Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.680
    Допаѓања:
    39.679
    Девојче, не зборам само за мажење туку и за пари и за студирање и за се...олабавате малку со тоа колку имате планови во животот и ништо никој не ви може.

На Oneo, Annath, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.078
    Допаѓања:
    225.513
    не.
    немам поим која е таа...

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    60.828
    Ова мислење нека биде како поука од све што се напиша.

На членката и посакувам се најдобро, од се срце. Јас не сум никој и ништо за да ти кажувам што да правиш, би ти дала само еден пријателски совет. Не знам дали имаш ќерка, ако имаш биди цело време тука за неа, учи ја и советувај ја. Идните генерации мора да се подобри од нас.

Нека создава и нека прави. 1000 пати е се полесно кога е така.

На Oneo, Bezimenka90, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.602
    Допаѓања:
    115.730
    А бе една хармонија што да ти кажувам.. Ама ајде она си знае.

На baby-star, cresa-jagoda, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.078
    Допаѓања:
    225.513
    зависи од човекот.
    вчера ЕДНИ мене пробаа да ме стават на тапет со простачки буцкања и измишљотини- ама не им пројде. Не се спуштам на толку ниско ниво па шо сака нека е.
    Коа ќе се кренат на мое-може да се кавгаме. До тогаш од горе ќе им мафтам :hai:

На Feminka22 и simona_baby им се допаѓа ова.
  6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.809
    Секоја чест на силните жени тука на форумов што со 15000 плата ќе се разведат, ќе плаќаат кирија, трошоци, ќе носат дете во градинка и ќе преживеат. Ве читав и не ве ни дочитав. Колку само не сте свесни и не знаете колку е тешко да направиш таков чекор со дете, со бебе, тек со две или три деца. Мислам реално смешно е како скокате.
    Дефинитивно поддржувам развод, сметам дека никој не треба да останува во несреќен брак, дека секоја жена треба да се залага за себе да биде самостојна, независна, да си пружи поубав живот себеси и на децата, АМА разберете дека не е воопшто лесно, посебно дека не е чекор кој се прави така непромислено како што тврдите вие, собери парталите и замини. И каде? На улица?
    Каква е таа добра организација ве молам просветлете ме?
    Какво е тоа позајмување пари од другарки и оставање на детето да го ПРИЧУВА? Секој ден ќе го причува по 8 саати додека сте на работа? Во случајот на членката две деца и едно бебе од месец дена?
    Верувајте од се срце им посакувам и на членката која го сподели проблемот и на сите други како неа, да се борат и да успеат, ама воопшто не им олеснувате, ниту помагате, со целото осудување и скокање како вие можете СЕ, додека тие се тие кои се наоѓаат во безизлезна ситуација.

На Glasna, Oneo, sparklie и 26 други им се допаѓа ова.
  7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.510
    Допаѓања:
    17.254
    Секој што стигнал до тука да прашува за совет се чувствува дека е во безизлезна ситуација.И да не е така психата така им вика.Тоа е живот разводот не е одлука што се носи наеднаш.Најчесто им треба време прво нивниот мозок да го процесира се тоа.И најсмешно ми е што после три дена од пишаното ќе и речат на членката што одлучи.Не е тоа така лесно.

На WildMk, azelea, Мамичка и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.078
    Допаѓања:
    225.513
    таква е темата. а не мислите лошо ни ти ни она :D и тоа е доволна причина да не си копате очи(fingers)

На simona_baby и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.732
    Допаѓања:
    322.889
    Избришани се навредливи постови и оф топик муабети.
    Доколку нешто е пропуштено, слободно пријавете.

На ladydy13, mira.mira, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Какви и да се, совети се, а не знаеме колку плата зема дали е 15000 но се дадоа доста совети за да она или било која друга што чита да види дека постојат опции и ситуацијата не е секогаш безизлезна.
    Конкретно членкава не се осеќа дека е во безизлезна ситуација и донесе одлука за себе.
    Не знам зошто ви пречат советите. Ако некоја одлучи дека сака нешто да смени во животот макар и едно покачување на плата да е или унапредување, вие ќе ѝ кажете, седи мирно има и полошо. И пак е безизлезна ситуација.
    На сите решението ви е работа на бракот а не објаснувате што подразбира тоа.

Последна измена: 3 април 2022
    На Feminka22, GirlRose и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.982
    Мислењава на темата е само причина оти жена на жена ќе и е најголем непријател.
    Ако :D

На Amellie13, mira.mira, Ljubova и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.364
    Чоек треба да се збори на темиве, ко што кажав и вчера, ама без вреѓање и судење и ,,јас знам ти не знаеш" муабет..
    Треба себеси, гордоста и мирот да ги ставиме пред парите, комфорот и луксузот.Дајте да збориме како да се се снаоѓаме во такви ситуации, што да се прави, како да се изједствува.
    Некое конкретно решение.Да не е седи во бракот, ради децата.Да имале своја соба или не.

На cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.695
    Допаѓања:
    35.626
    НемогуЌе!!! :o Кај родителите да се вратат!!!??? Па, нели денешниве млади бре без сопствени приходи, стан и се остало не се мажат/женат!? Како тоа ќе се враќаат кај родителите! :o:o:o

На Oneo, Annath, Autumn Love и 19 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    Јас кажав еднаш здравјето кога ќе го изгубиш- пиши си Х на чело. Тие стресови,нервози и стравови се одразуваат врз сопственото тело. Највеќе страда жената,ретко мажот.

На Mikha4 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.219
    Допаѓања:
    181.433
    Јер математиката е заебана наука а и либералниот капитализам.
    Во идеални услови, се мажам на 25, раѓам на 27 и имам никаква кариера барем до 34, јер или активно гледаш дете (сите се посебно болежливи до таа возраст) или имаш дадилка за активно да го гледа детето, дур ти бркаш кариера. Ако се роди уште некое дете подоцна, рачунај уште едно одолговлекување.
    Математички, колкави се шансите да имаш фантастична кариера?
    Жените, од ,,непознати,, причини, за исто работно место се помалку платени од мажите.
    Е сега, кога отприлика рачунаш дете за пораснато, за да има простор за развод? Кога отприлика е доволно пораснато за да не претставува финансиски издадок тоа дете? Колку години има истата жена кога ќе биде постигнато тоа.
    И колку пари се потребни за финансиско независно живеење, без обезбедено живеалиште?

Прашањава погоре не се однесуваат на жена финансиски зависна од маж. Се однесуваат на тоа, што е потребно за една жена да биде финансиски независна.

На Oneo, Annath, jacqueline.s и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    "амаа мора да се работи на бракот", уствари мажот исто ќе си го ладе, а жената ќе си подголтнува и потиснува во себе секогаш кога ќе се присети на неверството. Е тоа е "работата".

На Feminka22 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    И тоа го кажав наназад со други зборови. Жената ќе се труди за сѐ и пак мажот незадоволен. Иако е сторија од пред 20 години сепак и ќутенката има своја болка.

На Mikha4 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.364
    Па за жал така е..
    Копуци едни, шо влагаш во брак ако не си спремен, созреан, или еве и понатака ако се јави желбата за промена, зарем на секое искушение се поделгнува?
    како им се уништува брак, хармонија. за еден секс не сфаќам.Башка како не им е жал (не во смисла сожалување) за жените? Она ти верува, она влегла во брак со тебе, решила да има деца со тебе итн, а ти пошто сакаш промена ќе го фрлиш тоа во вода.
    Не ги сфаќа мозокот мој тие работи.Јас сум рекла, дур не видам дека сум созреана за врска и дека може да се посветам на еден дечко, не влагам во врска.Никој не е должен ја да му набивам рогови, да си играм со неговите чувства и да му го трошам времето.

@Biljarkata епа затоа ( за тоа што викаш на 25 мажење) кога реков дека не ми се брза за брак, ми рече една ,,како што тргнала Феминка на 43 ќе се мажи" , @Directioner005 доби коментар дека сама ќе остане ако продужи така да се мисли.Значи ни вака ни така е овде.

Јас затоа, бар јас лично, пред 30 не би правела дете, а не би ни се мажела, и да се мажам, не би одма дете, дур не стекнам некој свој денар, или да видам во брак каков е.
    и после ќе ми речат, ама животот не знаеш што ти носи, живееш во розов свет, не е се` планирано.А дете и брак ако не се планира, не знам што се планира
    итн...и џабе вергламе уствари

На cresa-jagoda, Directioner005 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Епа глупави.

20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.982
    Ова моево што си го цитирала математички, либерално, капитално итн се однесуваше на пример:
    жена способна, со големо дете, веќе во брак, бара пари да оди на кафе со другарки од мажот?
    Зошто?
    Не, стварно ме занима зошто. Голем дел жени во нашава држава се ова, колку да ви е неверно.
    Ете, повели, објасни ми.
    И мене лично би ми било доволно да си имам некој денар настрана ЗА СЕБЕ, не знам некој мир ќе имам ваљда. Зошто жена се толку ослонува на мажот? И пак ќе кажам не мислам на жени со новороденчиња и болни деца.
    И мислам од вакви теми веќе нит сакам да се мажам нит па да имам деца. Ова што го кажувате мене ми изгледа на жив хорор :D
    Ах и да се доедитирам, немам некои амбиции да бидам жена шеф или слично. :D

На Bezimenka90, Amellie13, Directioner005 и 4 други им се допаѓа ова.