Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.185
    Допаѓања:
    27.390
    Како бе Кате ќе нема финансиска зависност жена од маж?
    Ете скоро секој втор пост тука е „летате со паметот“. Значи сите на крај истото не чека, цело време тоа јас го читам од жени во брак и со деца. Дека и да си амбициозна или снаодлива џабе ти е, леташ со паметот, врска немаш. Ќе те видам кога ќе си со маж и се едно исто.
    Ова е тажно, претажно...

На Amellie13, Bezimenka90, ForeverYoung и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Судот не е надлежен за тоа

https://dit.gov.mk/?page_id=202

Еве линк за анонимно пријавување на фирмата дека има непријавени работници. Во инспекторат стига налог и инспектор мора да се пријави на терен, обично ги опоменуваат прво, па да видиш како веднаш се пријавени после тоа.

На Directioner005 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.039
    Допаѓања:
    130.925
    Пишав во претходните мислења, самопочит во смисла жената да не седи во ист дом со мажот кој ја изневерува.Да не ќути и да не трпи.Да замине.
    Таа што ќути и трпи нема самопочит.

На senjorita-v, buba4e89, Lady D ❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Па ни јас не сакам многу да зборам за моите лични примања и трошоци, ама бидејќи може на некоја ќе и се најде, пишувам.
    Кај мене се е добра организација.
    Ко што реков претходно, на мајка ми не и дозволувам сметки да плаќа. Фала и што ми плаќала до 18 год, нема потреба понатаму. Ако некогаш ми загусти, знам нема да ме остави на цедило.
    Облека... секое дете расте. Среќа па, тоа што го носи на пролет му е точно на есен. Ама пример не правам шопинг кога почнува сезона, туку коа е крај на сезона. И место 500 за панталони ќе платам 300. За детето зборам .
    Храна...колку едно дете може да изеде... Но никогаш ништо не фалело. Јес да, да е жив и здрав месар е ама пак, не е тинејџер, сепак е дете од пет год.
    Сметките ко сметки. 10 000 одат на тоа. Плус гориво.
    Како собирам за регистрација, данок, одмор? Од проекти на раб. Порано повеќе зимав, сега многу послабо, ама пак, капнува.
    Сега и факсот кога ќе го префрлам на вонредно ќе биде интересно ама како што сама можеш да приметиш..се отвараат врати.
    Велат среќата ги следи упорните...

На senjorita-v, Oneo, Lotus Girl и 14 други им се допаѓа ова.
  5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Инспекторатот е над судот?Ако е,да и предложам,зошто судот знае каде работи и дека е непријавен.
    Меѓу другото судот не го интересира дали он е вработен или не,он мора да плаќа.
    Е сега што се толку споро оди е кривица само на судот.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.420
    Не ти е, сама треба да ја обезбедиш. Да најдеш стабилна работа, да имаш визија и цел. Не е само факултет да завршиш. И тоа било кој. Треба да имаш план, со туризам завршен без туристичка агенција на твоите, или врски во некоја, ќе работиш за 18000. Со медицина, на пример, нема.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    буквално плачам...
    не знам зашо ама солзи ми потекоа.

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    не знам зашо плачеш, пошо јас сум многу среќна.... барем околу ова.

абре луѓе... јас бев во брак коа јадев во петок на пладне и следно јадење ми беше во понеделник сабајлето :D

не секогаш значи ако си во брак се ќе е лесно. затоа реков секоја приказна е различна.
    мојава ете има среќен крај

На senjorita-v, Oneo, MissChievous и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Не е инспекторатот над судот, различни институции се. Судот нема таква функција.
    Треба некој од вас да ја пријави фирмата.
    Сестра ти секако треба да го носи решението на извршител, а овој кога ќе биде бившиот пријавен, АВРМ го известува каде е вработен и му се пушта налог за наплата.

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.037
    Извини, не сфатив, киријата е вклучена или само сметките без кирија се толку:bandit::tmi:.
    Не е злонамерно прашањето, не мораш ни да одговориш, само поради претставата за трошкови и животен стандард со една плата.

