Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Ti razbirash koj shok e toa za sestra i?
    Znaesh kolku se preispituvala sebe, ona da ne sfatila neshto pogreshno?
    Ne me boli mene, nema sho da me boli, jas imam 25 god, tuku treba prvo da sfatish deka ne site zheni sakaat da se samo majki i toa e se, nekoi sakaat i da imaat kariera, da napreduvaat vo obrazovanie i sl. i toa bash e za pochit. Drugo, mozhe ima nekoja shto saka da ostane bremena na odredena vozrast, a te chita, znaesh kako vlijae ova na nejzinata psiha?!
    Razmisli pred da pishuvash neshto.

На wildqueen, Mommyysk, Ouravanture и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.370
    Најтрагично од сѐ е шо сестрава мисли дека животот треба да нѝ прекине кога ќе родиме.Па тек тогаш ако не живеам и не се борам, прво за себе, а со тоа и за детето, кога?
    Поготово дур е зависно од мене.
    И да не се повторувам шо реков дека не мислам од тепих да се ставам.Можам да замислам која љубов бесконечна е тоа према детето.Ама према него, не према муж шо вара.
    Ја дури и некад се мислам здравје у иднина, да потпишам предбрачен, т.е мислам за вакво нешо не мора.За станов кај шо ќе живееме да не може после у бракоразводна парница да ми го земе.Пошо е стекнат пред бракот.
    Да си иам свој дом.Па после ако вара низ врата и проблем мање

На spacegirl92, Mommyysk, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Жено претера малку читам цело време ама ова е претеризам. Жената има право ако сака и на 50 да се омажи и да бара начини да остане трудна и ако сака ќе кука ако сака ќе пкаче ако сака ќе ќути. Мора под дифолд да се раѓаат деца на 30 години пошто ТИ си родила?

На Idedemja, Осе, neno0o и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.407
    И пак не ми одговори на прашањето. Имаш две ќерки, во иднина доколку оваа ситуација им се случи на нив, ако идниот маж на едната твоја ќерка и се пушта на другата, додека притоа е бремена со негово, каков совет ќе и дадеш? Прости му, маж е, детето да расте со мајка и татко?

На Oneo, wildqueen, spacegirl92 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Него како?
    Брак, комшии па све друго нели свативте побогу.

На spacegirl92, nena2010, СуперДевојка и 2 други им се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    60.891
    Загрев.

На spacegirl92, GirlRose, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Jas odgovoriv, taa uste ne bila bremena koga toa se slucilo. Pa zatoa kazav deka sestra i e vinovna zatoa sto togas ne kazala. Ne ja obvinuvam sestra zatoa sto maz i e takov, toj e sto procenti kriv, ama e vinovna sto ne rekla navreme. Jas navedov i licen primer deka so sestra mi se skaravme radi toa. Ama pak gorda sum sto ne sum dozvolila da stapi vo brak so nekoj takov. Jas kako majka bi ja sovetuvala da go ostavi, a potoa sekoja odluka e nejzina.Togas taa nemala deca. Decata se podocna vo zivotot .

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.483
    Допаѓања:
    7.893
    Сестрата за ништо не е виновна. До кога ќе ги оправдувате изневерувањата на мажите?

На spacegirl92, lici1 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  9. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.407
    Многу е лесно да се префрли вина бе, според мене сестра и е најмалку виновна. Дури и членката е повиновна што ненамерно ја ставила сестра си во непријатна ситуација со кретенот од маж што го има. Човек што може да ја гледа помалата сестра на својата партнерка на сексуален начин, не е здрав со паметот. Налет и варање, и гордост и се. Тоа е болен човек, да имаш деца(особено ќерќи) во негова близина е опасно, зарем малку случаи читаме татко да силува свое дете? Боље спречити него лечити. Па уште да не се разведувала;(

На cresa-jagoda, spacegirl92 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  10. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Posleden odgovor od moja strana ubavo pisav deka ne go opravduvam izneveruvanjeto i ne kazav deka sestra i e kriva radi toa sto maz i go napravil, deka e vinovna zatoa sto navreme ne reagirala, dodeka uste ne i bil MAZ.
    Kolku i da pisate ne vrakam veke koj eazbra razbra. Caosss

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Со денови барам сценарио во кое би му простила на маж ми вакво нешто. Не постои.
    Не можам ни да замислам да легнам до маж кој ја нападнал сестра ми да ја баци, а потоа не знам како ќе си простам што сестра ми го преживеала тоа ради него односно ради мене.
    Болест.

На Oneo, Hecate, neno0o и 14 други им се допаѓа ова.
  12. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.423
    Допаѓања:
    12.282
    Сега и 'дефиниции' за сестринска љубов...
    Ако ти на 19 години си била свесна и разумна да процесираш и решаваш проблеми, не значи дека секој друг е како тебе. Девојката со помош на психолог раскажала се, па ти според тоа замисли колкава траума има.
    Членката треба да се разведе и крај на дискусијата.

