Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    А чек сеа Феминка да не испадне крива што тој се згнал накај сестра ти?

На Hecate и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Za vo ovoj slucaj ne, ne mora da spies zaedno, ednostavno jas kolku sto se sekavam clenkata imase malo bebe i plus dve mali deca, nemoze Feminka koja neznae sto e toa bebe da zboruva pravo razvedi se, koj ke i go gleda bebeto na clenkata, kako ke se prehranuva, ovde ima milion prasanja. A jas kako sto se sekavam toj bil dobar tatko, dodeka da prkne malku bebceto moze da izdrze.

На mira.mira и Осе им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Па не е саката,може да работи и да си го гледа детето. Татко му може да доаѓа да си го гледа.
    Се е едноставно и се може ако се сака.
    Тоа што има бебе е најмалку пречка да биде жена со достоинство.
    Не мора да прави жртва и да глуми среќен брак и тоа дете осеќа дека меѓу мама и тато не е нешто во ред.
    А ти би му простила ако и се пушти на сестра ти?

На senjorita-v, cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  4. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Ke skapas lamba so 500 evra zasteda, uste si dete.

На BezglasnaBukva и mira.mira им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Боље 500€ него, ни 5 денари.Кога имаш свое и знаеш дека си се трудел, е сто пати послатко, него со туѓи перја

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Што ако е дете,300 пати позрело размислува од тебе!

На senjorita-v, tessie, Ouravanture и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Јас не рипам.
    Напротив.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    не мислев на тебе конкретно.Ама секој шо ќе каже нешто, бар една ќе ѝ рипне.
    Познати сме како народ дека сѐ знаеме и дека за сѐ нѐ бива.А никој во својот двор не гледа…

На elimkd и WildMk им се допаѓа ова.
  10. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    9.401
    Јас имам таква "среќа" баш да ги фатам на дело.
    Зошто се имам пикнато во секоја дупка :rofl:

На buba4e89, Feminka22 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    За еден месец може ќе стигнат.

Не земате во обзир дека некои од жениве немаат каде да одат. Со две-три деца. Немаат поддршка од најблиски, немаат финансии, немаат место за живеење. И не мора да значи дека не работат, се знае колку се платите кај нас па и со успешна кариера да се, не стига ко ќе не си сам. Излегуваат трошоци непредвидени особено со деца. И јас одма после факултет се вработив, 10 години работен стаж имам, па се што ни е стекнато е заедничко во брак и тоа заглавени до гуша со кредити. Не им додавајте сол на рана на тие што бараат утеха овде, секој го боли неверство, секој нема да може да спие и да го гледа партнерот после тоа, ама некогаш нема излез барем одреден период дури се најде решение.

И какви луѓе познавате што сите се изневеруваат, еве мене од сите парови блиски што ги знам и тоа со подолг брачен живот ни за едни не можам ни да претпоставам дека се изневеруваат. Има и нормални парови, посветени на бракот, на сопруг/сопруга, на деца, на дом, не значи дека се ендемски вид ако не познавате такви.

На JuLleE, deskarada, Autumn Love и 15 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Абе шо ги ебааш.
    Шо и да прајш, луѓето ќе зборат.
    Вервај ме.
    Со време ќе научиш да не ги тркалаш. :*

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Госпожо, ти си детинеста во муабетов, не е развод единствен начин да се остане сама.
    Ако почине мажот, со к***от у рака ќе шета жената?
    Со солзи и спомени ќе се хранат децата?
    Еве јас не сум дете, јас сум мајка и не би дозволила ни ко гаш детето да ми е лишено од нешто.
    Ама никогаш не би трпела ни некој да ме заебава, понижува и да сум потчинета.
    Ама mama didn't raise me да бидам њањава и да оставам животот да си тече.
    Имам безбедност и план Б во било кој случај.
    Се ценам себе си премногу за да дозволам такво нешто.

