Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.117
    Допаѓања:
    67.120
    Емпатија малку нема да е на одмет. Објасни членката како и зошто се случило што се случило, а ова твоево не помага никако. Понекогаш подобро да се премолчи ако нема нешто корисно да се каже или додаде.

Тешко дека неговото однесување ќе се смени. Ти малку олади ја главата и рационално гледај на работите. Размисли убаво на што си спремна и што можеш да направиш. Не мораш да донесуваш избрзана одлука, нека биде промислена, за понатаму да си чиста сама со себе, да знаеш дека си направила најдобро што си можела и мислела.

На Konfetka, elenaklasik, sparklie и 19 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Не е поентата дали имам емпатија или не факт е дека да не била бремена он немало ни да размислува за брак. Незрел е, не е за неа. Крај. Тоа ми беше муабетот. Сега каков е таков е. Он нема да се смени.

На senjorita-v, januari19, tessie и 6 други им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.117
    Допаѓања:
    67.120
    Тебе не ти е поентата, нити ти е важно, ама на некоја која е во навистина тежок период да и речеш те земал ради бебето е и те како за нејзе важно, а сосема нечувствително од твоја страна.
    Плус, се искажа членката и деа не била сосема таква работата, па не само што е неемпатично, туку веројатно и неточно.

На Konfetka, senjorita-v, anggell и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Јас верувам дека е точно, исто како што верувам дека имало и причина зошто раскинале и исто како што верувам дека во не океј врска бебе само цлошува не поправа ништо.

На nevermet18, baby-star, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Simona 90

Simona 90 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Ne se zacleniv tuka za da nekoi slikcinja a pozadi niv likovi koi ne gi poznavam da mi kazat sto da pravam so mojot brak I dete !

Samo sakav da spodelam I da dobijam mislenje od nekoj sto veke to go pominal ,sto znae kako e ,sto se pronasol vo moja koza I situacija I da spodeli ako saka sovet od negova gledna tocka so nadez I pozotivna misla, kako podrska od zena na druga Zena koja ne naprvaila apsolitno nisto loso, nekoja koja saka samo da si go spasi krugot !

Vie od sam start me napadnavte I me obninuvate so losi zborovi kako jas vaka kako sama sum kriva kako on ne me sakal on me zemal samo za bebeto I 300 Dr muabeti ..

Izleze od kontekst seto ova ..
    Barav edno nesto za podrska I ubavi misli, dobiv cela nedela nervozi I negativa!!

Fala vi se kako I da e I sekoe Dobro na site!
    Cao

На elenaklasik, WildMk, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Тоа што ти го викаш негатива е реалноста. Сурова реалност. Ама очигледно не си спремна на тоа. Е па од мое искуство и кажувам дека он нема да се смени, дали ќе остани само на слики или ќе помине граница во неверство не знам. Твое е да си одлучиш да се помириш со таков маж, да замижуваш на едно око, да се правиш дека не гледаш и да си бидеш во брак или да си отидеш ако е неиздржливо. Јас имам раскинато врска пред 15 години пред брак заради нешто слично на она твоето со сликите со цицките во песок. Видов не е за мене. Не му се вратив, ако бев бремена ( фала богу па се пазев) може и ќе го абортирав зашто таков човек не сакам да имам во животот да ме врзува за него ништо.

Последна измена: 16 јуни 2022
    На CoverGirl10, Ygritte, baby-star и 4 други им се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Кога бараш мислење на форум ќе добиеш токму тоа, мислење. Мислењето на повеќето членки е многу реално зашто е гледано од страна и без емоции. Тие не го сакаат твојот маж за да му замижат на мааните како тебе. Поддршка и тапшање по рамо можеш да добиеш од мајка ти или блиски другарки и тоа чисто ради емпатија како што кажа Реин погоре. И тие би го имале истото мислење како ние овде (ако се разумни) само не би ти го кажале на глас за да не те повредат.
    А ти можеш комотно да ги игнорираш советите, да си седиш дома и да го чуваш кругот (не знам на каков круг мислиш и не ме интересира) и да глумиш среќно семејство по слави, свадби и имендени, а дома да ти е пекол. И хармонијата која си сакала да ѝ ја дадеш на ќерка ти за жал не можеш да ѝ ја дадеш со тој човек зашто од негова страна нема желба за истото. А тој допрва не се менува.

На CoverGirl10, januari19, mssuniquee и 11 други им се допаѓа ова.
  8. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.980
    Добро девојче, каква поддршка сакаш? Да, браво за маж ти што уште како дечко гледал по други жени тоа ли?
    И да сме прво малку реални, сама си кажа дека си му раскинала па си се вратила ради тоа што си дознала дека си бремена. Си мислела ќе сте среќна фамилија. Ете маж ти гледа пак по други за жал. Каква поддршка сакаш?

На Bezimenka90, Ygritte и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Значи се враќаме на моето да те тапша некој по рамо да ти тури розеви наочари и да ти каже дека ќе се смени.
    Кхм ..... Да.... Ќе биде.... Ама не у овој живот.

