Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.174
    Допаѓања:
    88.640
    Не сум повикана,работам многу,по 12 часа на ден,имам стан на мое име и иако сме го заработиле за овие години заедно,во договор со мм е на мое име.
    Ама те читам што пишуваш и само те соочувам со нешто што го пишуваш,а не си свесна дека не е реално ниту во ред.

На Oneo, Annath, Emy867 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.360
    Go molam moderator da gi izbrishe postovite kade ima vregjanje I koristenje na navredlivi zborovi( glupa, zaeba, shirenje noze I dr) zatoa sto ne treba da upotrebuvaat vo rechnik.Trebaat da se baniraat. Mnogu mi e zal sto najgolemi navredi doagjaat od devojki I toa e odraz na vospituvanje I nachin na komunikacija.
    Eve vo imeto na site majki na forumov I site zeni I devojki koi shirele noze od zadovolstvo I pri toa zachnale dete , planirano Ili neplanirano no so bozji blagoslov da donesat nov zivot se chuvstvuvam navredeno. I nemam komentar za site zlobni komentari isprateni od zenskiot pol. Se dava edna neubava slika.

На Сара Лав, Emy867, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.001
    Ама тебе не ти е јасно нешто

Он легнал со друга. Да му било гајле немало да легне.
    И ти збориш за обзири?

На Annath, WildMk и Just.do.it им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Срцка јас сум во состојба и работа да и понудам ако сака,ама ти не си. Затоа се правиш нешто аууу јака индиректно вреѓаш а не си ништо посебно.
    Пошто се ова за тебе се глупости немаме што повеќе да дискутираме.

Не знам кој дел од “не ме цитирај повеќе” не го разбра ама разбери го веќе еднаш!

На Directioner005 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.568
    Допаѓања:
    251.995
    Мајка на три деца која дошла до моментот да пишува за тоа на форумот, не верувам дека гледа сеир.
    Само не знам како ќе соџвака дел од мислењата.
    Нена, оддамна ја премина границата за дебатирање без да навредиш и повредиш некого со мислењата.

На Oneo, Flower27, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    А децата татко немаат? Или со развод децата само мајка имаат автоматски, алиментација ЗАКОНСКИ им следува. Треба и таткото да го гледаат некои денови така? Тогаш повеќе термини става за да надокнади наредните денови. Она си знае колку ќе работи, додека и е добро и е среќна зошто да не? И децата се посреќни, верувајте.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.548
    Допаѓања:
    115.326
    Ај прочитај за кои зборев.. Имам напишано раѓаат на 18 години, живеат во заеднјца зависни од мажот, испод часр им е да работат и за минимална плата а со средно што ќе работи (тоа и со факс е тешко да најдеш работа), ама нив им е испод части, и кога мажето ќе ги извара таквите куку мајко мила, немам кај да одам немам пари. Познавам жена која заради деца не одеше на работа ама правеше слатки и солени работи по нарачка да си има свои пари.

На cresa-jagoda и nextredstyle им се допаѓа ова.
  8. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Значи, според тебе, супер одлука е да се остане со човек на којшто му е гајле за тебе и за неговите деца. Или ако не, еве кажи ми што е твојот совет?

9. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Ubavo e da imash deca, familija i sl. Sekoj ima razlichno sfakjanje za toa. Spored mene, da pravish deca, a da nemash skrshen denar ne e bash najrazumno. Znachi spored mene. Vie koi ne go delite mislenjevo, ne velete deka navreduvam, zashto rekov ova e spored mene.
    Od druga strana, jas ne sum od toj tip na zheni koi shto edinstvena cel vo zhivotot i e da rodi i tolku. Ne, jas sakam i rabotam na razvoj na profesionalno pole. Treba da imate pochit kon sechij izbor, bez razlika dali se spglasuvate ili ne.

На mssuniquee, Feminka22, Just.do.it и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.001
    Немам совет. Не делам совети за нешто што не сум искусила.
    Кога ќе имам 3 деца, ќе ти го кажам мојот совет ;)

А до тогаш треба и другите да си го стават прстот на глава малку..

На senjorita-v, Annath, IRBBB и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Па и живеењето во нефункционална средина си го зема данокот.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.676
    Допаѓања:
    39.629
    Па не сум во состојба де, кај реков дека сум? Или поинтересно е да измислуваш?
    Супер, штом се испофали пиши и лп и помогни и.

Се додека пишуваш ќе те цитирам колку сакам.

13. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Епа на форумот за совети се доаѓа, самата побара совет. Не очекувала ваљда да има некоја со три деца, без работа, што маж и флертувал со сестра и додека била бремена. Ама најлесно е по се да се плука, а решение и мислење свое да немаш.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.535
    Допаѓања:
    21.376
    Види и јас сум за развод како подобра опција место децата да растат во токсична средина. И сама го зборев тоа поназад оти сама сум го искусила. Зборот сега ми е дека во државава не е така сјајно и дека на млади години не можеш сам да купиш стан освен ако зимаш 2000 евра плата. И дека не треба да упропастиш здравје за да живееш.
    Не знам па кој е среќен да не може после работа да одмори, да јаде ко човек, да си поседи со деца, да им посвети време туку веднаш на оди на следна работа. Не знам.

На Emy867, IRBBB, Мамичка и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Затоа се мисли пред да влезеш во брак. За да не мораш да работиш три работи и да немаш одмор.
    Државава ни е пропаст и тука нема збор. Ама и тука луѓе успеваат. Не е лесно, не е сјајно, многууу е тешко, ама не е невозможно. Ако веќе си немала среќа и привилегии, треба сама да се избориш за својата и среќата на твоите деца. Да се живее во токсична средина, со неподнослив маж, ни во најлош случај не е решение.

На Mikha4, buba4e89 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.001
    Епа тоа е проблемот на форумов.. што доаѓаат за совети, а наместо совети од искуство, добиваат 2 милиони срања..

Значи да резимираме..
    Не е исто да треба да вадиш заб и прашуваш за совет, а совет добиваш од некој што ги има сите заби во уста..

Не мора да има некоја на форумов што има 3 деца а мажот и флертувал со сестра и.
    Доволно е да има некоја со 3 деца што се развела а притоа немала свој стан, своја потпора итн

Разбираш?

Ако не разбираш нема што понатаму да се цитираме

На Oneo, Annath, Сара Лав и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Directioner005

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Ама има работи што се јасни како ден. И те како можеш да добиеш одличен совет за вадење заб од забар со сите заби во уста рецимо. Многу подобар одколку од некој што ќе ти каже: јас вадев, немој да го вадиш многу ќе те боли, после ќе не можеш да јадеш неколку саати.
    Разбираш?

На Mikha4 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    Јас НЕ СУМ за развод ако "мажот" физички изневерил.

Ама сум ЗА жените да си стават во глава некои ствари.
    Како на пример дека не смееш да си дозволиш во 21 век да веруваш дека нема да го бутне на страна, пошто тоа е апсолутна реткост и најчесто тоа се случува кај повозрасните. Денешниве генерации верноста не ја негуваат.

Како на пример да не зависиш од маж, да бидеш своја индивидуа. Да не те распознаваат по маж ти, туку по самата себе, по она што си ти.

Како на пример да немаш комплекси кои ќе ги лечиш на форум глумејќи дека се ти е совршено. Зошто во ред е да не ти е совршено.

Во добро и во лошо одамна не постои или ние лошо сме го сфатиле. Може лошото е -кога маж ти ќе посака да и го пикне на сестра ти или комшиката, небитно, па и на тоа сме се сложиле несвесно.

Бракот не е само дали те вара или не. Еве јас не се разведов од таа причина. Сасим трето беше.

Ама пак ќе кажам како погоре и ко во претходниот пост, бидете свои, за утре ако се решите да почнете од нула сосе дете, да си олесните на самите себе. Зошто точно знам што значи да реновираш нешто градено пред земјотресот за да има кров детето над глава.

И тука ми рековте браво и кога се решив на тој чекор и во 40ка ми рекоа браво, а во живо уште почесто го слушам.
    Искрено да ви кажам? Ништо не ми значи бравото. Откако ќе го изодиш тој пат ич не ти е гајле дали со браво или со уа си го одел. Животот ти го сервирал тоа срање и мораш да го истераш сакал или не сакал. И на секој може да му се случи и развод, и смрт на партнер и... многу работи.
    Што ми е мене битно после сево ова сем детето? Само една ствар. Што и да се случи да го издржам на нозе.
    Не значи дека утре мене не може некој да ме прелаже и дека сеа сум најмудрата особа на светот. Секогаш има и помудар и попаметен. Ама што и да се случи... сакам да го дочекам на нозе и да го изодам. Е толку сакам.

На senjorita-v, Autumn Love, Сара Лав и 15 други им се допаѓа ова.
  19. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.981
    Епа тогаш ако не сте ни изневерени ни разведени не коментирајте. Симпл :D
    Барем да има смисла дискриминацијата де :D

На Amellie13, Feminka22, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    So ova mu davash pravo na tvojot mazh da te vara kaj stigne, zashto znae deka ti nema da se razvedesh radi neverstvo i mozhe on kolku saka i kade saka da te vara, a ti ke sedish doma i ke go chekash zashto neverstvoto kako shto kazha ti ne e dovolna prichina za razvod.

На Bitter-Sweet, cresa-jagoda и Just.do.it им се допаѓа ова.