Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Simona 90

Simona 90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31

Ne, toa Nikogas nema da se sluci , ne go poskauvam toa sakam samo da se osvesti na vreme da vidi sto I'ma do nego ama uste e zelen mamin sin rabota mobilen I picinja ..Neznam kako nesfaca sto I'ma do nego

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Simona 90

Simona 90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Rabotel,mora da spie da odmara..
    Od prv den sum sama so Malata vo soba ..Edna vecer ne e legnat so Nas ..

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Сесре 31 година како што разбрав има. Не е незрел, сељак е. Таков ќе си умре, не очекувај промена.

На mssuniquee, buba4e89, lici1 и 35 други им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Епа сега тоа е, секакви луѓе постојат, тој ако не сфаќа што има до него не треба и ти иста да си како него и да не сфаќаш и ти што имаш до себе - човек што те прави да се осеќаш несакано и непочитувано.
    Се пробува со разговор, ако не сака промени да направи тоа е тоа, од тука ти си одлучуваш дали сакаш да продолжиш со таков цел живот или да се разделиш па нека крши глава.

На Осе, Сара Лав, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Разделете се тро.
    Да види и тој дали и колку му значите и да видиш ти колку ти треба навистина.

На 2709, Biny, Осе и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Пишував на таа тема скоро откога се породив, среќа па се врати мм во колосек.
    Од грижлив татко и сопруг кој си ги вршеше обврските еден период се смени се и јас и бебе спиевме во дневна он во спална, после нерви ме фанаа го избркавме од спална па он си спиеше во дневна оти господинот мораше да стане рано сабајле за на работа :nod: а јас што станував на секој 2 саати не се рачуна, дома сум (читај не работам ништо) па се жалев тука, па плачев и на крај се освести откако сменив и јас мои постапки.

На Ygritte, marlonbrando69, Осе и 10 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Јас го избркав маж ми од спалната, оти ми грчеше ко беше бебе малата.
    Доста од неа неспана бев, па уште од него.

Си се навикнав да спијам без галама, сама...
    Сега јас спијам в дневна, повеќе од деценија.

На BabyStyle, tessie, senjorita-v и 5 други им се допаѓа ова.
  8. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.637
    Остај то шо машкоста ја гледа на погрешен начин па дури и те омаловажува и потценува пред другарите. Женет маж праќа материјал на другарот и му вика има материјал за плескање бе. Бљак.

На tessie, Oneo, unearthlysarah и 12 други им се допаѓа ова.
  9. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Uate ne mozam da poveruvam kakvi kopita od mazi setat po planetava zemja, a i kakvi zeni sto gi trpat. Maz bil,daleko e maz ti od maz,prenesi mu go toa od nas clsnkite tuka.

На Milobebence, FridaodaMk, Traveler91 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Normalno deka svekrva ti ke go brani mazhot ti.
    A tvojot soprug, ich ne te pochituva ochigledno. I ne, ne e nezrel, ne ochekuvaj da se smeni, nema 16 godini, 31 ima. Nema da se smeni.
    Prashaj go samo kako toj bi se pochuvstvuval ako ti prakjash sliki na drugarki od drugi mazhi i pishesh deka vo niv ima materijal za pleskanje?
    Mi se povrakja od izgovori mashko sum. Ok, mashko e i sho so toa?

На ЕмајотаП, FridaodaMk, tessie и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Праша што да направиш, ќе го седнеш на маса и убаво ќе му објасниш баш како нас тука што ни објасни како не можеш да си го замислиш животот и како тоа што тој го прави те тера да се осеќаш. Ако тој почне со неговите муабети што тука си напишала дека ги врти ќе му кажеш дека сакаш да посетите психотерапевт или ако не сака да поработи на тоа да ви се подобри бракот и комуникацијата ќе го известиш дека планираш извесен период да заминеш од таму.
    Прашањето е дали имаш каде да заминеш и финансии да го оствариш тоа?

На elenaklasik, Simona 90 и Cecko85 им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.856
    :*:ќе ги остам :*: пошто некој толку да не ме почитува од старт ми станва неатрактивен, и ако сум го сакала некогаш - бордерлајн омразен.

Шо ќе прајш ти, сама ќе одлучиш. Према мене имаш две опции, шо излегуваат од иста активност:
    • Разговарај шо ти смета, зошто и шо нема да толерираш. Шо не те прај среќна. Кои ти се границите.
    И види како ќе реагира. Можи ќе сфати, шо искрено, се сомневам. Дека е маж му е изговор. И држи се до границите шо ќе ги поставиш, колку и да е тешко. И сама рече, тешко е да замислиш "засекогаш" да е вака. Мисли на иднината, на себе и на детето. Пошто дете осеќа кога има проблеми и кога родителите му се несреќни и напнати.

И кое мислење најголем впечаток ми остај па сакам да го нагласам:

На Milobebence, tessie, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Deni_srce

Deni_srce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    123
    Нажалост имаш селски тип со сваќања од 19 век.

1. Откако си се породила, мисли дека си негова своина, те има, нема бегање,..
    2. Живеете во заедница со свекор, свекрва,...тоа и те како влијае на неговото однесување. Можеби и мајка му била така третирана од татко му.
    3. Откако си се породила ни еден ден не спиел со вас, докажува дека ниту е здрел за сопруг, а уште помалку за татко.

