Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.158
    Болдот како јас да се читам.

На honey.11, cresa-jagoda, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    @nena2010 прашала, па да кажам.
    Не знам зошто, со овој памет сега по годиништа можеби не би трпела, но преминав преку таен профил на социјална мрежа со листа на пријатели од коишто ниту еден не познавам, љубав је слепа, менталитет уште позаслепувачки, кај мене причина меѓу многу други беше кавги и недостаток на емпатија дури и кога здравствено сум била послаба. Значи од некој којшто на мравка не гази се претвори во човек којшто ако нешто не се одвива по негово, околности и причини небитни, се претвора во ѕвер, биков инает и држење лутина. Типичен бик, инает и суета.

Потоа терање инаети, не се важни детали, понекогаш доцна враќање дома иако за мене имаше посебни правила како, колку излегувам, со кого, до колку часот, па се обиде да ме скара со другарка, ама нцки уште си се дружиме.

Сите овие наведени ме болеа повеќе од сомнеж за евентуално неверство оти веќе се чувствував изневерена, особено по незгода кога немаше ни трунка емпатија кон мене, се исплашив, со реков како пред овој човек ќе останам бремена, ранлива, да се мислам дали ќе ме крене ако паднам.

И така веќе психолошки се спремав неколку месеци да ги речам магичните три збора : не нѐ бидува. Во тој период дури чувствував вина оти тоа е сепак мојата прва сериозна врска, а јас сум детиште недозреано своевремено. Така што од вкупно 10 години заедништво, 3 беа секој ден сѐ полошо. А беше и човек којшто не сака да разговара. И ден денес не сакам да верувам дека е лош, едноставно можеби не можел да се носи со развојот на нештата.

За после не јас, туку моја роднина да го видела во сомнителни околности. И знам дека не ме лаже оти по раскидот ми кажа, не сакала да руши хармонија. И да кажала, со сите овие на куп, тоа ми беше млака вода. Интересно, јас љубоморна како куче дури и на збор, на ова некако не се срушив. Недостаток на емпатија кај мене полека ја убивал љубовта може и тоа да е.

Инаку за @UnaLuna, свекрвата и целата ситуација ми е сомнителна. Како свекрвата претходно давала примери за сестра и маж, па после се десило. Мене ми мириса на некоја испланирана работа со други цели, наместо чисто ниски страсти. Јас прво би помислила дека фамилијарно не ме сакаат и покушаваат систематски да ме оладат од нив, или пак моите да не идат често.

Последна измена: 5 јуни 2022
    На Izaabella, senjorita-v, Bozica1980 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    И мене ме интересира.
    Ама не верувам дека некоја од тие што е во брак, би зборувала за тоа.
    ... можеби од нов профил :?:

На lici1, Серотин, Lady D ❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Simona 90

Simona 90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Jas sum vospitano patrijahalno ,
    Vo Brak sum dve godini I imam malo dete od godina dena ..

Megutoa on na 31 god uste e nesozdeean dovolno I mng e smenet od kako se zemavne ..Odkako se porodiv celo vreme e so deteto na rabota , spieme posebno sobi I nonstop e na internet so drugarite gledajki I pracajki od tie "silikonskite dolini " ..Nemam razmisluvano za neverstvo, megutoa mlada sum I nemozam da si go zamislam zivotot da si go pominam custvuvaj ki se osameno , neskano, neceneto ..

Pred nekoj den procitav poraka negova kako mu praca slika od druga devojka na drugar kako ona imala materijlal za pleskanje , neznam sto da pomislam ..Mu kazav on uste luda me napravi, me izbegna I ostana so komentarot jas sum masko toa mi e priroda ..

На GirlLove, buba4e89, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Е мене вака да ми речи, ќе му ги спаковам куферите, ќе ја сменам бравата и толку ќе биди.

На GirlLove, buba4e89, mariz и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    17.735
    Не би се согласила дека е машко. Право машко си гледа жената и детето не гледа настрана матријал за плескање. Озбилно црвено знаме, преку кое јас лично не би преминала...

