Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. NAMA

NAMA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Многу Ви фала и многу е точно се што ми предложувате.

И да, и јас се согласувам, дека треба да го направам првиот чекор кон подобрување на работите, зашто он сигурно НЕМА.

Леле , на моменти толку ме лути што се прашувам дали вреди да се трудам. Незнам што "ѓавол ни е влезен".

A иако ме лути, сега сум најповеќе сигурна дека го сакам. Имаме секс, не секоја вечер, и добро ни оди.

Ваљда ќе биде :)

Фала на сите,

2. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Здраво Драги Мои!
    Одамна немам коментирано на форумов но Нама е причината одново да се јавамОна што таа во моментот го преживува јас го поминав пред една година а траеше деветнаесет години! :devil: Зошто и Како?Виновна се најдувам себе си па и секоја жена, ќе прашате зошто?Затоа што жената сака внимание,трпение,некој да биде постојано до нејзе и да и помага и наравно да и каже дека ја сака.Затоа што жената кога дава ,дава а очекува и возвраќање :!: И затоа што жената кога е напуштена и осамена реагира бурно,нападно и сака да докаже и покаже дека и е потребна нежност и љубов :fubar: Ама во машкиот свет тоа не функционирало така :P Колку понападно и поагресивно се однесуваш толку стануваат коркачи и се оддалечуваат од тебе а за обврските да не зборуваме тие се од примерната мајка и сопруга.Зошто реков се беше до пред една година,затоа што оттогаш се се смени комплет.Се уморив од-дојди си!Каде си?Децата веќе се големи не ми треба помош за нишање и хранење(не ја ни добив таа помош) и помирена со сето тоа јас разбудив уште еден мој дел а тоа е жената во мене, не само мајката и сопругата.Се сменив комплетно,се оддадов на работата,на децата но и на мојот изглед.Гардеробата и начинот на облекување ја променив за 1000 посто!И гледај чудо-мојот сопруг почна да станува она што копнеев 19 години(Ја сметам и врската пред бракот)стана внимателен,полн со разбирање и така натаму....Значи можело ако не му кукаш,не го молиш и мислам тука ни е грешката затоа што ние имаме чуство на поврзаност кое господата мажи ги дави и затоа не сакаат приврзаност.И сега си имам маже како што отсекогаш сум сакала-меко,внимателно но јас останав истата ,да не му придавам внимание и да не го молам а сепак тој е тука! :rofl: Мажите секогаш сакаат да освојуваат,освоеното не им е интересно а пак сопругата само една добра шема!И точно е тоа дека треба да бидеш курва во креветот без наводници!А за неверствата не се замарајте и нестареете него бидете жена и ќе видите што ќе се случи :angel: Кога шеташе тој а јас од работа си идев право дома наравно заради децата беше друго но сега и јас можам да шетам и да пијам кафе со колегите и одам по семинари е сега нешто не скокотка :D Затоа колку можете не покажувајте колку ви треба,и задржете си дел од вашата интима и приватност само за себе затоа што имате право на тоа и на крајот уште би додала бидете сите она прекрасно суштество што го створил Бог а тоа е ЖЕНА.Најтопли поздрави до сите вас!

На anima, atlantida1, Magnolija и 3 други им се допаѓа ова.
  3. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Браво Весне! Ова е мнооогу храбро што си го направила. Само памет за сите- не чекајте 19 години. Почнете од сега!

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Весне алал да ти е на постот! :clap: Мислам дека ќе ни послужи на сите..Во право си кога кажуваш дека не треба многу да им се придава важност,да ги молиш..да им го даваш местото-центар на нашиот универзум-. :)

5. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Со внимание го проследив постот на Весна ... и покрај тоа што изгубила големо време за да го осознае тоа дека е така , сепак едно големо браво за тебе.А јас цело време се трудев да им го кажам на девојки ве .Тоа курва во кревет. :)
    Мажите се ко деца ..ако нема кој да ги води ги прават најголемите грешки ;)

6. povredena-83

povredena-83 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Mozebi no zelbata da znaes deka seuste si posakuvan, i seuste mozez da privleces nekogo e dosta dobro[/quote]
    se soglasuvam[/quote]
    Da no dali seto toa e povredno od edna slatka nevina nasmevka na liceto na vaseto dete koga rasne so dvaica roditeli.A ljubovta ja ima sekade kade sto ima razbiranje od dvete strani :inlove: :inlove:

7. zdravkova

zdravkova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    67

Zemi procitaj ja knigata# Svetata tajna brak# sto neodamna ja izdade Bregalnickata eparhija i mnogu raboti ke ti se razjasnat.Dokolku si vernik i vistinski veruvas vo boga.Tamu se veli deka ljubovta bred brakot e nevozmozna i deka pravata ljubov se raga po 15 godina od brakot...

