Не кажа со тие зборови, но кажа меѓу редови. Не си ѝ ни ти во кожа, така што на исто сме во тој поглед. Треба да ни се искорени од психата тоа “има и полошо” и да почнеме да се цениме себеси и да знаеме кога да ја напуштиме масата на која не сме почитувани. На светов има многу самохрани родители кои ги израснале децата и ги извеле на прав пат само важно е кој колку волја има за тоа. Факт е дека постојат луѓе кои ќе седат, ќутат, трпат и пред сѐ ќе се себепонижуваат само за да не излезат од конфорт зоната и да се соочат со реалноста.
Devojki Ili zeno , ne e bitno sto jas mislam. Bitno e da se spasi brakot I da se podobrat odnosite vo koi ke bidat srekni obajcata. Jas ne gi branam mazite .Gi zastituvam decata. Nikade ne spomnav maltretiranje.... Vsushnost koga ke bidete vo brak I imate 3 deca, na prva kavga Ili problem , dobro razmislete pred da se razvedite. Lesno e da se rasturi zaednicata , teshko e da se opravat rabotite.Nitu toj nitu taa bez partner nema da ostanat, samo decata ke bidat rastrgani megju dvata roditela. Ne skokajte vednash bez da iskusite barem brak I deca. Roditelite se zrtvi za svoite deca na sekakvi nachini.Nitu eden nereden maz nema da im bide tatko na tie mali deca, nitu ke im finansira shkoluvanje I dr.potrebi.Alimentacija e najmnogu tretina od plata. Za 3 deca ke dobiva najmnogu 15000.Epa vidi sto moze da napravi so tie pari.Ako gi podelat decata ke se otugjat megju sebe I ke stradaat. Kompleksno e. Ne e ni po tvoe ni po moe. No mladosta ima pravo na greshki. Odnosot I napagjanjeto megju sebe ne vodi kon produktivnost na forumot. Prasaj ja majka ti I neka ti kaze sto se trpi a sto ne se trpi vo brak. Mozebi roditelite se reper za sovet Ili mislenje. Sto I da ti kazam ti sprotivno ke mislis, taka teraj si kako sto mislis.No znaj koga ragjame deca prvo treba da mislime za decata a posle za nas. Ako me prochita vo posledniot POST pred ovoj imas odgovori na tvoeto prasanje.
Во овој случај нема што да се спасува и да се подобрува бракот. Уште не можам да се изначудам на тоа што го пиша членката. Да беше нормален човек барем ќе чувствуваше вина за тоа што и го направил на сестра и. Пак ќе кажам, девојката е жртва.
Јас имам дете. Ја сум дете на разведени родители. Ништо не ми фали. Ама баш ништо. Мојте не можеле заедно ама ден денес добивам коментари од типот зошто твојте волку добро се согласуваат и не се заедно. Дапаче не дека е твоја работа ама вчера татко ми сам беше на кафе кај мајка ми. Многу е лесно да делиш совети спасете го бракот. На жената и се гади. Мене би ми де гадел. Што да спадувам? Зошто да се мачам за некој на кого не му вредам ич чил се дрзнал да се пушта на моја сестра? Па и познаничка да е е гадно а не сестра. Коментарот спрема тебе ѓи беше оф топик пошто те пратам како на сите им викаш спаси го бракот божем бракот е крај нема друго тоа е само. И сега што у да е и како е тоа мора да се спаси.
Како да се спаси бракот кога ТОЈ не прави ништо за да го спаси и притоа ТОЈ го растури бракот. Никој друг. И пак жената треба да прави жртви за да го спаси бракот? Глупости.
Јас ти зборувам од позиција на човек кој е дете од луѓе што не се сакаат, не сакаат да се видат, одвратно се однесуваат еден наспроти друг. Камо да се разведеа и секој по свој пат да тргнеше и да продолжеа со животите отколку да трпиме секојдневен хорор оти не се растурал бракот и битно било да се зачува. Многу подобро психичко здравје ќе имав и немаше да си накалемам плус здравствени проблеми од секирации. Дијазепами само колку помалку ќе имав испиено, а не секогаш кога битките преку мене се воделе јас на антидепресиви да завршувам. Али топ сме за пред народ
Ама не сваќаш. Бракот никогаш и во никој случај не смее дасе напушти. И да те тепа че си ќутиш зошто има полошо.
