Епа што му се тупи на човекот оти бил изненаден оти со жена го изневерила?! Тоа се обидувам два дена да ти кажам
Поради она што ти го пишуваше. Дека 'не е нормално' да те изневери со маж. Не е нормално да те лажи. Не не прави 'лоши' сексуалната ориентација, туку непочитувањето кон оние кои тврдиш дека ги сакаш. Нема врска дали е со маж, или жена. Премногу е долго времето. И со жена да е, исто ќе боли.
Со самото тоа што личноста крие не лесно занемарлив елемент од неговиот /нејзиниот животен стил, врши еден вид измама. Дури и да не стори нешто физички во врска со тоа, врши измама со тоа што лажно се претставил/а. Пред тебе стои личност со тенденции и склоности коишто го прават светлосни години подалеку од она коешто си го имаш претставено како слика за него /неа. Еден од моите најдобри другари коишто искрено на прсти се бројат откако почнав да кажувам,, не" во животов и најдобриот ментор и едукатор коишто сум ги имала во животот и двајцата биле геј, па затоа млак пристап имам по тоа прашање, затоа што никогаш не сум се ставала во ситуација да мислам за тоа што прават во спалната соба и едноставно не ми биле во ништо поинакви од другите луѓе. Но, тие беа искрени и кон себе си и кон другите. Не шокираа никого. Трпеа последици, но тоа е што е. И двајцата се справија со истите помашки, од квази мачовци кои удираат по маса и се изживуваат врз партнерот којшто им е за пред луѓе / за по дома и немаат храброст да му укажат дека она што им го нуди не им е доволно.
Леле ама тупите. Ако ми рече "те изневерив" очекувам 99.99% да легнал или се бацил или уатевр со девојка. И ако испадне со маж, многу нормално ќе сум изненадена оти не сум очекувала дека АКО ме изневери, тоа да биде со маж. Изненадена оти криел кој е и што е.
Nebrzav nikade, se sluci .. Mu rasinav , I posle nedela dena doznav deka sum trudna .. Sakav da uspee , da bideme familija ..
A od kaj Nemozes da vidis mng raboti od decko I devojka dodeka ste I se gledate 2 h vo Tek na den I koga ste vo zedncica 24 h .. Dete od familija potemcirav, sakav da kazam deka sum od normalna primerna familija Kade sto semejstvoto e najbitno ceneto pocituvano sakano I najbitno ! I taka sakav I da bide so Nas .. Sakam na cerkami da I dadam primer kako sto mi dale moite . I da bese go imav fateno na momenti, ama neveruvav I neznev deka e do tolku zabegan Po tie raboti se dodeka nese preseliv I ne sum tuka 24 h bidejki togas uviduvas mng raboti ..
Е па затоа те земал ради бебето. Сега пак врати се наназад и види си ги опциите. Магично не можеме да ти решиме проблем.
Колку е лошо ова да знаеш дека те земал само заради бебето. Знам за ваков случај по првиот месец врска одма забремени, само се расправаа, исклучи профил на фб, па уклучи се зошто исто ваков си беше на се што е од женски пол пушташе пораки. Па профил со заеднчко име и негово и нејзино да го контролира со кои се допишува. Џабе е се тоа, пишав ќе имаат моб. во фиока на раб. и пак ќе си тераат по нивно. А за членкава уште раскинале па му кажала дека е бремена, а тој си бил и си останал истиот шупелка. На таков ниту му кажувам бремена сум, ниту ме занима, ако го задржам моја одлука си е тоа, па уште се омажила за него и сега оф леле. Мислам што очекувате бе жени дека ќе родите и ќе ве дига во вис кога од старт таму немало почит спрема вас, па и раскинување и по тоа заради бременост ајде во брак и после се остануваат само оф, оф леле муабетиве. Ништо не ме чуди и зошто.
Се слагам дека е заостанато. Ама, зачудувачки е фактот што сите 20 годишни баш ова се повеќе го прават почесто. Недоволно едуцирани за тоа како се забременува, со бебе во стомак и стапуваат во брак ради бебето. Пошто нели абортус е најголемо зло, а уште поголемо што ќе каже народот. ....
