Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.158
    Сум искусила живеење во нефункционален брак, каде што мајка ми останала заради мене. Знаеш какви последици има тоа на мене? Еве јас сум дете од таков брак со математики, заради мене, заради родителите заради ова заради она, за на крај ЈАС да ја преколнувам да се разведе.. Ама касно. Лузните се тука.
    Па сега размисли зашто и како пишувам на темиве. Зашто јас сум резултат на токсичен брак. А како ми е..Да не си ми во кожа. И затоа си реков, или асолен брак или никаков. Пекол, кавги, нервози не трпам.
    До сега 3 пати имав шанса да се омажам. Ама кога си растен во нефункционален брак, не гледаш розево во врските. Гледаш и она што не се гледа. Бараш red flags.. Знаеш што не сакаш. Не гледаш само леле колку ме сака, леле колку е мил, туку гледаш оние ситни знаци кои го покажуваат карактерот. Несвесно го ставаш на тест. И отпосле ми се покажале правилни проценките. Тројцата се разведени..

Последна измена: 4 април 2022
    На senjorita-v, Indiegurl, honey.11 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    691
    Ти секогаш ќе имаш страв од брак, тоа е факт и да се разведеле навреме ти ќе го имаше тој страв, дали и мене ќе ми се случи истото. Дали да му верувам, ти секогаш ќе имаш недоверба.
    Едит: За тебе сите машки ти се исти, изневерувачи.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.707
    Допаѓања:
    18.385
    Таков брак може да е од милион причини. Неверство една од нив ама многу често бракот е нефункционален од други причини.
    Тебе не ти е ни јасно како може изневерена жена да остане во брак. Ние ти објаснуваме дека може, ке трпи за детето. Со мажот нема да се расправа, детето нема да знае. Ке премери што е најдобро за детето.

На Dust, Ilda23, nevermet18 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.158
    Не е точно, околу мене имам прекрасни мажи кои си ги сакаат жените. И мислиш дека децата не осеќаат дека мама и тато се ладни? сериозно? Ај со психолог направете муабет на темава.

Прашав некоја која е изневерена и која останала. Не претпоставки. Не шта би било кад би било. Реални приказни сакам.

Последна измена од модератор: 4 април 2022
    На Ilda23, Ygritte, Amellie13 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.707
    Допаѓања:
    18.385
    И да има такви, и да ти кажат, нема да разбереш. Се што ти набројавме ти не престана да се чудиш и да си тераш по твое со твојот став.

На Oneo, Stressed Out, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.158
    дали ќе разберам или не тоа си е мое. Јас што ги знам сите кои беа изневерени си отидоа од тој брак. Освен една што остана и покрај тоа што мажот и доби дете со другата и оваа плус друго му роди.

На buba4e89, mal.ecka и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Си ја прашала таа едната,што вели?
    Неверство во бракот не секогаш е токсичен брак за децата,можеби вака размислувам дека ќерка ми е многу мала уште и ништо не разбира,стварно не знам,можда понатака и поинаку ќе размислувам,сега знам дека ова мало човече сакам да расте со татко и.
    Инаку сите,еве барем јас многу претпазливо се впуштаме во брак,ти од искуство од твоите родители,јас од минати врски,трет од друго...

На nevermet18 и Мамичка им се допаѓа ова.
  8. UnaLuna

UnaLuna Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    131
    Точно мила, можеби токму тоа и ми требаше тука на форумот, да си ја олеснам душичката, тапкање по рамо од непознати... Ако сум била решена ќе сум се развела уште тогаш. Од Х причини уште сум во брак.

На Мамичка, Stressed Out, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Инаку во денешно време ако не си во тек, ова е заостанато мислење. Пошто многу сакаш да се фалиш дека си напредна. Основна психологија и човечки односи да познаваш ќе знаеш дека во 20, 30, 40 години брак многу работи се менуваат што е факинг логично, и ако сакаат двајца покрај се да останат заедно, можат со разговор и психолог се' да решат. Не значи дека чаши и тањири летаат секојдневно ако нешто не им штима во бракот.
    Ама, од турски серии гледање и - умирам за тебе до крај на живот и ќе убијам ако треба и ко краЉица ќе те гледам...тоа е тој тинејџерски моуд.

