Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.547
    Допаѓања:
    115.315
    За жал има и такви.. И мене ми е несфатливо ама ете ги има. Најчесто жените се растени во таков брак каде мајката платата земање на куп кај мажот. И во поширока фамилија имам пример таков. Тоа е.

На senjorita-v, nextredstyle, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Mnogu mi e zhal. Ama ona treba da se razvede i mnogu polesen ke i e zhvotot.

На cresa-jagoda, IRBBB, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Да се помирам? Која самопочит ја имате вие бе

На nextredstyle и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не мора да спиеш со него во ист кревет. Можеш да си тераш цимерски живот, колку за децата да комуницирате и за домашни обврски. Ако веќе немаш друга опција, ќе се навикнеш. Многу жени вака функционираат, дури не го ни сметаат за сопруг, туку за цимер/другар.

На Oneo, Autumn Love, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.547
    Допаѓања:
    115.315
    Различни карактери, различни менталитети, различни сфаќања на животот.. Мене еден бивши најде за сходно да ми кажува дека многу сум трошела на маникир.. Го прашав твои пари трошам? Не. После пак коментар за друго. Сега е бивши. Ако во врска ми јаде трици за тоа каде трошам пари кои јас ги заработувам, што остана во брак?

На Dust, nextredstyle, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Togash koja e poentata da zhiveat zaedno?

На buba4e89, Feminka22 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  7. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    7.846
    Happy family за пред другите.

На Oneo, Amellie13, deskarada и 4 други им се допаѓа ова.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Делење трошоци, а и можеби т.е најверојатно нема кај да оди жената.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Колку е тоа така во пракса? Ај да речеме ќе простиш еднаш? Ама таквите особи ретко кога остануваат на еднаш, особено па ако им простиш. И ти нема да реагираш никако, а? Па за тоа треба да си камен ладна, или и ти да имаш на страна нешто, а тоа на што личи? Амбалажа на совршено семејство од надвор, а внатре труло. И мислите децата не приметуваат?

На buba4e89, Lady D ❤️ и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Pa pak se vrtime vo krug znachi. Kako sho kazhav da pravish deca, a da nemash srkshen denar ne e razumno.
    Teshko na decata sho zhiveat so roditeli takvi-cimeri.

На nextredstyle, Feminka22 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.547
    Допаѓања:
    115.315
    Бизнис бракови. Најчесто ако имаат бизнис заеднички, или ете од инает не си одат.. А бе све има. Еден пар што ги знам а бе луѓе, слика и прилика брак од бајките. За после случајно да го видам него со друга, и кога го соочив дека знам ми вика а бе види ние со .... одамна немаме брак брак, туку само на папир сме. Она има друг јас си имам други ама ете што да се разведуваме.

На LiliBoz, Feminka22 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  12. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.994
    Jas na primer pak znam eden par od mojot grad kade sto mazot posle 20god brak si faka svalerka , zena mu doznava i se razveduva od nego, no namesto taa da si odi od kukata so svoeto maloletno dete ,toj odlucuva taa da ostane vo negovata kuka ,a toj da zivee pod kirija vo stan.Plus kukata ja deli taa so negovite roditeli ,taa na eden sprat, tie na drug i ete den denea ziveat taka.
    Ne mora sekogas zenata da si odi od domot,neka zamine govedoto ako e maz neka bide maz do kraj!

На Oneo, Annath, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    Не знам зашто мислиш дека јас имам потреба од некој вид на аргумент и дека сум го снемала па затоа велам не ме разбираш.
    Мојот став е мој.
    Твојот е твој .
    Не мора да се сложуваме, пред се, ти ме цитираше прва. Одговорив на се што праша.

@Cosmi на страна вербата во љубов, јас сум истрауматизирана повеќе. овде што зборам е од се што гледам околу мене. што на раб што по пријатели, што по роднини... Фала ти на добрата мисла, искрено и јас се надевам дека еден ден ќе можам повторно да верувам некому иако знам дека нема да е целосно. Али тоа е што е.