Неверство е неверство и боли, без разлика дали е со маж, жена, киборг, миџет, уникорн итн итн. Го имаш секое право да се лутиш и секое право да бидеш разочаран и повреден. Може до утре да се оправаме околу тоа дека е со жена, ама една работа е сигурна, а тоа е дека главен фокус не треба да е тоа, туку детето. Како човек кој го преживува разводот на родителите кои одлучија тоа да го направат на најподмукол можен начин само сакам да ти кажам дека посакувам да мислеа малку на мене, на моите чувства и емоции а не само на тоа да се заколат. Гледајте детето да ви го помине ова што е можно побезболно, нема ни зошто да знае што ви се случува вас во кревет, ти секогаш ќе и бидеш татко, а она мајка. Не си го оддалечувајте детето да ве гледа како странци и не водете војна преку неа. А ти ќе си најдеш нова, ќе те преболи ова и ќе ти даде животот друга шанса. Само играј смирено и паметно, колку и да ти се чини тешко тоа.
Apsolutno se soglasuvam. Ako vrskata ne e funkcionalna ne se spasuva so pravenje na bebe (znam i takvi sluchai koi za da ja spasat vrskata, napravile bebe, pa normalno sledi brak i vo site sluchai sho gi znam se razvedile). Nefunkcionalna vrska od koja ke izleze bebe so nadezh na partnerite deka ke se sredat problemite, samo dopolnitelno sozdava problemi. Lichno poznavam lugje koi za da ja spasat vrskata napravile bebe, i na kraj sfakjaat deka imaat ushte povekje problemi, zatoa sho vrska ne se spasuva so pravenje na bebe, tuku so megjuseben razgovor, rabota na sebe i sl. Megjutoa, normalno ima sluchai kade i razgovor i rabota na sebe ne ja spasuva vrskata (primer: neverstvo). Kolku i da raboti na sebe partnerot/kata i da e iskren/a i da ima dobra komunikacija posle neverstvo se stava kraj, zatoa sho nekoj ednash ako izneveri, najverojatno ke izneveri povtorno. I ne e bitno dali neverstvoto e napraveno so lichnost od ist ili razlichen pol, neverstvo e neverstvo. A najlosho neshto od neverstvoto e da se odmazduvaat roditelite eden na drug preku deteto t.e. nego da go koristat kako oruzhje (pr. zabrana da se gleda so drugiot roditel, zborenje na deteto losho za drugiot roditel i sl.)
Nepisav tuka za TI MAGICNO DA MI GI RESIS PROBLEMITE , Pisav cisto za sovet ,postapki bidejki dosta slicni situacii se slucuvaat I kaj drugi ! I ne me zema on za bebeto, tuku jas resiv da mu kazam I da ostanam so nego poradi bebeto , bidejki odluciv da bideme semejstvo a I radi toa sto sum taka rastena !!!! Sakav I na ona da bide rasteno vo ljubov toplina I Krug ! Daleku od toa deka nemase I ljubov megu Nas ! Vo red ?? A ako imas podrska I normalen sovet pisi go.
Да, те земал ради бебе, он не ни сакал ни бил спремен на брак. А тоа што ти си сакала семејство и си го одбрала него тоа си е твоја одлука. Сама си си го одбрала.
Девојче смири топката малку и не се расправај со членките, Гледам дека се што не ти одговара да го слушнеш рипаш, јас од старт ти пишав дека не те сака и најверојатно те вара добив лајк и рипање на постот. Ок не ме занима, муабетот е следен : ти дојдена си да ти каже некој како да го опраиш и да ти даде зелено светло за останување во таков брак. Можеби сме многу директни за твој вкус ама сме барем искрени, со тоа што ќе останеш во таков брак верувај дека на никого услуга не правиш а најмалку на бебето. Тоа дете ќе порасне во кавги,расправии и не убава средина за раст и развој. Ако веќе си решила да останеш со таков остани јас ти сакам да биде се како по книга ама за жал ова е вистински живот со вистински луѓе и карактери кои што баш и не се мењаат. Ти можеби си мислела дека е тоа љубов, љубов не е тоа што тој го прави посебно на трудна жена. Поздрав
Да ама во сличајов двајцата стапуваат во брак, ради погрешна причина. Не дека само он решил. 21 век и уште "те земал" викаме.