На cresa-jagoda и nena2010 им се допаѓа ова.
  10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Па доби поддршка и совети, најди си работа и разведи се.
    Кај се твоите во приказнава?
    Добро бе, колку долго ви траат врските пред да се земите?!
    90% од врската е комуникација и компромис. Очигледно не знајте да разговарате пред брак. Да те сакал ќе те земел оддамна, врската завршила во моментот кога тој лајкал слики на гради во песок, само ти не си сакала да прифатиш. Жално само што едно невино дете е измеѓу 2та возрасни-недораснати.
    Собери се, најди си адвокат, и тргни се со време дури е детето мало, барем да нетагува и тоа.
    Овде никоја нема да ти рече: „ќе се смени, не секирај се, роди 2ро за да го спасиш бракот“
    Ќе се смени, ко ќе роди врбата грозје... :headbang:

На CoverGirl10, TinaPi, senjorita-v и 10 други им се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Не знам зошто воопшто се бараат совети кога не се применуваат па и се лутат што не им е кажано она што сакаат да го слушнат.
    Преку глава ми е од тие изговори дека поради детето ќе трпи лош брак а всушност и тоа многу ќе страда.

На CoverGirl10, januari19, mssuniquee и 5 други им се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Има исклучоци, но искрени да бидеме, кај маживе причината ретко е само детето.
    Оти знам дека не ретко, маживе, инаку претходно нормални, кога ќе дојде дете во приказната многу се менуваат, дома не се прибираат, а девојки поради "згрешено" сѐ поретко зимаат, затоа болници е пуни се. Затоа што муживе не се како нас, го избираат тоа што најмногу им одговара во ситуацијата, пр. мирна жена којашто нема да му го преиспитува однесувањето, а он ќе прави што си милува. Он не сака да се смени и му треба некој којшто нема да крене гард на тоа.

Ова пример значи, не велам дека маж ѝ е таков, ама од примери околу мене, скоро никогаш не е само ќеифот на жената да биде фамилија. Ако е нешто што не сака да бидне, маж и во глувчова дупка ќе се вовре ако треба.

На senjorita-v, st-el, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Совет - не спасувај. Оди си и батали го.

Ама сега тебе ова во суштина е тоа што ти смета? Друг совет тешко дека ќе добиеш на темава.
    Пробај у гатање и баење, може некоја има број или рецепт за некоја магија.

На CoverGirl10, Indiegurl, Angie1432 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Предлагам, никој/а да не побара совет, оти единствено што ќе добие е backlash

15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Нека бараат вајлд, океј е да слушнеш туѓи мислења, ама и нека се применуваат советите, не сите ама барем дел.
    А не, доаѓаш по совет, веќе си намислила што да правиш ама очекуваш тапшање по рамо, откако нема да го добиеш, се лутиш и се караш со сите.

На elimkd, cresa-jagoda, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ние даваме субјективни совети.
    Тие очекуваат субјективни совети.

Форум не е место за решавање проблеми.
    Ние не сме стручни лица.
    Форум треба да е место за размена на мислења и ставови, па оние на кои им треба совет, да се пронајдат во некое од различните мислења

На senjorita-v, elimkd, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.935
    Допаѓања:
    177.610
    Те земал оти си останала трудна не е совет. Туку најгрдото нешто што може жена на жена да го каже. И да е така и сите да знаат дека е таа има едно мало суштество кое не е виновно за ништо и со малку респект кон друга жена, и кон невино бебенце нема да го кажеш тоа.

Фасцинантно колку сите сакаат паметни да се праат на темава. Често дел забораваат дека немаат никакво искуство а најмногу совети, а дел кој не ни се труди да сфати па само тропа уанна би интересно.

Заборавате дека овде доаѓаат луѓе со сериозни проблеми и вас просто не треба да ве занима дали ви го прифатиле советот. Ако тоа ви смета ич не влегувајте во темава, нема потреба од вашите презлатни совети. Ако не разбирате, а не разбирате како и е, и дека некогаш време треба сам човек да разбере во каква ситуација се наоѓа, а време треба и таа ситуација да се испроцесира и прифати како таква. Во темава советодавачите најнавредени излегоа. Не им ги применувале советите. (facepalm)
    Не ги давајте бе луѓе ако толку ви е мака. Чувајте си ги за себе.

На Milobebence, azelea, Konfetka и 37 други им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Се сложувам со @WildMk , некогаш кога пишуваме анонимно на место со доста членови, не очекуваме некој да ни попува или да ни каже како би направил да е во таква ситуација, туку очекуваме некој со слични искуства да сподели што направил, како направил, лично искуство. Пример да и каже некоја - Јас бев во слична ситуација, се разведив, вака направив, или онака, ваков беше исходот и слично.
    Сите знаеме како треба, ама тој што искусил може субјективно да каже, од свое лично искуство. Тоа дава кураж, тоа дава сила... искуствата од тие што биле во твои чевли. А ние да и кажуваме и да попуваме и да ја вреѓаме, не гледам како би и помогнало. Пример, @tessie сподели сопствени искуства претходно, тоа е од помош... а да почнеме со коментари што си ги ширела нозете, што си се мажела, кај ти беа очите... мислам тоа не е ни поттик, ни поддршка искрено. Така не помагаш никому, само го доотепуваш.

На azelea, Madrugada, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Знаеш каде живееме нели?
    У земја кај шо е срамота да посетиш психолог или друго стручно јер што ќе речат комшиите, ќути, има и полошо.

На Demi_, elimkd и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Знам.
    Исто знам, дека не треба да ја продолжуваме таа 'традиција'.
    То, ако сакаме 'подобро утре'.

На senjorita-v и Guns N` Roses им се допаѓа ова.