидејќи сите бараат искуство а ти тоа го немаш. Јас дури после 7 години од завршен фах со просек 9,50 се вработив на струка.

На Snowflake97, Dust, Noemi и 12 други им се допаѓа ова.
  2. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    7.445
    Napravete si spisok na zelbi I barajte I chekirajte po spisok.
    Ama pobrzo zasto tie so Stan I fakultet I rabota prvo odat.
    Fakultet se uchi, Stan se kupuva, pari se pecalat, rabota se naogja ...
    Ljubov l hemija megju dvajca poteshko .

На honey.11, Ouravanture, evangelina.ina и 12 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.735
    Допаѓања:
    40.138
    @Feminka22 а замисли не го работиш тоа што го сакаш на почеток и работиш за многу помалку од планираното? Оти и тоа го има.
    Со маж ми секој месец си правам список на давачки и рачунам колку пари ни остануват и колку евра можам да купам, да ги има на страна. Ам на крај на месец ни плата останува ни еврата се купени. Со 20.000 плата, освен за храна, гориво, сметки и кредит, нема за луксуз

Едит
    Има луѓе што земаат огромни суми плата, не дека работат сите за 20.000. Само кажав дека може се да се случе и да не се планира многу унапред

Последна измена: 12 март 2022
    На simoncelicius, honey.11, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    Луѓе, особено млади.
    Не "планирајте". Во иднина скоро ништо од испланираното нема да испадне баш така како што сте замислиле, ќе бидете разочарани кога светот ќе ви удри јак бокс на реалност.
    Имајте идеја на успех, и работете кон тоа, но без очекувања и многу летања у облаци.
    Сеуште се учам и јас на ова.
    Истово важи и за останатите жени кои штотуку стравуваат што носи иднината. Имајте храброст и пробајте ги сите врати на можности, секогаш има некаков излез кој моментално не е баш најдобар, но ќе вреди за во иднина.

На honey.11, Guns N` Roses, Izaabella и 20 други им се допаѓа ова.
  5. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    13.206
    За неверство потребни се двајца.
    Не може само швалерката да е крива или само мажот да е крив. И двајцата имаат вина, швалерката ако продолжува врска со оженетиот и покрај тоа што знае дека е женет, а тој свесно си го растура семејството.

Некои членки заборавате дека @mucacaloca има мало дете и новороденче не е така едноставно како што пишувате пакувај куферите и заминувај. Доволна и е болката и шокот. Ако тој е добар татко како што пиша, нека превземе некаков чекор барем за доброто на децата, не само "срцки" да брка додека таа очајува.

На marlonbrando69, Snowflake97, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    На форумов има и мажи и жени во брак, кои изневеруваат.
    Баш би сакала да напишат од нивна перспектива како изгледа и од кои причини го прават тоа?

На senjorita-v, simoncelicius, Izaabella и 9 други им се допаѓа ова.
  7. lici1

lici1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    52
    Jas mislam deka tesko ke priznaat ili da kazat od nivno gledanje tie si se nauceni toa da si go pravat vo nivniot zivot da izneveruvaat i povreduvaat drugi

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  8. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Од досада/ монотонија во бракот.
    Од зголемена потреба за секс, и сексуална атракција и желба за секс со други жени/мажи.
    само општо мислење ништо од лично искуство

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Еве најтазе од другарка ќе споделам. 3 4 години во брак, со мало дете од 2 3 години. Во меѓувреме добива на тежина затоа што и се комплицира со некој хормон, на работа ја унапредуваат ама мора да се докаже нели сега да оправда на некој начин, работи турбо, дома обврски се е на нејзе. И во даден момент она се наоѓа затрупана, се гуши од обврски, мажето нејзино решава да легне со друга (континуирано да легнува). Ги фаќа другаркава и после притисоци, караници, мажето признава дека му било "монотоно" и индиректно и кажува дека се "запуштила".

Значи првата сопка или проблем, они одат кај друга. Наместо да презрме од обврските, да и помогне да остане време за неа, да ја изненади масажа да и уплати, на викенд да ја однесе за и она да се одмори да се "среди", полесно е да го брцне на друго место. (facepalm)
    Човек каде и да се сврти само шврљање. Да ти се стужи и брак и маж и све.

