Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Trixon

Trixon Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Прочитав 100 пати, дадов на 30 годишна да види, само текстот, јас де не сум грешка, застана и она 100 пати, тоа е. Може да кажам дека има дефицит на добри момчиња/ сопрузи, сигурно параван и бев за пред народ и дете. И бум

2. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Sekoj ke to dade svoe mislenje za porakite sho gi prakjala zhena ti, znachi toa subjektivno e, ama mnogu e vazhno na koj se prakjani, i normalno sho i kako se napishani.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Trixon

Trixon Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Точно, но не можам овде да пишувам сите да читаат, велам добро се протолкувани текстовите. Ми треба, не знам, еве и десетто мислење, но велам не можам овде. Најдобро е некој/ја во 4 очи да види, па нека каже. Велам се уште крие од малата, не сме повеќе заедно, од Нова Година до сега, едвај малата ја гледам. И ја разбив шемата на излегување, користи лаги и трикови, но тоа кај мене не пали.

4. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Razgovarashe li so zhena ti za porakite?
    Ti prizna deka saka zheni?

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Trixon

Trixon Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Не призна, не знае дека знам, смени пасворди, избришаа текстивите, но ги имам. Адвокат вели за на крај ако прави проблеми, за малата за видување, и плус особата е тесно поврзана со ќерка ми, највеќе она ќе настрада ако се расчуе.

6. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Kako ne znae ona deka ti si otkril se koga ne ste zaedno od nova godina?

На Just.do.it и Серотин им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.826
    Не сфаќам, неќиш да ја гледа? Пошто не спомна старателство, туку гледање.

Инаку не значи дека му си бил параван и дека е лезбејка. Можи е би и некогаш си ја привлекувал и ти. Иако сметам дека ако ја влечи друг/а треба да кажи и расчисти место да лажи и изневери. Ако сакаш да поправаш - мора отворено да разговараш шо знајш. Ако си се решил на развод - пак мора да разговараш за да најдите двата closure, за добро на детето. За добро на детето е ако сте во коректен однос, не хостилен.

А за то шо те прашав - најголем проблем при разводи е кога едниот родител, огорчен од својот партнер, го лиши детето од другиот родител. Па ако идејата ти е да нема пристап до свое дете ради неверство - преиспитај се како то ќе се одрази на детето оти то не е ставање дете на прво место, туку своите повредени чувства. Детето има потреба од двата родители ако се тука и со можност да се присутни. Намерно лишење еден да не можи да гледа е само дебел егоизам и power play. Нема улога за заштита на дете сем ако не е инволвирано насилство од другиот родител, и нормално тогаш таков чекор да е оправдан. Ама неверство не спаѓа таму.

Ако таа не те остава да гледаш - зато ти пишав дека треба разговор и да се најди closure. За добро на детето. Зошто двата му сте потребни.

На Biljarkata, Cosmic Girl, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Trixon

Trixon Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    немам намера детето да ја лишам од мајката, подеднакво старателство да. Но со оглед дека пуштила тужба, предходно јас, каде ОНА сака раководи со сѐ, дали за образование, гледање ОНА кога ќе сака, односно кога треба да излезе тогаш ми ја пушта,а се вади детето кога сака. А знам малата кога е со мене сосема другачие се понаша, отворено, слободно, разиграно. Да од нова Година не сме заедно, и велам спогодбено да завршиме побрзо на суд, не се согласи, и покрај мое инсистирање човечки како возрасни да се реши, да се седне на разговор, така да морав вториот начин. Она е тип што преќутува, не кажува, неколку пати ме излажа, но ќерка ми, нели дете нема што да лаже, ми ги отвори картите, и почна сета оваа работа да јас се ставив да кажам бо акција да видам дали е сето ова некој женски муабет безвезе или е нешто посериозно. Но кога ги видов текстовите, и дека се уште се заедно, разговараат до 01:30 навечер, ќерка ми почна да се буни дека мајка и нон стоп прави муабет со ????. Се испраќаат 100 метри од зграда, а и од позади на паркинг на 50 метри од зграда, кога може директно пред влез на зграда, ако се само пријателки. Велам има доста за пишување, доста видов и прочитав, така да тоа

Последна измена од модератор: 12 јуни 2022
  9. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Колку год. има девојчето?

10. Trixon

Trixon Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    13

11. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Девојчето ли ти кажува дека мајка и се допишува до 1:30 навечер?
    Си пишал и дека се буни девојчево дека мајка и поинтензивно дружи со некоја пријателка така?
    Што конкретно на 13 год. девојче и пречи кога си пишал се испраќаат 100 или 50 метри од зграда?

На buba4e89, Just.do.it, Серотин и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Trixon

Trixon Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Да, слуша со кого разговара, ама не и е јасно зошто толку. И не знае со кого излегува. Ја пушта пред нејзе да излезе дали со другарки или со мене, па кога ќе се ослободи да кажам од нас двајца, она излегува после. Ја завретев колата демек си одам и се враќам назад,и ете после неколку минути она сомпаркинзите погоре подоле пред мене на мегдан, и кога ја враќам малата и кога зимам, се додека не се качи детето горе или јас заминам она не се појавува. Така да детето појма нема што се случува

На Madison и felisitas им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Да го слушаш адвокатот.
    Веќе почнавте процедура на развод во системот, а тој го знае, ти не.

И пробај да бидиш искулиран и да не се опседнуваш со прашања ко: Зошто? Како? Кога? Каде?
    Со време, се' ќе дознаеш.

Со среќа и чувајте го детето :hug:

На zalosna и Biny им се допаѓа ова.
  14. Trixon

Trixon Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Ок, фала ти. Детето ми е сѐ, за нејзе во секое време, место, што и да побара тука ќе и бидам.

На zalosna, elimkd и WildMk им се допаѓа ова.
  15. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Поубаво и така да остане, да не ви е детето алатка за манипулација на двајцата. Ќе си земам за право да заклучам дека бидејќи девојчето поима нема не се буни до толку за се ова колку ти, очигледно е дека си љубоморен. Дали другата страна е жена или маж, небитно, ти треба да сфатиш твојата бивша сопруга не те сака повеќе и дека сте во постапка за развод. Оставете вашите адвокати да ве застапуваат и се изборат за вашите права кон детето на најдобар и најприфатлив можен начин за ќерката.

На Oneo, tessie, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Trixon

Trixon Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Љубоморен не, шокиран Да, од искуство на адвокати Велат дека и порано имало, на работа одиш, ти ги знае смените, а она од дома работи приватно, така да имала време. Јас си продолжувам понатаму со животот, што било поминало. Сакав само некое размена на мислење, искуство, што би било најпаметно, да и кажам што знам на жена ми или за атер на детето да си преќутам, да не ја повредам ќарка ми. Благодарам, поздрав

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Зошто си шокиран?
    Дека те изневери, или оти е со жена?

18. Trixon

Trixon Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    И двете, на крај памет дека ќе се случи. Но тоа е нејзин живот. Човечки е да се каже, а нож во грб

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Имаше некои 'знаци' дека е незадоволна со тебе?

20. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Се разделивте поради ова од нова година или поради друга причина? Ако е поради друга причина има право да биде со кој сака. Ако е поради ова за 6 месеци уште не ти призна ништо?