На IRBBB, nena2010 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Не е толку за никаде, колку што им е срам да одат до социјално да прашат кои им се опциите. Постојат програми за домување, за помош, за обуки, ама никој нема да дојде дома да ти ги понуди, и во социјалното не читаат мисли.

На cresa-jagoda, nextredstyle, nena2010 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Факт е дека платите се мали.
    Смешно мали.
    Факт е дека институции не работат ко што треба.
    Поддршката е многу важна, ако твоите не те поддржуваат, плата немаш или имаш многу мала, кај ќе одиш со деца. Кога ќе ти бараат јадење или имаат само патики, а надвор снег врне, ќе си речеш нека фаќа 5 швалерки ако сака.
    Не плаќаат алиментација или плаќаат многу мала. Работат на црно, и на фирмата и одговара не плаќа даноци, и на овој му одговара не плаќа алиментација.
    Примери еден куп околу мене. Да сум на нивно место и јас може ќе ќутам.
    Но, не знам јас друго решение освен да се бориш.
    Тоа е тоа, ќе се бориш, дали за ова, дали за друг проблем во животот.
    Така сме воспитувани, менталитетот ни е таков, ама баш затоа треба една - две генерации да издржиме и да сме жилави малце.
    Во спротивно и плати ќе земаат помали жените за исто работно место со маж, и куќите ќе им ги препишуваат на братот, и ќе биде осудена ако се разведе, и така натака.
    Ништо не е поважно од среќата на детето и од удобноста на детето и се што може да ја загрози таа среќа и удобност може да те одврати од секоја помисла за развод.
    Ама па мило ми е што се менуваат работите, млади девојки се гневни на вакви работи, нејќат да трпат, нејќат да се прилагодуваат.
    На моменти изгледа - "ај не збори штом не си во брак" и да, држи место дека ако немаш деца тешко е да се внесеш целосно во улогата на мајка, во она што го осеќа мајката, ама од друга страна, некогаш глупости си рационализираме, седиме во комфор зона и некој што е баш помлад или без деца ќе ти даде подобра перспектива одколку да прашаш некоја која има ист проблем ко твојот, ама и таа веројатно си рационализира исто.
    Државата ни е крш, најбитно е ако можеш на некого да му помогнеш, жени и деца се втора класа во државава така што ако имате можност да помогнете некогаш со нешто, помагајте зошто многу веројатно дека само вие сте помогнале.
    И во обратна ситуација, не плашете се да побарате помош, на сите некогаш ни треба.
    Или па да се собереме од фемина и да создадеме некоја организација, некоја фондација, да едуцираме, да собираме донации, не има од повеќе држави, оваа енергија може да се искористи за нешто продуктивно :D

На senjorita-v, Oneo, Autumn Love и 16 други им се допаѓа ова.
  16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Сѐ ќе се вртите во круг додека не сфатите дека многу луѓе немаат друга опција. Се случуваат непредвидливи работи, отказ, болест, сѐ и сешто. Колку пари можеш да имаш тргнато настрана да ти се доволни за почеток?

На Emy867, Dust и Stressed Out им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    со години живеев вака.
    ама пукна.

На WildMk, nevermet18 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.402
    Допаѓања:
    126.535
    Самопочит и храброст ни грам.Битно им е што ќе кажат роднините и комшиите.
    Чувствата и страдањата на децата додека растат во токсична средина-небитни.

На senjorita-v, cresa-jagoda, Directioner005 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Вака размислував пред дете,сега размислувам поинаку,тоа е тоа.

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Немаат муда бе.По тастатура сите јаки.У реал лајф ќе ќути ќе трпи пошо ѝ е страв за 15,000 да работи, ко да не се пари 15,000
    Дадов пример за социјално, алиментација, мислам има и за самохран родител некој додаток, помош од дома/роднини/пријатели.Абе кој сака нешо да напраи, ќе го направи.Јас ако запнам за нешто, пешки до Австралија ќе одам, ама ќе се деси.
    Реков ќе продадам нешто ако треба, алишта, еве накит ако имам, бурмата шо нема да вреди ништо, ма и неговата ќе ја продадам.

На cresa-jagoda, Mikha4, Directioner005 и 2 други им се допаѓа ова.