На simoncelicius, honey.11, spacegirl92 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    A jas pa i ovie roditeli ne gi razbiram iskreno, da ne si go poddrzuvas deteto gledajki kako nekoj vol se izivuva so nego(ne znam koja e pricinata na drugarka ti sto se razvela i ne ja prifatil)ama zboruvam za vakvite roditeli koisto i pri neverstvo na zetot tie kerkata pak ne si ja prifakat nazad vo domot da si ja zastitat.Svesno go ostavat svoetl cedo vo ogan da gori.Kako be taka,kade ke i odi dusata na ovie zaostanati ne znam.Imam jas drugatka isto, decko i a sega i e maz ama istoto i go pravi i taa si kuti i si sede, ja izneveri koga bea dexko devojka ovaa kazuva na tatko i doma i ovoj i vika abre ajde ednas pogresil ,prosti mu tolku mnogu godini ste zaedno.I ete ja sega uste trpi ,ovoj ide so edna so druga a ovaa doma cuva dete i kjuti.
    Fala mu na Gospod barem syo imam tatko na mesto i na site moi greski i pravilnosti mi e bil poddrska i nikogas ne mi svrtel grb , dodeka majka mi e dr prikazna taa.

На honey.11, spacegirl92, naturally и 12 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    А јас мислам дека не се удрени во главата да седат на форум каде што све светици се (и мажите им се кутренца кои боже ми опрости никад друга не погледнале а не па да изневериле) и да објаснуваат зошто во животот решиле да прават она што НИМ им одговара, а не на општеството.
    И ова двојни/тројни профили отварање за барање совет кој не треба никој да го даде туку секој за својот живот да си одлучува, бидејќи реално, ниту една од вас овде нема утре децата да и ги гледа, ми е комедии.
    Убаво е времето, место да се замарате земете прошетајте малце на сонце.

На senjorita-v, tessie, Роберт 7 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. lici1

lici1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    52
    Taka ne se udreni vo glava da sedat tuka koga ima ovci ke ima i vuna a nivnite mazi dali oprostile ili ne poglednale ili nemale druga e nivniot problem ama za toa dali ke gi gledaat decata ili ne ke si docakaat od niv koga ke razberat sto napravil tatkoim ili majkaim a za denes ubavoto vreme bese mnogu odlicno za setanje pogotovo nadvor od gradot

13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    не сфаќам што те мачи, ама искрено не ме интересира...

На simoncelicius, Feminka22 и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  14. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    5.803
    Темата беше отворена од членка која извршила неверство, а не обратно и ако ништо друго браво за храброста да се отвори. Дали ќе ја оправдам или осудам небитно, нејзин живот, нејзина одлука. Но, во право е @LiliBoz , тука само фрштат фалби со пресовршени сопруги, идеални сопрузи и деца кое од кое попримерно. За кратко, ниту една нема да зајде на форум проблем да си каже од пресовршености и оти ќе ја грабнат со стап и камен дека сама си е крива за лошиот избор,.. Ако некоја си признае дека изневерила или имала врска со женет, сите паѓааат во несвест како прв пат да слушаат. Форумов одамна не е она што беше на времето, ни по теми, ни по дискусии, за жал...

На tessie, simoncelicius, Emy867 и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.060
    Да не знаеме дека никој не е совршен па да поверувавме, сите имаме проблеми во браковите само кој поголеми кој помали и искрено кога ќе прочитам какви проблеми имам овде срам ме фаќа да пишам дека мојов не избришал прашина.. а дека никој не е совршен никој не е џабе само фалат ама ќе сфатат...

На Konfetka, BlackNight и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  16. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    си пати од тоа што ќе кажат другите,ќе ги оговарале низ малоо,срам било и сл..

На tessie, Outlook и sikica7 им се допаѓа ова.
  17. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    @Feminka22 иако е тешко според некој,јас го остварив.Според мене е многу важно да се посветиш на тоа што го сакаш,да имаш јасна цел и дека ќе се оствари.
    До 17 год го трошев времето и нервите на личности кои не ме заслужуваат (имам зборено,да не се повторувам за ситуацијата) , се до еден ден кога сватив дека тоа не го сакам повеќе,и дека за понатаму не го сакам овој тип на дечко и врска.

Во тетратка(планер)која апсолутно ја користам од кога знам за себе (ми служи за планови,вежби,исхрана,распределба на буџет и сл..) ,си напишав и зацртав додека не го најдам дечкото кој ми одговара не стапувам во врска,ќе се посветам сама на себе,ќе учам,ќе работам,ќе се дружам,ќе патувам..но врска со било кој за да не бидам сама не доаѓа во обзир.