8. zdravkova

zdravkova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    67
    Ne go spomenuvajte zaludno imeto Gospodovo.Iskusenijata Bog ni gi ispraka za da ja proveri nasata istrajnost i verba vo nego.Dokolku istrpime vo vasiot slucaj toa e neverstvoto na vasiot soprug ke se spasime a preku nas ke go spasime i toj sto ne izneveruva i dokolku veruvame ke go otrgneme od losiot pat po koj trgnal.Dokolku go izbereme drugiot pat a toa e da vratime na istiot nacin togas pagame vo bezdna.Toj sto vistinski veruva vo Boga toj ne vraka tuku beskrajno mnogu go moli Boga za toj sto gresi.Neverstvoto e grev i nema nikakvo oprazvduvajhe za istoto posebno vo brakot koj e blagosloven od Boga i site sto izneverile eden den ke morat da dadat odgovor pred Boga.E togas edni ke bidat nagradeni a drugi kazneti vo vecnosta.Eve vo toj kontekst na site vernici im ja preporacuvam knigata Svetata tajna brak sto neodamna ja izdade Bregalnickata eparhija i vo koja e daden odgovor na mnogu prasanja vo vrska so brakot .

9. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Ne go spomenuvajte zaludno imeto Gospodovo.Iskusenijata Bog ni gi ispraka za da ja proveri nasata istrajnost i verba vo nego.Dokolku istrpime vo vasiot slucaj toa e neverstvoto na vasiot soprug ke se spasime a preku nas ke go spasime i toj sto ne izneveruva i dokolku veruvame ke go otrgneme od losiot pat po koj trgnal.Dokolku go izbereme drugiot pat a toa e da vratime na istiot nacin togas pagame vo bezdna.Toj sto vistinski veruva vo Boga toj ne vraka tuku beskrajno mnogu go moli Boga za toj sto gresi.Neverstvoto e grev i nema nikakvo oprazvduvajhe za istoto posebno vo brakot koj e blagosloven od Boga i site sto izneverile eden den ke morat da dadat odgovor pred Boga.E togas edni ke bidat nagradeni a drugi kazneti vo vecnosta.Eve vo toj kontekst na site vernici im ja preporacuvam knigata Svetata tajna brak sto neodamna ja izdade Bregalnickata eparhija i vo koja e daden odgovor na mnogu prasanja vo vrska so brakot .[/quote]
    Поздрав до сите вас!
    Доста имам коментирано на оваа тема,но напишаното ме повлече :( Зошто?Не дека не е на место коментарот но премногу строго и сурово судиме!!!!!!!!!!!!Неверство-дали се подразбира само на телесната невера со друг маж или жена?Ајде размислете сите-никогаш не сме замислиле друг да е покрај нас или покрај нив друга?Не е ли неверство кога јаремот на бракот го влечиш сам а тој е тука некаде ама каде?Мислам дека поголемо неверство од неприфаќањето на брачните обврски или од делимичното исполнување нема!!!!!!!!!!!!Затоа претходно напишав дека не се замарам со телесното неверство,затоа што другото е многу поболно!!!!!!!!!!Која од вас го добила потребното внимание,која од вас слушнала дека е сакана и прекрасна?Можеби има ама една на многу!Темава е пеколно сложена јас и претходно замолив,дискутирајте,кажете го своето искуство,помогнете но не осудувајте!!!!!!!!!!Никој не заслужил да биде осуден!Поздрав до сите вас прекрасни мои и имајте прекрасен ден :D :D :D :D :D

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NAMA

NAMA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Да навистина, потполносе соласувам со Весне. Немора никој овде да биде осудуван.

Фала на добрите совети весен, ама јас незнам дали ке издржам 19 години. Пукнат ми е филмот до даска!

11. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Нама,
    Ај малку спушти ја топката дома и пробај да ги решиш своите проблеми. Излези на кафе со другарките, слушај ја музика што ја сакаш, едноставвно прави работи кои ги сакаш и кои те полнат со позитивна енергија. Најлесно е да кажеш дека ти е пукнат филмот. А на кој не му е? Лесно е да се откажеш, а потешко е да истраеш. Немој да мислиш дека сама ќе ти биде полесно, зашто не е верувај ми. Се надевам дека ќе најдеш душевен мир и ќе продолжите понатаму во љубов и хармонија.

