Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Изневерувач ќе признај, ко ќе си го видам тилот.

Го иам кажано, ама ќе го кажам пак.
    Знам случај, каде сопругата најде видео, како има секс со друга, на нивната спална и ја убедуваше дека 'не бил тој'.

*Во мобилниот негов.
    Со мобилниот снимано.

*** И да!
    Ако се сомневаш во нешто, а не ти признаваат и се осеќаш ко ненормален/на, оти не знајш шо да верваш, буричкајте се
    Неизвесноста ќе те скрши.
    Од искуство....

На Oneo, Cosmic Girl, Just.do.it и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Ретко кој признава неверство. Ама можноста за сторено неверство се предосеќа, особено во брак или заедница каде што постојано сте заедно и си имате некоја заедничка рутина на живеење па одма се приметува кога нешто отскокнува и е поинакво од порано.
    Е сега имаш секакви брачни заедници во кои им е сосем нормално да си се изневеруваат. Некои по некое време отворено си признаваат и не им пречи тоа во бракот, иако овие се поретки, а повеќето си молчат и си тераат така. Ама кога мажот не си внимавал па дојде некоја од швалерките со бебе одма се дига тревога, па се прават муабети како можел мажот да ја изневери жената, а тоа со год. наназад си се изневерувале сопружниците.
    Ама ете се е можно во денешно време:D
    Пиша не си бил љубоморен, туку само шокиран, ама ќе ти помине. Гледајте со детето да се однесувате како зрели и стабилни возрасни лица кои при тоа истовремено се родители.
    Вашето партнерство како сопружници завршило, родителските улоги засекогаш ви остануваат.

На Oneo, Bozica1980, Simona 90 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.839
    :|

Е уште ова немав слушнато. И да те фатат, и пак да ќутиш.

На Cosmic Girl, WildMk и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Duxovit

Duxovit Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    119
    WILDMK mislam deka ova yie mnogu pameten sovet neka site koi se vo brak neka gi rascistat preprekite i nedorazbiranjata so partnerot ili neka se razvedat dodeka nemaat deca,ako vidat deka greskata e napravena i deka nemoze da se promeni partnerot neka se razdelat i neka prodolzat so zivotot nemoj vo sitr tie nesoglasuvanja i site stresni situacii koi ke gi pratat niz zivotot da ne go prenesat i na svoite deca,da ne ziveat decata vo stresovi i da nemaat srekno semejstvo,da ne dolzam kratko i jasno podobro sreken razvod otkolku los brak...pozz do site

На WildMk, Simona 90 и Осе им се допаѓа ова.
  5. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Во XXI век некој вака да се изразува е страшно. Прво многу понижувачки звучи "и се има качено", како жената да е сексуален објект и да служи само за задоволување на сексуалните потреби на мажот.
    Од девојка напишано ова, уште пострашно е.
    Отвори книга, едуцирај се!

На Oneo, Lady D ❤️, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Прочитав малку и наназад што си пишала... Прво со тие генерации жени што " синот оди на работа и он работи знаеш" е мн тешко да се разбереш. Меѓутоа ако сакаш се може, кој денес не работи, ретко којс жена седи дома и кога ќе се врати од работа седи ма нет, а мажи има такви колку сакаш. Кој кому сака да му биде роб нек изволи, не сака секој. Така што, од искуство на мн жени, најтешко ќе ти биде со детето од свекрва ти. Што се однесува до речникот на мажите, па после ги боли таков речник за нив, кој не се закачал не си го добил. Така ти не брзај мн со закани, ќе го остававаш, па разделени малку и тн. Ќе си го седнеш убаво, да тој е маж, тоа му е природа ама пак ти си жена и ти имаш природа, да не била таа природа не би имале дете :) Така што, да му кажеш, зш жена не се зема за само послуга да е по дома. И што ќе му кажеш треба навистина да го мислиш тоа и да го направиш потоа ако сакаш да те сфаќа сериозно инаку ќе биде се полошо, ако сакаш само да се закануваш и скокаш, тоа се глупости. Закани не, опомена пред дело. Макар што мажите се така уфилмани стоврењца хахах што и да му кажеш мн од нив спијат на тоа уво "ма нема шанси, ме сака" хахаха, секој има право да се лаже себе си, а ти си должна себе да се чуваш и детето, а него ако заслужи.

Последна измена: 12 јуни 2022
    На Milkiway, Осе, Simona 90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Внимавјте на малата, во деликатни години е, тинејџер.
    Мислам дека е подобро што не знае што е со мајка и, подобро е да знае дека сте разделени зошто ете не одело... ако се расчуе, рачунај и неа во школо ќе ја заебаваат.
    Тоа е што е, заради ова општество во кое не може да бидеш тоа што си има многу луѓе што живеат лажни живото.

Внимавајте на детето, мислам дека таа е најбитна.

На Biljarkata, JuLleE, elenaklasik и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Повреден си ама за жал тоа е тоа.
    Изневерувањето е кукавички чин, но рафи детето треба да останете во нормални односк и да не ја користиш како оружјенпротив жена ти.
    Многу осетлива тема и ќе и биде на почеток збунувачки ради бисексуалноста на нејзината мајка, па треба да сте тука за неа, а не да се јадете меѓу себе.
    А она требала на друг начин да постапи, постепено, а не преку ноќ.

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ако знае за бисексуалност, нема да и' биде збунувачки, ако се семејство кое осудува бисексуалност, ќе ја збуни.