На senjorita-v и Мамичка им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    не сум под кирија Дани. спомнав поназад ама изгледа не си видела.
    кај што живеев порано, куќата има нов дел и стар дел. јас стариот го реновирав и таму живееме со син ми.

На senjorita-v, Ljubova, Feminka22 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    За алишта истото го правам. Не дека не купувам и без попуст, ама тоа ке се една две блузи. За пролет му купив во зима кога беа три блузи 400 денари. Нема причина да плаќам повеќе за нешто што ке го носи две сезони. Патики купувам кога се на попуст, боја небитна.
    Значи ти имаш знаење и можеш сама. И алал да ти е за тоа. Верувам си пресметала што е подобро.
    Е сега, да се три изводливо ли ке е?

На Oneo, mal.ecka, Feminka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Знам дека не се иста институција и затоа скроз ја побркавме работата.Он е вработен а не пријавен.Ние ќе пријавиме,еве и ќе ја казнат фирмата и ќе го избркаат.Ама ние немаме корист од тоа,сфаќаш?Ние неможеме да ги земеме парите што он треба да ги даде.А он ако не работи таму,ќе работи на друго место непријавен,бар тоа е лесно.

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Не знам. Не верувам.
    Како што гледаш ако виде поназад, воопшто не ставив во уста пример од овде и да произнесам мислење.
    Зборам за себе лично и за блиски примери.
    За животи од форум не ..

На senjorita-v, Oneo, Ljubova и 4 други им се допаѓа ова.
  15. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.036
    Не бе Рози, не е верувај. Не си свесна какви мислења имаше кога се зачленив, мажи ко мажи, изневерил па што ако, ги бранеа како да ги амнестираат од изневерување, не си свесна какви гадни коментари имаше. Имаше коментари што ги осудуваа жените што сакаа да си идат од такви, демек будали, за неверство маж не се оставал.

Овде грото сите го осудивме неверството, дискусијата е како да се продолжи после тоа од финансиска гледна точка. Верувај тоа е огромен напредок. Baby steps се подобри од no steps.

Оти ти викам, ќе дојде време жена да не зависи финансиски од никој. Многу родители играат паметно и решаваат стамбено прашање на децата, без разлика на полот.

Е кога имаш стан зад себе, други песни се пеат. Се макнавме од тоа 'маж е, го личи', што верувај за држава како нашава е огромен чекор.

Последна измена: 4 април 2022
    На Bezimenka90, smooch, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    Па ни јас не зборам. Ама многу овде зборат. Без ден улично искуство. Без челичење. Само теорија вака така.
    Развод. Развод. Развод.
    Емпатија не, крива е што ширела нозе на 20. Ке меси кифли викендашки ама ке се разведе. Деца ке чуваат комшии а роднини ручек ке пуштат.
    Децата чувствуваат емоции ама глад, да одат голи и боси не.

На Oneo, Мамичка, Ljubova и 5 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    За ширење нозе, Нена се извини.
    Нејзе и е речникот малце заебан да речам :D Не знам колку ја знаеш, јас редовно ја имам читано низ годиниве, ама е репер за јака жена. Затоа е малце крута. И јас не сум баш пуфлеста пудлица искрена да бидам само еве учам повеќе да објаснувам :D
    За другото немам коментар. Се со годините си иде.

На nena2010, mal.ecka, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    не е од тага, или од жалење, ме допре некако..
    чим си ти среќна, заеби ме мене шо си цмиздрам вака.Емотивец сум :D
    (fingers)

На buba4e89, Lady D ❤️ и LiliBoz им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    Немам видено. Ама толку пати го повтори тоа, а е толку небитно. И на 20 и на 40 мора да се рашириш и за правење и за раѓање. Проблем е обидот да се понижат младите кои поради икс фактори родиле и се во незавидна ситуација. Плус во независна ситуација може да се најдеш и по 10-15 години брак.
    Не ја знам патем.

На Мамичка му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Веќе ти пишав дека обично прво ги опоменуваат фирмите, а вака секако пак немате ќар кога не можете да му наплатите. Ако го избркаат ќе најде друга работа, па има фирми кои не сакаат да држат работници на црно.

Како не се изморувате од толку изговори, а ви е тешко да се изборите за она што припаѓа на вашите деца.