Ова е многу сериозна тема, јас не би земал мислењата на кантар од форум. Ако мислиш дека треба да се спасува бракот итн, посетете психолог некој, ако ништо друго да види психологот дали нешто не е во ред со баткава и мајка му, ваљда уз муабет че кажи мајка му шо го учела. Простотилук, те омаловажувале плус. Тешка ситуација не би сакал да сум во твоја кожа, не можам да се замислам јас, така да имам жена и да му се пушта на брат ми или пак јас не дај боже да и се пуштам на сестра е. Шо муабет е тој лабав бе, па и пијан. Некогаш викаат ко че си пијан си похрабар и кажуваш некои вистини... шо значи овој мрачен е и психопат длабоко во себе.
Јас не велам дека баш конкретно љубовница има, велам дека кога без срам и перде и се пуштил на сестра ти во вашиот дом, на колку други му се пуштал со тебе додека бил во брак. И ти тврдиш да дома е, оди на работа, не излегува, според мене човеков да го пуштиш до продавница не е за верување, оти е таков кога окото му забегало кон твојата млада сестра не можиш да знајш со сигурност точно шо со која има напраено. Освен тоа крие и не сака да ти ја кажи вистината. Човек кога греши се кае за тоа шо го направил. Овај не, само ќути не кажувај и ништо не беше. Друго е да разговарате отворено и да знаеш барем зошто и како дошло до тоа, да ти објасни за да ти не се сумњаш во него понатаму. И за да му простиш. Па животот да продолжи понатаму. Вака сакаш да останиш со него ок, не сакаш развод ок шо би сакала на форумов да прашаш, каков одговор да добиеш кога не сакаш совет. Еве ќе ти кажам шо е најправилно Разговарај со него отворено, сакам да видиш и се увериш дека не те лажи, нека ти ја кажи целосно вистината, нека жали, нека се кае и нека те моли да му простиш. Разговарајте и со психолог за истово. За ти да си го спасиш бракот кога веќе тоа го сакаш. Само тогаш ќе си бидиш раат. Следен чекор ова мора да го напрајте Викни ја сестра ти нека и се извини. ОВА е најисправно, и секој возрасен човек вака би постапил, ако има барем малку човечност во него, не е во ред сестра ти да оди на психолози а тој НЕ. И да трпи вакви работи, шо утре ќе и биди страв и децата да ги пушти кај вас, од то шо може човеков забегува и се пушта на кој шо му текни. Мене би ми било страв деца да пуштам кај вас, искрено. За да можи се да функционира добро и сите на крајот среќни во животот, најпрај ги овие работи.
Ova e isto.so mojot bivsi maz flertuval so koleska i se dozna sve cela firma znaela deka se zaedno ona ostavila.maz.so 3 deca on so 2 taka da probal ednas ke proba i druk pat nema da se smiri moj sovet da se razvedes decata ke porasnat togas ke kazes a on ke si se cesa eden den
Sto e ova be poludel svetov ej Ili nie ne sme za ovoj svet Ili pogresni luge disat kislodor na kuglava ne znam
Браво кога можете да продолжите со некого кој ве понижил Како може да заборавите на нештото што некој ви направил?
Ne znam kako mozat Ama I ne znam kako mozat drugive Te lazat I te gledaat vo oci maka si nemaat Te varaat I si legnuvaat do tebe bez gram griza na sovest Epa stvarno treba da si Дибек bez custva
седни го уште еднаш и напни го да ти каѓе шо се десило Лабав муабет ? нека ти каже како течел разговорот Глава сечам дека тука имало нешто плус се имаат гледано некое време или тогаш се десило нешто повеке затоа и сестра ти не кажала затоа и ве избегавала не него него тебе неможе у очи да те погледне оти мислам дека и она има изедено трева Всушност двајцата ги изедиле гомната неа совеста ја изедила а него мува не го лазе
Во шок сум.. Јака ти душа жено.. Биди храбра за децата, им треба здрава и стабилна мајка.. И друго, каков етој опуштен разговор?! Други, зашто си дозволила дотичниот да ти влијае да напуштиш работа? Сега треба за било што да му бараш пари.. Бегај и спаси се додека можеш. Ти пуштам сила.