На Ambitious му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.119
    Нема врска осудувањето и бисексуалноста.
    Ние сме растени во свет каде немаше мајки што имаат секс со тетките. И чичковци да се, пак е неубаво, оти основната клетка во која живее детето, полна со љубв, наеднаш не е веќе тоа што го имало како безбедна зона.
    За десетина години, кога никој нема да работи на бракот и сите ќе се разведуваат, ќе биде нормално, посебно кога ќе види дека на сите другарчиња родителите се разделиле. Ама секогаш ќе боли оти мам не го сака тато, а јас го сакам, и обратно, а уште повеќе ако мама сака друг чичко, или тетка, оти тоа е уште поретко.
    И да не осудуваат бисексуланост во семејството, видиш мајката е бисексуака веројатно на детето не му е зборувано лошо за бисексуалците, ама дека лесно ќе прифати дека мама има девојка, не верувам.
    Уште повеќе ако е девојче кое има дечко, кое сака машки, како сите нејзини другарки и ова ќе биде добра оснвоа за збунетост, неприхјајтно изнненадување и потсмев од друштвото.
    И тоа е само поради времето во кое живееме, да бевме у староримскиот период или старогрчкиот, кога било сосема океј сите да се би, немаше да е чудно. Но сега е поинаку.

На senjorita-v, Oneo, mssuniquee и 8 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Секогаш имаше, само претходно не се зборуваше за тоа.
    Ако се правиме слепи, нема да исчезни нешто.
    Тоа се обидуваме да направиме.
    Да биде поинаку.
    Светот да биде место, каде сите се еднакво прифатени, без разлика на пол, раса, националност, религиозна определба, политичка идеологија, сексуална ориентација, родов идентитет... you name it.

Насилство е проблем, не со кого имаш секс.

На KuklickaSk и elimkd им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.119
    Тука не е до прифаќањето, имањето секс со исти пол нема што да го замара некој друг, тие што имаат секс треба да се сексаат, не да се фалат како и што.
    Тука е маката мама има девојка. Мама кога има некој е проблем.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Па во случајов не е така.
    Таткото е изненаден што жена му го оставила за жена.
    Можеш да сфатиш какво мислење и став има кон бисексуалноста.
    А и девојчето до денес живеело со мама и тато, а одеднаш мама има девојка.
    За жал, не сме ние менталитет кој на децата ова им го објаснува, туку претежно е педерон и лезбиштено, уште кај нас е ова баук и табу тема, уште хомофобијата владее и затуцани мислења.
    Она е во многу осетливи години и верувам дека збирот на промени, неа многу ќе ја збуни

На mal.ecka, JuLleE, Traveler91 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Не сакаат да се фалат.
    Сакаат да можат да ги запознаваат партнерите со родителите и пријателите, како ние што смееме
    Сакаат да можат да имаат семејство, како ние што смееме

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.664
    Допаѓања:
    39.565
    Помладите инаку подобро прифаќаат и разбираат вакви работи отколку вашите генерации. Многу подобро.
    Секако ако дознае дека се работи за неверство ќе ѝ влијае лошо, ама повеќе заради аспектот на неверство.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.156
    НЕ бе он е од типот сакам и жена дома да си имам, да си се ебам на редовна основа а кога ќе станам мама да ми нпарави пржени лепчиња и да ми каже Како ми нанаше мило на мајка!

Добро бре не гледате кај се мажите?

На BelataMasai, senjorita-v, baby-star и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Тој напиша дека девојчето поима си нема што се случува.
    Јас заклучив дека бунењето не доаѓа доминантно од страна на девојчето, туку од негова страна при што тој и призна дека е шокиран истовремено и од фактот дека е изневерен и од тоа дека неверството е направено со жена. Од ова се согледува како тој гледа на врска жена со жена и најголемите осуди може да ги има девојчето кога татково суптилно би ја моделирал да има одбивност кон врска жена со жена. Така со тек на време кога девојчево ќе дознае зошто се разведуваат ќе и се сруши цел свет и подесена што да мисли ќе почне да ја мрази мајка си и да и е одбивна и таа и нејзината девојка.
    Кога од дома ќе произлезе добро и непристрасно информирање и се има нерви и смиреност убаво да се објаснат некои нешта кога децата ќе потпрашуваат мн. поинаку би биле гледани и доживувани ваквите врски во реалноста.

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Е стој тука, одма. И јас така мислев, оти сите ме тераа во тоа да верувам, коа се земавме со бившиот сите ,, аууу, шо му направи, се уозбили, он брак никад не прифаќаше". (дури имено пред мене имал некоја финансиски, по фамилија и др. фактори многу јака и ја оставил зашто му спомнала брак. Едно време го сфаќав како комплимент, се осеќав ко Чолито од Дивиот Ангел :rofl:, а он мислел дека сум културна и пацифист дека сум погодна за контролирање, а на таа со таква позадина може да ѝ шефува во соништата. Но, живот е пун изненаџења и него тоа изненаџење не го одмина, виде колку сум истрајна во ставови.)

@WildMk, да бе и мене ме иритира тоа? Они природни се, ние синтетичка стерилна газа ли сме...

На jacqueline.s, ALISA0000, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Simona 90

Simona 90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31

Sega ste razvedeni ama Bez dete ..

На ALISA0000 и tessie им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Како е 'замарање' да кажи дека има партнерка?
    ти кога им кажа на твоите дека имаш дечко, ги 'замараше'?