Не се лутам, таман работа. Во агонија сум зашто сме одлучиле да тераме илузија на ексклузивност, а тој го изневерил тоа. Работата е што прави да се осеќам убаво и единствено (знам, верувајте ми, знам, колку неверојатно ви звучи) затоа сум запрепастена и скршена. Фала за мислењето
Нека се исели тој барем на месец дена. Платете одмор во најефтиното место во Албанија и излажете ги роднините дека е на семинар од работа.
Зошто илузија, очигледно од твоја страна не била илузија. Како ти си можела да го сакаш и да не го изневериш, што е тој, тинејџер, животно, па нема контрола врз себе?
Не ме навреди во никој случај, го ценам твоето мислење. И фала што го мислиш тоа за мене. И фала и за советите и грижата. Ќе применам.
Така е... да бил искрен од старт или ќе сум одлучела да прекинеме или ќе сум зграпчувала и јас шанси како него... Нема изговор.
Obidete se da go spasite brakot.Poseta na struchno lice a I zaednicka zelba imate dobar materjal da se spasi. Ako I posle site obidi ne biva sigurno sledi razdelba.Vo zivotot ne e se crno I belo, ima nijansi. Imate malo dete, imate emocii eden za drug(zasto da nemal emocii toj nema taka da se odnesuva I ke napravel I fizichki neverstvo). Sekoj brak ima kriza vo odreden period. Zaednichkata rabota I novite pravila koi sami ke si gi postavite, poveke vreme pominato zaedno moze da ve zblizi. Ne krevaj race na prvata prepreka.
Супер ќе му биде...на раат да си комуницира и се по ред.... Овде само покајание преку молитва е лек....духовно будење, да ја увиди големината на својот пад.. Веројатно невозможно и смешно за многумина....но речиси невозможно било и тоа што членката го доживеала....
Размисли за ситуацијава- пишувал со други, имал сајбер секс, истата вечер можеби легнал со тебе и имал секс.
@mira.mira Се согласувам со мислењето. Не е врска па веднаш да се стави крај без да се даде шанса, сепак за семејство се работи како и долги години поминати заедно. Седнете најотворено разговарајте, што понатака, како да се поправи целата ситуација. Стај му до знаење дека и тоа како треба да се потруди да ја врати довербата и дека сега е се во негови раце доколку сака да си го зачува семејството. Вистината боли и години натака ќе те пецка од време на време, но мислам дека треба да му се даде шанса. Прво да си оди тој кај стручно лице да си поработи на проблемот шо го има, па после заедно или како вие ќе мислите дека е најдобро за вас. Најлесно е да ти кажат развод, а повеќето од нив немаат храброст за тоа. Многу лесно е да кажеш стави крај на нешто, а сите знаеме дека тоа е најтежок чекор. Со разговор и заедничко решение може повторно да се почне од почеток или од кај што застанало убавото. Барем да се даде шанса за тоа. Иднината шо ќе донесе никој не знае, али барем според мене тебе совеста ќе ти биде чиста дека си пробала да го спасиш тој брак или тоа семејство. На крај од денот послушај си го срцето, барем каква и одлука да донесеш ќе знаеш дека длабоко во себе тоа си го сакала. Ти посакувам сила и храброст.
@Emma Star човекот е склон кон изневерување. Ти на жими мајка му веруваш дека не дошло до секс и дека нема во иднина да се повторува. Јас не би можела да продолжам со него, едноставно гадно би ми било.
Ее баш тоа што викаш, мене ме интересира дали некој маж некогаш рекол, "ме извара и ме лаже со години, ама добра е и мие садови дома па ќе ѝ простам". Искрено ако сега одлучите да преминете во отворен брак тоа ќе биде само во негова корист а ти и понатаму ќе бидеш повредена. Мое мислење е дека ова не треба да ти биде ни опција. Не сум во брак и затоа не знам колку можам да ти дадам совет за развод, само би ти рекла да се ставиш себе си на прво место. Мене многу ме зачуди тоа што си напишала дека никогаш ништо не си нашла кај него а си пребарувала. Штом се случувало 8 години, значи он не е вешт, туку е експерт и внимавај многу да не те изманипулира пак. За тоа ќе треба малку да останеш имуна на љубовта, умилкувањата и ветувањата кои ти ги пружа во моментов и да размислиш со ладна глава. Од вакви размислувања ко твоето сме ние жените таму кај што сме. Битно да не нѐ тепа партнерот, друго сѐ треба да си трпиме и голтаме. Кога ќе прочитам нешто вакво ми се слошува.
Јас не сум за развод како што овде се советува дури и за најмал проблем, меѓутоа ова не е мал проблем. И не е еднаш. Со години типот си бара на страна. Па дури и си чува слики од други девојки. Тоа не е знак за почит и љубов. И да му прости членката,никогаш нема да ја има довербата како преходно, а чим нема доверба, џабе е сѐ друго. И да му прости, од кај знаете дека нема пак да го направи тоа? Типот си е склон кон изневерувања и тоа е. Не се мене таков. А и многу добро глумат и кријат таквите,верувајте
А бе супер. Он нека си има харем она дома ќе си седи, ќе думка дете и ќе глумата хепи фемили. Ако и она е на тоа ниво да не сака моногамија, топ, супер. Ама, јас гарантиран дека он да ја фати макар и невин флерт со маж ќе ја остави во рок од 24 часа. А овие што викаат седи, ќути барем не те тепа ме натераа да одам да си ја гушнам мајка ми дека не е таква, дека ме научила да бидам сама на свое. Тешко на ќерките нивни, блазе на синовите.
Јас стварно не знам зошто се раѓаат вакви типови воопшто. И знам само дека 90% од оние во брак не знаат дека мажите си прават нешто на страна. Мене бивши ми уште ми пишува и ме кани кај него дома дур жена му е на работа. Па уште и ми кажува како се обидувале за дете па не се фаќало. Што морав ова да го знам јас па Среќна сум што ми е бивши . Така да, останатите 10% се ретки преретки да не речам. Може партнерот на членката како Човек е добар, но како партнер е одличен манипулатор. Не знам дали она мисли дека тој ќе застане овде и дека ќе стави стоп на сајбер изнерверувањето. Јас штом ќе слушнам дека сака и љуби друга - веднаш ќе се разведам.
А мене пред месец дена ми се избаци на улица и уз муабет ми кажа дека сака да биде со мене, дека ако јас сакам одма ќе ја остави жена му и детето.. Му реков, ај со здравје и заобиколи ме. Се раѓаат такви зашто имаат мајки како овие кои им простиле на мажите и си замижуваат..За нив е тоа нормална околина и така треба да функционира бракот. @Ekvador а маж е само да ги чува децата?
@Emma Star еве совет јас како би постапила. Очигледно мислиш дека бракот заслужува втора шанса. Мој совет ти е да отидеш бекаде на месец, два, три. Да се оладиш малку. Да не го гледаш. Детето нема да има никакви трауми нема ни да е свесно. Седнете сами, најдете брачен советник, психолог и работете на тоа. Ако мислиш дека може да се среди пробај така. Додека го гледаш пред очи ќе ти е тешко. Дај му шанса да види дека може да те изгуби.