Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Ne zosto femina prvo pisa deka uci fakultet za da ne raboti kako kelnerka, a jas samo go pisav toa sto e realnosta vo nasata zemja, zosto da vregam .

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.370
    Точно, реков за себе.Не реков дека е лоша работа, ја погоре трубев да работи било шо.Пошо ти ми рече ,,мислиш факултет ќе завршиш и тоа е смислата на животот" епа за мене е.Тоа беше муабетот

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Учи за да се надогради,за себе. Ти можеш си завршила со 9ка ама бар кирилица да пишуваше..

На Camille84, spacegirl92, Ouravanture и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095
    Сеа ќе пише дека на нејзиниот телефон нема кирилица.

На cresa-jagoda, buba4e89, Mommyysk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Луѓенца ...
    Сите ние сме различни, на некој му се оди на работа на некој не. Некој амбиција у животот му е кариера на некој семејстото. Ниту првите треба да ги убедуваат вторите ниту вторите првите. Тоа што мене ми е црвена тачка на некој не му е и обратно. Многу мислам дека забегавте со убедувањата. Секој нека живее како што му одговара на крајот од денот тој ќе влече последици од тоа.

На manako1, Dreamsdocometrue, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Немам проблем и кирилица да пишувам. Не гледам јас дека некаде вреѓам некој.

Овде мене ме вреѓавте, затоа што си го кажав моето мислење, јас сум била заостаната.

Последна измена од модератор: 1 април 2022
    На WildMk, Snowflake97 и Stressed Out им се допаѓа ова.
  7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.110
    Допаѓања:
    26.990
    Oзбилно веќе мислам дека е трол. Пошто и кога спласна караницата таа пак се активираше со свои цитати.

На spacegirl92, cresa-jagoda, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.865
    Допаѓања:
    171.027
    Ме мрзи да цитирам пошто темата е одамна проџвакана ( вчера, ама машала продуктивни сте). Секогаш е подобро да се обидиш да спасиш нешто. Макар атер за децата. Ама ако на крај со решението не си вистински среќен, отвораш тема при секоја кавга и ако уште има тензија - то не е добро за децата. Оти се свесни и гледат многу поќе од шо сте вие свесни. Така да се согласувам со @Feminka22 шо можи е ете немајка ( шо нема врска, скроз можи да има мислење и уште ми е глупо то ко ќе прашвате најчесто неа оти е активна и зато и те означвам фем, сакам да те валидизирам :D), ама можи доволно да сфати дека мора да се има здрави граници и притоа дека присилно седење во брак не е за добро на детето. Исто ако памтам @Munchmallow20 со пример од аспект на дете шо сведочи кавги ( поспана сум, не памтам дали е за тебе или близок некој, нејсе и не е важно). Поентата е има многу возрасни шо ми имат речено дека да, ко деца и тинејџери, и скроз нормално, тешко прифатиле развод. Криза е во семејство. Не можиш да си рамнодушен. Ама после сфатиле дека било подобро. И за жал, многу други шо мислат дека проблемите ќе им се решеле "само ако се разведеле" родителите.

Cut the band-aid off кога веќе не можи да се испрај. За свое добро и добро на децата. Не учете да се спријателвате со несреќата.

На senjorita-v, spacegirl92, MissChievous и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.370
    те бацвам :l::l:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Posle neverstvo nema neshto, tuku ima nishto. Toj brak vekje se raspadnal, taka da e nishto. Nema nishto da se spasuva posle toa.

На cresa-jagoda, Just.do.it, TravellerS и 2 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.865
    Допаѓања:
    171.027
    То е и мое лично, субјективно мислење ( дека после неверство нема оправање). Јас и за помалку преќинвам. Ама то сум јас нели. Сепак сфаќам потребата некој да сака да работи на то и дури сметам дека некогаш е нормален нарив. Иако за себе не би го користела.

На senjorita-v, WildMk, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Ne, ne ja sfakjam potrebata nekoj da raboti na toa.
    Zashto sekogash zhente sho se iznevereni, a ostanale vo brak, gledaat toa da go spomnuvaat pri sekoja mala kavga so soprugot, stanuvaat frustrirani, so mnog malku samodoverba, shto e i ochekuvano i preterano se ljubomorni.
    Od vakvi personi ne mozhe da se ochekuva harmonija, vakva domashna atmosfera bukvalno bi ja unishtilo detskata psiha.

На Oneo, cresa-jagoda, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    100% се сложувам.

На cresa-jagoda, Just.do.it и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  14. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    60.892
    Ако толку се сакаат децата нема да се прават малоумни. Ќе гледаат луѓе кои не можат да се трпат, ќе очекуваат во брак дека и нив тоа ќе ги чека, на 1000 терапии требаше да одам да се тргнам од помислата дека мене и тоа ме чека.