На senjorita-v, M&M, Indiegurl и 15 други им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.158
    Ја прашав, и кога ми кажа и мене и на другарките кои и надовме најдобар адвокат, и најовме стан да се пресели и тоа да не плаќа ќирија на една од нас беше, и се спруживме за се да и помогнеме.. И рековме само, е па од сега немаш право да зборуваш и да се жалиш каков ти е бракот. Си одлучи, со среќа нека ти е.

Пак ќе нагласам сакам да слушнам како поднесува да биде со маж кој ја изнверил и ја изневерува некоја која живее во таков брак. Бидејкисите велите дека треба компромис , дека ќе трпите итн, кажете еве една од вас како успевате да не се скренете? Тоа ме занима.

На WildMk, cresa-jagoda, Directioner005 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.641
    Темиве мислам дека треба да бидат поинаку создадени, вака очигледно води само кон безконечни расправии.

Отворете тема пример за дисфункционално бракови, и ако е некој спремен и способен да си кажи од дното на душата шо му лежи како искуство, па другите да прочитаат и што можат да извлечат позитивно бујрум. И не само за оваа тема, општо за се..

На mira.mira, buba4e89 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.158
    Зашто бе, најлегиимно си прашав. Ми кажаа дека еве не сум мажена, кога ќе сум имала деца ќе сум простела ( а нема шанси тоа да биде), па сакам да слушнам искуство.

На cresa-jagoda, Stark, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    И таму ќе се најде дежурна сезнајка која ќе вреѓа и ќе суди кој е за у темата кој не
    Џабе..со жена на крај не се искача

На Indiegurl, honey.11, CrazyGirl15 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.641
    Не, сериозно и јас имам трауми и тешко искуство со дисфункционален брак, односно бев дете на такво.

На cresa-jagoda, nextredstyle, mira.mira и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.563
    Никогаш не вели никогаш и никој не ти рече дека ако си во брак сигурно ќе простиш,туку да пробате да ги сфатите тие што простиле и би простиле од нивни point of view.
    Можда не ти ама соборкиве твои се убија од вреѓање како таквите немале самопочит,уживале во комфорт зона,неспособни и што ли уште не.

На Dust, Осе, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.158
    А бе ги разбирам, знаеш, сакаат да задржат некое кваази семејство заради децата, ама децата осеќаат и повеќе од што можат да претпостават.

Само што ако дојде мажот утре и и рече на жена му оди си јас ќе си се оженам со швалерката. Што тогаш? Еве она дала жртва ради децата и доаѓа типот сакам развод ајт со здравје.

@Stressed Out и мене не ме поштедија од вреѓање и ниски удари ама тоа е.

На GirlRose, nextredstyle, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.641
    Кај мене поинаква беше ситуацијата, мајка ми е таа шо ги напрај тие работи, ама сето е исповрзани како свински црева и не знам ни од кај да почнам, ама знам дека имав широк спектар на тешки негативни емоции, од немоќ, јад, тага, анксиозност/депресија, суицидални мисли, плачење.

На tessie, nextredstyle, mira.mira и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    нема развод:!:

На Lady D ❤️, Directioner005, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.158
    Тоа е, те разбирам.
    @Feminka22 ќе си живеат во заедница како оние Sister Wives :D

На wildqueen, Lady D ❤️, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.641
    И уште нешто че издвојам од сета таа мизерија шо сум ја почувствувал и искусил, едно нешто сакам во животот, а тоа е стабилен, искрен и директен партнер. Лесно можам да препознаам лажговци и манипулатори.

Исто така фала богу, себе си че се издвојам со оглед на околината и ситуацијата, емпатијата сеуште преовладува во мене и сум позитивен човек.

На Madrugada, buba4e89, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.