Додека другарките мислеа дека е невозможно и дека многу барам(висок црн дечко,насмевка со убави бели рамни заби и дупчиња на образите,да ме сака,почитува,..),после 2 години се појави он,со кој бевме во врска 9 години и 2 год во брак,и истиот е од самиот почеток,полн со разбирање и љубов,без кавги,без сомнежи,со потполна доверба,заедно пораснавме и изградивме дом за кој од секогаш сум сонувала.

Така да според мене се е возможно само ако веруваш,се трудиш и силно го посакуваш,за било која цел во животот(работа,врска,пријателство,патување..).

Мила ти посакувам секој сон да ти биде ралност,знам дека ќе успееш :*

На simoncelicius, ma4e1311, spacegirl92 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.056
    Допаѓања:
    154.462
    Не делуваш очајно, во вакви ситуации не може секој да реагира рационално и трезвено. Мижам да замислам како ти е, и колку е тешко да го одлучиш секој нареден чекор. Советиве со пакување куфери оставање пред врата фрлање алишта од прозор, од многу филмови гледање ќе да е. Добро е што си одлучила да поразговараш со психолог, не е врска во прашање, кој колку сака нека се прави силен, не е исто во брак, посебно со деца.
    Се надевам дека ќе се реши целата ситуација најдобро што може за тебе и за децата, што и да одлучиш :hug:.
    Не е ни важно дал се изебале или не, емоционалното неверство е многу потешко.
    Може некој на форумов глуми совршенство ама не е секој па спремен на тапет на јавен да си го стави животот, колку и да е анонимен.

На senjorita-v, Dust, Ljubova и 9 други им се допаѓа ова.
  19. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    22.097
    Сите вакви генијални совети ,најголем дел се од членки кои ни дечко имаат а камоли да се брак, па на секое ме изневери имаш аууу парталите собери му ги и фрли надвор пиј си вино дома. Баш филмски :inlove:
    Аха ,со бебе и мало дете |(
    Еднаш коментирав во темава совети да не делат 20 годишни девојчиња за кои бракот е совршенство со розеви свилени постелнини.
    Затоа што овде реални ликови споделуваат проблем ,со очај ,гнев , тага се спакувано заедно и коментари како разведи се одма воопшто не помагаат во тие моменти , а можат многу штета да направат за жал.
    Ама ,те форум е и кој сака ќе си коментира.

На strangewoman, Emy867, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  20. UnaLuna

UnaLuna Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    131
    Тема шо ме маче
    А нема со кој да разговарам, срам ми е мене
    Со сопругот сме заедно 20г (врска и брак)
    По 3г брак мм и се додворувал на сестра ми, пробал да има нешто со неа. Таа е помлада неколку години од мене. Од страв сето тоа го премолчала тогаш и и било нагласено секако ништо не се случи нема потреба да и кажуваш на сестра ти.
    Претходно таа доаѓаше кај нас често и оддеднаш прекина, требаше да ја молам за да дојде (не живееме во исти град)
    Со тек на годините добивме дечиња, а таа на роденден или кога имав потреба да ги причува со многу молење од моја страна ќе дојдеше
    Со текот на годините забележував како го одбегнува, кога ќе си игра со децата таа ќе се тргне настрана и секогаш и ја прашував зошто така се однесува дека мене ми е незгодно за нејзиното однесување.
    Еден ден не издржа и ми кажа
    Светот ми се сврте наопаку
    Човек што го идеализирав како сопруг, татко на моите деца...
    Разговарав со него, негира дека пробал нешто туку дека само разговарале поопуштено и дека ништо не било тоа страшно.
    2 год се мачам со ова
    Веќе ништо не е исто
    Сакам да си одам, не можам да го замислам мојот живот со таков човек
    Децата... Мислам тоа ми е најголемиот проблем.
    Не сакат да се иселат од дома, да сменат училиште, другарчиња, нов живот (9г и 5г се имам разговарано со нив, без да им ја кажам вистинската причина, мали се, дека подобро е да сме разделени а среќни, отколку вака. Ми велат мамо ти не можеш без нас, ние сакаме тука да живееме со вас двајцата, и ако ти кажеме дека ќе дојдеме со тебе ќе не земеш и ќе одеме, ама ќе останеме ние тука и ти нема да не напуштеш)
    Имам и бебушче 2год е...
    Хаос ми е се у живото

На marlonbrando69 и Pepper07 им се допаѓа ова.