Мој совет ти е првин ти да го смениш однесувањето и повеќе да се почитуваш.
    Потоа ако можете излезете од заедница,..работите може ќе ви се задвижат во позитива.
    Направи чекори со кои ќе свати што има до себе, и што може да изгуби,..

На секој маж може да му се сврти паметот ако знаеш.

На cresa-jagoda, Simona 90 и Cecko85 им се допаѓа ова.
  14. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Како може да му се сврти паметот на секој маж, за другарка прашувам еве таа не знае?

Како ако излезат од заедницата работите може ќе им се придвижат во позитива, не разбирам?
    Тој и во друго живеалиште ќе спие во друга соба (освен ако набават гарсоњера, таму сакале нејќеле во една соба се:D) и независно дали спијат заедно или не ќе си праќа пораки со другар му за други женски. Работата е таа да му објасни дека тоа ја повредува и дека не може да го толерира таквото однесување понатаму од него, опции и се понудени на темава.
    Е сега има зафрканција може ќе и вети се сменил, таа ќе проверува гледа нема пораки, ама во фиока на работа си крие моб. и од таму си праќа пример, зафркнато е сето ова.

Мене ми личи не е само проблемот до пораките и нивната содржина, туку таа е оставена сама на себе со гледањето и растењето на детето, нема никаква помош од него, а очигледно е дека имаат нарушена комуникација. Таа му зборува тој и дава одговори во согласност со неговите сфаќања си пишала какви ти делуваат дека му се погоре. Или ќе научат правилно да комуницираат и да се почитуваат обострано самостално или со стручна помош или секогаш има излез ако не гледа иднина за себе и детето таму.

На tessie, Осе, elenaklasik и 5 други им се допаѓа ова.
  15. TinaPi

TinaPi Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    59
    @Simona 90 можам да замислам како се осеќаш. Ќе се сложам со членките дека мажов е недозреан.

Проблем е малку што си со мало дете, но ако имаш кој да го чува (мајка,татко). барем додека работиш ќе ти биде многу полесно да донесеш одлука.

Не знам што си по професија, но прв чекор што треба да направиш е финансиски да се осамостоиш,
    И тука апелирам до сите жени да не се плашат дека нема да најдат работа.

Денес со иселувањата има речиси за секого работа, Се разбира дека полесно е ако имаш факултет, (програмер, инжинер, доктор, правник) но и за тие со средно има работа.

Пр. во кафичи и Ресторани речиси секој ден бараат работници.
    Имам другарка која работи во кафич, па покрај платата, дури и убав бакшиш си фаќа. Речиси Секој остава по 20-30 денари, На крај кога ќе се собере плата и бакшиш, заработува прилично добра плата.

Реално може ќе ти биде во прво време малку тешко, работа смена, па потоа ќе дојдеш дома и обавези околу дете, ама верувај подобро е да најдеш работа, да си имаш плата и друго е кога ќе излезеш од дома.
    Не се затварај.
    Не е ова време на транзицијата кога немаше работа, па жените немаа друг избор, освен да ги слушаат ваквите лигливи мажишта.

Сменето е времето. Сега има работа, само да сакаш да работиш и лесно е. Покажи си ја својата храброст.
    Биди упорна и сврти му грб. Не се затварај и не дозволувај некој да ти го команди животот.

Пробај неколку месеци оди си, и види како ќе се однесува. Но не попуштај.
    Ако не разбере што изгубил, таков маж и не ти треба воопшто.

Најди работа, излези од дома, па никогаш не се знае. Може ќе си имаш и друга среќа.

На tessie, Duxovit, KuklickaSk и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Сакаш да кажеш и претходно, пред детето он истото го правел ова ама било чисто од досада?
    И тогаш бевте во брак? Или не бевте земени уште?

На nena2010, Осе, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Simona 90

Simona 90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Bevne decko I devojka na odmor ..
    Dodeka pravev sendvici za na plaza go nacrkac kako like stava na devojka so gradite vo pesok ..Se ispokaravne kaza cisto od dosada kako da ne bev tuka ..Mislev deka ke se smeni , Brak , dete .. ama on si e istiot I pobetar

18. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392

И сега за што сакаш совет? Ти си крива што тоа уште така е , не е типот виновен. Зошто да се смени? Па не влегуваме во брак за некој да го смениме /да се смени.

Или прифакаш мани на некој човек или не се мажиш за истиот . Едноставно е.

На Bezimenka90, Ygritte, nena2010 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мојот работи од сабајле до вечер па не само што спиеме од прв ден заедно туку и на еден ден се мењаме кој ќе стане со бебе пошто се буди во 4. Оправдувања, оправдувања и само оправдувања се тоа.
    Имам еден близок пример како твојов. Жал ми е д аи кажам у очи дека не ја сака и дека ја вара. Ама еве тебе ќе ти кажам.

На Traveler91, *katja*, Осе и 5 други им се допаѓа ова.
  20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Ама да правел и тој сендвичи со тебе немало да му биде досадно. Така и за сѐ во животот.

На Ygritte, m.i.g, mssuniquee и 24 други им се допаѓа ова.