Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Не мора да и дадеш совет, ама кога заземаш одреден став, треба истиот да е воздржан.
    Работава- не чини да и давате совет да се разведе, ама јас ништо попаметно не знам да и предложам? Најубаво да не се мешаме, небитно што пишала за совет на јавен форум:drunk:

2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.523
    Почнувам да мислам дека не знаат сите Биљо.
    Некои кратко се познаваат, некои не се баш проникливи за да осетат карактер, некои се заљубени-залудени, имаше и една која тврдеше дека не може да живее без одреден тип зашто одлично ја хм. ..одлично имал сексуални односи. И еве тоа ја освои. Ама тоа на 16-17-18.
    Не се сите луге добри познавачи на карактери.
    Јас не се сметам за некоја многу вешта, но мажи ми рекле дека имам 'машки мозок' во смисол дека знам да размислувам како некој со тестостерон .
    Е сега дали тоа ме прави стручњак? Не. Но некој џиберо-сељак не може да ме мота, алфа мажјаци не можат да ме 'омаѓијаат' и слично.
    И затоа веројатно ако дадам совет ќе биде грубо напишан. Мажите се конкретни. Жените филозофираме. Ај сеа, генерализирам многу знам, ама ете , го имам тој 'таленАт' као 'баце'( пак јас со зборов, кај го прочитав, кај го запустив |() да гледам на ситуација и врз база на тоа да проценам за мене оптимален исход . На другите ниту им кажувам што како, ниту пак барам да ме слушаат.
    Нивна работа:yawn:

На M&M и baby-star им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.663
    Допаѓања:
    39.555
    Точно, не знаат сите. Особено ако се наивни, не знаат да проценат или најчесто израснале во дом кај што многу ненормални работи биле нормални па сега не знаат да разграничат што е прифатливо а што не. Другарка ми си правеше планови за иднина со некој што буквално не го ни познаваше како што треба, пред него беше стисната како пред странец. Среќа што не остана трудна, па ќе се земеа најверојатно, како пола од луѓево тука. Едноставно, некогаш странец подобро може да ти посочи.

На *katja*, Guns N` Roses, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.008
    Оу не, не реков дека развод не чини. Може баш развод ќе и' е решението.
    Јас прокоментирав воглавно на она "нема шанси да се смени". Мојот став е тој - не можеш некои работи да ги тврдиш туку така ако не ги знаеш ни луѓето лично. Ако не, нека се избришат сите мислења и нека стои вовед "џабе ви е сè, разведете се".
    Всушност не знам ни зошто прашува у темава, посоодветна е Брачни совети.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.125
    Ама сега, ако израснале во дом/средина кајшто многу работи НАМ не ни се прифатливи, а НИМ им се прифатливи, за што праиме муабет. Мене на пример ми е неприфатливо да бидам со рамноземјаш, на многумина не им е гајле:D. Нема да ве убедувам сите, не одете со рамноземјаши:D.
    Ко бев дете, комшијата женет со 2 деца,стално збореше дека ја сака Лепа Брена за жена. Денес маж ми може истиот муабет да го праи за Шакира, ама други интереси и муабети има. Секој е во ситуација каква што е, ама за нијанса е поразлично брак со дете, од врска без дете, и затоа поинаку се мери. Ако си разменува сликички во слободно време, ама во некое друго време има свест и посветеност на бракот и детето, мене ко на посматрач од авион, ова со сликчињата, ми е исто ко коментарите од комшијата. Вокабуларот рековме настрана, тој сигурно не бил непознаница. А ако дечково е хотелски гостин дома, и ич не регистрира дека има жена и дете, не се проблем ни слики, ни неверства, потенцијални и идни, проблем е нешто друго.

