Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Мајка ми се разведе на мои 7години невработена, се откажа од алиментација и се за да може сама да ни извади пасоши на нас. Он не се појави, она си доби фул старателство. Без примања на сметка, без имот на негово име, што ќе му земеше?
    Он си се исели и му чуе за децата и 23год покасно. Тешко, претешко и беше, ама одлучуваше за се сама.

2. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Лошо ме воспитале ;(
    Извини размазена сум и гледам со розови наочари

4. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Kapa dole!
    Vaka se odnesuva hrabra zhena koja se pochituva i saka sebe si, a i decata, normalno!

5. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Taka e.
    Kjuti, trpi, on ke go stava vo drugi, ama na kraj na denot pak doma ke si dojde
    :puke::puke::puke:

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Така е. И јас на секого не му се свиѓам. Ама за таа членка претпоставив дека би и се свиѓала. Значи не мора се буквално да се сфати. Претпоставка е. И за тебе можам да речам дека си јак карактер, од тоа што те имам читано, посебно за некои ствари капа долу.

senjorita-v, Feminka22 and Emy867 like this.
  7. danichap

danichap Moderator Staff Member

@GirlRose не смешно, ама наивно е, да се верува дека пакувањето на куфери и си одам кај мама и тато(или она што ми го оставиле) е исто со си пакувам куфери и…???
    Е каде да оди ако нема.
    И пред да се делат сите совети за независност селф лов итн да се потрудиме да даваме совети што се применливи за оној кој му ги кажуваме. Оти нели, он има и три деца и минимални примања(или никакви) и нема кај кого да се врати.
    Или сакаме само да им долеваме сол на рана?
    Сите со станови, куќи итн со среќа нека им се, ама малку осет.

Oneo, do-re-mi, Estranged and 21 others like this.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Под простување и продолжување понатаму подразбирам вртење на нов лист, ко ништо да не било, а не кавги и расправии дур сме живи. Затоа сметам дека е храброст и да се остани во брак, исто колку и да се растури. И за едното и за другото треба да почнеш од 0. Во едното да градиш доверба, во другото услови за живот.

Проблеми постојат и во брак каде што има верност, небитно дали лични, финансиски, здравствени и сите сме луѓе и пукаме некаде. Ама после решавање на одреден проблем, не се зборува за него, а ако се вергла постојано едно те исто, пак децата ќе трпат, пак тоа е токсична средина за живеење на сите.

И дај престанете со тоа 'самопочит', 'сакај се', 'цени се'.. Сите имаме различна граница на толеранција и различни приоритети. На една да се сака значи да не си ја погази гордоста и остани во брак со маж кој флертувал, на друга да се сака значи да не ускрати себеси од фризер, масажи и патувања. Аман проширете видици, почитувајте и други мислења, не мора да го сменувате вашето.

Oneo, Annath, azelea and 16 others like this.
  9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

:)

buba4e89, Feminka22 and theowndemon like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

@Emy867 и не е нижа вредност да сакаш бракот да ти опстане. сите што сме биле во брак сме сакале да ни опстане. и од петни жили човек се труди и еве и овде како што гледаш има примери каде што се голтаат кнедли за тој брак да опстане.
    природно е да сакаш да си со партнерот со кој си создал живот...

senjorita-v, Oneo, azelea and 5 others like this.
  11. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Ne zarabotuvaat samo mazhite, pa zhenite od niv da chekaat.
    Zhenite se rabotosposobni i ne znam zoshto mislish deka ne se sposobni da zarabotat dobro.
    Site imame razlichna tolerancija, ama brakot posle neverstvo ne e brak, i semejstvoto ne e semejstvo. Stvarno ne gledam prichina rabotosposobna zhena da ostane vo brak so nekoj koj ja izneveril i da go zachuva brakot.
    Nego koa go staval vo druga ne mu tekna deka i on treba da go chuva brakot?
    Ili odrzhuvanje na brakot e zadacha samo na zhenata?

12. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Очигледно имате отворен брак, што е сосема океј ако двајцата сте согласни за тоа. Изневерување е скроз разчично, позади грб е, криење по коли и станови за краток престој. А особено со родена сестра.

13. Noemi

Noemi Популарен член

Постот е за проблемот на пријателката на членката за алиментација и реалниот исход во државата, не скокај, не е подршка на твоите ставови.

14. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Mene ne mi treba poddrshka na moite stavovi.
    Tuku si kazhav moe mislenje vo odnos na toa sho go imash pishano. Ako ne sakash da te citiraat, ne pishuvaj na forum.

15. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Да му е страв на човек да стапи во брак :D

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Која си ти па тебе да ти се образложуваат лични причини зошто работоспособна жена простува неверство и останува во брак? Ете така им се сака.

Ама добро е да се знае дека за носење животни одлуки во бракот и семејството треба да побараш дозвола од членки на форумот кои не се ни во брак, ни имаат деца.

Oneo, anggell, Мамичка and 4 others like this.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

А, ти мислиш дека секое дете ги добива парите од мама и тато само оти им е дете? :D
    FYI, има родители кои им даваат пари на децата по заслуга.
    А, ако има пари и имот од родителите не значи дека само на нив се или ќе се потпира.

18. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Нема што да се образложи. Многу е просто- самопочит нула. Тоа е единствената вистина.

19. Stark

Stark Форумски идол

Јас мислам дека некогаш личностите доаѓаат овде да бидат ако ништо друго ислушани, во даден момент или период откако биле повредени/изневерени од саканата личност се осамени и не можат да размислуваат рационално, секоја им чест на исклучоците.

По мое мислам дека не треба одма со обвинување итн, па и советите шо ги давате некогаш не е се црно и бело и права линија, ти се чини редиш коцки или играш тетрис, праксата друго кажува.

Али пак че речам од искуство свое, па и од блиски пријатели што ми имаат кажувано имам заклучено едно нешто, немој никогаш да зависите од партнерот, така му давате моќ да ве контролира. Че речите ме сака ова она, чувствата се променливи и паметот ветрее, се менуваат луѓето, само јас останав будала :D (мала шала).

20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

(facepalm) Толку се трудам да објаснам.