Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Значи знае дека знаеш и мајка му знае.
    А он како реагира, поробува да демантира, да се извади, да се објасни?

Немам коментар. Грозно и страшно. Не знам ни што да мислам блокирана сум.
    Ти посакувам разум и сила.

На Snowflake97 и UnaLuna им се допаѓа ова.
  2. UnaLuna

UnaLuna Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    131
    Да, знае дека знам.
    Негира дека сакал да ја бакне, демек само поопуштен разговор имал со неа, ама ништо друго. Не верувам во тоа што го кажува, не може да ме погледне во очи и да ми каже, два пати го прашувам, измешани одговори добивам

3. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    7.445
    Najlesen nachin e da se razvedes no jas ne mislam taka.Vo sluchajov ko sto sfativ bilo flert.Ne go opravduvam.No po mene treba da se obidete da go spasite brakot. Ti kazuvas deka e dobar tatko na 3 deca I sega e grizliv za niv. Porabotite na vashe zblizuvanje, na intimnosti I na doverbata.
    Ne se fiksiraj na edna sluchka koga bil napien. Zivotot ne e se crno I belo ima I nijansi so koi se zivee. Tie sto vikaat razvedi se , neznaat kako e da si samohrana majka so 3 deca vo Mk.
    Drug bi bil problemot ako ne te privlekuva, nemate sex, ne komunicirate, odi so drugi zeni, psihichki I fizichki te maltretira, ne pridonesuva za semejstvoto.Togash I jas ke recam najdi si chare ne gubi zdravje.
    No sekoj si ja znae svojata sostojba doma I koi se granicite koi moze da si gi postavi.
    Razvodot kako opcija e najcesto sto mladite go pravat, soochuvanje so problemite, nivno reshavanje, rabotenje na relacijata vo brakot I sochuvuvanje na brakot prvo zaradi sebe pa posle zaradi decata e opcija koja zahteva mnogu trud, vreme I trpenie od obajcata.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.253
    Допаѓања:
    19.037
    Пошто ти знаеш, сестра ти, мајка ти, маж ти и тука уште еден куп луѓе МК е шака народ во ред е побара совет, ама деликатна е темава мој совет е да не образложуваш понатака темава е јавна во пребарувач и да не е член некој може да прочита и да препознае.
    Закажи си брачно советувалиште, ќе си го убедиш да одите на неколку сесии можете и онлајн има една апп разговор.мк и средете ги работите видете што било и како било и најдобро ќе ви се помогне што понатака. И до развод да дојде тоа е најдобар начин.
    Секако ако се разведуваш ќе ве викнат на разговор.

На tessie, elimkd, lici1 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Типично балканско мислење “седи, ќути, има и полошо”.

На simoncelicius, Oneo, Clear и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.027
    Значи оправдуваш флерт?
    Што ако понатаму тој флерт премине во неверство?
    Како сега сопругата ќе му верува на дебилов?

На simoncelicius, spacegirl92, Viktorijaaa5 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    63.136
    Флертувал со сестра и.

С е с т р а. И.

19 годишно девојче од случкава на психолог завршило, замисли која траума е сопругот на сестра ти во такво светло да го видиш и да не знаеш како да постапиш.

Шо ви е?

На senjorita-v, tessie, simoncelicius и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.027
    Не разбирам зашто според некои, жените мора да се прават глуви, слепи и глупи за да не се разведуваат за "мали работи".

На tessie, MissBreezy, Oneo и 13 други им се допаѓа ова.
  9. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Ајде да бидеме малку по реални.
    19 год и не си така мала да не знаеш што и како да се снајдеш во одредена ситуација,особено ако ти се пушта дечко кој е во долга врска,па стапува во брак со твојата сестра.
    На 19 год. има девојки кои веќе биле во врска,смениле и по неколку партнери,кратки врски,симпатии и сл.
    Така да колку е виновен и дечкото,толку е виновна и сестра ти без разлика што точно се сл.дали било обид за бакнеж,допир или нешто поголемо. Да,точно е тоа дека е траума,не е убава ситуација,и што како да каже,дали ќе и верувате или што ќе помислиш ти,твоите родители.
    Подобро ќе било доколку тогаш размислила и би се советувала со мајка ти,ти кажала,и ќе спречела да имате деца,отколку сега после толку години со три дечиња.
    Но,ете постапила како што постапила од некои нејзини причини и страв да се соочи со целиот тој проблем и сега предоцна и повторно сте на истото како што ќе сте биле тогаш,но сега страдаат децата.
    Кога би била на твое место би разговарала со двајцата,зошто знам дека си немирна и сакаш да знаеш која е вистинската причина и што навистина се случило,после разговорот би си ги земала децата и би се вратила кај моите каде ќе започнам нов живот со децата.
    Децата се многу мали за да ја знаат вистинската причина,но со убав разговор дека мама и тато не се заедно,ама ќе излегуваме,ќе шетаме,дека таква е ситуацијата и мораме да си одиме,ќе сватат.Зошто подобро е да сте среќни и разделени,него заедно со кавги,децата чувствуваат се иако се мали,и ќе се навикнат.