На M&M, senjorita-v, Dentina и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Па одамна се пиша дека проблемот е нешто друго, те го проблемот, поточно јас што претпоставив дека е, а таа потоа што пиша:
    Која како сака нека пише, ама овој нема да се смени, него тоа неговото му е вкоренето, јас сум маж и ми се може, ти си жена раѓај, гледај дете, по дома седи и служи и толку ти е од животот, јер жена на таков маж:D

Куп совети се изнапишаа, од убави поубави дадени ама...ај ќе ни пише како изиграла во животот, се надевам, а се надевам и убаво ќе изигра ако пола од дадените совети ги примени. Еве не мора ни пола, само еден, прво нека се вработи некаде.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Не го знаеме, затоа и “судиме” според напишаното. За каков човек може да се работи ако уште верува во “машка природа”, сигурно е прекрасен сопруг:puke:
    Според НЕЈЗИНОТО напишано:
    1. Се допишува со други женски
    2. Жените ги гледа како материјал за плескање.
    3. Не е вклучен во одгледувањето на детето.
    4. Не е вклучен ниту заинтересиран за бракот и домашните обврски.
    Не го измисливме ние ова, самата го пиша. И каков совет треба тука? Се освен разведи се е тешка глупост.

На baby-star, Just.do.it, Lady D ❤️ и 4 други им се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Проблемот не е во тоа што @Simona 90 не бара совет во насока да го остави. Не сака да го остави и таа одлука ѝ ја почитувам. И јас на првиот израз на сериозен недостаток на емпатија кон мене не сакав само да пресечам.

Проблем е тоа што бара начин да се труди да поправи нешто коешто таа самата не го расипува. Јас многу добро знам дека таков труд е залуден, затоа што истиот своевремено сум го вложила. Единственото коешто можеш да го поправиш е твоја грешка.

Но, кога го оставав, идните деца ги ставив како причина плус, а не како бариера. Си реков ,, ќе останам бремена, ќе бидам малку покревка, дали овој човек ќе биде потпора, кога некои само мои побаксузни настани во животот ги прифаќа едвај со оф, пуф. Јас на тоа идно дете му бев должна саглам потпора, гнездо чиишто ѕидови не пропуштаат вода (фигуративно). Детето не треба да е бариера, туку кураж и причина плус да се оди подалеку и да не се гледа назад.

Зошто трудот да е пак од жената?
    Маж згрешил, маж нека оправа, жена згрешила, жена нека оправа.
    Додуше, на жена не ѝ се дава шанса да оправа, немаме право на грешка дека.

На крајот на денот, овие пасивни, недозреани и без чувство на потреба од созревање трутови ги создаваме ние самите. Да почнеме тупаницата на маса и малку непростување и кренати акции, да видите колку ќе бидеме повеќе ценети.

Но, ова за сите важи.

На evangelina.ina, referentka, Kanya и 14 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Е ваква сум и јас.

Јас не знам да дадам женски совет во смисла „Леле срце мое, па он ќе се смени, ќе видиш се ќе биде мед и млеко, па што ако еднаш те изварал е па од еднаш не е ништо, важно не те тепа. Уживај си, гледај си дете, тоа е машко е, стрпи се за едно 20 години ќе му клапне газот пак тебе ќе те бара. Ако се изнервираш земи едно лексилиумче или дијазепамче и ќе помине. Ехеее тоа е маш што да правиш.„

Јас кажувам искрено и она што и го мислам најдобро на секој што ќе побара помош. Затоа што имам искуство во живототв, зашто не сум од оној тип што ќе ти го каже она горе напишаното и после дома ќе си оди и ќе си се смешка „ Ете ти, да видиш како ми е и мене, имало и полошо добро сум јас„

На cresa-jagoda, baby-star, СуперДевојка и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.663
    Допаѓања:
    39.555
    Искрено баш и не те разбрав, целата поента ми беше дека некогаш од страна поубаво ќе ти кажат пошто има некои што се слепи при очи, да. Па и нека се тоа непознати луѓе од форум. Имаше тука претерани коментари ама па не беа погрешни.

На tessie и nena2010 им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.681
    Допаѓања:
    35.561
    Едно е да дадеш груб совет, а сосема друго да делиш навреди од типот: „те земал оти си останала трудна„ |(
    Каков совет е ова жити се?!

На Konfetka, WildMk и Мамичка им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Вистината е. Он не бил спремен за брак, он никогаш немало да се ожени ако она не била бремена, без разлика дали е она или е некоја трета. Гледај му го мајдсетот жити се. Биле раскинати она дознала дека е бремена и оп се земале. Ама он не се променил. И сега кој е тука крив? Она што се вратила кај него плус и дете му родила ( што по мене не заслужува) или он што си го кажал карактерот од прв ден ама она се неадевала дека ќе се смени. Дај те молам. Кој се променил па и он. 1 во 1000000. А овој плус и мамин син. Не би ме чудело ако не го натерале да се ожени ајде време ти е мама веќе не може да те пери. Најди си жена еве оваа ја знаеш, плус бремена е ајде 30 години имаш. И он си нашол тоа што требало, направил дете се оженил не му трубат над глава а тоа што она тоне и се живцира нема проблем.

