И да те тепа и да те враѓа и да те шутира седи. Битно детето го носи НА градинка. Ххахаххахх Циркузи сте.
Mojot brak zasega e dobar, nitu jas go izneveruvam nitu toj mene, nitu ima tepanje. Moite deca ziveat vo harmonicna sredina.
Мислам дека нема врска дали си мажена, со деца или не. Има врска интелектуалната спремност, а искрено и генерацијата (иако има и такви исклучоци на 20 години домаќинки да се). Многу ретко жени од 50-60 години да знаат што благодети се нудат во 2022ра година. Пример брачно советувалиште, психолог. И истите кои сега си трпат си ги воспитуваат женските деца исто да трпат, да му се потчинат на мажот итн. Компромис се нуди ако тој џвака со отворена уста пред луѓе или ако не го симнува капакот кога моча. Каков компромис ќе има ако тој легнал со друга? Луѓето се менуваат, може од најпрекрасен и најпосветен сопруг да те изневери по неколку години со колешка на работа. Разводот не е лесен, уште помалку со деца. И финансиски и емоционално и психички, секако. Ама, најлогично решение е. А, жени што остануваат со маж после изневерување ми се стварно за жалење. Најверојатно имаат недостаток од самодоверба или се исплашени од тоа да се осамени или пак се сметаат за скроз нула и дека нема да можат да најдат друг маж. Ако сте невработена или слично, а сте во брак 10+ години и сте домаќинка тогаш good luck. За се има решение, колку и да ви е смешно тоа психолог, тој помага. Ама, треба и вие да се помачите. А, да се остане во брак со изневерување е само ставање на проблемот под тепих и пролонгирање кое ќе се таложи постојано и на крај на 70 години да се каете каде ви поминал животот. И што знам, мене ми е страшно одвратно да прочитам од жена со оправдувања за својот пропаст од брак да вика „абе и јас така велев на 20 години, ама сега е друго“. Извини, ама тоа е твој проблем што си дозволила годините и средината да ти влијаат на рационалното мислење.
- "маж ми ме изневерува, дали да се разведам?" - Детето има кој да го носи во градинка? - "не" - Епа не се разведувај тогаш. Вашиов муабет во најкратки црти.
Zenava ima tri deca, koga ke imas dete ke sfatis sto zboruvam, ne e samo vo gradinka da go nosi. Ednostavno rekov dodeka da prkne malku bebceto da se zaedno, cisto kako cimeri, ne mora da spie so nego. Vo meguvreme da bara rabota, da prisobere nekoja para i da bara nekoja soba eftina za pod kirija, dokolku nejzinite ne ja podrzat. Vednas so tri deca da kazes jas si odam a ne rabotis e sosema nezrelo i toa so bebe od 40 dena. Koj kako saka neka sfati. I ne ne sum zaostaneta so mislenjeto, ednostavno ne gledam so rozovi oci, gledam realno na rabotite.
Никој не негира дека ќе е тешко од поглед на финансии, наоѓање дом, поддршка од блиските. Само што има разлика да речеш "Сакам да се разведам за свое добро и на децата ама се плашам како ќе успеам" и "Не треба да се разведувам за децата да не растат со еден родител" Го кажувате второто, а после се оправдувате со првото.
А зошто мора жената да си оди? Дури и да не е на нејзино име куќата, зошто мажот не се притисне да се исели, прво, он е еден човек, може да најде нешто поевтино со кирија, второ он згрешил, зошто четворица други да си го менуваат животот? И он како татко треба да мисли на своите деца, односно да ги остави каде што се, па може да доаѓа он на посета. Не само мајката да ја мисли за све, мајката за себеси, за децата, а он мука си нема. Зборувам за случајов конкретно, мислам дека најдоброто решение е тоа, да се поразговара со мажот и да си го бара он чарето, далеку ќе е полесно за децата.
Ама ти им солиш памет на тие што не се во хармоничен брак да трпат во името на децата... Никој не дал совет некој да се разведе, ако е во среќен брак...
Голема е веројатноста да живеат во куќа на НЕГОВИТЕ, а не во нивна заедничка, па затоа таа да си оди..
И како што кажа некој поназад на крај кога ќе ѝ скисне, сите години што ги трпела некоја "за децата" ќе им ги извади на тие деца низ нос. Ќе биде јас на тебе мислев, јас за тебе трпев, јас ради тебе се уништив. И така и детето ќе го осакати психички и ај на здравје среќниот брак.
Jas sum iziritirena od feminka sto na sekoja clenka bukvalno bez razlika sto i da e problemot odma razvod. Ne velam deka zenata treba da trpe nasilstvo, prevara, no vo konkretniot slucaj mislam deka e najdobro resenie dodeka bebceto ne prkne malku e podobro da ne se razveduva za nea e podobro, odkoga ke I jas sum za mazot da se iseli no sto dokolku ziveat vo kuka od majka mu i tatko mu. Kako ke mu kaze od sopstvenata kuka da si odi.
A ne e realnost za tatkoto, da razmisli pred da go stava vo drugi deka ima deca?! Ili go fakja amnezija pred toa? I kako samo za zhenata treba da se prioritet decata, a za mazhot ne mora toa da e taka?
Еве бидејќи се напрај поделбата на мажени и немажени, лично мене голема анксиозност ми се јавува и страв од то шо ме чека во иднина. Ова ствара и друг проблем, недоверба во партнерот колку и да не ја заслужил. Јака ви душа на сите што мора да минувате низ ова.
Па развод е дефинитивно поарно кога не иде место со сила да се бутка. Дури некогаш не мора да значи дека едниот родител згрешил (зборам општо) него едноставно не иде, се изгубиле чувства, касно сфатиле дека не се компатибилни. И јас сум за тоа ако има простор да се расчисти случајот, да се проба. Ама ако не иде стварно или се работи стварно за сериозна работа што не се простува, тука нема ништо за добро на детето ако останат у брак.
Затоа реков, он како татко треба да мисли на своите деца и сам да замине, не некој да му вика и да го присилува, едноставно така да се договорат зашто е во најдобар интерес за децата. Ако мајката може да мисли што е најдобро за децата, тогаш може и таткото истото да го направи.
Toj sigurno i vo vrska e bil takov. Zatoa koga se mazis ke gledas so koj ke se mazis a ne samo da ima bmv ,pari i neznam ti sto li uste ne.
Јбг нема кај мене трте мрте Не трпам ја ничиви каприци.И не е на СЕКОЈА членка..Значи има разлика од немање секс, незаинтересираност, оладување, до варање, тепање и покушај за варање со РОДЕНА сестра Иритирана се вика, или евентуално изиритирана.