Јас имав некаде 15 год,кога дечкото на мојата прва братучетка,ми се пушташе секој пат кога и да отидевме на гости кај нив,а он беше таму.Од нејзиниот моб,земал мој број,почна да ми се јавува,како она не можела да збори,ама кога ќе дојдат во Ск сакала да се видиме и следна ситуација на свадба бевме сите кај друга братучедка и он во ходник проба да ме бакне,но среќа неуспешно.
    Јас до тогаш немав нит прв дечко,нит прв бакнеж со симпатија,но сепак знаев дека не сакам ништо со дечко постар од мене,особено не на моја братучетка со која беа во долга врска и закажано свадба за наредна година.После свадбата потресена и разкажав на мајка ми,која веднаш се јави кај брат и (татко на братучетка ми) да им каже,и нормално не ми веруваа,демек мала сум,не знам што зборам и сл.
    Направија свадба,но не бевме ради ситуацијата,роди дете,и после 2 години бевме на свадба кај друга братучетка,каде беа и они,он пијан,тргна по мене,пак се обиде да направи нешто,но братучетка ми го следеше и виде со сопствени очи и се увери,и се разведе со мало бебче и се каеше што не поверува пред да има семејство.

На simoncelicius, Oneo, spacegirl92 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.309
    А кој го направил чекорот, кој бил тој што се пушта?
    Девојчето дошло до терапија, нема што повеќе да и се напнува и да се нервира.
    Како што реков:

На tessie, Stressed Out и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  11. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    @Indiegurl
    Ако прашањето ти е лично наменето за мене, главниот виновник според мене во мојата ситуација и нивната е машкото.
    Мислам дека убаво објаснив и јасно напишав,и раскажав ситуација во која и јас се најдов и дека без разлика на блискоста,што кој ќе каже,дали родителите ќе веруваат,претрпената траума,како што јас на свои 15 год сум собрала храброст и сум кажала,така сметам дека секоја девојка би требало да се соочи додека е на почеток и нема последици врз деца.
    пс ниту напнав ниту нервирам , плус форум е,секој има право на свое мислење,како што имаш и ти.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    63.136
    Јас на 19 бев преглупа, за вас не знам. Сеа ова да се деси нема да знам како сето тоа да го испроцесирам, на 30 а не па на 19.

На senjorita-v, simoncelicius, raww и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Многу ми е жал што и ти си прошла низ тоа. Да не видела братичедка ти со свои очи, цел живот фамилијата не би ти верувала, и ќе излезеш манипулатпр, лажга, љубоморна, незрела...

Мое мислење е дека сестрата требала да каже, вистина е, бар ќе те поштедела.
    Од друга страна верувам дека во глава и се мотале муабети, да не мислат дека она го предизвикала, да не ја осудат, да не не и веруваат, реално еве пример погоре каде мајката верувала, можеби другата девојка се плашела дека нема да и веруваат. Никогаш нема да знаеме што и се вртело во глава и какви стравови имала. Точно на 19 год сме веќе возразни ама психичката состоја и емоционалната зрелост се разликуваат кај различни луѓе.

Примарната вина е кај сопругот. Јас не можам да разберам како он не се срами и пробува да функционира како да е нормално или како да било шега. Искрено зетот и да се нашали на таква тема би било крипи, а не па за вистина да се обиде.
    Катастрофа, секој ден ново разочарување од маживе...