Ужасно се осеќав, се осеќам и ќе се одеќам ваљда дури сум жива од реченицата 'ради тебе сум со него/неа'. Се осеќаш крив за туѓа несреќа. И ништо и никој нема да го искорени тоа.

Немојте да мислите дека арно им правите ако ги чувате во заедница која е брод што тоне.

На senjorita-v, Oneo, smooch и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.407
    Цела дискусија ја прочитав, и не можам да останам имуна на вакво размислување.
    Како прво, маж со БМВ и факултет и пари и симпатичен може да те сака највеќе на свет, а голтар, прост и неук да те вара со која стигне. Тука нема правила. Работава, само да не ме тепа и да има за леб и како се надала, добро се удала. Епа не. Да има дечкото факултет, не е НАЈБИТНО, ама и те како е битно за некои од нас. Ако јас работам на себе, вложувам труд, финансии во образование, лошо е тоа да го очекувам и од партнерот?
    Љубовта е важна, да, ама само со љубов ништо не правиш. Без пари, без почит, без гордост и став деца не се растат. И колку си контрадикторна- проповедаш љубов, а советуваш членка да си седи со мажот што ја варал со СЕСТРА И.
    Како за некој со толку совршен живот, хармонично детство, факултетски образована со 9ипол просек, кола, стан, совршен маж и совршен брак, срамота е да имаш вакво размислување.
    Далеку од тоа дека ти посакувам, имаш две ќеркички. Идниот маж на твојата ќерка која притоа е бремена, да флертува со твојата друга ќерка, многу ме интересира што ќе и кажеш. Седи ќерко, само флерт е ништо страшно, се дешаваат во брак проблеми, ќе помине, сестра ти е крива што и се пуштал маж ти додека ти си трудна со негово дете? Срамота, бљак.

Последна измена: 1 април 2022
    На Stark, Ouravanture, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    169
    Според тебе, ако те изневери маж ти пример, дека имаш деца мора да седиш таму, заради децата? То е газење на себеси. Баш заради децата ќе си отидам, да израснат во здрава средина, без негативна енергија.. Да не слушаат караници и сл. Имам 2 деца. Убаво ти пиша @Feminka22 ама кој да сфати.

На lici1, Ouravanture, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.682
    Допаѓања:
    116.271
    Еве јас не сум мажена на 43 и ? Рогови имам?

На Роберт 7, black-angel, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Sestrata mozela od sam start da i kaze kako e, da moze ke se nalutila megutoa potoa e samo nejzin izbor kako ke odluci. Jas na 19 godini so svojata sestra se skarav za decko i i mi se naluti zatoa sto i ja kazav vistinata deka ako kako decko i devojka ja tepa taka ke bide. Jas na moi 19 godini gledav na sekoj mozen nacin da i dokazam deka toj ne e za nea, ne ostaviv na slucajnost. Da, vo toj moment mi se lutese i se karavme ama sega sum gorda sto uspeav da ja otrgnam od togasniot decko, zatoa sto ja maltretirase. Sega e srekno mazena i ima decinja i komunicorame i se sakame uste poveke. Bidejki toa e sestrinska ljubov, bezuslovna. Ako jas ne i kazam deka gresi koj ke i kazi, od strana site samo seir ke gledaat. Jas ne velam deka sestra i e vinovna za postapkata na maz i ,NO da vinovna e sto ne i rekla pred da pravat svadba i deca. Spored mene, ona 10 godini molcela mozela da pridolzi usti da molci. Sto dobro napravi sega sto kaza. Toa trebalo navreme da go kaze ako ja saka sestra i, da vo momentot moze nema da i poveruva no moze ke razmislila dali ke stapi vo brak so nego.

На Oneo, manako1, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Ako mazhot izneveri (so drugarka, koleshka ili sestra na zhena mu) samo toj e vinoven. Ne mozhe da barash vina vo toj sho ja nema. Sfakjam deka sestrata bila vo ogromen shok koga toj pochnal da flertuva so nea, zashto toj i bil dechko, a sega soprug na sestra i. Znachi bil chlen na semejstvoto. Tuka verojatno i sestrata mozhe da se preispituvala sluchajno pogreshno da ne sfatila i sl, zashto vo tolkav shok, ne rasuduvash pametno, se somnevash da ne si sfatil pogreshno, da ne ne e taka kako sho ti pomislil i sl.
    A soprugot, t.e. ne mozhe ni da se nareche sorug tolku bezobrazno i dolno sushtestvo.

На Сара Лав, theowndemon и Just.do.it им се допаѓа ова.
  20. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Jas potpolno se soglasuvam deka maz i e VINOVEN no ako sestra i i rekla uste togas moze nema da i bilo MAZ SEGA i nemala da ima tri deca so nego.