На Осе, cresa-jagoda, spacegirl92 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.676
    Допаѓања:
    116.233
    И тогаш и бил маж. И веќе била бремена. Тоа е тоа.

14. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Neverstvoto e neverstvo i vo brak i vo vrska. Ne znachi ako se vo brak i imaat deca deka neverstvoto treba da se relativizira.
    Ako razmisluvash vaka: ako si izneverena vo vrska, raskinuvash, ama ako si izneverena vo brak nema da se razvedesh zaradi decata i sl izgovori, znachi deka ne se sakash i pochituvash sebe dovolno, pa barash izgovor deka nemash dovolno hrabrost za razvod, a edinstven "prifatliv" izgovor ti izgleda zaradi decata. Nebuloza.
    Od druga strana vakvo razmisluvanje implicira prifakjanje na neverstvoto vo brak, i preminuvanje preku istoto.
    Pa neli i sama velish deka brak i vrska ne e isto. Znachi brakot e seriozna institucija, spored tvoeto mislenje. Ako e seriozna institucija, zoshto mazhot ne ja pochituva istata?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.676
    Допаѓања:
    116.233
    Ако е стекнат пред брак и на твое име не ни може да ти го земе.

На Осе, cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.994
    Od vakvi zeni , poveketo zeni sto se maltretirani,izneveruvani ne mozat da se razvedat ,eve od vakvi sovetuvacki.
    Ubavo si pisala, tipicno balkansko prosto razmisluvanje. Oh Boze..
    Neka flertuva toj,neka pravi sto saka ama so 3 deca zenata doma mora da go trpi volot i da se grizi i plus za nego, oti sto ke kazat komsiite i kako edna Zena so 3 deca ke uspee sama vo zivotot.

Neka ti flertuva tebe mazot so sestra ti ili so driga nekoja pa sedi si so nego doma cuvaj si go , ama ne mora vakvi soveti da delis tuka deka radi deca nie doma se treba da trpime od mazite a osven toa i decata ke trpat btw sto ke gi gledat dvajcata roditeli nesrekni.Sto e posobro da sedi doma so maz sto saka da mu mrda gazot i decata da gledat kako nivnata majka place,se nervira i se karaat po doma so tatko i celo vreme ili da se razvedi i da bide srekna i ispolneta zena ?

Последна измена од модератор: 1 април 2022
    На cresa-jagoda, spacegirl92 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    11.293
    Затоа што немаме држава салам која приматот го дава на децата и повредениот партнер.
    Затоа што самото воспитание нѝ е од архаично време, жената е послаба, таа оди кај мажот, таа го зема презимето, таа и ќе си замине без приговор, па плус поддршката од блиските дали ја има и згора на сѐ државата дали ја заштитува. Ништо од ова.
    Наајдобро е кога двајцата партнери седнуваат и се договораат. Ама за ова треба интелигенција и широко гледиште.
    Застанувате и се договарате: згреши, сакам развод, ок се разведуваме, да видиме што е најдобро за децава. Мали се, со мајката ќе се, значи ти остануваш, јас ќе барам чаре, ќе се снајдам.
    Барем за некое време. Нема шапката да му падне на господинот.
    Потоа ако имотните работи не се решени, нека потпораснат децата, па постои преселба во стан под кирија, нов стан или други опции.

Не е само жената да мисли добро на децата, а просто не е во состојба да се спакува и замине. Сите ја немаат истата психичка стабилност и подготвеност.
    Нека мисли и таткото на децата и нивното добро, и на мајката за да може и таа да се грижи после сѐ за нив.
    Тој ако изневерил, не станал ѕвер. Или толку им е дојдено на мажите за децата...

На S.J.Parker, Осе, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.349
    Допаѓања:
    6.809
    Нели ви се смачи да се објаснувате? Едвај ве дочитав :D
    Па тек кога ќе се поддржите сите против една, е тогаш е веќе борба кој "подобро" ќе ја нападне.
    Не се сложувам со сите мислења на @Мамичка, ама како со сила да не сакате да ја разберете. Сума сумарум кажа дека и таа не оправдува неверство и би се разведила во случај како на другата членка, едноставно ради децата не би избрзала со тој чекор туку би си дала време да реши станбено прашање, финансиска ситуација, итн, со оглед на тоа дека членката има и бебе од 1 месец. И не знам искрено што е толку тешко да се разбере. Може јас или дел од вас не би постапиле така, а можда и би, во дадена ситуација. Ама да ми кажете дека во прв момент би се спакувале и би заминале и тоа со таква сигурност, а не знаете ни дали би имале каде да одите, аха важи. Секако тоа не значи дека треба да останете во тој брак и децата да растат со трауми, туку значи дека би било океј да си дадете време, да размислите, да одлучите како понатаму, па да заминете.