На vesne му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Поздрав до сите прекрасни мои!
    Потполно се сложувам со Неса и јас сум Нама да ја спушти топката затоа што на никоја од нас не и е лесно и идеално,далеку од тоа.Ама ако го допукаш филмот Нама после следи зафрканција,прилагодување и нови тешкотии.Ај малку заврти се ти кон својот живот,оддалечи се од сопругот и прашај се што бараш и што сакаш,исполни го животот со твои желби и потреби и немисли му ја многу.Од како почнав јас да си го исполнувам мојот живот насмевката целосно ми се врати и се она што претходно напишав.Голем поздрав до сите вас и имајте прекрасна вечер! :inlove: :inlove: :inlove: :rofl: :rofl: :rofl:

13. ANITA5

ANITA5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    13
    se soglasuvam :up: ;)

14. ANITA5

ANITA5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    13
    bravo VESNE...sekoja cest samouverena zena ...vo sekoj slucaj :clap: :*

15. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Поздрав до сите и имајте прекрасен ден и запомнете дека вредите и тоа многу и недозволувајте некој да ви ја одземе гордоста,топлината и нежноста во душата а пред се не дозволувајте некој да ви ги одземе вашите сонови затоа што никој на тоа нема право.Среќен и успешен ден на сите и да знаете во мнгу моменти кога ми требало поткрепа па и сигурност сум ги наоѓала тука меѓу вас затоа што сфатив дека не сум единствена со проблеми а одтвореното дискутирање за нив и тоа како ми помогнало затоа еден посебен поздрав до сите вас!

На zdravkova и beautiful87 им се допаѓа ова.
  16. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    .ednostavno 21 vek..koj na denesno vreme e veren??
    moze ima nekoj koj e veren samo treba da krene dva prsta :lol:

17. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    odlicno i odgovori :lol:
    [mod-kirilica:33pfn0g4][/mod-kirilica:33pfn0g4]

18. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328

Не сфаќам зошто луѓето за да си ги оправдаат своите хирови, недопустливи желби, се оправдуваат со 21 ВЕК! дефинитивно :fubar: :fubar: :fubar:

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.589
    Допаѓања:
    43.114
    Не сум мажена..ниту ќе бидам во скоро време....но мислењата во врска со 21век стварно ме испровоцираа.Па добре бе луѓе ајде ако сме 21ви век да спиеме со кого сакаме и со кого стигнеме,да изневеруваме и повредуваме.Бракот е света заедница,јас лично не би имала храброст,лице и желба да ја прекинам или да и наштетам на некој начин.Океј 21ви век сме многу работи се сменети,но верноста како темел на секоја врска и брак???Мислам дека ова не е променето.Јас имам долга врска и бев изневерена и знам колку е болно и колку време ми требаше да поверувам и да ја сварам таа ситуација...тешко е да се соочиш со тоа и да сватиш каде си згрешил за ти го сторат тоа,мислиш,вртиш,сукаш само да го најдеш најнеболниот начин за да ја издржиш ситуацијата.Да и да кажам јас простив и не се каам поради тоа(иако не би простила пак),но неверство во брак никогаш нема да простам.Кога веќе сум решила да стапам пред олтар со тој човек(и тој со мене),да се заколнам дека ќе бидам со него во добро и зло тоа е тоа...сум го избрала човекот и подготвена сум да бидам целосно внесена во тој брак.Секоја жена сака да биде посакувана и секси,но зарем тоа не може да го почувствува од страна на својот маж,мора ли да легне со друг за да се чувствува посакувано...ма ајде!Жени помислете само како би ви било вам да сте на место на изневерените?...да го чекаш дома мислиш на работа е,а тој да си го прави ќефот со друга жена...ти дома растргната меѓу децата...јадење...чистење....сите женски работи...се трудиш да изгледаш најдобро што можеш..возбудена купуваш нова секси долна облека со желба да го изненадиш и да му подготвиш секси вечер...а тој доаѓа,велгува не те ни забележува се соблекува и на спење зошто е преморен.Од што?Од дивата афера....е ај баш змислете си ја сликата...ви се допѓа ли?Не велам дека не се случува да го избереш погрешниот човек...не велам дека го осудувам разводот ако навистина е неопходен.Апсолутно,луѓе сме и грешиме тоа е така.Но заврши со една работа па започни друга.А не сеуште си во брак но не онаков како што посакуваш...па одиш со друг маж за да се почувствуваш поскаувано и да заборавиш на проблемите,а уствари тие остануваат ништо не е решено.А и замисли да си на местото на децата...како би ти било ако си дете и ако знаеш дека твоите родители имаат афери?Се заборавив малку...ама тоа сакав да го кажам..може некој ќе го осуди моето мислење...признавам уште сум дете ама тоа е. ;)

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    И таа желба е толку силна да не можеш да се котролираш и избезумено ги слекуваш гаќите само за да си докажеш колку си неодолива женска! Се надевам и ова мое иронично мислење ќе добие коментар ,,се согласувам,,
    Не ми е јасно како си давате подршка за едно пусто е*ање, колку ниско може да падне една жена само за да си го направи ќефот, не можам да сфатам колку малку им треба на жените за да се одлучат на неверство!

На zdravkova и Offspring им се допаѓа ова.