Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    39.569
    Читаш горе жената што раскажува што се бркаат по судови?Не е единствена.
    Ама не, линкови ќе ставаме и ќе мислиме дека сме ја откриле Америка.

На Oneo, Indiegurl, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Требала мирна да си седи, што има да се разведува (facepalm)

На buba4e89 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Никаде не ни реков некој да не се образува, осамостојува и напредува. Баш напротив секој нека тера со своите можности. Колку посамостоен толку подобро.

А дали некој ќе остане во брак или не после неверство секој најдобро си знае што е најдобро за себе и за своите деца. Таа одлука треба сам да ја донесе, а сепак да мисли за тројца.

На Biljarkata, nevermet18 и Мамичка им се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.294
    Допаѓања:
    33.597
    Истите тие што ќе трпат од нечија одлука да прости неверство.

Ама ти не знаеш, по дифолт сите шо простиле неверство се прости, необразовани, неамбициозни, неостварени професионално.
    Факултетска диплома е мерило за успех во земја во која не завршил факултет само тој шо не се запишал.

На Dust, WildMk, Biljarkata и 9 други им се допаѓа ова.
  5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.360
    Procitajte malku kolku se namaluva fertilitetot na zenata so rastot na godinite. Napravi kariera, specali stan ama stavi pari I na strana za nedaj Boze ako treba da se potpomogne fertilitetot. Ili od sega da se zamrznat jajce kletki da cekaat dodeka se specali stan. Ne se lazete deka se ragja na 50+ godini. Vesnicite se polni so majki vo klimaks. Za zal vo zivotot mnogu retko se odi po zacrtan plan. Ako sakate da se realizirate ko majka mora so vreme da se razmisluva. Sekoj so svoj izbor.
    Na mladosta ne I lichi pregolema tvrdoglavost zasto se ogranichuva.
    No zatoa pak iskustvoto I zivotot ne nauchuva I na toa sto treba I sto ne treba.

Последна измена: 4 април 2022
    На ALISA0000, WORRIED.BT, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
  6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.980
    До кога со овие средновековни глупости?
    Кој фактор сте побогу вие да одлучувате која кога да зачне.
    Тврдоглави, себични...
    Ете, ќе го родам сега на 20 и нешто и после дојди тука плакај по темите оти маж ти има секс со некоја, а ти си брзала да родиш. Животот е матурска, свадба, бебе, смрт. Тоа е.

На Indiegurl, Herrera, Amellie13 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Кој фактор сте пак вие да кажете дека некој што останува во брак ради децата е со затуцано мислење, нема самопочит,несамостојна, проста и какви ли не навреди имаше.

На ALISA0000, elimkd, UnaLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.708
    Допаѓања:
    18.388
    Фактор неискуство.

На Tajnaotrovna, Stressed Out, nevermet18 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    60.742
    Ок, себична сум тогаш.

На senjorita-v, Indiegurl, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    Не знам што ви е демотивирачки во тоа што некој кажува дека има еден куп можности и начини да успееш и како самохрана мајка. Мене демотивирачки и обесхрабрувачки ми звучи ставот на тие што викате дека треба да се ќути и трпи, и да си независна жена било бајка.
    Никој не рече дека е лесно, многу работи не се лесни во животот, ама уште потешко е во 21 век да си ја наведнуваш главата пред маж ти и да се осеќаш деградирано во сопствениот дом.

Да, скоро невозможно е со 15 000 денари да успееш да истераш секојдневие со 3 деца и без никаква подршка ама па ја не видов никаде членкава да каже дека е во такви услови? Кажа дури дека работи од 20 години и дека има заштеда. Па некој што има толку години работно искуство веројатно и нема да зема минималец.
    Рече дека сопругот е добар татко, а кој колку толку нормален татко би си оставил децата така?
    Како и да, членката се изјасни за нејзината одлука и со среќа нека и е.
    Ама ако страдате од комплекс на нижа вредност - подобро работете на тоа, одколку да ги напаѓате тие што кажуваат дека има излез и начин дека се без осет, лажат и така натаму.

И да, за срека па гледам дека доста се менуваат работите и се повеке има жени кои си мислат со своја глава и се реализираат, и не им треба маж за да се грижи за нив.
    Вие што сте влегле во брак без притоа да размислите за некои вакви битни работи, крстете се и бидете благодарни секој ден ако ви се погодил добар маж, место тука да кажувате како да си независна жена е научна фантастика.