@Feminka22 мило ми е што толку си се цениш себеси и дефинитивно би требало да продолжиш да се залагаш за самостојност и независност. Супер е твојата одлучност, само да знаеш дека животот не тече секогаш плански и тоа исто така е во ред.
    Во ред е кога ќе стапиш во брак да немаш илјадници евра на сметка. Во ред е делиш заеднички кредит со сопругот. Во ред е да имаш дете ако имате и двата солидни примања, што не значи дека утре не можеш да останеш без работа. Секогаш труди се да бидеш независна, ама во ред е ако во период од животот треба да се потприш на него, затоа и избираш животен сопатник кој ќе ти подаде рака кога е тешко.
    Но, ако баш во тој момент реши да ти забие нож во грб, нема да си во така сјајна ситуација во која ќе заминеш без око да ти трепне.
    Мило ми е што си толку решителна и се надевам ќе успееш во се што имаш замислено, само сакам да кажам дека не секогаш животот се одвива како по книга.

На burthdaykake, Manilla, mssuniquee и 26 други им се допаѓа ова.
  19. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    28.528
    Колку сакате да вадите муабет од контекст тоа е страшно нешто.
    @Мамичка вели вака - не сум против развод, ама да се дочека правилен момент кога ќе можеш да продолжиш сама во животот. Неверство не оправдува, мажот е виновен, и сестрата е виновна што молчела толку години и не може да кажеме дека не се сложуваме со ова. Вакви проблеми од корен се сечат одма штом се случат.
    Шок е да те изневери со било кој, и Мамичка не поддржува неверство, ама женава сака да каже дека не е толку едноставно - си одам и крај. Ако нема кај да си одиш? Со бебе и две деца? На улица? На породилно си со ограничени примања, кај кирија ќе плаќаш и деца ќе храниш. Знаеме во што држава живееме и колку незаштитена би била мајка/ жена во таа ситуација.
    И да, како што за стапување во брак знаеме да советуваме дека не се брза ( станбено решени, финансиски самостални и сл) истото би важело и за развод ( станбено решение, финасиски самостални ) . Ќе се туриш на зорт ако треба ама услови за самостоен живот и далеку од тоскичен брак ќе створиш, за доброто на децата и свое добро.
    Мамичка не кажа - ја изневерил ама нема кај да се оди со 3 деца па одма прости му, туку време додека не се створат услови за навистина да го остави мажот и САМА да заживее далеку од идиотот.
    И со муабетот - таткото и после развод останува татко на децата - што мислите? Заборавате дека пола од татковците алиментација не сакаат да плаќат и дете гледаат од викенд на викенд. Не треба да биде така, ама реално е така.

Друго - на било која тема може да коментира било кој без разлика на брачен статус или остварен / неостварен како родител... НО се осеќа кога фали искуство. Некој напиша - лесно е од страна да раскажуваш како да се изгаси огнот, тешко е кога си во огнот !

Значи Да, не треба да се прости такво неверство и најдобро е да се замине веднаш, ама има ситуации покоплицирани и безизлезни, ситуации кои налагаат да се олади главата и тек тогаш да се одлучува, да се даде време за правилна одлука да се донесе...
    Таков брак не заслужува шанса, гадно понижење е, и не станува збор да се смири топката и да продолжат заедно, туку станува збор да од оваа лоша ситуација во правилен момент се извлече жената. И се е лесно ако имаш поддршка од родителите, одма има кај да одиш, или пак ако имаш свој дом исто има кај да се тргнеш од мажот... ама ако немаш? Улицата не е дом за со бебе и две деца.
    За таква покомплицирана ситуација збореше Мамичка, јас колку што ја сфатив.

На mssuniquee, Idedemja, Oneo и 15 други им се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.297
    Допаѓања:
    33.606
    Се сложувам со сѐ, сакам само тука да дополнам дека има и татковци шо се посветени и поврзани со децата и нема така лесно да дозволат сопругата да ги спакува и да замини со нив. Ретки се можеби, ама ги има.
    Во не дај Боже ситуација кога поддршка немаш од никој, уште да треба да се бориш и децата да ги земеш со себе. Па уште и детето/децата да се приврзани со таткото и да не сакаат да се одделат.
    Не е толку едноставно.

И навистина претерувате со наметнување на мислење. Во ред е да имате ваш став и да се држите до него, ама почитувајте и туѓи ставови и мислења.
    Не се сите исто силни и психички и емоционално и финансиски и со поддршка од трети луѓе. Некои имаат храброст да заминат сред ноќ, некои имаат храброст да простат и останат. Секој ги сноси последиците од своите одлуки.

На bittersweet, Belgin1, minne992 и 15 други им се допаѓа ова.