@kristina.k муабетов треба да го читаат девојки, да видат сека самосталноста е бесценета и дека треба да се обезбедиш пред брак, зошто животот е заебан и не иде по план. Може ќе цвета, а може да се случат баш вакви глупости.

На Idedemja, Bezimenka90, Mikha4 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.430
    Допаѓања:
    125.505
    Аууу боли ова колку е вистина..

На Feminka22 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396

Јас тоа прашав еднаш, СИТЕ на Тошо се напраивте.Како мислите да се стекнат финасии, ако во меѓувреме жената седи уште во заедница со мажот?Кај врнат пари да одам да соберам?
    Значи сите го имате она ,,абе а пари, а трошоци, а ова она" , а ниедна не рекла дајте да напраиме нешто да се работи на финасиска независност на жената.Секој 8ми Март протестирате, и толку, останатите 364 дена овде се плаче пари па пари.Епа треба акција, а не само плачење.Ќе се искажеме, ќе си дадеме совет, ама нашите мислења нема да наранат никого.Реков има алиментација, има позајмици, има се`.
    Абе треба да сакате.Јас нешто кога сакам, жими се` не ме интересира ништо, дур не го реализирам цепам по мое.Целта ги оправдува средствата, така?
    Еве зошо никој не и` даде совет, најди работа побрзо исели се? или оди кај твоите?
    или тој еве ако е толкав муж, да ти се плукнам на таквиот муж, нека даде пари за децата бар.За нејзе не мора, тие се и негови деца, или мисли дал сперматозоиди и толку?
    Овде секој муабет е тапкање у место.Разговарај, иди на психолог, не знам шо.Не се решава се` со разговор и со психолог.Поготово шо ова не е заебанција, сестра и` е у прашање.Крв нејзина ејј.

На tessie, edna_malecka, spacegirl92 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Ako si vo brak i ako imas poseben budzet pisi propalo. Jas rabotam, maz mi raboti i parite se na kupa, i dvujcata znaeme kade se i slobodno s

17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    Баш ради ОВА што го кажа (а не го прават) од 10 жени кои мажите ги изневеруваат 8 од нив остануваат во брак. Свесни дека не се способни преку ноќ да најдат работа и да застанат на свои нозе. Потпрени на мажот како да им е татко што треба да ги "одгледа" (тато носи мама меси де) и после разочарани. Епааа... сори нот сори.

-----

И пред било кој да проба да ми скокне да ме убедува дека треба да ги РАЗБЕРАМ жените како немале каде да одат и се греота јер мажите ги варале- Не. Не сте греота. Ама греота сте ако останете а знаете за тоа.
    И имам дете (за тие што не знаат), не сум недораснато дете кое "нема поим како е откако ќе добиеш деца". Баш напротив, сама си го гледам детето и баш дека не трпам у несреќен брак сум мирна, на свое и од свој џеб.

На senjorita-v, MissBreezy, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Se gleda deka i ti si uste dete.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.430
    Допаѓања:
    125.505
    Еве бе срц 43 годишна ти пишува. Како бре да седи додека да пркне детето? Он нека си се удвара на сестра и (за конкретниот случај) , ако не го збрцал и на друго место (да бидеме реални никогаш не можеш 100% да си сигурен после вакво сознание), она да голта, да го гледа да и се креваат нерви, да голта дијазепами, лексилиуми хелекси, да заебе здравје ама да трпи заради децата?? Па не сте нормални со сфаќањава мајке ми..

На senjorita-v, Oneo, neno0o и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    :wasntme::wasntme::wasntme::wasntme::wasntme::wasntme::wasntme::wasntme::wasntme::wasntme:
    као, неам ни зборови веќе, жими Господ.Не знам шо да ти речам.
    Примитивно размислување имаш, не знам колку години имаш, ама за годините не мислиш.
    Епа пошо ви се на куп, од купот ќе земеш.Абе има решение алоу, неќете да го најдете, ве мрзи или не знам шо е.Мазохизам, фетиш на самопонижавање..

На Snowflake97, wildqueen, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.