На GirlLove, GirlRose, tessie и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Simona 90

Simona 90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31

Ziveeme so svekor I svekrva , I predhodno imase slicni situacii ama toa neznacelo Nisto ..Site sne gledale , komentirale ..Ne bilo toa zabraneto nilo toa cisto od dosada ..

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Би го спакувала кога не е дома куферите пред врата и брава би сменила. Па нека биде машко :)

На tessie, Just.do.it, Lady D ❤️ и 4 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Баш то!

На tessie, Just.do.it, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    17.735
    Ние некад коментираме со мм, се зезаме меѓу нас. Често знам кога шетаме да му речам види ја цуцава за некоја згодна. Ама да видам праќа по другари слики од матријал за плескање, сериозно би се налутила. Многу понижувачки е според мене...

На buba4e89, tessie, Just.do.it и 12 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Искрено, поќе ме изнервира муабетот “Јас сум машко, тоа ми е природа“

Не брат, не ти е то природа ништо поќе, отколку шо ми е мене.
    Ама јас знам да се контролирам, а ти не.
    Не е то за фалење, за лечење е.

На tessie, Luminary, Just.do.it и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    17.735
    Е од тој коментар посељачки здравје...
    Се ежам кога изговор им е тоа што се машки. И во 21ви век вакви изговори, смешно е...

На Just.do.it, elenaa0805, Oneo и 8 други им се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Баш пред ден два глеав еден филм адаптација на Џејн Остин од 18ти век и буквално еден лик истото го кажа, ние сме мажи, тоа ни е во природата … добар напредок за младинава

На buba4e89, tessie, Just.do.it и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Simona 90

Simona 90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31

Da si na Moe mesto sto bi napravila?

На tessie и Cecko85 им се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Мене некоја да ми објасни како доаѓа до тоа во посебни соби да спиете кога доаѓа бебе? Мислам ок ако двајцата сакате така ама во случајов на членката тоа не и се свиѓа.
    @Simona 90 Сигурно дека не треба понесозреана да бидеш од него и да одиш да го вараш. Ако сакате да му дадете шанса на бракот седнете и договорете се, ако не разгледај кои опции ги имаш да си одиш од таму.
    Нема трето.

На mssuniquee, tessie, Biny и 6 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Сакаш да го изневериш?

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Валда не бараш зелено светло за да го изневериш :angel:

На tessie, Just.do.it и Emotional123 им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.294
    Допаѓања:
    33.597
    Ако сакаш да си со него, седни и разговарај за да си го спасите бракот. Ако не сака да се смени, размисли дали сакаш со таков да ти помине животот. Маж бил тој жими лактово. Маж е нешто сосема друго.
    Ако не сакаш да си со него, раздели се од него и прај шо си наумила.

На tessie, Martka, Just.do.it и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Simona 90

Simona 90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Ne , imam golema sovest I ne sum top tip, ne sum taka vospitana a imam I dete taka da ne bi si go napravila toa licno za mene za moj Mir ..

Ama od druga strana sum pametna, preubava , dete od familija I tesko mi e sto od site naletav na nekoj od koj nebadav Nisto osven ljubov I doverba I dobiv nesozdeean mamin sin ..I sum sednala da pravam muabet so Mego megutoa ne se pravi, sekogas zavrsuva so Komentar od tip aj ne zamaraj, sto ti negledas, ocite se za toa , I sto ako komemtiram toa si e maski muabet I sl ... Doma sedam neraboram momentalno, so Malata sum I najcesto zavrsuva I toa toa , nemas Dr rabota pa Po cel den gledas jas na net sto pravam ..Dosadno ti e ...

Samo sakam da se pocutvuvam sakano pocituvano ceneto cuvano , zaslyzuvam mng a mi dava tolku malku . Za cel zivot neznam ova kako napred ..

На DrMTR, marlonbrando69, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Курето работи, мора да нана, зошто мајката нели цеееееел ден со сите 4 у вис одмара. Обично тоа е изговорот

На tessie, pikabu5, bertold и 4 други им се допаѓа ова.