Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Па јас како што прочитав имаше коментари од типот дека некои би се равзеле кога би имале каде да одат...Девојките го показуваат своето јас со тоа што одат со женети,а тие што остануваат во брак и покрај тоа што знаат дека се непочитувани и гледани како предмет зар не се погазуваат себе си?Изговор децата....Не знам како е да се биде изневерен нити пак да живееш во такво семејство,но имав таков случај кај тетка ми..Издржа се и сега е добро,но не знам можеби ќе звучи глупо сето тоа таа жената си се служела со магии,му ставила некоја вода во пијалокот и во се ја копираше тетка ми ..е да добиеш внимание на таков начин е стварно одвратно!

2. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    знам дека не сум во право што го сакам само за мене јас немам ништо против детето, баш напротив обожавам деца, и секогаш му зборувам позитивно за него. Да, признавам, јас згрешив што почнав да излегувам со него како што кажа скопион од љубопитност, од привлечност кон забранетото. Немавме ништо на почетокот, не се работеше за секс, едносавно тој во мене пронајде сродна душа, другар, се после дојде спонано, се засакавме, ми кажуваше дека не му е убав животот дека сака да се разведи. ззначи ми спомена развод уште на самиот почеток, кој еве сеуште го нема, мене тоа ме иритира, зошто тој ако се разведеше тоа немаше да биде за мене, туку ради него од што неможелда живее со неа, но ете можеби не е сигурен во мене, па неможе да ја остави сега. незнам веќе во што да верувам се избрлавив. неможам да се свртам кон другиов зошто само тој ми е во глава....
    сум за окривување да, не велам не, но немојте така да ме напаѓате не сум само јас крива колку што сум јас толку е и тој крив за целава ситуација што секаде ме нсеше, пред брака, сестри,другари, и ми направи да верувам дека стварно може да успее нашата врска доколку се разведи :(

3. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    знам како е да се живее со еден родител, не би му го одзела јас родителството доколку би останала со него во никој случај..... размислувам донесувам одлуки со умов, но неможам да му кажам на срцево да го остави да не го бара..

4. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    Nie ne diskutirame za vnatresniot odnos megu bracnite drugari ,dali nekoj nekogo go nateral na neverstvo ,tuku za devojki /znaci samiot zbor kazuva sto znaci/slobodni,koi iako doznale deka toj nekoj si e ozenet se pletkaat so nego,pa ima slobodni maski,a ako toj sto e veke ozenet navistina e zaljuben i stanuva zbor za ljubov,nemora oni da mu kazuvaat i da go cekaat da se razvede vednas ke go napravi toa,MAZI koi imaat pricina da se razvedat,ne im odi brakot,problemi,nemanje ljubov,RAZVEDENI SE se uste pred da imaat vrska so nekoja druga,MENE licno mi se ima pustano na odmor decko fin ,ubav,zgoden,koj neznaese deka go znam koj e i koja mu e zena,koga mu rekov decko zenati misli deka rabotis a ti se zabavuvas,me pogledna i mi vika od kade znaes deka sum ZENET,znaci mozev da prodolzam da flertuvam i toa da premine vo nest drugo,no neli bi bilo ZALNO ZA SOPRUGATA NEGOVA I ZA DECATA,TOGAS BEV DEVOJKA SLOBODNA SEGA SUM MAZENA I SE GORDEAM SO TOA STO GO ODBIV,ZOSTO NIKOGAS NE BI SAKALA TOA DA MI SE SLUCI,,,,,,,,POZZZZZ

5. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Економското, станбеното... се навистина проблематични прашања и во голема мера те врзуваат за мажот иако можеби бил неверен! НО, има начин, секогаш постои начин, човечки да се договориш. Кога мажот се отцепува од семејството, тој си оди од куќата, и должност му е да ме издржува. А на крајот на краиштата, и да остане да живее во ист стан- едно е сигурно, јас повеќе нема да му бидам жена! Затоа што сепак се ценам себеси, и нема да дозволам додека јас водам сметка за него (храна, облека, семејството негово и врските со пријателите) тој да спие со друга. Прашањето е тоа колку се цениме себеси.
    А што се однесува до проблематиката на Качита (значи зборувам за таков проблем, а не за неа), ако некој ме сака мене, мора да биде сам. Можеби разведен, ама сам. Јас не сакам да имам никаква врска со неговото семејство. И кога смртно би се заљубила во некој женет, и кога и тој исто би чувствувал за мене, мора да расчисти со сите претходни врски без јас да му бидам изговор или бегство. Јас се сакам себеси и секогаш ќе бидам единствената жена во животот на мојот единствен маж.

6. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Темата е брачни неверства и зошто истите се случуваат.Мислам дека се дискутира и за односот на брачните другари.Не те оспорувам.Точно е дека ако не сакаш ќе го избегнеш флертот со женетиот.Но не секогаш работите се случуваат така како што мислиме ние.Секој си има некоја своја приказна и не можеме да знаеме како почнала.Јас зборував зошто секогаш се напаѓаат девојчињата и се гледаат само тие како виновни?

7. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Ако се работи за мали девојчиња, 16, 17, 18, 19 години -тие не се виновни, туку „мажиштето“ треба да оди во затвор. Не ги осудувам, само сакам да им ја разбудам малку самопочитта на некои девојки тука, барем на форумов, да им укажам на кои принципи се гради една личност, и кои убедувања те прават да не се мразиш себеси понатаму.

Шкорпион мислам дека беше во право за тоа колкав процент од мажите си ги оставаат жените. Еден живот се гради со години, се издига семејство, ако љубовта со годините малку побледела, сепак тука е длабоката почит и благодарноста за поткрепата низ годините со брачниот другар. И не може да не си ја сака жената, ако ја зел- ја сака, не може поинаку. Можеби девојчината се по згодни, цврсто тело, секси облека, заводливоста, сето тоа ги прави мажите да се вратат во времето кога биле млади, ама тоа чувство кај нив е носталгија, страст, незнам што- НО никако не е љубов.
    Колку порано ќе го сватите тоа, толку подобро за вас, инаку само себе свесно се убедувате дека е онака како вас ви одговара.

Ево девојки, ставете ги на тест. Поставете им услов, и бидете убедливи. Или вие или семејството! Тој нема да може да се ослободи од помислата на тоа како ќе го гледаат децата, колку ќе го мразат и осудуваат. Тоа не се лесни работи, и не можете да кажете дека „ќе помине“. Не поминува! Животот не е само секс, постои и одговорност. Ама вие, девојчина, тоа ќе го сватите кога ќе почнете да ги делите обврските.

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. etjena

etjena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    :D :D :D Драга моја ова само во амерички филм. Ако се разведеш ќе си одиш таму од каде што си дошла ниеден македонски маж нема да се иссели туку ќе те шутне тебе сакаш сосе деца сакаш без. А дека ќе те издржува мало сутра. Судот доделува алиментација по 2500 ден од дете ако се две и живеат со мајката или 4000 ако е едно. Доколку екстра заработува мажот може да плаќа 100-150 евра и никој нема да го гони ако прескокнува освен ако ти не решиш да го тужиш.

9. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Вику мојот кометар беше наменет за Роси....но морам да кажам дека се сложувам и со двете...Но во едно морам да те побијам...дека не секој брак е склучен од љубов некој е и од обврска!Да одиш со некој два месеца и да се ожениш затоа што типката останала бремена јас тука не гледам љубов.Ниту Љ од љубов .Знам дека има решение друго и таквите кои не сакаат да излезат идиоти и ајде ги земаат на крајот со тоа што ќе ги остават испаѓаат поголеми идиоти!

10. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Верувам дека е така, и колку повеќе сте во право, толку по жално. ;(
    Само тешко ми е да поверувам дека Таткото не сака ди даде пари за сопственото дете??? Зарем треба да чека да го потсетувам за неговата крв? Сите овие постови тука докажуваат дека има мнооогу човеколики монструми кои се делат од луѓето по тоа што не се дораснати за да се носат со годините и обврските. За греота е тоа колку се незрели и неспособни за се што ќе створат да го одржат и да се носат со последиците.
    И зарем овие девојчина овде што ја бранат „СВОЈАТА ЉУБОВ“ од сите се залетале по такви суштества? Жално е, друштво, да си ги трошите најубавите години од животот криејќи се од светот за на некој да му ги празните хормоните (читај гениталиите). Една врска ако е тајна не треба да постои! Тоа имајте го како ЗАКОН. Колку и да го сакате, издржете и бидете понастрана од такви. Тоа никому нема добро да донесе, а најмалку вам.
    Многу малку луѓе можат да се пофалат дека немале скршено срце. И јас сум плачела, пааааа... поминало. Се покажало со времето дека ме чекало нешто подобро. И сега не се ни сеќавам на него. Како во сон да ми е, како да не се десило. Дајте си шанса за почиста љубов, ве чека таа тука некаде. Само треба да и дајте слободен простор.

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  11. skorpion

skorpion Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    11
    Viku ако годините ти се точни ти се восхитувам на зборовите. Секако дека тоа го кажуваш од искуство а и добро си ги спознала мажите.
    Поздрав.

12. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    фала skorpion! Посебно ми е драго да ни се поклопат сфаќањата со припадник од посилниот пол! ;)

13. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1

:clap: mnogu me ohrabri bravo sekoja cest napravilno razmisluvanje

14. Simona3

Simona3 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Скорпион,а што се случува со оние жени кои не се толку убави??Они ке ја играат улогата на изневерувани и запоставувани?
    И кој му е крив на еден маж ако паѓа само и само на убавина ,за која бај д веј жената и нема многу заслуга,прашање на гени е..Вака испаѓа дека ултимејт квалитет на жената е убавината а на мажот парите..е па ако се такви правилата ,не ми е јасно оти протестираш ако и сам признаваш дека некоја може да те мота само заради тоа што има привлечно лице..
    до хормоните ќе да е..

15. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    :D :D :D Мили мои јас за едно дете добивам 2000 ден алиментација. Се спакував како попче и си отидов под кирија, среќа што имам добра плата па можам да издржам. позз

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    MISLAM DEKA 18,19 GODINI NE E VOOPOSTO MALKU DA SE RAZMISLUVA PRAVILNO,IMA DEVOJKI KOI STO STAPUVAAT VO BRAK NA TIE GODINI,PORANO NASITE RODITELI NA KOLKU GODINI SE MAZELE,ZENELE,pa zarem neznaele sto e dobro a sto e loso,,,,,,,,,,,,,

17. NAMA

NAMA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво драги мои,

Јас сум нова на форумов, а стигнав до него барајќи "решение" за моите брачни проблеми.
    Во брак сум 9 години и имам две деца. Во моментов бракот ми е катастофа, ужас. Не се живее веќе вака. Јас постојано лелекам колку он ми фали, колку не добивам никакво внимание итн итн, а он постојано вели дека неможел да ме поднесе што се карам и критикувам. Се вртиме во еден магичен круг и само господ знае како ќе излеземе. МНОГУ МИ Е ТЕШКО..........
    Изгубена сум тотално и не сум паметна што да правам. Ние не можеме да се разбереме никако а мене душата ми венее. Верувам дека и него не му е лесно. Имам чувство дека веќе не ме сака.

И покрај се едно сум сигурна:
    Знам дека го сакам и сакам да бидеме заедно. Сакам семејство најмногу од се на светот. Се надевам дека ќе го задржам, иако во моментов не ми изгледа така.
    До сега не сме имале неверства (барам тоа што јас знам), не би направила неверство а уште повеќе не би простила !

За тие што прават неверства (без никаква навреда) - читајте и информирајте се колку семејствата страдаат од сето тоа. Разбудете ја Вашата свест (таа всушност е единствениот фактор по кој се разликуваме ние луѓето од сите други животни) Нагонот за секс - го имаат сите.

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Не сум во брак и не знам како е ама од пример на моја блиска пријателка...Ако продолжиш со критики и напнување само полошо може да направиш,може да те изневери.Ти ствараш негативна атмосфера со нервирањето и со тоа што го тераш на кавга и тој секако ќе побара задоволство настрана.Е тоа и се случи на мојата пријателка..Имаше оставање ама за брзо се смирија и сега се ок.Сама она си кажа дека згрешила што цело време го напнувала и го терала на кавги.Мораш да се смириш земи сила и смири ја таа напната атмосфера.Натерај се себе да бидеш со него скоро секоја вечер интимна и со смирен тон разговарај за ситуацијата.Машките не финкционираат како нас, не се оптеретуваат со тоа колку внимание посветуваат зашто нешто не е како што било и милион други работи кои ние жените ги имаме нон стоп во глава.А не очекувај да се смени тој е таков само пробај ти да смениш кај тебе нешто.

На Scorpion81 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Луѓе, абре што стана со Armagedon? Го нема никаде. :?:

20. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Наместо да го караш и криткуваш, почни да внесуваш некои новини во бракот...на почеток може ќе се спротиставува, но биди упорна...И јас сум таква, и јас знам да му кажам дека не ме сака, а знам дека е голема грешка. Наместо тоа, изненади го. Немој да ме сфатиш погрешно, ама мажите преку секс ги решаваат проблемите. Заведи го, биди она што не си ти, барем на кратко. Биди "курва" во кревет...секоја жена го крие тоа во себе. Биди ти маж на кратк. Прати му поклон додека е на работа по курир...по нетов може да најдеш многу интересни идеи. Малите работи го прават бракот, почни од таму. Биди ти која ќе го освоиш, и мажите сакаат внимание.

На Scorpion81 му/ѝ се допаѓа ова.