На Abel, Bezimenka90, Madrugada и 7 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Ве молам нека нема оф топици.
    Нека тече дискусија, ама во рамките на темата.

На senjorita-v, ALISA0000, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Ова се твои фрустрации и што читаш меѓу редови, никој не го кажа ова, ниту пак имаше навреди во тој контекст
    Абе ајде
    Кој кажа такво нешто, дај цитирај што само си измислувате и си лечите комплекси овде?
    Се изнесоа опции и се покажа дека постојат алтернативи, која сака нека чита, која не сака не мора.

На Feminka22 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.294
    Допаѓања:
    33.597
    А ти се пронајде тука што ги цитираш моите фрустрации?

Мхм, ако го родиш на 30 и нешто или 40 и нешто или кога и да одлучиш, небитно, е гаранција дека нема да дојдеш тука и да плачеш по темите дека маж ти има секс со некоја. Ок.

На BezglasnaBukva, Tajnaotrovna, mssuniquee и 3 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.370
    Не е себична одлуката да се нема деца. Јас лично ја почитувам и не гледам ништо негативно околу истата.

Себично е ако се децата веќе тука и не се мисли што е најдобро за сите и не разгледаат сите околности. Во моменти кога светот му се руши на некого на жалост последно што го става на листата се сопствените емоции и болка, туку кровот над глава за децата и да имаат топол оброк.

На senjorita-v, Dust, ALISA0000 и 22 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.167
    Мислев да ја баталам темава ама едно ме инересира вака јас немажената нели само како информација, за вас кои сте простиле неверство, кои и понатаму сте интимни со мажите, кои и понатаму живеете со мажите како да не било ништо. ( Овде не се оние кои имаат договор ).
    Не ви се гади да ве фати со истите раце со кои фаќал некоја друга? Не ви се гади да ве бакне со уста со која бакнувал некоја друга? Не ви е понижување да бидете интимни знаејки дека бил со некоја друга и со друга истото го правел? Не ви иде да го убиете кога ќе ви текне дека бил со некоја на 7мо небо додека вие сте се расправале дома со мали деца, болни, со температури? Озбилно прашувам, како издржувате да го гледате тој створ? Без осдувања без навреди искрено ве прашувам. Утеха наоѓате во тоа дека не ве тепа? Не ми е јасно како?

На senjorita-v, baby-star, ALISA0000 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    И јас сакав да ја баталам темава ама еве ќе ти одговорам,досега во брак не сум изневерена,барем колку што знам,бидејќи прашањето си го упатила на изневерени ако сфатив добро ама во последните пасуси се пронајдов буцната.
    Многу ќе ми е тешко,претешко ќе ми е и ќе ми се гади и се тоа,меѓусебните односи не знам како ќе ги решиме,не можам да кажам хипотетички,не можам да кажам за нешто што не сум го искусила (пред да станам мајка не бев вака попустлива по ова прашање) затоа ви велам дека не е исто овде да се расфрламе со теории и да осетиш на своја кожа.
    Изневерена сум во врска,ни момент не останав со скотот,ама па и тоа беше цреша на шлагот на лоша врска.
    Мислам дека одбрав добар сопруг,мислам.... и членката што пиша мислела дека има идеален сопруг покрај неа ама ете....
    Животот не е црно бел.

На ALISA0000, IRBBB, andrejko82 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.167
    Значи не зборувам за во врска, прашувам за брак, со деца што знаат дека ги варал, знаат дека уште вара и се во тој брак како да не било ништо.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Од цело мислење мое се фати баш за врската?
    Ок,еве не знам,нека ти одговори некоја што се соочила со тоа.

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.167
    Тоа и барав, некоја во брак со деца. За врски можам роман да напишам, ама врска и брак не е исто.

На Feminka22, buba4e89 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  20. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Така е Нена,во врска ќе го шутнеш одма,во брак 300 математики ќе направиш и нема да мислиш само на себе,и по не знам кој пат ќе го кажам ова дека треба да си во брак за да сфатиш,уште стотици коментари да ти напишат и да објаснат ти пак нема да сфатиш затоа што не си искусила брак,исто како што јас не можам да сфатам како поминал некој низ развод пример,се менува перцепцијата,поинаку е се.

На Annath, Milkiway, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.