Може сум груба ама не можам бе да поднесам жена кога се гази себе си заради некој кој не ја заслужува. Па макар и 10 деца да родила.

Последна измена: 18 јуни 2022
    На LiliBoz, cresa-jagoda, baby-star и 5 други им се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.681
    Допаѓања:
    35.561
    И? Пак ќе те прашам, каков совет е ова? Како и помогна ти откако и ја шлапна вистината? М?

На WildMk, ALISA0000 и Мамичка им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Да си знае што ја чека. Што да и кажам? Ајде кажи то да и кажам? Да и подгревам лажна надеж? И кажав и горе има две опции да го остави или да сврти друг образ и да се прави дека не гледа и да глуми хепи фемили.

На LiliBoz, cresa-jagoda и tessie им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.523
    Во 10 или 20 реда секако не е можно да се помогне некому, да беше така животот ќе ни го решаваа "dear abby" " Драга Савета" и слични..
    Подобро грдо спуштање отколку убави лаги. Убавите лаги само ти одат во прилог на надежта, но нема ни 2 секунди да се замислиш во што самиот грешиш. Не во смисол како што оној кој те малтретира сака да имаш ниско мислење за себе и да мислиш дека се' правиш погрешно, туку во смисол кои твои постапки, навики или мисли те оддалечуваат од некакво решение.
    Овде од 'спасувач комплекс' луге нема многу аир. Иако добро звучат и лугето што не ги познаваат се воодушевени почесто. Пола од нив самите не знаат да се спасат, не па некого друг.
    Што е најсмешно, мислам дека просечно образувана, просечно интелигентна, просечно емоционално здрава особа, која има интернет и чат пат вистински пријатели, лесно може да дојде до одговор за многу ситуации.
    Медицината и психологијата не се семоќни, и можеби не е најдено чаре за масовни убиства по школи со пушки, но за петлиња кои вараат, пробуваат да вараат, занемаруваат жени деца, одамна има чаре. Не е дека ние на фемина го откривме.
    Ко другчије каже, клевета и лаже:devil:

На LiliBoz, tambelina, *katja* и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.125
    Откриле чаре?:o
    Па тоа е откритие на милениумот:nod:.
    Реално, пред да го откријам форумов, немав поим колку е распространет тој мајндсет, да го речеме балкански. Жена за дома, маж да шета со ко му доџе. И ако е толку распространет тој мајндсет, ако е секој втор таков, па не ми текнуваат многу решенија бе:smirk:

На tambelina, Guns N` Roses, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Човек се менува само ако тој сака да се смени.
    Кај овој според пишаното, нема таква желба, уште помалку намера.

На tessie, Dentina, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.152
    Ама зашто да се смени бе. Он не се криел претходно: Он си е за него супер, он нема проблем, он не гледа проблем. Проблемот е кај жените кои мислат дека со брак и дете ќе сменат некого! И кога ќе видат дека не се менува, а не е лесно да разведеш брак особено со дете, оф леле, кукање и плачење.

На senjorita-v, Mantub, TheDreamGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.523
    Не можам да го зуцнам Би чарето , оти" д' гардианс оф д'а полајт ен' писфул доу смарт солушнс " ке ме застрелаат со вербален хеклер.
    Ч'у да си Чутим ко заливена...боље така..
    Знаш ме, знам те работата(highfive)

На senjorita-v, *katja*, Ordinary и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Целосно точно.
    Многу се лажат со тоа ако бракот е нефункционален, детето ќе им ги зацврсти односите, ќе ги направи поблиски, постабилни.
    Убаво кажаа членките тука до оние кои не се во брак или немаат деца се уште, дека нема да се смени.
    Човек не може да се смени ако некој друг сака да се смени. Убаво кажа ти дека тој не гледа проблем во неговото однесување, според него тоа природа е.

На LiliBoz, Осе, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.