Pa toj mozhe da e tuka za decata, da uchestvuva vo nivnoto vospituvanje i rastenje iako ste razvedeni i ne zhiveete zaedno.
Зависи за какво неверство станува збор,врска настрана или one night stand. Туку ме интересира од сите што имате вакви ставови и сте вака храбри на тастатура колку сте во брак и имате деца?
Јас не тропам, туку ти.. Тоа "ТРОПАЈ" на мајка ти дома да и го кажеш, не на мене Ќе си одела и пешки до Австралија..абе ако сакаш и подалеку оди, до Нов Зеланд .. Кажи ми ти да си вработена со 18.000 плата сместена во станчето од мајка ти и татко ти, откако ќе се разведеш како планираш да ги издржуваш трите деца? Никој не направи есап на темава, а сите си ги мерите на кого им е подлабок џебот Едните немало да шират нозе додека не си купат стан или не направат 50год и влезат во менопауза, после лесно е.. Другите ќе чувале деца и ќе плаќале сметки со 300 евра.. Третите им викаат на првите дека се глупи.. Четвртите им викаат на вторите дека не осетиле на своја кожа и не се свесни дека со 300 евра не се живее... Сите си ги одмеривме силите во типкање, а никој не напиша КАКО да живее некоја жена со 3 деца и минималец.
Колку ќе учествува во нивното воспитување? Колку ќе биде тука за нив? Ќе даде 3 000 ден алиментација и ќе ги земе 2 дена за летен распуст (или ни толку).
И да се разведеш останува татко на децата, ако е толку добар и понатака ќе биде тука финансиски и секако. Само во овој случај ти нема да треба да легнеш со човек што го става во други, и да глумиш. happy family.Нели?
Vrska nastrana i one night stand vo brak se isto spored mene. Totalno e nebitno za kakvo neverstvo stanuva zbor. Ne postoi prichina za relariviziranje na neverstvoto. Ich da ne te interesira privatnosta na chlenkite. Nashite stavovi se nashi, imame dovolno razum, pochit i ljubov kon sebe.
Имав надеж да се мажам барем малку. Ама ако е волку лошо како што викате- не, фала. Со мажење изгледа како да си ја барам бељата
А таткото? Тој служи само деца да прави? Цело време мајката, а таткото никаде го нема. Не мора да се заедно, ама тоа не значи дека таткото не треба да се грижи околу децата. Јас знам пар кои се разведени, па децата се секој викенд кај таткото, на одмор со него одат, купување на работи за децата, носење на тренинг и слично .
Ако мислел толку на среќата на децата, и му биле битни, немало да ја вара мајка им и да го расипува семејството за три пати да го брцне кај што не треба. Ама никогаш нема да сфатите…
Прво: нема да иам три деца.Не сакам Второ: дадов поназад идеи, алишта мои ќе продавам, од дома ќе работам плус нешто, моиве ако се живи уште ќе ги чуваат ако немам пари за градинка одма, или братучед/ка со нивните дечиња, ќе се позајмам, алишта ќе зеам од некоја другарка ако треба ако има постари деца, нема кафиња, нокти, масажи и погодности еден период не е поентата да си ги мериме Поентата е шо не се работи на тоа секоја да има денар колку за почеток Не е само у брак да влеземе и деца да праиме.Еве шо викате: сешто може да се деси Па прашање: ако умее сопругот, и вие у гроб со него ќе идете? Или тогаш ќе почне да ви мисли мозокот како да се снајдете а?
Tatkoto deka e mazh mozhe da go stava vo drugi, a soprugata doma ke kjuti i trpi, na kraj pak nea ke i se vrati. Mashko kako mashko... (I pokraj toa sho e sarkastichno moevo mislenje, mi dojde za od toa sho ima zheni sho stvarno vaka razmisluvaat).
Сериозно? Неверство е неверство, без разлика дали е еднаш или повеќе пати, иако скоро никогаш не е само еднаш. Може еднаш со таа личност, но секако ќе продолжи да изневерува со други. Ти да го изневериш, он ќе ти прости зашто било one night stand?
Тогаш децата ќе си земат семејна пензија ... Колку твои алишта можеш да продадеш? За 2-3000 евра? Колку пати кај братучетка ти ќе го оставиш детето за да работиш? И ти имаш постари родители, ама не колку моите.. Мајка ми е 74год, на неа ли да оставам дете кога и она сама не може да се чува? Не сум ни само јас де во таква ситуација.. Се додека жената нема константен приход од 700 евра (оптимално), едвај ќе сврзува крај со крај со деца.. А за да дојде некој во МК до плата од 700 евра малку ќе се испоти Домашниот есап на пазар не излегува... Многу сте нереални во пишувањата.. Иначе за неверство.. мене неверството никако не би ме погодило. Има мал милион работи што болат 100 пати повеќе од тоа да отиде и да легне со некоја