На tessie, glosipgirl, Осе и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.260
    Допаѓања:
    31.238
    @UnaLuna проблемот со кој се соочуваш е и повеќе од комплициран. Јасно ми е во каква ситуација се наоѓаш, предолго сте заедно и имате плус три деца. Не е лесно да го оставиш зад себе она кое си го градел изминатите 20 години и да свртиш нов лист. Ама мене лично, би ми си се згадило од таквиот човек за сите времиња, не би можела повеќе ни пред очи да го гледам а не пак да спијам со него, да глумиме хепи фамилија и заеднички да функционираме покрај таквото сознание. Ова е стар настан кој ако добро разбрав се случил пред десетина години, уште пред да добиете деца. И се наметнал на твојата сестра и таа го одбила но запрашај се дали за целото ова време не се наметнал на било која друга која можеби не го одбила! Ако тој имал смелост да се пушта на твојата родена сестра, убедена сум дека око не би му требало да се пушта на било која женска која ти не ја ни знаеш. Често пати се случува, нај неверните мажи дома да се најдобри сопрузи и татковци.
    Сериозно размисли дали сакаш да ја делиш иднината со ваков човек. Децата ќе пораснат и секое од нив ќе тргне по свој пат а тебе ќе ти поминат најубавите години во нервози и сомнежи.

Последна измена: 25 март 2022
    На simply-red, mode-kristina, mKdevojce и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.397
    Остави го, разведи се. Земи си ги децата на суд.

На Ouravanture, lici1, Indiegurl и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    8.361
    Не си била преглупа, си била млада, наивна, неискусна и несигурна. Всушност сите сме биле такви.
    Да ми се пушта зет од сестра, ниту сега не би знаела како да реагирам камо ли на 19 години. Јас не ја обвинувам сестра и, можеби исто така би постапила и јас. Не би кажала ништо, но би се дистанцирала и повлекла во себе.
    Има причина зошто не и кажала, сигурно мислела дека ниту родителите, ниту сестра и нема да ја сфатат, дека ќе ја осудат или отфрлат. Пак ќе споменам не се работи за било кого, за зет од сестра, фамилија е.

@UnaLuna мој совет би ти бил да си поразговараш со некој близок, некој што ве познава сите тројца. И добро да си размислиш со трезвена глава што и како ќе правиш понатаму.
    За вакви деликатни теми совет не се бара по форум, зошто секој може да напише се и сешто, но никој не бил во твоја кожа.

На elimkd, CareTee, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.309
    Егзекли затоа го искажав

18. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    9.401
    Јас колку што разбрав од последниот пост на членката е дека сестра и, кажала на свекрвата нејзина, сигурно оваа го има заплашено девојчето да не кажува ништо, или не и поверувала, па од тука девојчето немало храброст да каже на сестра и, затоа што има мислено дека никој нема да и верува.

Многу лоша ситуација искрено, стварно ми се гади од самата помисла, иако било пред 10тина години.

@UnaLuna разводот ти е најдобро решение лично за ти да не се измачуваш психички, во животот имаш три деца, за почеток најди си работа и почни ја постапката за развод, мажот ти секако мора да ти плаќа алиментација за децата, па за нивни потреби ќе имаш за почеток да ги издржуваш.
    Не сакам да те плашам ама морам ова да го кажам, дека најстарото дете е веќе големо може ќе го повикаат на суд и ќе го прашаат каде сака да остане, па така можеби и нема да можеш да ги земеш сите деца со себе.
    Знам едно семејство со три деца, мажот и жената кога се разведоа најголемото детенце самиот суд го додели на таткото, а двете помали на мајката.
    Не знам еве има адвокати тука, нека кажат како е целата постапка и колку имаш шанса да ги земеш сите три деца со себе.

На tessie, Leucadia и wildqueen им се допаѓа ова.
  19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    7.445
    Jas nikade ne napisav sedi I kuti.
    Dali mozes da prepostavis za odgovornosta koja ja imaat obajcata roditeli za trite deca?
    Da ne si I vo koza.
    Mnogu e detski aj razvedi se I gotova rabota....tuka ne zavrshuvaat problemite.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.060
    Жено те читам вака како делиш совети, и живо ме интересира.
    Кога според тебе односно која е вистинската пеичина за развод?
    Малтретирање не е, превара не е, ова не е. Која е ?

На MissBreezy, Oneo, spacegirl92 и 7 други им се допаѓа ова.